Locatie

Agenda

Jule Jeurissen

Eindhoven

Welkom in mijn atelier in Eindhoven!

Ik ben erg gefascineerd door de verhouding tussen de mens en zijn omgeving en hoe deze waargenomen kan worden. Dat is ook de rode draad en onderliggend thema van mijn werk. Wat zien we en wat blijft voor ons verborgen? Traditionele onderwerpen als Landschap, Natuur, Model en Architectuur krijgen hierdoor een frisse invalshoek. 

Een voorkeur voor techniek en materiaalkeuze is er niet en laat mijn werk bepalen welke materiaalkeuze gemaakt moet worden. Naast getekende en geschilderde werken zit er ook een speelfilm aan te komen. Daarom kan ik tijdens deze twee dagen een groot aanbod aan schilderijen, mixed-media, ruimtelijk werk en korte films laten zien.  

De expositie tijdens deze twee dagen is zeer gevarieerd, maar heeft evenwel een rode draad, namelijk het medium licht. Licht maakt het verborgene zichtbaar, maar kan ook nieuwe perspectieven bieden, zoals de uitspraak 'een ander licht laten schijnen'. Tevens staat Eindhoven ook bekend als Lichtstad. Dit alles heeft me laten inspireren tot een verzameling werken die ondanks hun verscheidenheid onderling verbonden zijn door licht. 

In mijn tuin is een sfeer-impressie te zien met een inspiratie op de filmsets die gebruikt zijn voor de aankomende speelfilm, waarin uitgebreid gebruik gemaakt is van Blacklight en LED-verlichting. Blacklight is licht in het ultraviolette deel van het spectrum en de tentoongestelde dieren op de schilderijen kunnen dit waarnemen en leven daardoor visueel in een andere wereld dan de onze. Met Blacklight als aanlichting wordt deze verborgen wereld zichtbaar gemaakt en zien we de schilderijen zoals deze dieren zouden doen.  

Tevens zijn enkele kunstwerken te bekijken waarin LED-verlichting is verwerkt. Enkele bekende gebouwen van Eindhoven zullen de revue passeren, maar ook de omgeving en de natuur in en rondom Eindhoven, een verrassend groene stad.   

Vervolgens zijn er enkele ruimtelijke werken te bewonderen die door licht extra mooi tot hun recht komen.

En last but not least heb ik speciaal voor het Landelijk Atelierweekend een korte film gemaakt, die in een loop vertoond wordt met het Eindhovense gebouw het Evoluon in de hoofdrol. 

Ik kijk er naar uit om heel veel kunstliefhebbers te ontmoeten!

Alvast een voorproefje? Check mijn website.

Instagram: Jule Jeurissen (@jeurissenjule) • Instagram-foto's en -video's

 

Als je mijn atelier bezoekt, dan kun je dit ook combineren met andere ateliers in Eindhoven die ook meedoen met het Landelijk Atelierweekend.

Dit zijn de andere ateliers:

The Sound And Vision Lab : Schilderen met geluid https://sonicrider.nl/

Mieke's atelier : Goudsmidatelier http://goudsmidatelier-mieke.nl/

Tattuljee : Ruimtelijk werk, textielwerken, schilderijen en collages

Sylvia Sloots : Keramiek en canvas https://www.sylviasloots.com/

 

Sint Leonardusstraat 51
5614EE Eindhoven
Noord-Brabant

  • Beelden / ruimtelijk werk
  • Glas
  • Overig
  • Schilderijen
Top