Locatie

Openingstijden

Agenda

Frans de Winter

Schiedam

Statement:

Het popnagelen van bandijzer.

Het materiaal en de vorm waarin het gebogen en verwerkt is vertolkt de belichaming van de persoonlijke grens van een mens. Het materiaal vormt een soort pantser; Hetgeen wel  bescherming biedt, maar geen vernieuwing toelaat. Tenzij het pantser verbroken wordt.

Het sculptuur "load" is een geabstraheerde vorm van een mens dat tot aan de knie is opgesplitst om ruimte te maken voor een signaal-rode druppel die vanuit het midden van het hoofd zijn weg naar beneden zoekt. De signaal-rode vorm refereert aan een druppel bloed. Gezien de druppel gedragen wordt door een staalkabelstrop, hetgeen gemaakt is om grote gewichten te kunnen dragen, zegt dat op symbolische wijze iets over het gewicht van de druppel. 

 

Titel: Load

Productiejaar: 2019

Formaat: 198x70x41 cm

 

 

Boterstraat 81
3111NB Schiedam
Zuid-Holland

  • Beelden / ruimtelijk werk

Deelnemende ateliers

Atelier La Reine

Op een prachtige lokatie aan de Maas ligt het dorp Macharen, waar Willemijn Denissen haar atelier heeft. Zij werkt in steen en maakt schilderijen. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen op een van de dagen. Wij heten U van harte welkom.

...

KurkKeurig_AnkePortier

Kurkkeurig herbruikt zorgvuldig uitgekozen onderdelen waaraan spelenderwijs een nieuwe functie gegeven wordt. Door het gebruik van deze materialen heeft elk ontwerp een unieke uitstraling met zijn eigen verhaal en karakter.

...

Studio Clemens Briels

Ita van Driel

Ik maak olie- en acrylverfschilderijen. Stilleven, zee en strand, figuren en fragmenten van gebouwen. Gebruikte schildertechniek is voornamelijk fijnschilderen en gemengde techniek. Er wordt gewerkt op doek(linnen, katoen, jute, canvas). Schilderijen zijn veelal voorzien van een baklijst of wissellijst.

Zaterdag en zondag openingstijden 11 tot 17 uur!!

...

Top