Locatie

Agenda

Mascha Leijten, DOKX

Den Bosch

Van harte welkom bij DOKX, waar verbeelding, creativiteit en vakmanschap tot leven komen.

Ooit was deze plek het laaddock en laboratorium van de firma Koudijs. Nu is het niet alleen m’n schilderatelier en werkplaats, maar ook showroom, expositieruimte, ontmoetingsplek en broedplaats. Een geweldig leuke plek aan het water waar ik met veel plezier schilder én tafels maak.

Ik schilder voornamelijk portretten want gezichten fascineren me. Ze vertellen een verhaal en zijn het venster naar de ziel van een persoon. Het is een spannende uitdaging om dat in een schilderij te proberen vast te leggen. Af en toe schilder ik ook kleine realistische stillevens, een hele andere manier van schilderen die focus, geduld en concentratie vraagt.

Daarnaast maak ik tafels. Iedere tafel is een creatief proces op zich. Het zijn tafels vol verhalen en ze verraden een grote liefde voor de herkomst en geschiedenis van de materialen. Duurzaamheid en hergebruik staan voorop en hoe robuust de tafels ook zijn, in iedere tafel ga ik voor vakmanschap, gevoel voor schoonheid en een uniek karakter.  

DOKX is gelegen in de creatieve hotspot van Den Bosch, De Tramkade. Waar het zindert van de bedrijvigheid, zowel op de kade als op het water. Overal in en rond het oude fabrieksterrein vind je nieuwe initiatieven, werkplaatsen, muziekstudio's, cafeetjes en terrassen, steigers met bootjes en waterfietsen. Er is zelfs een hotel gevestigd in een hijskraan.

DOKX is makkelijk te bereiken met de auto en nog geen 10 minuten lopen van het centraal station van Den Bosch.

Loop gerust binnen, ik verwelkom je graag!

Hopelijk tot ziens!

Mascha

(alvast een voorproefje? Zie instagram @paintingsbymascha en @dokxtables.handmade)

Tramkade 26
5211 VB Den Bosch
Noord-Brabant

  • Overig
  • Schilderijen
Top