Locatie

Atelier Timmermans Creatief

Waalwijk


Marion richt zich in haar werk op de lichaamstaal en uitstraling van de mens als persoon. Ze neemt de kijker mee achter het masker, de façade die we elke dag opwerpen. Door de typerende houding en het materiaalgebruik, krijgt haar werk een diepere betekenis. Het meerdere malen gebruik van recyclebaar materiaal in de uiteindelijke uitvoering, vertaalt haar betrokkenheid bij het milieu en de rol van de mens in dit geheel.


Marion’s leven is beïnvloed geweest door de mensen om haar heen.
De emotionele gelaagdheid die men terugvindt in haar werk is een uiting van haar gevoelswereld, ze zuigt positieve en negatieve gevoelens van anderen op als een spons en geeft hieraan uiting door een beeld neer te zetten wat vertelt wat haar op dat moment bezighoudt. Voor de persoon die naar haar werken kijkt is dit niet altijd duidelijk en soms confronterend. Ze wil hiermee niet provoceren: maar haar diepste gevoelens aan anderen laten zien in de hoop dat anderen hun masker ook laten vallen.

 

 

 

 

 

Locatie Villa Spaanse Ruiter 60
5146AJ Waalwijk
Noord-Brabant
Openingstijden Zaterdag:
11:00 - 17:00
Zondag:
12:00 - 17:00
Website www.mariontimmermans.nl
Kunstsoorten
  • Beelden / ruimtelijk werk

Agenda

Deelnemende ateliers

marianne van beek

schilderijen in acryl op doek en op papier

...

Atelierbd

Op beide dagen zijn mijn keramiek en schilderijen te zien op mijn adres in Wervershoof.

Er zijn weer diverse nieuwe dingen gemaakt, die de moeite waard zijn om getoond te worden. Ik heb dit jaar meegedaan aan een cursus keramiek bij de Japanner Shozo Michikawa en aan een hout/zoutstook bij Joop...

De Schilderschool

Het maken van een graVuur is moeilijk te vergelijken met bestaande schildermethodes. Het lijkt geschilderd te zijn in een sepiatoon, maar er komt geen verf aan te pas. De hitte van de gasbrander verkleurt het hout. Bij deze techniek is correctie niet mogelijk. Er is continu de dreiging dat het werk letterlijk...

atelier POP-UP

Willem Frederik Tegelaar bij twee van zijn schilderijen tijdens een expositie.

Voedingsbodem (links) in olieverf afm. 100 x 120 cm

Eenheid in onrust (rechts) in olieverf afm. 40 x 100 cm.

Opleiding

Willem Frederik Tegelaar begon zijn opleiding bij Ars Aemula Naturae in Leiden en de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

 

Bretagne

Tegelaar...

Top