Locatie

Openingstijden

Agenda

MoniQue Brands Illustrations

Heusden

Mijn naam is MoniQue Brands (1975) en ik ben freelance illustrator en kunstenaar, wonend in het pittoreske vestingstadje Heusden.

Al van kleins af aan heb ik een grote liefde voor tekenen en voor de natuur. Als klein meisje stond mijn tekenboek al vol met spinnen en lieveheersbeestjes.

Op mijn 17de ging ik naar het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten te Antwerpen, waar ik les kreeg in ambachten zoals o.a. decorschilderen, zeefdrukken, houtbewerking en natuurtekenen. Na het afronden van deze studie was het voor mij vanzelfsprekend om een vervolgstudie te gaan doen. Dit werd Illustratieve Vormgeving op de kunstacademie in Den Bosch.

Uit liefde voor de natuur werkte ik na mijn studie in een reptielenhuis, waar mijn liefde voor insecten en amfibieën alleen maar groter werd.

Mijn schilderwerk bestaat voornamelijk uit met acryl beschilderde houtschijven, waarin je in het bijzonder mijn passie voor kevers en vogels terugvindt. Ik schilder zo gedetailleerd mogelijk en ik probeer de complexiteit van deze bijzondere dieren vast te leggen.

Nu heb ik weer net als vroeger een tekenboek vol insecten en kevers. Ik wil de kijker er toe zetten om de schoonheid en de perfectie van deze kleine juweeltjes der natuur écht waar te nemen.

Drietrompetterstraat 2
5256BE Heusden
Noord-Brabant

  • Schilderijen

Deelnemende ateliers

Atelier M&M

Hallo, hou me al 20 jaar bezig met het maken van schilderijen en het maken van licht opjecten. Hou me de laatste 2 jaar ook bezig met fotografie. Industriële invloeden en de kijk van de mens daarop inspireren mij. Ook de natuur heeft invloed op mijn werk. Er...

Atelier Frans Huisman/Galerie Chimaera

Galerie Chimaera en Atelier Frans Huisman bewegen zich op het vlak van Kunst, Cultuur en Wetenschap. Aan de Lange Haven 77 in Schiedam zijn tekeningen, schilderijen en fotografie uit verschillende projecten van afgelopen jaren te zien. In het bijzonder het project 'Translational Imagery', waar beeldmateriaal uit verschillende wetenschappelijke, culturele en artistieke bronnen gecombineerd wordt om tot...

DjonLouis

Studio Clemens Briels

Top