Locatie

Openingstijden

Agenda

Monique Tameris

Schiedam

Ik ben een dromer die haar verhalen wil verbeelden in ontwerpen. Ik zoek als kunstenaar en ontwerper naar manieren om oude ambachten te combineren met innovatieve technieken, waarbij ik mij laat leiden door mijn fascinatie voor de natuur in al zijn facetten. Hierbij gebruik ik mijn liefde voor flora, fauna en organische vormen als inspiratie om mijn ideeën vorm te geven. Mijn intentie is om mensen de natuur opnieuw te laten waarderen.

 

Reset the Values: Van afvalstroom naar duurzame kroon, is mijn nieuwste creatie en momenteel te zien in Schiedam. De foto expositie ‘Reset the Values’ en de zeven originele kronen zijn van 7 mei tot en met 30 juni te bewonderen in de ramen van architectenbureau ARD aan de Appelmarkt/Hoogstraat. De foto’s hangen ook in de etalages van de bekroonde winkels in het centrum van de stad Schiedam. Er is een plattegrond gemaakt, waarop de locaties zijn aangegeven. Deze is te vinden op www.moniquetameris.nl. (Tip: kinderen kunnen met hun eigen schatkaart op pad!)

Dam 21
3111BC Schiedam
Zuid-Holland

  • Beelden / ruimtelijk werk
  • Glas
  • Sieraden

Deelnemende ateliers

t Atelier Kunstgarage

Sculpturale keramiek

Mijn werk kenmerkt zich als organische vormen, verabstract, waardoor het een sculpturale uitdrukking krijgt. De mens is een belangrijke inspiratiebron. Veel van mijn beelden laten dan ook menselijke expressies zien. Tijdens de Open Atelierdagen is er een impressie van mijn werk te zien. Voor een eerste indruk verwijs ik...

Trude Art

In mijn huis atelier vindt u colorostisch licht figuratief schilderwerk naast abstract tekenwerk in vnl. zwart wit.

Ik werk vanuit intuitie en naar de impulsen van de eerdere kunstenaars van "De blauwe Reiter". Mijn inspiratie vind ik in de natuur, mythologie e.a. alomvattende bronnen. 

Van huis uit ben ik beeldhouwer, volgde de "Vrije...

Geert Cox

Tijdens het atelierweekend laat ik een selectie uit werk vanaf 2010 en tekeningen gemaakt tijdens een verblijf in het binnenland van suriname zien.

 

 

...

Atelier Domenicus van Tol (Nieuw impressionisme in een oud jasje)

Kunstschilder Robert Scholten werkt en exposeert in atelier Domenicus van Tol. Nieuw impressionisme in een oud jasje. Hij maakt gewoon wat hij leuk vindt. Vaak werkt hij aan de hand van foto's, films, documentaires of oude ansichtkaarten. Bijna altijd verzorgt hij ook de lijst van het schilderij. Hij vindt dat...

Top