Locatie

Inankira

Olst

Vanaf 1983 werk ik als autonoom en grafisch kunstenaar. Na ruim 40 jaar als docent bijzondere verftechnieken gewerkt te hebben, waarvan 26 jaar aan het Cibap, ga ik verder als vrij ondernemer in glaskunst en grafiek. De ervaring opgedaan in mijn vakgebied, combineer ik met de oude, traditionele technieken waardoor er – vanuit een spannend samenspel van vorm en materiaal – een geheel eigen stijl ontstaat.

Mijn werk is kleurrijk, figuratief en non-figuratief waardoor de scheidslijn tussen fantasie en werkelijkheid lijkt te vervagen. Ik werk vooral thematisch en wordt geïnspireerd door uiteenlopende culturele landschappen, primitieve kunst en het vrouwelijke.

Het grafische werk, dat een samenvoeging is van hoog-, diep- en vlakdruk, waarborgt een beperkte oplage. De drukplaten zijn veelal opgebouwd uit zachte materialen met verschillende structuren. Eenmaal afgedrukt in verschillende kleurcombinaties geeft dit een bijzonder oogstrelend resultaat.

Glaskunst heeft mijn bijzondere belangstelling. Vanuit het door mij zelf ontwikkelde Wirago-procédé ontwerp ik authentieke en meer functionele glasobjecten, waarin bladgoud wordt verwerkt. Onder de laatste categorie valt onder andere een sieradenlijn, waarbij ik samenwerk met een erkende edelsmid.

Locatie de Meente 5 G
8121 EV Olst
Overijssel
Openingstijden Zaterdag:
10:00 - 18:00
Zondag:
11:00 - 17:00
Kunstsoorten
  • Glas
  • Overig
  • Sieraden

Agenda

Deelnemende ateliers

Koeienschilderij - Tinka Schilperoort

Ik laat je graag zien waar en hoe ik mijn schilderijen maak. Ik schilder realistisch, voornamelijk koeien, maar soms ook andere onderwerpen. Ik gebruik heldere, sprekende kleuren zodat een levendig schilderij ontstaat; schaduwen creëren diepte. 

Ook tijdens het atelierweekend werk ik aan mijn nieuwste schilderij, dat met iedere laag olieverf meer tot leven komt. Wil je meer...

Atelier JAYVEN

Geachte bezoeker,

De Deltascape is een vergezicht
Van land en water, water door land  

Tijdens het atelierweekend toon ik mijn huidige werk: schilderijen van delta's (de deltascapes), landschappen, portretten en nieuw, abstrakt werk, vooral werken in olieverf op doek. Op deze site is het werk 'Deltascape II' (gedeeltelijk) te zien.

Voor persoonlijk contact over...

atelier Wil

Op een sfeervolle locatie is werk te bezichtigen van Wil. Het vrouwelijke speelt een rol in mijn werk.

Ik werk met een verscheidenheid aan matriaal hierdoor krijg ik steeds weer verrassend werk.

 

...

Teken voor design en beeldende kunst

Ontwerpen en beeldende kunst door Michel Beer en Miriam Kemperman.

Ontwerpen: bedenken en maken van meubels, kleine gebruiksvoorwerpen, leuke originele cadeau's en relatiegeschenken, ook op maat naar uw wensen.

Muziekinstrumenten: strijk- en toestinstrumenten

Beeldende kunst: grafiek en schilderijen

Daarnaast ook mogelijkheden voor cursussen of workshops, in een kleine groep of individueel.

...

Top