Locatie

Openingstijden

Zaterdag 26 juni
11:00 - 17:00
Zondag 27 juni
11:00 - 17:00

Agenda

Voorjaar

Activiteit(en):
Alice schildert in haar atelier
Omschrijving activiteit(en):

Afhankelijk van mijn inspiratie, werk ik aan een abstract symbolisch werk met acryl of ik werk in fijn schildertechniek in lagen met olieverf.

Activiteit(en):
Schilder demonstratie
Omschrijving activiteit(en):

Schilderen en gesprekken als je vragen hebt, mogelijkheden je op te geven voor schilderlessen die eind september 2021 starten

ArtGalleryArtAlice

Oosterwolde

Alice Buis

ArtGalleryArtAlice

Van fijnschilderwerk naar abstractie

 

Sinds de jaren zeventig woon en werk ik in Zuidoost Friesland, in landelijke schoonheid en stilte. Mijn opleiding voltooide ik aan de Gerrit Rietveld-Academie te Amsterdam. Hieraan voorafgaande leerde ik modeltekenen op de Haarlemse Academie-‘63. Mijn getalenteerde vader onderwees mij al op twaalfjarige leeftijd de kunst van het schilderen, en bepaalde mijn levensweg.

De fijnschildertechniek die ik aanvankelijk verkoos, was 35 jaar voor mij het meest geschikt uit te drukken wat ik wenste. Ik ontwikkelde deze vaardigheid tijdens een eenjarige masterclass in het privé-atelier van de meesterschilderes Diana Vandenberg, zelf een leerling van de grootmeesterschilder Johfra.

Het centrale thema in mijn werk is het geheim van het bestaan, gesymboliseerd door het telkens terugkerende licht in mijn werk. Een tweede thema dat me blijvend inspireert, is het wezen van de vrouw. De vrouw in wisselwerking met haar plaats in de totale schepping.

De stilte van mijn landelijk gelegen atelier vormt de mogelijkheid me hier op te kunnen concentreren. Liefde, muziek, dans, de natuur, een opmerkelijk boek, of gedicht, alsmede dagelijkse gebeurtenissen creëren de gewenste inspiratie.

Mijn schilderijen ontstaan meestal vrij, hoewel ik ook in opdracht werk. Mijn figuratieve stijl wordt vaak als fantastisch- of psychisch-realistisch ervaren.

De laatste jaren maak ik lossere, intuïtieve, meer abstracte werken met grote, snelle penseelvoering en paletmes.

 

In de galerie met mijn atelier, zijn rond de 60 schilderijen te bezichtigen, zowel fijn geschilderde figuratieve, als mijn recentere abstracte werken.

Ook geef ik bijna 40 jaar schilderlessen, waarbij iedere leerling individueel werkt, door mij gestimuleerd z’n eigenheid te vinden.

Een aantal van hen heeft zich tot professionele schilder ontwikkeld.

Je bent van harte welkom, en kruidenthee uit de tuin of koffie staan klaar.

www.artalice.nl

Jardinga 1A
8431RE Oosterwolde
Friesland

  • Schilderijen

Deelnemende ateliers

Glas en Metaal

Al 12 jaar emailleer ik met veel passie en plezier. Ik geniet van alle kleuren, en van de magie van het omtoveren van poeder in prachig doorschijnend glas gehecht aan koper of zilver. Ik maak kommen, schalen en sieraden. Evenveel plezier heb ik in het maken van sterke en duurzame...

LCKeramiek

Hey! Ik ben Lisanne Ceelen van LCKeramiek. Tijdens het Landelijk atelierweekend ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen in mijn gloednieuwe werkplaats/workshoplocatie in Heiloo.

Combineer een bezoek aan mijn atelier met een fiets-/wandelroute in de prachtige omgeving. Ik heb enkele routes voor je klaar liggen.

Even kort over...

Mi Marie Keramiek

Mijn werk is zeer gevarieerd. Het liefst maak ik unieke stukken, vaak zeer arbeidsintensieve handgevormde objecten, fantasieobjecten geinspireerd door bijvoorbeeld de natuur. Daarnaast maak ik uniek gebruiksgoed, zowel handgevormd als gedraaid of een combinatie van beide technieken. Ik experimenteer graag, de combinatie van verschillende soorten klei of klei met porselein...

Artibis - Wilma Klaver

Welkom in mijn dierentuin. Ik schilder, teken en fotografeer dieren/locaties die door de tijd worden ingehaald. Om ze ‘voor altijd' vast te houden. Mijn werk is eigenlijk een eerbetoon aan (vooral Artis-)dieren die er voor ons waren en geruisloos zijn verdwenen. De vogels die ik schilder zijn licht en luchtig. De rode ibis...

Top