Locatie

Pleu FlakeArt

Waddinxveen

Peter Leuhof (PLEU) heeft lang gezocht naar een nieuwe stijl met uniek materiaalgebruik. Bezoek www.pleu.nl Hij werkt met hout 'flakes', touw en acryl. Zijn kunst begint ambachtelijk. Het zelf schaven, slijpen, selecteren, breken, en knippen van de houtvlokken verhoogt de emotionele binding en geeft het werk een natuurlijke, duurzame basis.

Wat opvalt is de rust, het lichtspel en het ritme. Het werkt vervreemdend en is bewust nooit helemaal strak perfect. Soms wat rafelig, soms niet helemaal recht. Het is exact zijn bedoeling (want zo is het leven ook). Het levert een fijn en fragiel constructivistisch beeld op. Bijna: 'handle with care'! Zijn geliefde thema's ordening, authenticiteit en kwestbaarheid worden ook letterlijk toegepast. Tegelijk komt het in 3D opgezet, krachtig geometrisch over.      

Locatie Woubrechterf 45
2743hl Waddinxveen
Zuid-Holland
Openingstijden Zaterdag:
11:00 - 16:00
Zondag:
11:00 - 16:00
Website www.pleu.nl
Kunstsoorten
  • Beelden / ruimtelijk werk
  • Schilderijen

Agenda

Deelnemende ateliers

Koeienschilderij - Tinka Schilperoort

Ik laat je graag zien waar en hoe ik mijn schilderijen maak. Ik schilder realistisch, voornamelijk koeien, maar soms ook andere onderwerpen. Ik gebruik heldere, sprekende kleuren zodat een levendig schilderij ontstaat; schaduwen creëren diepte. 

Ook tijdens het atelierweekend werk ik aan mijn nieuwste schilderij, dat met iedere laag olieverf meer tot leven komt. Wil je meer...

Atelier Koog 16

Keramiek is van Joop Metselaar.

Bronzen beelden en schiderijen van Henk de Geus

...

Novynu-Art

 

Al heel mijn leven ben ik gevoed met/ en omringd door Kunst. Op veel beurzen en tentoonstellingen kom je Novynu-Art al jaren tegen. sinds kort heeft Novynu-Art een nieuw atelier en een KunstKamer waar de beleving van Kunst voor een ieder mogelijk is gemaakt. 

Novynu staat voor: yvon nu, ruimte, vrijheid,...

Atelier Nicole Karrèr

In het atelier van Nicole Karrèr (opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem) vindt u schilderijen, "kijkastjes", glazen hangers en grafiek.

De natuur, vooral bomen, vissen en vogels is haar inspiratiebron die zij in een heel eigen poëtische beeldtaal verbeeld. Gevonden objecten verwerkt zij in haar "kijkkastjes" vaak voorzien...

Top