Locatie

Openingstijden

Zaterdag 26 juni
12:00 - 17:00
Zondag 27 juni
12:00 - 17:00

Agenda

Voorjaar

Activiteit(en):
kurinuki demonstratie
Omschrijving activiteit(en):
Niet alleen atelier sale maar tijdens deze dag kan je zelf ook eens de kurinuki techniek uit proberen.
Activiteit(en):
atelier sale
Omschrijving activiteit(en):
Al mijn "oud" werk in de aanbieding, te zien is ook nog nooit vertoond werk.

Marga Niederer van Huizen

Hilversum

Marga noemt zichzelf een klei kunstenaar. Zij haalt zelf de klei uit de natuur. Ze verwerkt deze klei tot een emulsie voor haar kleurenpalet. Zij noemt deze lijn “Colors of the Earth”.

Grote inspiratie bron van Marga is de natuur. Haar laatste serie is “In de ban van Ernst Haeckel”, een bioloog/illustrator/filosoof uit de 19e eeuw.

Ze maakt organische keramiek objecten, voorzien van zelf ontwikkelde glazuren. Het Kurinuki werk is een Japanse techniek van snijden en kerven in een kleimassa. Je werkt van buiten naar binnen op een intuïtieve manier. De rode draad is de kleur van klei uit de grond, die bijna in al haar werk aanwezig is. Haar levens filosofie is wabi sabi; de schoonheid van imperfectie.

“Mijn missie is om de mensen te laten zien dat alles schoonheid bevat, je hoeft alleen maar je ogen te openen. Mijn Chinese tekenleraar zei al dat je het zo gek niet kan maken of de natuur heeft het ooit al eens geschapen. Dus relax, het komt en het is allemaal goed.”

Zwinglilaan 43
1216MB Hilversum
Noord-Holland

  • Beelden / ruimtelijk werk
  • Keramiek

Deelnemende ateliers

Atelier La Reine

Op een prachtige lokatie aan de Maas ligt het dorp Macharen, waar Willemijn Denissen haar atelier heeft. Zij werkt in steen en maakt schilderijen. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen op een van de dagen. Wij heten U van harte welkom.

...

Albert Robbe atelier 125

Surrealisme/ Magisch realisme in olieverf op doek of paneel. Glasmozaiëken op Trespa.

...

Jos Gielen

naast bronzen beelden ook werk uitgevoerd in Cor-Tenstaal

...

Glasblazerij Vitrum Limax

Op een unieke locatie op het platteland van Vaassen bevind zich Glasblazerij Vitrum Limax.

Evelien heeft haar opleiding gevolgd aan de Leidse Instrumentmakers School. Daarna heeft ze zich ook op het sierglas gestort. Haar werk bestaat voornamelijk uit glastaferelen in een glazen bol of druppel. Het is haar specialiteit om de...

Top