Ateliers

Geopend op:
Soort kunst:

Kunst en meer

Zeewolde

In dit warme lichte atelier werkt Gonny Geurts niet altijd alleen, zij geeft ook les aan eigenwijze mensen die met hun creatief proces in aangenaam gezelschap bezig zijn. Ook workshop, schilderverwendagen en haet atelier huren behoort tot de mogelijkheden. Maar dit weekend zie je alle kunst van Gonny; abstract met herkenbare elementen, fantasierijk. het werk nodigt je uit er je eigen verhaal aan te verbinden, Zo wordt een schilderij een verrijking voor jezelf voor de rest van je leven!

Anneke Mensink (Atelier Gebrande Aarde)

Welsum

Anneke Mensink maakt mensfiguren in kunsthars, cement, epoxy etc. Het zijn installaties, series of unieke werken. Beelden voor binnen en buiten

De beelden gaan over de schoonheid van het verval, de imperfecte mens met de huid als metafoor. De huid als grens, een tijdloos landschap

Atelier Riki

Nuenen

ART BY MANOU

Roermond

Bezoek eerst even de website: www.artbymanou.com

Atelier Edith Geleijn

Zutphen

atelier d'art Herman Thielens

Hulst

De stillevens van Herman Thielens zijn vaktechnische staaltjes van meesterschap inzake compositie, vormbeheersing, harmonisch kleurgebruuik en in juiste aanwending van licht en schaduw Ook de reflectie is boeiend weergegeven. In sommige schilderijen heeft hij het trompe-l'oeil principe toegepast, met een zo bedrieglijk natuurgetrouw geschilderde afbeelding dat ze echt lijkt.

Atelier Mim

Sassenheim

Figuratieve keramiek. Hoofdthema's: vrouwen, katten, vogels en vissen.

Kleuren via engobes en glazuren. 

Gestookt tussen de 1060 en 1160 graden in elektrische oven

 

Naast het werk in het kleine atelier is er ook werk te zien in de tuin.

 

Niet al het werk is te koop,

Carla Kleekamp

Amsterdam

Beeldhouwatelier Rein Veldboer

Oosterland

Rein Veldboer maakt massief houten beelden, al of niet gecombineerd met steen. Daarnaast is er ook handmatig letterkapwerk te zien. Op ambachtelijke wijze, met hamer en beitel, worden teksten in hout gekapt.

Annette Gaijaard maakt leporello's. Kunstige boekjes met gekalligrafeerde teksten en aquarellen of pentekeningen. Zij werkt samen met Marijke Raymakers, boekbinder.

Gunterpaintings

Roosendaal

Ik heb in de loop der jaren diverse stijlen ontwikkeld maar ze hebben gemeen dat ze in lagen zijn opgebouwd waardoor er een verweerde vintage "look" ontstaat. 

Mijn grafische achtergrond spat er meestal vanaf, kleuren bijna nooit rechtstreeks uit de pot maar gemengd zodat er fijne nuances ontstaan. Portretten en abstracten zo verschillend en toch zo goed samen.

Loes Verbeek

Amsterdam

In het Atelier van Loes Verbeek zijn bronzen beelden te zien , varierend van 10 tot 40 cm. hoog. Zij maakt naast haar vrije werk, ook werk in opdracht zoals bv. portretten in brons, en ook portrettekeningen. 

Naast haar beeldhouwwerk zijn ook vele modeltekeningen te zien, waarbij een ouderwetse tekenstijl wordt gecombineerd met een moderne Ipad-bewerking van de omgeving van het model. Het totale resultaat heeft zij op canvas laten drukken en zijn gesigneerd te koop in haar Atelier. 

Ook zijn er diverse pasteltekeningen en olieverfschilderijen van haar hand te zien en te koop.

Alle beelden zijn figuratief en/of figuratief/geabstraheerd, net zoals haar tekeningen van pastelkrijt, die een lichte ironische en/of humoristische tint hebben, wat overigens ook voor haar olieverfschilderijen geldt.

Zij maakt dit weekend Portrettekeningen van een zelfontwikkelde gemengede techniek. (zie website) Zij maakt hierbij gebruik van haar 10 jaar lange portretteken-ervaring op het Thorbeckeplein in Amsterdam en combineert deze ervaring met nieuwe technieken en ervaringen.

 

 

 

ATELIER WEDDERVEER

Wedde / Wedderveer

ik maak schilderijen in acryl, tekeningen en etsen en kleine installaties met poppen- mijn stijl is figuratief/surrealistisch - het drukt emoties uit of wisselwerkingen met de verleiding en/of natuur

Atelier kunstuitleen Carla de Winter

Groningen

Atelier 19

Assen

Atelier NIMART Nicole Henderiks

Heikant

Nicole Henderiks nodigt u graag uit om haar atelier NIMART aan huis gelegen in het bosrijke Heikant in de nabijheid van de vestingstad Hulst te bezoeken.

Haar werk is veelzijdig dat zich vertaald naar landschap, natuur, stilleven en dier in de techniek pastel,pen, inkt en grafische druktechnieken zoals etsen en houtsnede. Werk dat realistisch en figuratief is.

meer informatie is te vinden op haar website www.nimart.com  en tot ziens!

K studio - recycle design

Castricum

K studio maakt recycle design: omdat er zoveel mooie dingen zijn die een tweede kans verdienen.

Onze kasten zijn soms samengesteld uit onderdelen van meerdere voorgangers; op elkaar gestapeld (stapelkasten) of naast elkaar gezet (dwarskasten), beschilderd in warme kleuren. 

