Locatie

Openingstijden

Zaterdag 11 November
12:00 - 17:00
Zondag 12 November
12:00 - 17:00

Agenda

Najaar 2023

Activiteit(en):
Olieverfschilderijen, aquarellen en inkttekeningen
Omschrijving activiteit(en):
Activiteit(en):
Olieverfschilderijen, aquarellen en inkttekeningen
Omschrijving activiteit(en):

Jelle van de Ridder

Zutphen

In mijn ideale wereld zie ik een samenleving die co-existentie en samenwerking met de natuur prioriteit geeft, waar industrie en grootschalige landbouw niet de overhand hebben in het landschap, maar in harmonie met de natuur bestaan. Als kunstenaar wordt mijn werk sterk beïnvloed door deze overtuiging en ik haal dan ook mijn inspiratie uit de natuur om fantasievolle en natuurlijke schilderijen te maken.

Voor mijn landschappen kijk ik naar de inherente schoonheid van de natuur. Licht is hierbij het belangrijkst. Mijn landschappen zijn gebaseerd op mijn eigen ervaringen, die ik graag wil delen. Ik ben op zoek naar verschijnselen in de natuur die door andere mensen wellicht ervaren zou worden als triviaal. Door dit te schilderen hoop ik bij de kijker teweeg te brengen dat die zich niet alleen meer verwondert over het mooiste uitzicht of de roodste zonsondergang, maar ook eens de achtertuin in gaat om te kijken wat daar te aanschouwen is.

Mijn portretten zijn geen geïdealiseerde representaties, maar eerlijke weergaven van het individu. Ik geloof dat schoonheid ligt in imperfecties en unieke kenmerken van elke persoon en ik benadruk deze kwaliteiten in mijn werk. De ziel en innerlijke belevingswereld van de geportretteerde vind ik boeiend, waardoor mijn portretten vaak een introspectief overkomen hebben.

Om mijn artistieke visie werkelijkheid te maken, hanteer ik traditionele methoden en materialen die gebruikt werden door mijn helden Titiaan, Rembrandt, Rubens en Freud. Ik breng olieverf in lagen aan en gebruik delicate penseelstreken om de innerlijke wereld van mijn geportretteerden te laten zien en mijn landschappen en stillevens langzaam tot leven te laten komen. Iedere penseelstreek wordt zorgvuldig overwogen. Door beproefde traditionele werkwijzen te gebruiken, maak ik schilderijen die de tand des tijds doorstaan en streef ik er naar dat deze nog generaties zullen aanspreken.

Schimmelpennincklaan 55
7203EX Zutphen
Gelderland

  • Schilderijen
Top