Locatie

Marga Niederer van Huizen

Hilversum

Marga noemt zichzelf een klei kunstenaar. Zij haalt zelf de klei uit de natuur. Ze verwerkt deze klei tot een emulsie voor haar kleurenpalet. Zij noemt deze lijn “Colors of the Earth”.

Grote inspiratie bron van Marga is de natuur. Haar laatste serie is “In de ban van Ernst Haeckel”, een bioloog/illustrator/filosoof uit de 19e eeuw.

Ze maakt organische keramiek objecten, voorzien van zelf ontwikkelde glazuren. Het Kurinuki werk is een Japanse techniek van snijden en kerven in een kleimassa. Je werkt van buiten naar binnen op een intuïtieve manier. De rode draad is de kleur van klei uit de grond, die bijna in al haar werk aanwezig is. Haar levens filosofie is wabi sabi; de schoonheid van imperfectie.

“Mijn missie is om de mensen te laten zien dat alles schoonheid bevat, je hoeft alleen maar je ogen te openen. Mijn Chinese tekenleraar zei al dat je het zo gek niet kan maken of de natuur heeft het ooit al eens geschapen. Dus relax, het komt en het is allemaal goed.”

Zwinglilaan 43
1216MB Hilversum
Noord-Holland

Deelnemende ateliers

Paul Van Geert

In mijn atelier, een grote schuur in het prachtige Drentse dorp Westervelde, staan een 70-tal grote, vrijstaande, mobiele schilderijen opgesteld. Samen vormen zij het "Bois d'Amis", een kunstproject waarin ik de mensen uit mijn onmiddellijke omgeving verbeeld, meestal levensgroot. Het bezoek aan het atelier is een wandeling door 25 jaar

Carla Kleekamp

The Real and the Artificial Intelligence 

De natuur moet onze leermeester zijn 

Atelier Sharon Manassen

Zilverkunst van Sharon Manassen:

Zilver is een weerbarstig materiaal dat in haar bewerking een grote mate van vakmanschap vereist. Ik begin echter altijd met het verkennen wat diep vanbinnen bij mij leeft.

De dingen die mij verbazen en verwonderen. Gevoelens die uitmonden in korte simpele gedichten of teksten. Een noodzakelijke tussenfase. Dan

Kunstwerk-T

Kunstwerk-T is een Atelier waar oa. Schilderles wordt gegeven. Tijdens het Landelijk Atelierweekend exposeren en verkopen verschillende  kunstenaars hun werken.  Het aanbod is divers; Aquarel, Olie en Acrylverf, Keramiek .www.kittyvanbarneveld.com 

 

Top