Locatie

Openingstijden

Agenda

MoniQue Brands Illustrations

Heusden

Mijn naam is MoniQue Brands (1975) en ik ben freelance illustrator en kunstenaar, wonend in het pittoreske vestingstadje Heusden.

Al van kleins af aan heb ik een grote liefde voor tekenen en voor de natuur. Als klein meisje stond mijn tekenboek al vol met spinnen en lieveheersbeestjes.

Op mijn 17de ging ik naar het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten te Antwerpen, waar ik les kreeg in ambachten zoals o.a. decorschilderen, zeefdrukken, houtbewerking en natuurtekenen. Na het afronden van deze studie was het voor mij vanzelfsprekend om een vervolgstudie te gaan doen. Dit werd Illustratieve Vormgeving op de kunstacademie in Den Bosch.

Uit liefde voor de natuur werkte ik na mijn studie in een reptielenhuis, waar mijn liefde voor insecten en amfibieën alleen maar groter werd.

Mijn schilderwerk bestaat voornamelijk uit met acryl beschilderde houtschijven, waarin je in het bijzonder mijn passie voor kevers en vogels terugvindt. Ik schilder zo gedetailleerd mogelijk en ik probeer de complexiteit van deze bijzondere dieren vast te leggen.

Nu heb ik weer net als vroeger een tekenboek vol insecten en kevers. Ik wil de kijker er toe zetten om de schoonheid en de perfectie van deze kleine juweeltjes der natuur écht waar te nemen.

Drietrompetterstraat 2
5256BE Heusden
Noord-Brabant

  • Schilderijen

Deelnemende ateliers

Foke Stribos 'Voorbij Randen en Rafels'

Kort samengevat:

Gedachten vanuit filosofische en bijbelse thema’s leiden tot het abstraheren van zee- en landschappen. In het schilderplezier zelf komen kleur, vorm en ritme in brede streken tot inhoud en betekenis.  Een nieuwe, picturale werkelijkheid ontstaat...

...

Michalina

De mens, zijn keuzes en relaties met de wereld staan centraal in Michalina's kunst.
Het veelvuldige gevoel van surrealisme in de wereld om haar heen maakt haar werken vol symboliek en metaforen. Immigratie daarentegen is een ervaring waarvan ze extra inspiratie voor haar werk haalt.

De meeste werken van...

Atelier 't Pakhuys - Ellen Dekker en Annemieke Ros

Pakhuis

Top