Locatie

Openingstijden

Zaterdag 26 juni
10:00 - 17:00
Zondag 27 juni
10:00 - 17:00

Agenda

MoniQue Brands Illustrations

Heusden

Mijn naam is MoniQue Brands (1975) en ik ben freelance illustrator en kunstenaar, wonend in het pittoreske vestingstadje Heusden.

Al van kleins af aan heb ik een grote liefde voor tekenen en voor de natuur. Als klein meisje stond mijn tekenboek al vol met spinnen en lieveheersbeestjes.

Op mijn 17de ging ik naar het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten te Antwerpen, waar ik les kreeg in ambachten zoals o.a. decorschilderen, zeefdrukken, houtbewerking en natuurtekenen. Na het afronden van deze studie was het voor mij vanzelfsprekend om een vervolgstudie te gaan doen. Dit werd Illustratieve Vormgeving op de kunstacademie in Den Bosch.

Uit liefde voor de natuur werkte ik na mijn studie in een reptielenhuis, waar mijn liefde voor insecten en amfibieën alleen maar groter werd.

Mijn schilderwerk bestaat voornamelijk uit met acryl beschilderde houtschijven, waarin je in het bijzonder mijn passie voor kevers en vogels terugvindt. Ik schilder zo gedetailleerd mogelijk en ik probeer de complexiteit van deze bijzondere dieren vast te leggen.

Nu heb ik weer net als vroeger een tekenboek vol insecten en kevers. Ik wil de kijker er toe zetten om de schoonheid en de perfectie van deze kleine juweeltjes der natuur écht waar te nemen.

Drietrompetterstraat 2
5256BE Heusden
Noord-Brabant

  • Schilderijen

Deelnemende ateliers

Ria Leeuwenburgh

Tekeningen, schilderijen, mixed media collages.

...

Michel te Wierik

Hi kunstliefhebbers,

 

Tijdens het atelierweekend laat kunstenaar Michel te Wierik zijn serie 'Silence | Colors | Art' zien.

Voor de serie Silence | Colors | Art laat Te Wierik zich hierbij leiden door zijn ademhaling en verkeert tijdens het maakproces in een meditatieve staat van soms wel twaalf uur, afhankelijk van de...

Atelier Hupsakee

Atelier Hupsakee is een gezellig atelier in Barneveld. Op www.atelierhupsakee.nl vind je veel creatieve kinderfeestjes en workshops. Duizenden kinderen en volwassenen komen graffiti spuiten, action painten, schilderen, glasfusen en nog veel meer.

Op www.detekenschool.nl komen volwassenen 1 dag in de 2 weken leren tekenen en schilderen. Dat is een...

De Fotowerkplaats

Bezoekers krijgen in het atelierweekend foto's te zien van deelnemers Henk Bothof en Wim van Zon. Daarnaast is een deel van de huidige expositie Beatlemania! te zien en worden de jaren '50 jazzfoto's van Susanne Schapowalow uit de kluizen gehaald.

 

...

Top