Locatie

Dick Berckenkamp

Schiedam

‘Dans is voor mij een inspirerende metafoor van het leven.’

Beeldend kunstenaar Dick Berckenkamp (Rotterdam, 1955) brengt dans tot leven in zijn schilderijen, tekeningen, installaties, tekstwerken en gedichten.

In zijn werk onderzoekt hij de verbinding tussen het lichamelijke en het innerlijke. Wie zijn wij? Hoe bestaan wij? En hoe ervaren wij onszelf in ruimte en tijd? Dans en muziek zijn zowel inspiratie als metafoor van het zijn. Dans bestaat in de tijd, muziek bestaat in de tijd. Dat is wat hij probeert vast te leggen in lijnen, vormen en kleuren.

Zeg maar visuele notities van tijd.

Berckenkamp verbeeldt, verwoordt, noteert. De ruimte van het theater, de begrenzingen van de toneelvloer, het kunstmatige licht, de jarenlange trainingen van de dansers, de verbeeldingskracht van de choreografen en de musici zijn grondstof voor zijn expressiviteit. Lyrische abstractie in het kwadraat: de kunstenaar reflecteert op de kunstvormen die componisten, choreografen en uitvoerende kunstenaars samenbrengen in theaterdans.

Deze verbeelde werkelijkheid zet Dick Berckenkamp om in een nieuwe, abstracte beeldtaal. Om daarmee het wonder van de verwondering levend te laten zijn. ‘Het gaat uiteindelijk om de innerlijke schoonheid’.

 

Atelier
Dwarsstraat 42, 3114 LC Schiedam

Contactgegevens
dickberckenkamp@live.nl
www.dickberckenkamp.nl
06 12 80 09 50

Dwarsstraat 42
3114 LG Schiedam
Zuid-Holland

  • Schilderijen
Top