Locatie

Upcyclecentrum Almere

Almere

Almere doet aan upcyclen. Dit betekent dat we verspilling tegengaan door materialen te hergebruiken en weer waardevol te maken. Het Upcyclecentrum is de plek in Almere Haven waar je kan zien hoe we dat samen kunnen doen: op het recyclingperron, met de ondernemers en het belevingscentrum. 

Het Upcyclecentrum heeft ondernemers die in speciale werkruimtes ons 'afval' omvormen tot nieuwe producten. Bij upcycling worden nieuwe producten gemaakt van oude materialen, die ooit een ander doel dienden.

De ondernemers die nu een werkruimte in het Upcyclecentrum hebben zijn Unravelau, 3-Cycle en Isolde de Ridder Sieraden.

Laura Meijering ontrafelt met Unravelau draad voor draad de systemen die aan vernieuwing toe zijn in de mode-industrie. Dat doet ze door middel van haar zero waste collecties, gemaakt van de natuurlijke stoffen. Waarbij duurzaamheid in elke stap van het productieproces voorop staat.

Joost Bosker en Erik Fakkeldij van 3-Cycle gaan fietsend plastic upcyclen. Dit gaan zij doen met hun zelf ontwikkelde shredderfiets. Het plastic dat ingeleverd wordt in het Upcyclecentrum wordt geupcycled naar nieuwe producten zoals snijplanken, messen en nog veel meer. Deze fiets is momenteel uniek in zijn soort en zal niet alleen gebruikt worden voor de fabricage van nieuwe producten, maar ook voor educatie, om bewustwording rondom upcyclen te creëren bij jong en oud.

Goudsmid Isolde de Ridder-Le Creurer maakt hoogwaardige circulaire sieraden. Hiervoor gaat ze voornamelijk gebruik maken van klein metaal en elektronica. Daarnaast kunnen klanten hun eigen sieraden meenemen om daar iets nieuws van te maken. Verder wil zij mensen bewust maken van de ‘lelijke kant’ van goud delven (roofbouw op de planeet, uitbuiting, kinderarbeid, etc.). Haar visie is dan ook dat er meer dan voldoende zilver, goud en andere metalen zijn gedolven. Materialen die prima omgesmolten kunnen worden tot een nieuw sieraad

De Steiger 113
1351 AK Almere
Flevoland

  • Overig
  • Sieraden
  • Textiel
Top