Locatie

Jannig Greijdanus

Heusden

Jannig Greijdanus (1944) genoot haar teken- en schilderopleiding op de Academie Minerva in Groningen en de Jan van Eijck Academie in Maastricht. Daar had zij haar eigen atelier en model ter beschikking en werkte onder supervisie van kunstenaars Ko Sarneel en Pieter Defesche. 
Greijdanus legde zich na haar afstuderen vooral toe op schilderen en tekenen, op basis van olieverf, kleurpotlood en inkt. 
 
Tijdens haar vele werkbezoeken aan India schilderde zij omvangrijke werken in waterverf en acryl. 
Waar dan ook ter wereld, zij neemt haar tekenblok en inktpennen met zich mee om haar impressies van de wereld om zich heen vast te leggen. 
Het laatste decennium heeft ze zich meer toegelegd op beelden van keramiek. Dit begon als 'hobby' naast het schilderen , maar dit beslaat inmiddels een groot deel van haar oeuvre.
 
Greijdanus' werk valt op door een mysterieuze sfeer en een sterk kleurgebruik. Bekijk je haar kunst, dan waan je je al snel in haar sprookjesachtige binnenwereld. 
 
Locatie Putterstraat 41
5256 AM Heusden
Noord-Brabant
Openingstijden
Winter
Zaterdag 14 november:
11:00 - 17:00
Zondag 15 november:
11:00 - 17:00
Website https://jannig.exto.nl/
Kunstsoorten
  • Beelden / ruimtelijk werk
  • Keramiek
  • Schilderijen

Agenda

Zaterdag 14 november Winter Live Muziek

Live Muziek

Zondag 15 november Winter Live Muziek

Live Muziek

Deelnemende ateliers

Carla Kleekamp

 

etsen en aquarellen  in oude Japanse techniek

...

STAAL&KUNST

Grote schilderijen in acryl en mixedmedia, een aantal in lijsten/frames van Staal. De samenhang van schilderij en staal is uniek, stoer en industrieel.

XL spiegels in stalen omlijsting, op maat gemaakt.

...

Muziek & Kunst. In de Tuin

Op zaterdag 5 en zondag 6 september tonen zes kunstenaars in de grote tuin aan de Nieuwstraat 8 in Nederweert hun werk. Dit varieert van ijzer- en (CorTen)staal kunst, tot designobjecten. En van keramiek tot abstract en 3D-schilderkunst. 

Deelnemers zijn: Paul Senders (Helmond - design), Christiaan Vaassen (Elsloo - ruimtelijk werk...

Bernarda Roelofs Edelsmid

Sieraden van zilver en goud. Combinaties met andere materialen geven contrast. Beweegbare elementen zorgen voor verrassingen. Alle sieraden zijn uniek. Daarnaast ontwerpen in opdracht en realisatie van eigen ideeën.

Duo-expostie van edelsmid Bernarda Roelofs en fotograaf Lida Houkes.

Zie ook pagina van Lida Houkes fotografie.

...

Top