Locatie

Openingstijden

Zaterdag 26 juni
11:00 - 17:00
Zondag 27 juni
11:00 - 17:00

Agenda

Lotens' Atelier

Baarn

Mijn eerste teken- en schilderlessen kreeg ik als tiener. Later heb ik de fijne kneepjes van het schilderen geleerd aan de Wackers Academie in Amsterdam. Daarna ben ik gestart met een schildertechniek op porselein (opglazuren). Zo ontstond mijn interesse voor keramiek.

Aan de Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda heb ik het vak van keramist geleerd. Hier kwam ik erachter dat de combinatie van de beide technieken, de klei en het schilderen elkaar goed laten vangen in een object. De schoonheid van de natuur is hierbij mijn grote inspiratie bron. 

Met zelfontworpen gipsmallen maak ik porseleinen tegels die ik beschilder. Ook maak ik gipsmallen van groente, fruit of iets anders uit de natuur. De objecten doen denken aan breekbare fossielen gemaakt van teer porselein.

Tijdens het Landelijk atelier weekend demonstreer ik ook verschillende technieken. 

Leuk als je komt kijken in mijn atelier.

Patricia Lotens

Prins Bernhardlaan 11
3743 JJ Baarn
Utrecht

  • Keramiek

Deelnemende ateliers

De Ketelfactory

'A-UN' - Roosmarijn Pallandt

5 juni - 25 juli 2021

Beeldend kunstenaar Roosmarijn Pallandt presenteert in De Ketelfactory een multidimensionale installatie waarin ruimte en tijd samensmelten.
In de materiële structuren verweeft ze de geest van een plek - een eiland nabij Japan.
Alles stroomt, zonder ophouden.

 

...

Evil Strawberry Arts & Design

-

Hugo Galama in de Grote of Sint Clemenskerk

Met mijn weerk verwoord ik de spanningen en contrasten die ik in het dagelijks leven tegenkom. 

Zo houdt het heftig in beweging zijn van de wereld om me heen mij regelmatig bezig. Ondertussen voel ik me, net als vele anderen, gelukkig met mijn leven. In mijn werk geef ik uitdrukking aan...

Annemarie van Grinsven

Tijdens dit atelierweekend laat ik mijn collectie handgemaakte zilveren sieraden zien. Ik laat me graag inspireren door voorwerpen die ik hier in Schiedam op straat vind. Elastiekjes, moertjes en schroefjes. Naakt, ontdaan van hun functie. Sommige zijn al gaan roesten, anderen hebben het reliëf van de stoeptegels overgenomen. Imperfecties laat ik ontstaan...

Top