Locatie

Agenda

Cora Korssen

Zaandam

Cora Korssen 

Sloot in 1987 mijn creatieve vervolgopleiding af aan de NIMETO. Na werkzaam te zijn geweest als plateel schilderes op de Zaanse Schans sloeg bij mij de vlam naar keramiek over. Begon in 1997 aan een keramiekcursus en sindsdien creëer ik keramische objecten. Een rode draad door mijn objecten zijn afgedankte materialen die ik ‘meeboetseer’ door de keramiek. Al ruim twintig jaar werkt dit hergebruik voor mij als een inspiratiebron en is het inmiddels mijn handtekening geworden.

Naar buiten getreden met werk vanaf 1995 voor de Saense Lelie in opdracht van Sony Broadcasting. Aanmoedigingsprijs Kunstrai 1998 waarna kunstmarkten en exposities volgden. Markten doe ik niet meer maar zet wel zo nu en dan mijn deuren van het atelier in de tuin open voor bezoek.

Het keramische werk kan heel divers zijn zowel figuratief als non-figuratief. Kleur of geen kleur gedecoreerd geglazuurd of rauw en ruig. Keramische objecten pur sang of als een eenheid met lood en/of staal. Met als doel sferen te creëren waarbij de aantrekkingskracht van contrasten een grote rol spelen. Al het  keramiek is handgevormd en unica. Mijn creativiteit beperkt zich niet alleen tot het beeldend vormen met klei ook worden er zo nu en dan uitstapjes gemaakt. Mijn laatste uitstapje is het project 'Circulaire' uit 2023.

Sinds 2010 aangesloten bij Stichting Tengel (platform voor kunstenaars uit de Zaanstreek www.tengel.nl) Zie ook mijn insta pagina @corakorssen_art en Facebookpagina corakorssen -keramische objecten


 

 

Heintje Davidspad 53
1507SW Zaandam
Noord-Holland

  • Beelden / ruimtelijk werk
  • Keramiek
  • Overig
Top