Locatie

Openingstijden

Zaterdag 26 juni
11:00 - 18:00
Zondag 27 juni
11:00 - 18:00

Agenda

Voorjaar

Activiteit(en):
OPEN ATELIER
Omschrijving activiteit(en):
Activiteit(en):
OPEN ATELIER
Omschrijving activiteit(en):

Dick Berckenkamp

Schiedam

‘Dans is voor mij een inspirerende metafoor van het leven.’

Beeldend kunstenaar Dick Berckenkamp (Rotterdam, 1955) brengt dans tot leven in zijn schilderijen, tekeningen, installaties, tekstwerken en gedichten.

In zijn werk onderzoekt hij de verbinding tussen het lichamelijke en het innerlijke. Wie zijn wij? Hoe bestaan wij? En hoe ervaren wij onszelf in ruimte en tijd? Dans en muziek zijn zowel inspiratie als metafoor van het zijn. Dans bestaat in de tijd, muziek bestaat in de tijd. Dat is wat hij probeert vast te leggen in lijnen, vormen en kleuren.

Zeg maar visuele notities van tijd.

Berckenkamp verbeeldt, verwoordt, noteert. De ruimte van het theater, de begrenzingen van de toneelvloer, het kunstmatige licht, de jarenlange trainingen van de dansers, de verbeeldingskracht van de choreografen en de musici zijn grondstof voor zijn expressiviteit. Lyrische abstractie in het kwadraat: de kunstenaar reflecteert op de kunstvormen die componisten, choreografen en uitvoerende kunstenaars samenbrengen in theaterdans.

Deze verbeelde werkelijkheid zet Dick Berckenkamp om in een nieuwe, abstracte beeldtaal. Om daarmee het wonder van de verwondering levend te laten zijn. ‘Het gaat uiteindelijk om de innerlijke schoonheid’.

 

Atelier
Dwarsstraat 42, 3114 LC Schiedam

Contactgegevens
dickberckenkamp@live.nl
www.dickberckenkamp.nl
06 12 80 09 50

Dwarsstraat 42
3114 LG Schiedam
Zuid-Holland

  • Schilderijen

Deelnemende ateliers

Carmen Milhous-Arendt

De deur staat open, de loper is uitgelegt. Jullie zijn van harte uitgenodigd om mijn Acrylschilderijen te komen bekijken. Bijzonder trots ben ik op mijn nieuwe Serie kleinere Acrylschilderijen: "MIJN ZEELANDGEVOEL". Hartelijke groeten, Carmen Milhous-Arendt.

...

Ancadree

Beweging en spel, en een scherp oog voor de mens en zijn emoties. De kunstenaar Fred Couprie portretteert met begrip, humor en mededogen, en plaatst de mens van nu in een lange schilderkunstige traditie.

...

JAS artstudio

LET ART TELL THE STORY

' Ik wil met kunst verhalen vertellen die mensen raken. 
Gewoon omdat iets mooi is om naar te kijken. Of omdat het je aan het denken zet, je emotioneert, blij maakt of verrast. Kunst kan je op een andere manier laten kijken naar de dingen...

ArtGalleryArtAlice

Alice Buis

ArtGalleryArtAlice

Van fijnschilderwerk naar abstractie

 

Sinds de jaren zeventig woon en werk ik in Zuidoost Friesland, in landelijke schoonheid en stilte. Mijn opleiding voltooide ik aan de Gerrit Rietveld-Academie te Amsterdam. Hieraan voorafgaande leerde ik modeltekenen op de Haarlemse Academie-‘63. Mijn getalenteerde vader onderwees mij al op twaalfjarige leeftijd de...

Top