Locatie

Openingstijden

Zaterdag 26 juni
13:00 - 17:00
Zondag 27 juni
13:00 - 17:00

Agenda

Voorjaar

Activiteit(en):
Grafische technieken en tentoonstelling werk van kunstenaars
Omschrijving activiteit(en):
Demonstraties van verschillende grafische technieken
Activiteit(en):
Grafische technieken en tentoonstelling werk van kunstenaars
Omschrijving activiteit(en):
Demonstraties van verschillende grafische technieken

Grafisch Centrum Groningen

Groningen

Grafisch Centrum Groningen

Werkplaats voor etsen, typografie, letterpress, houtdruk en zeefdruk

In 2012 bestond het Grafisch Centrum Groningen 50 jaar. Aan het begin van de jaren ’60 besloot een aantal leden van De Ploeg, aangevoerd door Johann Faber en Jan van der Baan, tot de oprichting van een eigen grafische werkplaats. Daarmee combineerden zij hun liefde voor de grafiek met de wens om gezamenlijk te werken.

Het gemeenschappelijke atelier begon klein, met een Alauzet lithopers, maar al snel ging het Grafisch Centrum  onderdak bieden aan alle soorten persen die de maker van grafiek zich maar wensen kan. De banden met De Ploeg werden eind 1970 voorzichtig doorgesneden. Door de hoeveelheid organisatie die het Grafisch Centrum met zich meebracht, bleek het beter er een zelfstandige stichting van te maken. Naast de Ploegers, die trouwe gebruikers bleven, vond een jongere generatie kunstenaars haar weg naar het Grafisch Centrum.

De doelstellingen werden in de loop van de jaren verbreed: naast de mogelijkheid vrij te werken ontstond al snel de behoefte kennis over te dragen. Daarmee werd de kiem gelegd voor het bloeiende cursusaanbod dat het Grafisch Centrum nog steeds kenmerkt…

Talloze cursisten hebben er in de loop der jaren kennisgemaakt met grafiek en velen raakten er voor het leven verslingerd aan een bepaalde techniek. Ook ontstonden  er bijzondere groepen (zoals De Noordelijke Etsers) en projecten van waaruit boeken en prenten  werden uitgegeven, zoals de Typografen Kalender, de Letterproef en de jaarlijkse Koppermaandagprenten.

Warmoesstraat 41
9724JJ Groningen
Groningen

  • Overig

Deelnemende ateliers

Marga van Wiggen, Beelden in steen en hout

Ergens halverwege de jaren 90 van de vorige eeuw ben ik begonnen met het bewerken van gevonden stukken hout. Zonder vooropgesteld doel, of het moet zijn dat ik het eigene van het stuk dat ik had gevonden zo goed mogelijk probeer te vinden en naar voren te halen. Soms ligt...

Loe-Sei

Ik schilder al enige jaren. Kleurrijke doeken op canvas met acrylverf. Veel bloemen, landschappen en danseressen. Heb al veel succesvolle exposities gehad en heb daardoor al enige bekendheid opgebouwd. Welkom tijdens deze open dagen. 

Ook kunt u zich opgeven voor een workshop. Altijd in overleg. Voor prijzen zie mijn site: www.loesart.net

...

Atelier Nicole Karrèr

In het atelier van Nicole Karrèr (1957) vind u naast schilderijen in acryl en olieverf -"kijkkastjes" en assemblages van vaak gevonden materialen. De sfeer van het werk is semi-realistisch met een poëtische sfeer.

...

Atelier 't Pakhuys - Ellen Dekker

Schilderkunst van binnenuit

Expositie met schilderijen in acrylverf, olieverf en mixed media
van  Annemieke Ros en Ellen Dekker.
Hun werken ontstaan van binnenuit, spelenderwijs, intuïtief,
inventief onderzoekend, en verrassen ook henzelf steeds weer.

U bent u van harte welkom aan de stamtafel voor een
ontmoeting met de...

Top