Locatie

Openingstijden

Zaterdag 26 juni
13:00 - 17:00
Zondag 27 juni
13:00 - 17:00

Agenda

Voorjaar

Activiteit(en):
Grafische technieken en tentoonstelling werk van kunstenaars
Omschrijving activiteit(en):
Demonstraties van verschillende grafische technieken
Activiteit(en):
Grafische technieken en tentoonstelling werk van kunstenaars
Omschrijving activiteit(en):
Demonstraties van verschillende grafische technieken

Grafisch Centrum Groningen

Groningen

Grafisch Centrum Groningen

Werkplaats voor etsen, typografie, letterpress, houtdruk en zeefdruk

In 2012 bestond het Grafisch Centrum Groningen 50 jaar. Aan het begin van de jaren ’60 besloot een aantal leden van De Ploeg, aangevoerd door Johann Faber en Jan van der Baan, tot de oprichting van een eigen grafische werkplaats. Daarmee combineerden zij hun liefde voor de grafiek met de wens om gezamenlijk te werken.

Het gemeenschappelijke atelier begon klein, met een Alauzet lithopers, maar al snel ging het Grafisch Centrum  onderdak bieden aan alle soorten persen die de maker van grafiek zich maar wensen kan. De banden met De Ploeg werden eind 1970 voorzichtig doorgesneden. Door de hoeveelheid organisatie die het Grafisch Centrum met zich meebracht, bleek het beter er een zelfstandige stichting van te maken. Naast de Ploegers, die trouwe gebruikers bleven, vond een jongere generatie kunstenaars haar weg naar het Grafisch Centrum.

De doelstellingen werden in de loop van de jaren verbreed: naast de mogelijkheid vrij te werken ontstond al snel de behoefte kennis over te dragen. Daarmee werd de kiem gelegd voor het bloeiende cursusaanbod dat het Grafisch Centrum nog steeds kenmerkt…

Talloze cursisten hebben er in de loop der jaren kennisgemaakt met grafiek en velen raakten er voor het leven verslingerd aan een bepaalde techniek. Ook ontstonden  er bijzondere groepen (zoals De Noordelijke Etsers) en projecten van waaruit boeken en prenten  werden uitgegeven, zoals de Typografen Kalender, de Letterproef en de jaarlijkse Koppermaandagprenten.

Warmoesstraat 41
9724JJ Groningen
Groningen

  • Overig

Deelnemende ateliers

Atelier Annelies van der Drift

Wees welkom in mijn boerderij-atelier in het coulissenlandschap van Hall, gemeente brummen, 7 km ten westen van Zutphen, aan de rand van de Veluwe, midden tussen de steden Arnhem, Deventer en Apeldoorn.

 

Spelen met verbeelding

Kunst, cultuur, natuur en leven

zijn mijn grootste inspiratiebronnen.

Verrast door...

Fotostudio-010

Fotografisch werk en schilderijen.

 

...

Villa Vegtlust

Het portret The Portrait 2020

...

Ita van Driel

Ik maak olie- en acrylverfschilderijen. Stilleven, zee en strand, figuren en fragmenten van gebouwen. Gebruikte schildertechniek is voornamelijk fijnschilderen en gemengde techniek. Er wordt gewerkt op doek(linnen, katoen, jute, canvas). Schilderijen zijn veelal voorzien van een baklijst of wissellijst.

Tijdens het Landelijk Atelierweekend ontvangt u 10% korting op uw aankoop!

...

Top