Locatie

Openingstijden

Zaterdag 26 juni
11:00 - 17:00
Zondag 27 juni
11:00 - 17:00

Agenda

Jeroen Staal Beeldend Kunstenaar

Schiedam

Ieder schilderij zijn eigen verhaal!

 

Een verhaal dat zijn oorsprong vindt in een idee, foto, schets of een waargenomen gebeurtenis. Al schilderend krijgt het de waarde en lading die in het schilderij nodig is om tot leven te komen. Daarnaast zijn er schildertechnische kluiven waar ik graag mijn tanden in zet, gevoed door een voorliefde met tegenstellingen en dramatische belichting te werken. Delen zijn figuratief, andere stukken kunnen abstract zijn, patronen, ritmes of een sterk licht/donker contrast hebben. Alle elementen worden met grote aandacht geschilderd en in het schilderij continu gewogen om er voor te zorgen dat het werk in balans is. Mijn schilderijen krijgen hierdoor vaak meerdere (kijk)lagen die op een al dan niet logische manier in elkaar overlopen. Hierdoor wordt je gelijk door het werk gegrepen, om er bij beter kijken achter te komen dat er veel meer in het schilderij te zien is en je er steeds dieper in wordt meegevoerd.

Hoogstraat 99
3111HC Schiedam
Zuid-Holland

  • Schilderijen

Deelnemende ateliers

t Atelier Kunstgarage

Sculpturale keramiek

Mijn werk kenmerkt zich als organische vormen, verabstract, waardoor het een sculpturale uitdrukking krijgt. De mens is een belangrijke inspiratiebron. Veel van mijn beelden laten dan ook menselijke expressies zien. Tijdens de Open Atelierdagen is er een impressie van mijn werk te zien. Voor een eerste indruk verwijs ik...

Sjef van Duin

Ik ben niet zozeer op zoek naar een resultaat. Het is eerder zo dat ik resultaat krijg uit een onbetrouwbare bron

...

Atelier 49

In mijn beeldend werk maak ik gebruik van diverse technieken.

Naast schilderijen in acryl- en olieverf, maak ik etsen en gebruik ik verschillende druktechnieken,

als zeef- en  linoleumdruk.

Mijn inspiratie vind ik in de natuur. Ik verwerk de indrukken, die ik daar opdoe niet letterlijk,

maar stel uit een combinatie van beelden een nieuw...

Frans van den Berg

Naast schoonheid zijn er vaak raadselachtige elementen te vinden in mijn schilderijen. De expressieve manier van schilderen, geeft mijn werk een extra dimensie.

...

Top