Grootste Atelierweekend ooit

Grootste Atelierweekend ooit

Grootste Atelierweekend ooit
meer dan 400 deelnemende kunstenaars

Aanstaand weekend, 26 en 27 juni openen maar liefst 430 kunstenaars, verdeeld over heel Nederland de deuren van hun atelier voor kunstliefhebbers. Bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werken van beeldend kunstenaars in hun eigen omgeving.

Na maandenlange sluiting, mogen nu ook kunstenaars weer bezoek ontvangen in hun ateliers. En daar is behoefte aan! De kunstenaars kunnen niet wachten om in hun eigen ateliers weer gasten te mogen ontvangen en hun werk te laten zien. En kunstliefhebbers zien ernaar uit om nieuwe kunstenaars te ontmoeten en nieuwe kunstwerken te zien. Stichting Kunstweek organiseert het Landelijk Atelierweekend. Ashton Broeders van de stichting zegt daarover ’de kurk is van de fles, iedereen kijkt reikhalzend uit naar een weekend met kunst in al zijn verschijningsvormen, van schilderijen tot keramiek en van glas tot brons. Er is van alles te zien. Veel kunstliefhebbers stippelen een eigen route uit aan de hand van hun voorkeuren en de informatie die zij op de website van het Landelijk Atelierweekend vinden.’

Deelnemende ateliers in eigen omgeving
Maar liefst 430 kunstenaars, gevestigd in alle delen van Nederland, bieden kunstliefhebbers de kans om binnen te kijken in hun werkplaatsen, waardoor deze meer te weten komen over hun werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaars.

Ashton Broeders: ‘In elke provincie zijn tientallen ateliers te bezoeken. Een handige zoekfunctie op de website maakt het vinden van deelnemende ateliers in de eigen omgeving heel eenvoudig. Men kan ook selecteren op de disciplines van de kunstenaars’.

Gratis entree
Een bezoek aan één of meer ateliers is gratis tijdens het Landelijk Atelierweekend. Bezoekers worden door deelnemende kunstenaars warm onthaald, vaak met koffie/thee en wat lekkers. Uiteraard gelden bij een bezoek de huidige overheidsmaatregelen. Deze zijn ook te vinden op de website van het Landelijk Atelierweekend.

---------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie:
Wilt u meer informatie, kijk dan op www.landelijkatelierweekend.nl, of neem contact op met mevrouw Ashton Broeders via info@landelijkatelierweekend.nl of 0162 58 09 09.

Afbeeldingen:
Digitale themaposter: https://www.kunstweek.nl/law2021/juni-poster-digitaal.png
Afbeeldingen van enkele deelnemende kunstenaars vindt u ook hieronder.
Hoge resolutie versies van de poster en het logo van het Landelijk Atelierweekend zijn op te vragen via info@landelijkatelierweekend.nl.

Over de organisatie:
Stichting Kunstweek (3 vaste medewerkers, 45 vrijwilligers, opgericht 2005) brengt kunstenaars en kunstliefhebbers bij elkaar met boeken, online presentaties, beurzen en andersoortige bijeenkomsten. Daarnaast worden verkiezingen georganiseerd waaronder de verkiezing Kunstenaar van het jaar. De beurs “Nationale Kunstdagen” is een van de grootste Nederlandse kunstbeurzen waar kunstenaars zelf hun kunst kunnen exposeren en verkopen. Daarnaast organiseert Stichting Kunstweek jaarlijks de Nationale Kunstweek in november, het Landelijk Atelierweekend, geeft zij jaarlijks het Jaarboek Kunstenaars uit en draagt zij bij aan de organisatie van verschillende andere kunstevenementen. Stichting Kunstweek is een ANBI.


Ga terug

Deelnemende ateliers

ADRY'S ATELIER EN GALERIE

Adry's Atelier & Galerie gaat de wereld meer Kleur geven.

Adry.nl maakt niet alleen kleurige bloemenschilderijen in haar atelier in Heusden-Vesting, maar ze gaat zich inzetten voor meer bioversiteit en zo komen haar schilderijen ook echt tot leven. Met de bloemenbolletjes gaat ze de bijen, vlinders en hommels helpen en pakt...

Atelier La Reine

Op een prachtige lokatie aan de Maas ligt het dorp Macharen, waar Willemijn Denissen haar atelier heeft. Zij werkt in steen en maakt schilderijen. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen op een van de dagen. Wij heten U van harte welkom.

...

Artibis - Wilma Klaver

Welkom in mijn dierentuin. Ik schilder, teken en fotografeer dieren/locaties die door de tijd worden ingehaald. Om ze ‘voor altijd' vast te houden. Mijn werk is eigenlijk een eerbetoon aan (vooral Artis-)dieren die er voor ons waren en geruisloos zijn verdwenen. De vogels die ik schilder zijn licht en luchtig. De rode ibis...

Yoyo's atelier

Youzan Chen komt uit China. Sinds 2016 woont zij in Doetinchem. Zij schildert al een aantal jaren. Haar werk is divers maar het liefst maakt zij portretten. Zij werkt graag met olieverf en poloden.

Youzan Chen vindt het heerlijk om creatief bezig te zijn. Haar chinese roots zie je terug in veel van haar...

Top