Locatie

Titia Hoeksema, Keramiek Atelier 'Hertogshoeve'

Alphen aan den Rijn

Welkom in mijn atelier

U zult er een verscheidenheid aan keramisch werk aantreffen.


Over mijn werk:
Een deel van mijn werk bestaat uit unica  gemaakt van, deels ingekleurde, porselein klei. Kleine schaaltjes, die zijn ontstaan op de draaischijf uitsluitend om de schoonheid van het materiaal tot zijn recht te laten komen en het oog te plezieren. Het meeste andere werk is bruikbaar en bedoeld om het gewone dagelijkse leven te verrijken: borden, bekers, opdienschalen, voorraadpotten, ovenschalen, stoofpotten, kannen, vazen. Ieder werkstuk moet aangenaam zijn om naar te kijken, fijn om vast te houden en te gebruiken. In ieder stuk is de hand van de maker zichtbaar en ieder stuk is uniek. Een klein beetje tegenwicht in een wereld vol massaproductie. 

Een apart onderwerp in mijn werk zijn de zogenaamde ‘tulpenvazen’: gestapelde elementen die samen het totaalbeeld van de vaas bepalen maar ook los van elkaar te gebruiken zijn, wat verschillende compositie mogelijkheden biedt. 

Tuinornamenten zoals vogelbaden en voederhuisjes op een zuil en grote tuinpotten maak ik op bestelling. Daarvoor gebruik ik vorst bestendige klei zodat u ze ’s winters met een gerust hart buiten kan laten staan. 

Voor al het werk geldt dat ik streef naar harmonie tussen vorm en afwerking. De gebruikte glazuren zijn ontstaan door onafgebroken te experimenteren: een avontuur zonder einde.

Locatie Ridderbuurt 1b
2402 NG Alphen aan den Rijn
Zuid-Holland
Openingstijden
Zomer
Zaterdag 5 september:
11:00 - 17:00
Zondag 6 september:
11:00 - 17:00

Agenda

Deelnemende ateliers

On wings of Love

Mieke de Waal

Atelierwinkel

De Atelierwinkel is een initiatief van Till Willems en Wanda Janota. Wanda en Till werken al 5 jaar wekelijks in het aangrenzend atelier in Lithoijen aan de Maas. Wanda maakt assemblages die wat vervreemdend en uit balans zijn. Till tekent met ijzerdraad, ze maakt als het ware schetsen in de...

Ankie Manders

Top