Locatie

Openingstijden

Zaterdag 26 juni
11:00 - 18:00
Zondag 27 juni
11:00 - 18:00

Agenda

Voorjaar

Activiteit(en):
OPEN ATELIER
Omschrijving activiteit(en):
Activiteit(en):
OPEN ATELIER
Omschrijving activiteit(en):

Dick Berckenkamp

Schiedam

‘Dans is voor mij een inspirerende metafoor van het leven.’

Beeldend kunstenaar Dick Berckenkamp (Rotterdam, 1955) brengt dans tot leven in zijn schilderijen, tekeningen, installaties, tekstwerken en gedichten.

In zijn werk onderzoekt hij de verbinding tussen het lichamelijke en het innerlijke. Wie zijn wij? Hoe bestaan wij? En hoe ervaren wij onszelf in ruimte en tijd? Dans en muziek zijn zowel inspiratie als metafoor van het zijn. Dans bestaat in de tijd, muziek bestaat in de tijd. Dat is wat hij probeert vast te leggen in lijnen, vormen en kleuren.

Zeg maar visuele notities van tijd.

Berckenkamp verbeeldt, verwoordt, noteert. De ruimte van het theater, de begrenzingen van de toneelvloer, het kunstmatige licht, de jarenlange trainingen van de dansers, de verbeeldingskracht van de choreografen en de musici zijn grondstof voor zijn expressiviteit. Lyrische abstractie in het kwadraat: de kunstenaar reflecteert op de kunstvormen die componisten, choreografen en uitvoerende kunstenaars samenbrengen in theaterdans.

Deze verbeelde werkelijkheid zet Dick Berckenkamp om in een nieuwe, abstracte beeldtaal. Om daarmee het wonder van de verwondering levend te laten zijn. ‘Het gaat uiteindelijk om de innerlijke schoonheid’.

 

Atelier
Dwarsstraat 42, 3114 LC Schiedam

Contactgegevens
dickberckenkamp@live.nl
www.dickberckenkamp.nl
06 12 80 09 50

Dwarsstraat 42
3114 LG Schiedam
Zuid-Holland

  • Schilderijen

Deelnemende ateliers

Keramiek Atelier Conny Pols

Beeldentuin en Galerie.

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe vormen en nieuwe uitdagingen. Wat kan er met klei. Geïnspireerd in wat er in mijn omgeving plaats vindt, maar vooral mijn basis, water, waarmee ik ben opgegroeid. In mijn werk is beweging en een ronde vormen altijd aanwezig. Graag werk ik...

M.Artkeramiek

U bent van harte welkom bij Atelier M.Art Keramiek op het platteland van Vaassen.

Hier laat Maartje Wassink zich inspireren door de natuur. Haar werk staat zowel binnen als buiten in de tuin opgesteld. Sinds 5 jaar maakt zij ook schilderijen in Acryl verf.

Samen met dochter Evelien van Glasblazerij Vitrum LImax...

atelier Aan het Zandpad

Open tuinweekend van het Tuinpad op www.tuinpadop.nl met een expositie in het atelier van stillevens en landschappen van de kunstschilder Annemieke Fictoor www.annemiekefictoor.nl en met Iconen en intuitieve wandkleden van Gea Fictoor. www.aanhetzandpad.nl

 

...

Michalina

De mens, zijn keuzes en relaties met de wereld staan centraal in Michalina's kunst.
Het veelvuldige gevoel van surrealisme in de wereld om haar heen maakt haar werken vol symboliek en metaforen. Immigratie daarentegen is een ervaring waarvan ze extra inspiratie voor haar werk haalt.

De meeste werken van...

Top