Locatie

Agenda

Haggith van Hees

Zaandam

De wieg van kunstenares Haggith van Hees-Reesink stond op creatieve grond, namelijk boven de winkel van Gerrit Rietveld in Utrecht. Op haar derde verhuisde ze met haar ouders naar de binnenlanden van Papoea Nieuw-Guinea. De intense kleuren van de jungle, de tropische bloemen en de paradijsvogels maakten een onuitwisbare indruk op de jonge kunstenares. Toen ze als jonge vrouw terugkeerde in Nederland, volgde zij opleidingen op het gebied van fotografie, art journaling, etsen en mixed media. Momenteel studeert Haggith Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

Haar huidige werken (multimedia schilderijen, zowel figuratief als abstract) kenmerken zich door levenslust en een verbinding met sociale thema’s als diversiteit en inclusiviteit. Haggith maakt veel gebruik van diepe, heldere kleuren, waarvoor ze o.a. pigment van verfmolen De Kat op de Zaanse Schans gebruikt.

Haggiths werk was eerder o.a. te zien in Bibliotheek Den Haag, Galerie Arthur aan de Nieuwe Spiegelstraat in Amsterdam, op de Nationale Kunstdagen in Gorinchem, de Brabant Art Fair in Tilburg, Hilton Hotels in Antwerpen en Keulen en binnenkort op de EuropeArtFair in het Westergas in Amsterdam.

‘Ik voel het als ik de goede keuze heb gemaakt als ik aan het schilderen ben, als alles samen komt. Dan ga ik zingen. Dit lijkt op een of andere manier door te sijpelen in mijn kunst.’

Barndegat 6-8
1505 HN Zaandam
Noord-Holland

  • Schilderijen
Top