Locatie

Openingstijden

Zaterdag 26 juni
11:00 - 17:00
Zondag 27 juni
11:00 - 17:00

Agenda

Voorjaar

Activiteit(en):
Alice schildert in haar atelier
Omschrijving activiteit(en):

Afhankelijk van mijn inspiratie, werk ik aan een abstract symbolisch werk met acryl of ik werk in fijn schildertechniek in lagen met olieverf.

Activiteit(en):
Schilder demonstratie
Omschrijving activiteit(en):

Schilderen en gesprekken als je vragen hebt, mogelijkheden je op te geven voor schilderlessen die eind september 2021 starten

ArtGalleryArtAlice

Oosterwolde

Alice Buis

ArtGalleryArtAlice

Van fijnschilderwerk naar abstractie

 

Sinds de jaren zeventig woon en werk ik in Zuidoost Friesland, in landelijke schoonheid en stilte. Mijn opleiding voltooide ik aan de Gerrit Rietveld-Academie te Amsterdam. Hieraan voorafgaande leerde ik modeltekenen op de Haarlemse Academie-‘63. Mijn getalenteerde vader onderwees mij al op twaalfjarige leeftijd de kunst van het schilderen, en bepaalde mijn levensweg.

De fijnschildertechniek die ik aanvankelijk verkoos, was 35 jaar voor mij het meest geschikt uit te drukken wat ik wenste. Ik ontwikkelde deze vaardigheid tijdens een eenjarige masterclass in het privé-atelier van de meesterschilderes Diana Vandenberg, zelf een leerling van de grootmeesterschilder Johfra.

Het centrale thema in mijn werk is het geheim van het bestaan, gesymboliseerd door het telkens terugkerende licht in mijn werk. Een tweede thema dat me blijvend inspireert, is het wezen van de vrouw. De vrouw in wisselwerking met haar plaats in de totale schepping.

De stilte van mijn landelijk gelegen atelier vormt de mogelijkheid me hier op te kunnen concentreren. Liefde, muziek, dans, de natuur, een opmerkelijk boek, of gedicht, alsmede dagelijkse gebeurtenissen creëren de gewenste inspiratie.

Mijn schilderijen ontstaan meestal vrij, hoewel ik ook in opdracht werk. Mijn figuratieve stijl wordt vaak als fantastisch- of psychisch-realistisch ervaren.

De laatste jaren maak ik lossere, intuïtieve, meer abstracte werken met grote, snelle penseelvoering en paletmes.

 

In de galerie met mijn atelier, zijn rond de 60 schilderijen te bezichtigen, zowel fijn geschilderde figuratieve, als mijn recentere abstracte werken.

Ook geef ik bijna 40 jaar schilderlessen, waarbij iedere leerling individueel werkt, door mij gestimuleerd z’n eigenheid te vinden.

Een aantal van hen heeft zich tot professionele schilder ontwikkeld.

Je bent van harte welkom, en kruidenthee uit de tuin of koffie staan klaar.

www.artalice.nl

Jardinga 1A
8431RE Oosterwolde
Friesland

  • Schilderijen

Deelnemende ateliers

Productieatelier Mija / Points made

Wij zijn het duurzame productie atelier Mija, waarin je terecht kunt voor alles wat met textiel te maken heeft. Van maatkleding, reparatie en opleiding. En het maken van tassen van hergebruikt materiaal. 

Naast ons atelier zijn we ook expert op gebied van slowfashion. En zijn in 2017 gestart met Points Made,...

Galerie & Art Studio Jacques Tange

Op deze plek vindt u het atelier en galerie van de bekende en veelzijdige kunstenaar Jacques Tange. Tijdens uw bezoek zult u verrast worden door de diversiteit van de kunstwerken en materialen. Tijdens de Landelijke open-atelierdagen kunt u de galerie bezoeken. Er zijn dan diverse activiteiten te doen. Op andere dagen...

Villa Vegtlust

Het portret The Portrait 2020

...

Diana's Atelier

Beroepsmatig ben ik kleding ontwerpster en 6 jaar geleden begonnen met schilderen. Ik schilder realistisch maar ga steeds meer de abstracte kant op gecombineerd met het realistische. Ik leg de lat zeer hoog en probeer mezelf bij elk schilderij uit te dagen tot nog beter. Het schilderen heb ik geleerd...

Top