Locatie

Openingstijden

Zaterdag 26 juni
10:30 - 17:00
Zondag 27 juni
10:30 - 17:00

Agenda

Voorjaar

Activiteit(en):
Bezoek werkplaats + expo + sample sale
Omschrijving activiteit(en):
Kom langs in ons Atelier in de groene Overasseltse Vennen voor een inkijkje in ons ontwerp- en productieproces, en maak mee hoe wij vanuit autonome concepten en zorgvuldig onderzoek functionele producten maken die de hele wereld over gaan.
Activiteit(en):
Bezoek werkplaats + expo + sample sale
Omschrijving activiteit(en):
Kom langs in ons Atelier in de groene Overasseltse Vennen voor een inkijkje in ons ontwerp- en productieproces, en maak mee hoe wij vanuit autonome concepten en zorgvuldig onderzoek functionele producten maken die de hele wereld over gaan.

House of Thol

Overasselt

House of Thol maakt Dutch Design voor een groen dagelijks leven.

Iedere stap naar een duurzamere levensstijl is er één.
House of Thol ontwerpt en maakt producten die jouw leven groener en makkelijker maken.
 
Zo bedachten we een natuurlijk watergeefsysteem om je plant in leven te houden (Waterworks) en maken in onze werkplaats terracotta schalen met compartimenten waardoor je minder fruit en groente weg hoeft te gooien (Poma/Olera).
Ook vonden we messing bloemschikschijven uit, geïnspireerd op de sterren, waarmee je heel eenvoudig een sierlijk boeket maakt met een paar bloemen uit eigen tuin (Flower Constellations), en maken schijfjes waardoor je op een sierlijke manier stekjes kunt laten wortelen of plantjes op water kunt laten groeien (Helios).

Samen met partners maken we meubels en verlichting die op sociale en duurzame manier geproduceerd worden van reststromen (ReCabinet, met Ahrend) of materialen met een kleine voetafdruk (Wren & Kiwi voor Ay Illuminate).
We denken hard na over een efficiënte productie, gebruiken materialen die lang mee kunnen en maken producten die reparabel zijn of waarvan eventuele kapotte onderdelen eenvoudig vervangen kunnen worden.
 
Kom langs in ons Atelier in de groene Overasseltse Vennen voor een inkijkje in ons ontwerp- en productieproces, en maak mee hoe wij vanuit autonome concepten en zorgvuldig onderzoek functionele producten maken die de hele wereld over gaan*.
 
Als je er toch bent, loop dan ook even langs bij buurvrouw Wilfrie Linssen, die prachtige bronzen beelden maakt en deze zowel in haar atelier als beeldentuin presenteert.
 
We zijn allebei de dagen aanwezig en zien je graag op ons House of Thol hoofdkwartier in het groen.
Tot dan!
 
Thomas & Jana, House of Thol
 
*House of Thol won vorig jaar de MKB Export Award

 

Parksesteeg 8
6611KH Overasselt
Gelderland

  • Keramiek
  • Overig

Deelnemende ateliers

Maarten van den Burg

In het atelier zijn schilderijen en tekeningen (pastel en grafiet) te zien. 

Ik kreeg 2 jaar geleden het ‘tekenvirus’ te pakken naar aanleiding van een indrukwekkende tv-serie over Leonardo da Vinci. Ik kocht een potlood en een gum en ging aan de slag. Na een periode van veel tekenen met grafiet en pastelkrijt...

Beeldend Collectief Drenthe

Het Beeldend Collectief Drenthe exposeert in de Sint Clemens kerk in Steenwijk met een 7-tal kunstenaars.

U kunt een diversiteit aan disciplines bekijken, zoals textiel,keramiek,beelden,schilderijen.

 

...

Dick Schreinders

Dick Schreinders (1970) is een telg uit een kunstschildersfamilie Schreinders. Geboren in 1970, boven de galerie van zijn ouders in Beekbergen. Hij kreeg op jonge leeftijd les van zijn grootvader Ben J. Schreinders en zijn vader Dick sr. Op zijn veertiende verhuisde hij naar Spanje. De natuur van de Marina...

Yvon Scharis

 Atelier Yvon Scharis is alleen geopend op afspraak!

...

Top