Locatie

vd2L-keramiek -José van den Tweel

Nijkerkerveen

Mijn keramieken werkstukken hebben bijna altijd te maken met (oude) industrie en bedrijfsgebouwen. De kracht en robuustheid van oude fabrieken, de duidelijke vormen is wat mij aantrekt. Maar ook het verval, roestlagen op ketels en leidingen, afgebladderde of half ingestorte muren.

De meeste werkstukken worden voorzien van een sinter-engobe die weer weggewassen wordt, waardoor de werkstukken een verweerd, gepatineerd uiterlijk krijgen.

Mijn inspiratie haal ik  uit oude (bedrijfs)gebouwen en fabrieken in mijn omgeving, maar ook op vakantie of via internet. De wereld is mijn zoekgebied.

Sinds een paar jaar maak ik ook grafiek, 2-dimensionaal werk voor aan de muur in verschillende druktechnieken. Het thema blijft wel hetzelfde. Het zijn voornamelijk industriële landschappen.

Naast mijn werk in eigen atelier staat er ook tot eind van dit jaar 10 werken in Museum Nijkerk, Venestraat 16. De openingstijden hiervoor zijn dinsdag t/m vrijdag 13.30-16.30 uur en zaterdag 10.00-16.00 uur. Zondag gesloten.

 

 

 

Locatie Amersfoortseweg 63
3864NB Nijkerkerveen
Gelderland
Openingstijden Zaterdag:
12:00 - 17:00
Zondag:
12:00 - 17:00
Website www.vd2l-keramiek.nl
Kunstsoorten
  • Beelden / ruimtelijk werk
  • Overig

Agenda

Zaterdag open atelier
Zondag open atelier

Deelnemende ateliers

Galerie Nikko

Nikko heeft zich gespecialiseerd in abstracte schilderkunst en fotografie.Hij is merendeels autodidact en laat zich inspireren door Hollandse en Internat6ionale meesters, zoals Constant, Willem de Kooning, Richter, Nicolas de Stael, Armando en vele anderen. Get uigangspunt in zijn werk is het vierkant. Zijn werkwijze is vaak minimalistisch op basis van...

Glasuniek

Glasuniek is de galerie en het atelier van Linda van Huffelen. Zij maakt glazen objecten en sculpturen voor binnen en buiten met de techniek glassfusing.

Zij werkt op een eigenzinnige manier met glas en ontwikkelt daarvoor deels eigen technieken. Bijvoorbeeld Stapelingen maakt zij met een zelf ontwikkelde techniek. Recent is zij...

Pleu FlakeArt

Peter Leuhof (PLEU) heeft lang gezocht naar een nieuwe stijl met uniek materiaalgebruik. Bezoek www.pleu.nl Hij werkt met hout 'flakes', touw en acryl. Zijn kunst begint ambachtelijk. Het zelf schaven, slijpen, selecteren, breken, en knippen van de houtvlokken verhoogt de emotionele binding en geeft het werk een natuurlijke, duurzame...

Atelier Grace Wychowanska

Grace Wychowanska - Tijd en tijdgeest zijn noties waar Grace op een eigen manier invulling aan probeert te geven. Persoonlijke herinneringen aan gebeurtenissen of aan bepaalde plaatsen zijn daarbij de uitgangspunten voor een process dat uitmondt in collages, tekeningen en schilderijen. Schideren als en vorm van poezie. Treugkerende ondewerpen in Wychowanska's...

Top