Locatie

Openingstijden

Zaterdag 11 November
10:00 - 18:00
Zondag 12 November
10:00 - 18:00

Agenda

Najaar 2023

Activiteit(en):
Expositie van schilderijen in de galerie
Omschrijving activiteit(en):
Expositie, natuurwandeling, muziek

Atelier Geke Hoogstins

Eext

Geke Hoogstins (1956), beeldend kunstenaar & theatermaker

"Artistieke ideeën ontstaan in mijn eigen besloten leefwereld waarbij niet de werkelijkheid of de maatschappij het beeld bepaalt wat uit mijn penseel vloeit maar zijn het mijn gedachten, emoties en dromen die mij leiden in het schilderen, verhalen bedenken en theater maken"

Geke Hoogstins (Kollumerland,1956) werd geboren in Friesland woonde vanaf haar zesde jaar in de stad Groningen. Ze groeide op in een gezin vol dans, theater en muziek.

Vanaf haar kinderjaren tekende en schilderde ze, volgde ballet-, drama en theaterlessen en werkte met haar vader vanaf haar 16e aan vele amateur muziektheatervoorstellingen als danser en choreograaf/regisseur. Na een korte periode op de Academie Minerva in 1979, besloot ze te kiezen voor dans, theater en volgde de PABO. Ze combineerde schilderen, danslessen en voorstellingen met haar werk als groepsleerkracht in het basisonderwijs. Daarnaast heeft ze in die periode vele projecten georganiseerd op artistiek gebied in het culturele veld en was ze verantwoordelijk voor de ICT-ontwikkeling in het onderwijs. Als dansdocent heeft zij vele jaren lesgegeven en met semiprofessionele dansgroepen gewerkt. In 1996 is ze fulltime gaan schilderen als professioneel kunstenaar

Naast het beeldende werk heeft Geke jarenlange ervaring als danser/dansdocent/choreograaf/regisseur. Van  2009-heden heeft zij als producent, theatermaker en artistiek leider 4 grote muziektheaterproducties geschreven, geproduceerd en geregisseerd.

"Niets staat op zichzelf, alles heeft geschiedenis en is onderdeel van een groter verhaal.  De zichtbare geschiedenis van een plek opent een tijdlijn, maakt het mogelijk om te zien hoe klein wij in het geheel zijn en laat je voelen hoe kwetsbaar alles is. Wie in het landschap het grote verhaal kan zien, realiseert zich dat alles altijd in beweging is en dat alleen menselijke emoties al duizenden jaren en overal ter wereld dezelfde zijn"

Vijzelweg 2
9463 TM Eext
Drenthe

  • Schilderijen
Top