Grootste Atelierweekend ooit

Grootste Atelierweekend ooit

Grootste Atelierweekend ooit
meer dan 400 deelnemende kunstenaars

Aanstaand weekend, 26 en 27 juni openen maar liefst 430 kunstenaars, verdeeld over heel Nederland de deuren van hun atelier voor kunstliefhebbers. Bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werken van beeldend kunstenaars in hun eigen omgeving.

Na maandenlange sluiting, mogen nu ook kunstenaars weer bezoek ontvangen in hun ateliers. En daar is behoefte aan! De kunstenaars kunnen niet wachten om in hun eigen ateliers weer gasten te mogen ontvangen en hun werk te laten zien. En kunstliefhebbers zien ernaar uit om nieuwe kunstenaars te ontmoeten en nieuwe kunstwerken te zien. Stichting Kunstweek organiseert het Landelijk Atelierweekend. Ashton Broeders van de stichting zegt daarover ’de kurk is van de fles, iedereen kijkt reikhalzend uit naar een weekend met kunst in al zijn verschijningsvormen, van schilderijen tot keramiek en van glas tot brons. Er is van alles te zien. Veel kunstliefhebbers stippelen een eigen route uit aan de hand van hun voorkeuren en de informatie die zij op de website van het Landelijk Atelierweekend vinden.’

Deelnemende ateliers in eigen omgeving
Maar liefst 430 kunstenaars, gevestigd in alle delen van Nederland, bieden kunstliefhebbers de kans om binnen te kijken in hun werkplaatsen, waardoor deze meer te weten komen over hun werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaars.

Ashton Broeders: ‘In elke provincie zijn tientallen ateliers te bezoeken. Een handige zoekfunctie op de website maakt het vinden van deelnemende ateliers in de eigen omgeving heel eenvoudig. Men kan ook selecteren op de disciplines van de kunstenaars’.

Gratis entree
Een bezoek aan één of meer ateliers is gratis tijdens het Landelijk Atelierweekend. Bezoekers worden door deelnemende kunstenaars warm onthaald, vaak met koffie/thee en wat lekkers. Uiteraard gelden bij een bezoek de huidige overheidsmaatregelen. Deze zijn ook te vinden op de website van het Landelijk Atelierweekend.

---------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie:
Wilt u meer informatie, kijk dan op www.landelijkatelierweekend.nl, of neem contact op met mevrouw Ashton Broeders via info@landelijkatelierweekend.nl of 0162 58 09 09.

Afbeeldingen:
Digitale themaposter: https://www.kunstweek.nl/law2021/juni-poster-digitaal.png
Afbeeldingen van enkele deelnemende kunstenaars vindt u ook hieronder.
Hoge resolutie versies van de poster en het logo van het Landelijk Atelierweekend zijn op te vragen via info@landelijkatelierweekend.nl.

Over de organisatie:
Stichting Kunstweek (3 vaste medewerkers, 45 vrijwilligers, opgericht 2005) brengt kunstenaars en kunstliefhebbers bij elkaar met boeken, online presentaties, beurzen en andersoortige bijeenkomsten. Daarnaast worden verkiezingen georganiseerd waaronder de verkiezing Kunstenaar van het jaar. De beurs “Nationale Kunstdagen” is een van de grootste Nederlandse kunstbeurzen waar kunstenaars zelf hun kunst kunnen exposeren en verkopen. Daarnaast organiseert Stichting Kunstweek jaarlijks de Nationale Kunstweek in november, het Landelijk Atelierweekend, geeft zij jaarlijks het Jaarboek Kunstenaars uit en draagt zij bij aan de organisatie van verschillende andere kunstevenementen. Stichting Kunstweek is een ANBI.


Ga terug

Deelnemende ateliers

In-perspectief

Atelier in-perspectief is meer dan alleen schilderles: nieuwe inspiratie, uitdagingen en technieken. Maar het belangrijkste is dat je jezelf mag ontwikkelen op creatief gebied op je eigen manier en wat je zelf het prettigst vindt. Iedere maandeen andere kunstenaar, techniek en/of materiaal. Als het kan bezoeken we vooraf een atelier...

dorine de soet

Bezoek het ruime,  lichte atelier van Dorine de Soet.
Laat je verrassen door het veelzijdige en bijzondere werk van deze kunstenaar.
Acryl schilderijen en collages van de skyline van Zutphen, IJssellandschappen dieren, en mensen in allerlei situaties. 
 
Haar werk is vooral luchtig, vrolijk en optimistisch. 
Bekijk haar...

DjonLouis

"Als je naar mijn werk kijk, ga je op een andere manier naar tronies, figuren, gebeurtenissen en dingen kijken. In een wereld verdeeld door een veelheid van dingen, verhalen, beelden brengen mensen samen en creëren een gevoel van gemeenschap. Ondanks onze taal, religie, politieke voorkeuren, of etniciteit, beelden en verhalen verbinden ons...

GiorgiArtStudio

Giorgi Shengelia werd geboren in 1977 in Sukhumi, Georgie. Hij studeerde aan de Academy of Art in Tbilisi.

Sinds 2003 woont en werkt Giorgi in Bergen, het kunstenaarsdorp langs de Noord-Hollandse kust. Hier maakt hij zijn schilderijen, installaties en sculpturen en fotografeert hij.

Zijn inspiratiebronnen zijn eindeloos: de natuur, de stad, het...

Privacy verklaring

De privacy verklaring van Stichting Kunstweek is van toepassing: privacy verklaring.

Volg ons op social media

Voeg toe aan je social media en blijf op de hoogte van de laatste updates.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte via het E-magazine van Stichting Kunstweek.

Top