Locatie

Sjane de Haan-Atelier Grotekerksplein

Dordrecht

Het landschap is mijn favoriete onderwerp. In de zomer schilder ik vaak buiten in de Dordtse Biesbosch of de Alblasserwaard. Mijn landschappen maar ook mijn stadsgezichten zijn sterk geabstraheerd en stralen ondanks het krachtige kleurgebruik een zekere verstilling uit. Essentieel voor mij is het zoeken naar de verhouding van rust en ruimte en dat weergegeven in grote vlakken en heldere kleuren.  Ik laat weg wat er niet toe doet. 

Naast het schilderen van landschapen en stadsgezichten schilder ik ook abstract of vanuit intuitie en af en toe maak ik tekeningen. 
Speciaal voor dit weekend heb ik mini schilderijtjes te koop voor een klein prijsje. 

Van diverse schilderijen zijn kaarten te koop en een boek.  

Het atelier is op de eerste etage en  biedt een pracht uitzicht op de Grote Kerk. Helaas is het atelier niet rolstoeltoegankelijk. 

Het atelier deel ik met collega Adrie Hello 

Locatie Grotekerksplein 1c
3311CC Dordrecht
Zuid-Holland
Openingstijden
Zomer
Zaterdag 5 september:
11:00 - 17:00
Zondag 6 september:
11:00 - 17:00
Website http://sjanedehaan.nl
Kunstsoorten
  • Overig
  • Schilderijen

Agenda

Zaterdag 5 september Zomer Buiten schilderen van mijn collega
Als het weer het toelaat zal mijn collega Adrie Hello buiten voor de deur schilderen. Op deze manier kunnen we ook goed in de gaten houden hoeveel mensen er tegelijk binnen zijn.
Zondag 6 september Zomer Buiten schilderen van mijn collega
Als het weer het toelaat zal mijn collega Adrie Hello buiten voor de deur schilderen. Op deze manier kunnen we ook goed in de gaten houden hoeveel mensen er tegelijk binnen zijn.

Deelnemende ateliers

Arie Geurts

Arie Geurts is in 2001 begonnen met Art in Tact. Hij maakt en verkoopt schilderijen. Tijdens dit weekend hangen er in zijn atelier verschillende schilderijen om te bewonderen en om te kopen.


Naast zelf schilderen gebruikt Arie zijn opgedane kennis, werk- en levenservaringen (o.a. Burn-out)voor zijn workshops schilderen. Door...

Atelierwinkel

De Atelierwinkel is een initiatief van Till Willems en Wanda Janota. Wanda en Till werken al 5 jaar wekelijks in het aangrenzend atelier in Lithoijen aan de Maas. Wanda maakt assemblages die wat vervreemdend en uit balans zijn. Till tekent met ijzerdraad, ze maakt als het ware schetsen in de...

Atelier Frans Huisman/Galerie Chimaera

Galerie Chimaera en Atelier Frans Huisman bewegen zich op het vlak van Kunst, Cultuur en Wetenschap. Aan de Lange Haven 77 in Schiedam zijn tekeningen, schilderijen en fotografie uit verschillende projecten van afgelopen jaren te zien. In het bijzonder het project 'Translational Imagery', waar beeldmateriaal uit verschillende wetenschappelijke, culturele en artistieke bronnen gecombineerd wordt om tot...

Atelier MW Myriam Weisz

Nu te zien in Atelier MW, Olieverf schilderijen van verlaten landschappen. Het werk was eigenlijk bedoeld voor een expositie in het Provinciehuis. U bent welkom in een groot corona-proof atelier.

...

Top