Locatie

Openingstijden

Zaterdag 11 November
11:00 - 17:00
Zondag 12 November
14:00 - 17:00

Agenda

Najaar 2023

Activiteit(en):
doorlopende exposities van Keramiek, Schilderijen en Viltwerk
Omschrijving activiteit(en):
Open atelier van 3 verschillende kunstenaars: Marianne Berenschot, Jan Bekker en Evelien Linschoten: met Keramiek, olieverf schilderijen en viltwerken. Op meerdere momenten op de dag is er een viltdemonstratie. Daarnaast is de Brocantewinkel La Bouche a Oreille geopend voor bijzondere vondsten.
Activiteit(en):
Jazzconcert met trompettist Loet van der lee bij winterjazz in de ochtend en 's middags open ateliers en brocante
Omschrijving activiteit(en):
Op zondagochtend 12 november gaan de ateliers pas open om 14.00 uur, maar er is 's ochtends wel muziek! Van 10.30- 12.30 uur is er een Jazzconcert in OldSkoel. Vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar, om 10.30 gaat de zaal open. Let op: de ateliers zijn op zondag pas om 14.00 geopend! Middag programma exposities: 14.00 - 17.00 uur: Open atelier van Marianne Berenschot, Jan Bekker en Evelien Linschoten, met Keramiek, olieverf schilderijen en viltwerken. Daarnaast is de Brocantewinkel La Bouche a Oreille geopend voor bijzondere vondsten.

OldSkoel culturele ontmoetingsplek

Burgerbrug

Marianne Berenschot,  Jan Bekker en

Evelien Linschoten

 

Marianne berenschot - kleistillevens

In haar meest recente werken - 'de kleistillevens' is Marianne op zoek gegaan naar de essentie van Morandi's schilderijen, het zachte, rustgevende palet van kleuren en de eigenaardige doch simplistische opstellingen, spreken haar aan. In de klei stillevens worden Morandi's werken geherinterpreteerd: ze vertaalt zijn schilderijen van keramiek weer terug in klei.

Jan Bekker - schilderijen

Jan schildert voornamelijk stillevens in olieverf, op doek of paneel. De voorwerpen die hij gebruikt zijn over het algemeen oud en alledaags. Door de compositie, de belichting en het kleurgebruik, probeert hij een sfeer van verstilling te creeeren, misschien wel als tegenhanger van het hectische alledaagse leven.

Evelien Linschoten - viltpanelen en 3 dimensionaal viltwerk

Evelien maakt panelen en objecten van vilt, waarbij ze van schapenwol en andere vezels vilt heeft gemaakt.  Haar werken kenmerken zich door het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Daarin zoekt zij naar de contrasten tussen verstilling en onrust. Zij wordt geinspireerd door vormen uit de natuur en probeert die vorm te geven in haar viltpanelen en objecten.

 

Zondagochtend Jazzconcert

Winterjazzconcert op zondagochtend met trompettist Loet van der Lee.  Loet wordt tijdens het concert muzikaal begeleid door de OldSkoel Jazzband, die bestaat uit Ruby Lemm, John Ligtenberg, Dick Visser en Ab Helsloot.  Vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar. De zaal gaat open om 10.30 uur.

Kaarten a €12,50 in de voorverkoop verkrijgbaar via: https://www.chipta.com/nl/tickets/event/66179/winterjazz-met-loet-van-der-lee-oldskoeljazzbnd/event-info/

 

Brocante

Het hele weekend is brocante winkel 'le Bouche a Oreille' ook geopend. Wellicht kunnen de dames van de brocante u nog verrassen met mooie objecten uit hun gezellige winkel in OldSkoel.

En over OldSkoel

OldSkoel is de culturele ontmoetingsplek van Burgerbrug en omgeving. Het is de voormalige school van Burgerbrug. Elke vrijdag ben je welkom tussen 10.00 - 16.00 aan de Grote Sloot 116A. Je kunt dan aanschuiven bij de tafel van Jes met koffie, thee en taart; snuffelen in de brocantewinkel 'le Bouche'; rondkijken in de ateliers van Jan Bekker, Marianne Berenschot, Jessica Heetebrij en Evelien Linschoten; Een zangtraject volgen in het muziekatelier van Helen Botman of jeu de boules spelen op het plein. Bekijk onze website voor meer activiteiten:  www.oldskoel.nl 

Grote Sloot 116A
1754 JJ Burgerbrug
Noord-Holland

  • Beelden / ruimtelijk werk
  • Keramiek
  • Overig
  • Schilderijen
  • Textiel
Top