Locatie

Openingstijden

Zondag 12 November
10:30 - 17:00

Agenda

Najaar 2023

Activiteit(en):
Meet & See
Omschrijving activiteit(en):
Doorlopende "Meet" (Jurgen Winkel) & "See" (korte demo SONICrider). Alleen op zondag en de start/eindtijd kan nog gewijzigd worden, check effe voor vertrek.

The Sound And Vision Lab

Eindhoven

Schilderen met geluid

"The Sound And Vision Lab" in het hart van Eindhoven is de (onlangs geopende nieuwe) thuisbasis van SONICrider (artiest, producer, muzikant & performer) en de SONICriderSTUDIO (sound design, training, streaming). SONICrider maakt gebruik van (modulaire) hardware om door middel van muziek en geluid de visie op de hedendaagse wereld te "schilderen".

SONICrider brengt geluid en beeld uit in eigen beheer en via labels in diverse landen, recentelijk het album ELPASUS op het Argentijnse label Cyclical Dreams --> Duik in de wereld van het "ontwijkende gedrag van de mens verteld in 19 geluidsschilderijen"(dit is een Bandcamp link).

Op het Youtube kanaal van SONICrider is een verzameling van live, studio en testen te zien (en beluisteren), zoals;

--> Drop Of Light is een samenwerking tussen kunstenaar Gijs van Bon en Jurgen Winkel: Drop of Light live in Blackpool UK.

--> Live studio sessie die "de MOOD van het gebeuren in de Oekraïne" vertaald in geluid met behulp van een granular processor. Vervolgens is deze sessie de inspiratie geweest voor een track die op een verzamelalbum is uitgebracht ter ondersteuning van de bevolking van de Oekraïne.

Jurgen Winkel is in de jaren '80 begonnen met electronische muziek en is sindsdien een reis gestart die nog steeds nieuwe ontdekkingen oplevert. Naast eigen projecten zijn er samenwerkingen met andere muzikanten, kunstschilders, theatermakers, lichtkunstenaars en ook verhalenvertellers.

Zorgvuldig worden de geluiden gemaakt/gekozen om de oren mee te nemen in de stemming die past bij de diepere betekenis van het project.

Tijdens de zondag van het Landelijke Atelier Weekend kan kennisgemaakt worden met Jurgen Winkel en de wereld van geluid.

"The Sound And Vision Lab" is tevens de basis voor het label EAR en de Ableton User Group Eindhoven.

In de nieuwe thuishaven organiseert Jurgen "Tune Your Team", een dagprogramma voor groepen tot 6 personen: neem een duik in de wereld van elektronische muziek en componeer samen een hit. Geschikt voor een gezellig uitje of een teambuildings event. interesse? Spreek Jurgen aan of kijk op Tune Your Team.=======

Jurgen Winkel / SONICrider al een beetje leren kennen?

--> Video "The interview" (Engels) over de release Elapsus, de manier van werken en de reis tot nu toe.

--> Muziek "Modular Station Compilation" (compilatie) van 6 tracks door SONICrider waar iedere track een ander muziek genre laat horen (Modular Station Compilation is samengesteld voor Modular station een Frans label en bookings organisatie).

--> Video "KLANKENBOS" (fieldrecordings) visual voor een online event in de US gebaseerd op het Belgische bos vol geluiden.

=======

Als je toch aan de "wandel" bent/gaat naar "The Sound And Vision Lab" dit zijn de andere alteliers in Eindhoven (link naar pagina van ateliers volgen snel, er schijnt een technische uitgdaging te zijn en is in onderzoek bij landelijk atelierweekend, wel alvast naar de eigen websites waar voorhanden):

--> Jule Jeurissen | overig - schilderijen (eigen website: https://www.julejeurissen.com)
--> Tattuljee | ruimtelijk werk - textielwerken - schilderijen - collages (...)
--> Sylvia Sloots | keramiek - schilderijen (eigen website: http://www.sylviasloots.com)
--> Mieke's atelier | Sieraden (eigen website: http://Goudsmidatelier-mieke.nl)
--> Manon van den Hurk | paintings (own website: http://www.casafrizzante.nl)
--> Jan Peter Art | paintings – glas – spatial Work – video (own website: http://www.jpvanopheusden.com


Gegevens "The Sound And Vision Lab"

Hessen Kasselstraat 6G-01
5615 SM Eindhoven
Noord-Brabant

  • Overig
Top