Locatie

Openingstijden

Zaterdag 11 November
10:00 - 17:00
Zondag 12 November
10:00 - 17:00
Zaterdag 22 juni
11:00 - 18:00
Zondag 23 juni
11:00 - 18:00

Agenda

Atelier Miriam Verbeek

Ellecom

Viltkunst
Eind jaren ’90 kwam ik als sieraadontwerpster, al experimenterend, in aanraking met wol dat ik ging vervilten. Vanaf die tijd heeft het vilten een steeds prominentere plek in mijn werk gekregen. Inmiddels maak ik naast sieraden, wandschilderingen van vilt en heb ik een samenwerking met keramiste Els Bottema onder de naam Atelier Vuurwater.

Sinds ik het wolvilten heb ontdekt ben ik veel aan het experimenteren.
Ik vind het een uitdaging om de mogelijkheden van het materiaal te onderzoeken zoals: hoe kun je dichte schakels van vilt aan elkaar maken, hoe maak je een beweegbare verbinding, hoe verwerk je het vilt tot een ruimtelijke stevige vorm.

Inspiratie haal ik uit: de natuur die verwonderd en ontroert, herinneringen aan vroeger, rouw en de kwetsbaarheid van de mens. Ik maak series rond één thema.
Het thema waaraan ik werk vraagt om creatieve oplossingen. In de serie met kale bomen heb ik onderzoek gedaan naar de verfstrepen van een schilder. Hoe kan ik het viltwerk zo laten lijken alsof het geschilderd is? In deze werken heb ik wol gekaard in eindeloos veel kleurschakeringen soms met toevoeging van natuurlijke vezels. De wol zijn in vlakjes neergelegd en daarna gevilt zodat het verfstrepen lijken.
De serie Vergeten herinneringen vroeg weer een andere manier van werken omdat ik mensfiguren wilde laten zien die in beweging en tevens vaag waren. Voor deze werken heb ik een uiterst ingewikkelde techniek bedacht.
Het altijd op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen, daar wordt ik enthousiast van.

Ik maak vrije kunst maar werk ook in opdracht voor akoestische viltschilderijen op maat.

Naast mijn eigen werk geef ik graag les. De viltcursussen en workshops zijn geschikt voor zowel beginners als mensen die verdieping willen in de technieken als in hun creatieve proces.

Bent u geïnteresseerd in mijn werk? U bent van harte welkom in mijn atelier: Binnenweg 2, 6955 AX Ellecom

 

Binnenweg 2
6955 AX Ellecom
Gelderland

  • Keramiek
  • Overig
  • Sieraden
  • Textiel
Top