Locatie

Openingstijden

Agenda

Frans de Winter

Schiedam

Statement:

Het popnagelen van bandijzer.

Het materiaal en de vorm waarin het gebogen en verwerkt is vertolkt de belichaming van de persoonlijke grens van een mens. Het materiaal vormt een soort pantser; Hetgeen wel  bescherming biedt, maar geen vernieuwing toelaat. Tenzij het pantser verbroken wordt.

Het sculptuur "load" is een geabstraheerde vorm van een mens dat tot aan de knie is opgesplitst om ruimte te maken voor een signaal-rode druppel die vanuit het midden van het hoofd zijn weg naar beneden zoekt. De signaal-rode vorm refereert aan een druppel bloed. Gezien de druppel gedragen wordt door een staalkabelstrop, hetgeen gemaakt is om grote gewichten te kunnen dragen, zegt dat op symbolische wijze iets over het gewicht van de druppel. 

 

Titel: Load

Productiejaar: 2019

Formaat: 198x70x41 cm

 

 

Boterstraat 81
3111NB Schiedam
Zuid-Holland

  • Beelden / ruimtelijk werk

Deelnemende ateliers

CaroArtGallery

CaroArtGallery is een mooie, ruime kunstgalerie in het centrum van Apeldoorn, met unieke, eigentijdse en betaalbare kunst. Naast mijn eigen atelier met mijn eigen materie-werken, biedt de galerie ook een podium voor gastexposanten. Tijdens het Atelierweekend kunt u hier ook kunst bekijken van gastexposant Annet Perdijk. 

Verder is de galerie ook...

Ankie Manders

studio 76

Ik maak pastel-, oliverf- en vooral acrylschilderijen. De laatste tijd maak ik ook collages.

Mijn onderwerpen zijn meestal landschappen, veel Bretagne, maar ook de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Ook maak ik portretten, maar ook allerlei andere onderwerpen.

Op mijn website: www.mariannugteren.nl is het een en ander te bekijken.

...

Atelier depARTure. Inge Prins van Wijngaarden

Mijn kunstwerken zijn mijn reflecties op het leven, zoals ik het ervaar en om mij heen zich zie afspelen. Met mijn werk bezie ik thema's die mij bezighouden van intrinsieke vraagstukken tot dagelijkse futeliteitjes, vaak met een vleugje humor.
Mijn inspiratiebronnen zijn de natuur, de mens en de...

Top