Locatie

Titia Hoeksema. Keramiek Atelier 'Hertogshoeve'.

Alphen aan den Rijn

Welkom in mijn atelier.

U zult er een verscheidenheid aan keramisch werk aantreffen.

Over mij werk:

Een deel van mijn werk bestaat uit unica gemaakt van porseleinklei. Soms ingekleurd.

Kleine schaaltjes,ontstaan op de draaischijf,uitsluitend om de schoonheid van het materiaal tot zijn recht te laten komen en het oog te plezieren.

Het meeste andere werk is bruikbaar en bedoeld om het gewone dagelijkse leven te verrijken:

borden, bekers,kommen,voorraadpotten,ovenschalen,stoofpotten, azijnpotten met een kraantje,kannen, vazen. Ook asdozen.

Ieder werkstuk moet aangenaam zijn om naar te kijken,fijn om vast te houden en te grbruiken.

De hand van de maker is in ieder stuk zichtbaar en ieder stuk is  daardoor uniek.

Een klein beetje tegenwicht in een wereld vol massaproductie.

Een apart onderwerp in mijn werk is de 'tulpenvaas' of 'bloementoren'. Gestapelde elementendie samen het totaalbeeld van de vaas bepalen maar die ook los van elkaar te gebruiken zijn wat veel compositie mogelijkheden biedt.

Tuinornamenten zoals vogebaden en voederhuisjes op een zuil,planters en grote tuinpotten maak ik op bestelling.Daarvoor gebruik ik vorstbestendige klei zodat u ze 's winters met een gerust hart buiten kunt laten staan.

Voor al mijn werk geldt dat ik streef naar harmonie tussen vorm en afwerking. De gebruikte glazuren zijn ontstaan door onafgebroken te expirimenteren: een avontuur zonder einde...

Locatie Ridderbuurt 1b
2402 NG Alphen aan den Rijn
Zuid-Holland
Openingstijden Zaterdag:
00:00 - 00:00
Zondag:
00:00 - 00:00
Kunstsoorten
  • Beelden / ruimtelijk werk
  • Overig

Agenda

Deelnemende ateliers

Tilly Wils

Hanneke van Vliet

Hanneke van Vliet maakt sculpturen en wandobjecten van groffe chamotteklei en/of porselein. Kenmerkend voor Hanneke's werk is dat vrijwel alles is opgebouwd uit dunne plakjes. Haar inspiratie haalt ze uit haar omgeving. Dat kan een mooie schaduw zijn, een architectonische vorm of een specifiek profiel.

Ze vind het een uitdaging hoe...

PopUp Ateliers OBL

PopUp Ateliers OBL is een paraplu voor kunstenaars allerlei diciplines, die zodoende elkaar kunnen inspireren, helpen, samenwerken en  naar buiten kunnen treden als een gezamelijk platvorm.

Deelnemende kunstenaars;Marianne Yvonne Neijhuis, Eleonore de Vet, Simon Dekker,Houman Esmail Nia,  Annette van Parlemur, Riana Eckhardt, Monika Vvariazz, Yvonne Aaldring, Marisa Muller, Pauline expressie experience.

GASTEXPOSANTEN:Cora...

Ria's keramiek en sieraden

Ria's keramiek en sieraden

Ria maakt keramische objecten, die meestal het midden houden tussen een figuratieve en een abstracte benadering en die tot 40 cm hoog zijn. Ook de sieraden, zoals colliers en armbanden zijn unica, met kralen uit verschillende materialen, waarvan de zelf gemaakte vaak holle keramische kralen een decoratie...

Top