Locatie

Agenda

Bert Hermans schilderijen

Gouda

Achtergrond
Bert is geboren in Voorburg (1947) en woont in Rotterdam. Zijn belangstelling voor tekenen en schilderen begon op de middelbare school in Tilburg. Hij deed HBS-B en vooral de ruimtelijke wiskunde (stereometrie) sprak hem erg aan. Hij had daar tekenles van een bekende schilder, Jan Asselbergs. Bert wilde eigenlijk architect worden. In plaats daarvan ging hij rechten studeren en werkte later lange tijd als universitair hoofddocent aan de Erasmus universiteit Rotterdam en als juridisch adviseur bij de Nederlandse vereniging van ziekenhuizen.  

Schilderen sinds jaren 80
Toch bleef zijn belangstelling voor (ruimtelijk) tekenen en schilderen bestaan Bert ging schilderlessen volgen bij de Stichting Kunstzinnige Vorming in Rotterdam (SKVR) in acryl-, aquarel- en olieverfschilderen. Na zijn pensionering is hij zich gaan specialiseren in schilderen met olieverf. In lijn met zijn vroegere belangstelling voor architectuur richtte hij zich op industrieel en cultureel erfgoed. Een onuitputtelijk thema.

Stijl en beïnvloeding

Bert Hermans is gefascineerd door perspectieven, precisie en kleur, en laat zich in zijn werk vaak inspireren door architectuur en cultureel erfgoed. Regelmatig voegt hij verhalende elementen en beeldcitaten toe, die metafoor zijn voor zaken die zich afspelen in de actualiteit. De architectuur vormt de achtergrond voor de verhalen die Hermans wil vertellen, waarbij heden en verleden samenkomen. Geïnspireerd door M.C. Esscher, Carel Willink en Edward Hopper heeft zijn werk soms een surrealistische uitstraling. Tegelijkertijd hoopt Hermans met de verhalende inhoud de kijker mee te nemen op een maatschappijkritische reis en hem of haar bewust te maken van nieuwe perspectieven op de werkelijkheid en illusies van de werkelijkheid.

Techniek
Bij het maken van zijn schilderijen tekent Bert het grondpatroon van de gebouwen en monumenten op basis van eerder gemaakte foto’s en schetsen meestal direct op het schilderdoek. Hij gebruikt vaak acrylverf als grondlaag. Voor de details brengt hij acryl modelling pasta aan en soms ook goudfolie of perkamentpapier. De toplagen schildert hij met olieverf en om dieptewerking te krijgen is het schilderij vaak opgebouwd uit verschillende lagen glaceer.  

Prijzen en exposities
Bert is met zijn schilderijen diverse keren genomineerd en heeft nationaal en internationaal veel prijzen gewonnen.  Hij exposeert regelmatig in galeries en op bekende Nederlandse kunstbeurzen, zoals Art Eindhoven, de Nationale Kunstdagen en de EuropArt Fair in Amsterdam. Verder is zijn werk tot nu toe in acht Europese landen geëxposeerd, in de Verenigde Staten en China. Voor 2022 staan onder andere  tentoonstellingen gepland bij de Europe Art Fair in De Gashouder in Amsterdam en de Tokyo Art Fair in Japan.  

Toekomst
Met zijn werk zoekt Bert steeds naar nieuwe uitdagingen en probeert hij nieuwe invalshoeken.

Zijn schilderijen zijn te vinden op www.berthermans.kunstinzicht.nl en (buiten de Landelijke Atelierdagen) op telefonische afspraak in het atelier aan de Vest 69 in Gouda: 06-55324696

Vest 69
2801VE Gouda
Zuid-Holland

  • Schilderijen

Deelnemende ateliers

Petra Crielaard Arnhems Buiten ateliergebouw B46

Graag open ik mijn deuren van mijn atelier B46 nr 1009 in Arnhem om mijn werkplek te laten zien. Met ruim veertig kunstenaars werk ik daar te midden van een parkachtig landschap in ateliergebouw B46 in Arnhems Buiten. 

Ik schilder en maak schilderijen van acrylverf en allerlei materialen zoals stoffen, papier,

Tiny's galerie

Tiny maakt abstracte kunst. Momenteel voornamelijk in natuurtinten en groot.

Atelier Arnhem West

Atelier Arnhem West is het wonderlijke domein van architect en Delfts Ingenieur Vincent van Bruggen. Breedte is de basis voor samenhang en integratie van zijn universum. Daarom begeeft hij zich op elk schaalniveau op een veelheid aan vlakken.

meubilair - interieur - architectuur - stedenbouw - landschap - herbestemming - gebiedsontwikkeling

Atelier Dorine De Soet

Bezoek het ruime, lichte atelier van Dorine de Soet in een gezellige winkelstraat in Zupthen!

Het majestueuze IJsselfront is ene veelvuldig onderwerp in haar acryl-schilderijen. En ook komt dit onderwerp voor in talloze niet bestaande, fantasie landschappen op haar doeken. Mensen, gezinnen met hun hond, die op weg zijn naar die

Top