Locatie

MoniQue Brands Illustrations

Heusden

Mijn naam is MoniQue Brands (1975) en ik ben freelance illustrator en kunstenaar, wonend in het pittoreske vestingstadje Heusden.

Al van kleins af aan heb ik een grote liefde voor tekenen en voor de natuur. Als klein meisje stond mijn tekenboek al vol met spinnen en lieveheersbeestjes.

Op mijn 17de ging ik naar het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten te Antwerpen, waar ik les kreeg in ambachten zoals o.a. decorschilderen, zeefdrukken, houtbewerking en natuurtekenen. Na het afronden van deze studie was het voor mij vanzelfsprekend om een vervolgstudie te gaan doen. Dit werd Illustratieve Vormgeving op de kunstacademie in Den Bosch.

Uit liefde voor de natuur werkte ik na mijn studie in een reptielenhuis, waar mijn liefde voor insecten en amfibieën alleen maar groter werd.

Mijn schilderwerk bestaat voornamelijk uit met acryl beschilderde houtschijven, waarin je in het bijzonder mijn passie voor kevers en vogels terugvindt. Ik schilder zo gedetailleerd mogelijk en ik probeer de complexiteit van deze bijzondere dieren vast te leggen.

Nu heb ik weer net als vroeger een tekenboek vol insecten en kevers. Ik wil de kijker er toe zetten om de schoonheid en de perfectie van deze kleine juweeltjes der natuur écht waar te nemen.

Drietrompetterstraat 2
5256BE Heusden
Noord-Brabant

Deelnemende ateliers

Paul Van Geert

In mijn atelier, een grote schuur in het prachtige Drentse dorp Westervelde, staan een 70-tal grote, vrijstaande, mobiele schilderijen opgesteld. Samen vormen zij het "Bois d'Amis", een kunstproject waarin ik de mensen uit mijn onmiddellijke omgeving verbeeld, meestal levensgroot. Het bezoek aan het atelier is een wandeling door 25 jaar

BertineKetelaar.nl

Bertine Ketelaar woont in Vriezenveen. Haar werk is het beste te beschrijven als abstract met figuratieve kanten. Krachtig en kleurrijk -soms wat ruw- maar altijd met een diepgang en in gelaagdheid opgezet. Die gelaagdheid kent ook een spirituele diepgang. De kunstenares heeft namelijk God als scheppende inspiratiebron en laat zich daarin

Atelier Brethonière

  • Inspiratie:

'Indonesia, negara ayahku'

'Indonesië, het land van mijn vader'

 

Uit bovenstaande tekst haal ik mijn inspiratie voor mijn portretten. Deze portretten maak ik met olieverf op paneel.

Wilt u ook een portret laten schilderen? Dan kan dat ook bij mij. In mijn atelier leg ik graag uit hoe

Consuelo Plaza Aranda - Museum Galerie Rosmolen Universart

Consuelo Plaza Aranda zal aanwezig er zijn met haar expositie bij landelijk Atelierweekend met schilderijen lampen en objecten. Www.consuelo.nl 

Consuelo Plaza Aranda is een internationaal kunstenaar. Ze is de voorzitter van Stichting Universart. 

https://www.nabk.nl/leden/Aranda/13125/

Top