Locatie

Openingstijden

Zaterdag 24 Juni
10:00 - 16:00
Zondag 25 Juni
10:00 - 16:00

Agenda

d.&a Expo in het Dutch Design Hotel Artemis

Amsterdam

De avontuurlijkheid, eigenwijsheid en bedachtzaamheid van Dutch Design en Nederlandse Kunst zie je terug in de totale beleving van alles wat we doen. d.&a is het DNA van ons hotel! Van je bord tot je kussen, tot het vergaderarrangement vind je "the Art of Dutch Design". Het Dutch Design Hotel Artemis ademt en gonst "Dutch Design". Vanuit elke geometrische hoek van ons hotel ervaar je de invloed en eigenzinnigheid van Nederlandse architecten, ontwerpers en kunstenaars. Het is de locatie waar hospitality , kunst en Dutch Design elkaar ontmoeten en versterken. 

Elke vier maanden wordt er een nieuwe thematische expositie georganiseerd. Hierin wordt werk getoond van Nederlandse gerenommeerde kunstenaars en designers, maar ook veelbelovend nieuw talent. 

De huidige d.&a expo (van 10 Juni tot 2 Oktober 2023) draait om beweging en transformatie. De tentoonstelling toont uitzonderlijk en bijzonder werk van zowel opkomende als gevestigde kunstenaars en ontwerpers. Één van de cruciale hoofdthema's van de expo is "het transformationele moment". Dit verwijst naar een specifiek moment waarop iets een belangrijke verandering ondergaat, of het nu een psychologische, emotionele of spirituele verandering is. Beweging is een ander belangrijk concept dat in de tentoonstelling wordt onderzocht. "Er gebeurt niets totdat er iets beweegt." Een van de grootste wetenschappelijke geesten van de twintigste eeuw, Albert Einstein, sprak deze woorden uit die vandaag de dag nog steeds waarheidsgetrouw zijn. Op verschillende manieren en met divers materiaalgebruik creëerden de kunstenaar en ontwerpers dynamische en boeiende werken. De kunstwerken en ontwerpen nodigen ons uit om ons bewust te worden van de voortdurende veranderingen in ons leven en in de wereld om ons heen. Ze dagen ons uit om ons perspectief te veranderen en ons anders te laten denken en misschien onze eigen transformaties in gang te zetten. 

Exposanten: Henriëtte Santing. BREKR, STUDIO VIX, Nanette Heijnen, Marlies van Geenen, Marthe Wille, Wilfert Verweij, Mariëtte Wolbert en 1e jaars studenten kermamiek van SintLUCAS uit Boxtel.

John M. Keynesplein 2
1066 EP Amsterdam
Noord-Holland

  • Beelden / ruimtelijk werk
  • Keramiek
  • Overig
  • Schilderijen
  • Textiel
Top