Locatie

Openingstijden

Zondag 26 juni
11:00 - 17:00

Agenda

Voorjaar

Activiteit(en):
Rondleiding in het atelier
Omschrijving activiteit(en):
Uitnodigen: we gaan iets maken met een oesterschelp , wadmateriaal en glaskristallen. Op avontuur : naar het wad met je eigen gemaakte creatie. Belevenis: samen brengen van je creatie met de 4 elementen.

Atelier KristAll

(22148) Horp Terschelling Kaard 8883HE

Mariëtte de Boer, 

Geboren te Dellewal 10 op Terschelling..

Als kind was ik geregeld op en met het wad bezig het was op avontuur gaan! 

Ontdekken , verzamelen ,zwemmen ,kiezels stapelen, blubbertorens en  zandkastelen maken .

Spelend , Zoekend  naar schelpen en vooral  glimsteentjes trokken mijn aandacht die  schitterenden als diamanten in de zon.

Het gevoel van toen neem ik mee in het nu .Met het zoeken naar de oesters en het zijn op het wad heb ik een gevoel van verbinding met de aarde , water, lucht en vuur. 

Kijkend uit het raam , Zie ik de waddendijk en voel de energie ervan ik  ga op avontuur .

Neem een kunstwerk mee, stap op de fiets en ga naar het wad al kijkend , naar kleuren, structuur, lichtspeling , de wind het getij en laat mijn kunstwerk samenkomen met die 4 natuur elementen.

Mijn beleving van mijn  kindzijn gevoel van toen is terug , de circel is rond.

 

 

 

 

 

 

Horp 3
8883HE (22148) Horp Terschelling Kaard 8883HE
Friesland

  • Glas
  • Overig

Deelnemende ateliers

Nies van Dijk

Mijn schilderijen zijn realistisch en met olieverf geschilderd. Onderwerpen gaan vaak over de kringloop van de natuur en stillevens met objecten die verloren in een kast stonden. Alles krijgt opnieuw betekenis in de context. 

Gerard Wiersum

Licht-surrealistische schilderijen en beelden  ,installaties. Gemaakt van uiteenlopende materialen. Art-trouve. Realistische portretten. Meubels. 

In een noord-oostelijke uithoek van Nederland heb ik het goede contrast met de Amsterdamse Oudezijds Voorburgwal gevonden. Iets verderop sta je voor de Eems en zie je Duitsland liggen. 

De stugge Groninger blijkt niet te bestaan. Ik kom hier

de Gruyterfabriek

De Gruyter Fabriek is een steeds belangrijk wordende hotspot voor o.a. creatieve atelierbewoners(sters) in en om Den Bosch.
Op de afbeelding is het kunstplein nog leeg en het is tot op het laatste moment

Hartglas

Marthy Rothe van atelier Hartglas had als kind graag kapitein op een schip willen worden. Dat kon in die voor vrouwen niet. Het werd journalistiek. Ook leuk. 

Tijdens cursussen beeldhouwen leerde ik ook lassen, kleien en met glas werken. Dat laatste leek meer op vrijworstelen. Glas ging kapot. We konden niet

Top