Locatie

Openingstijden

Zaterdag 26 juni
10:00 - 18:00
Zondag 27 juni
10:00 - 18:00

Agenda

Matthijs van Kempen

Leeuwarden

Sinds zijn eerste steen op de Volksuniversiteit in Amsterdam, is Matthijs van Kempen (1969) gegrepen door organische, natuurlijke vormen. Observeren werd zijn tweede natuur.

Een flinke dosis woede over wat de natuur wordt aangedaan, zette hij om in een serie beelden van dierlijke schepsels die vechten voor lijfsbehoud. Met de reeks ‘publieksonvriendelijke kunst’ wil Matthijs de mens zelfs schrik aanjagen.

In opdrachten maakt Matthijs bij voorkeur gebruik van roestvast staal. Kopers waarderen zijn speelse, figuratieve en minimalistische stijl.

In 2020 is Matthijs gestart met het beeldhouwen in een virtual reality omgeving. Werken in VR verkort het maakproces behoorlijk, waardoor veel oude ideeën nu snel aan hun reis door de wereld kunnen beginnen.

Het Wijd 5
8939BG Leeuwarden
Friesland

  • Beelden / ruimtelijk werk

Deelnemende ateliers

Evelyn Verelst Keramiek

Keramiek, veelal op de natuur geïnspireerd en vaak in combinatie met hout of metaal.

...

Francisca Henneman

Verrassende sculpturen en sieraden gemaakt met industrieel rubber en silicone.

Francisca gebruikt veel handwerktechnieken als haken en breien. Zij begint met een textuur, dat groeit uit tot een structuur, die onder haar vingers tot een vorm doorgroeit. 

De combinatie van het industriële materiaal met de handwerktechnieken en materialen geeft een bijzondere uitstraling, die je...

Dick Berckenkamp

‘Dans is voor mij een inspirerende metafoor van het leven.’

Beeldend kunstenaar Dick Berckenkamp (Rotterdam, 1955) brengt dans tot leven in zijn schilderijen, tekeningen, installaties, tekstwerken en gedichten.

In zijn werk onderzoekt hij de verbinding tussen het lichamelijke en het innerlijke. Wie zijn wij? Hoe bestaan wij? En hoe ervaren wij onszelf...

" Blij met Klei "

Voor de tweede keer doe ik mee met het Atelier Weekend. Het is een mooie gelegenheid om in mijn eigen atelier te laten zien hoe blij je kunt worden van klei! Zeker in het afgelopen jaar met al zijn beperkingen is het een geluk dat je een hobby hebt. Er...

Top