Vaak ook zijn het kastjes die een heel eigen karakter hebben (steltlopers). Ze worden gestript van alle tierelantijnen en gerepareerd. Daarna helemaal kaalgeschuurd. Vervolgens worden de poten verwijderd en vervangen door boomtakken. De binnenkant van de laadjes wordt bekleed met platen uit oude kunstboeken en als finishing touch krijgen alle kastjes een naam en karakterbeschrijving.

De spanning tussen de speelse, grillig gevormde takken en het keurig geschaafde hout van de kastjes geeft een verrassende dynamiek. De ogenschijnlijke kwetsbaarheid brengt iets subtiels en sierlijks, maar bovenal een levendige persoonlijkheid.

De gebruikte takken en stammetjes zijn direct na de snoei geselecteerd en hebben een jaar in het atelier liggen drogen, om de stabiliteit te garanderen.

Naast een eigen collectie, doen we maatwerk in opdracht. Het gaat om hergebruik op een authentieke manier, om unieke objecten die echt een toevoeging zijn.

Marjan Derksen

bussum

Espinette". Een atelier van de Dooyewaard Stichting Blaricum.

Blaricum

Atelier Espinette is een van de 5 historische ateliers van de Dooyewaard Stichting. Alle ateliers zijn geopend tijdens het landelijke atelierweekend op 4 en 5 november.
www.dooyewaardstichting.nl

Kunstenaar Tegene Kunbi stelt zijn atelier open voor bezoekers. Hij toont zijn recente werk en is persoonlijk aanwezig. Meer over Tegene en zijn werk op: www.tegenekunbi.de

Atelier Bergen

Bergen

In het atelier van Pauline Bakker kunt u realistische schilderijen zien van haar hand met een duidelijk eigen signatuur. Vervreemdende taferelen, verstilde landschappen. meer informatie kunt u vinden op www.paulinebakker.nl

Atelier

Vorden

Aaf schildert het doek eerst zwart, om daarna met dunne kleurensluiers van donker naar licht te gaan .

Het behoudt van de werking van alle kleuren is daarbij van groot belang.

Zo ontstaan spirituele schilderijen die een beroep doen op de fantasie van de kijker .

Ut Spoort Niet

Rotterdam

Het Atelier "Ut Spoort Niet" van Antoinette bevindt zich in de kelder van een oud tramstation. Vanaf dit station vertrok een stoomtram naar de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Van 1906 tot 1965 naar Oostvoorne, de plaats waar Antoinette is opgegroeid. 

U bent welkom in het atelier (1 trap), om haar schilderijen te bekijken en een demonstratie bij te wonen. U wordt ontvangen met koffie / thee en aan het einde van de dag met een bubbel.

Mavyru Art

Den Haag

My home is my castle en mijn keuken is (gedeeltelijk)  mijn atelier. Ik schilder in de helft van de grote keuken, terwijl de rest van het huis volhangt met mijn (abstracte en figuratieve) schilderijen. Omdat ik schilder met veel kleur en warmte kom je dit ook in ons huis tegen: warmte, fantasie en kleur. Naast schilderen maak ik Recycle Art die ook overal in huis opduikt. Op mijn website ( www.mavyruart.nl) krijg je een goede indruk van mijn werk. Ik schilder graag en vaak, dus er is telkens wat nieuws te zien. 

Tot ziens op de 4e of 5e november, Malena.

Atelier Vincent

Lochem

Schilderijen in diverse technieken.

Met o.a. Wabi Sabi techniek, paraffine pigmenten en olieverf.

Mixed media met textiel.

 

Atelier Albert Geertjes

Eelderwolde

On Albert Geertjes

Albert Geertjes, artist and furniture maker, observes and thinks as a poet. He ascribes to objects a personality, a story, a soul. Geertjes works from an alliance with ‘things’, making visible what was already there, revealing the hidden possibilities.
His works cover a broad spectrum on the edge of autonomous and applied arts.
The functionality of his objects is the frame within which he works, the autonomous quality gives his pieces their expressiveness apart from that.
It’s playing with shape, function and meaning - and also playing with language (to what extend do we call a table a ‘table’?) and with our perception.
To truly understand Geertjes work you need to become connected with it, search for its soul, and look at it the way one reads a poem. Seeing not only the lamp, the table, the bookcase; but also the crooked piece of copper giving the lamp its personality, the two little stone-boulders tenderly embracing one another to become a table. It is the damaged tree becoming ‘whole’ again when filled with books (books returning to their origin, the tree they came from) - it’s the glass, high above us as a starry sky...
© Janet Meester

Hensel Koet

Bussum

Hensel Koet - Mystical art and findings

Schilderijen en prints

 

Margot Koopman

Bussum

Kunstwerkplaats Art-co

Oud-Vossemeer

Kunstwerkplaats Art-co werkt met bijzondere kunstenaars. Zij hebben een unieke kijk op de wereld en geven dit weer in hun kunstwerken. In het atelier krijgen zij de kans zich te ontwikkelen in hun kunstvaardigheden.

 

bvdd.art

st - kruis

Thuis atelier Röllich

Heemstede

Er zijn olieverf schilderijen, schilderijen met gemixte techniek  (fotografie gemixt mer olieverf), en fotografie.

Thema's landschap en sociaal geëngageerd. De olieverf is gemaakt van pigment  met een klassiek recept. Helder kleuren. 

Annemarie Kuster ATELIER CASCADES

Koedijk

Mijn werk omvat een kleurrijke experimentele beeldtaal in mixed media.

Tekenen, schilderen, kleine objecten en poëzie.

Peter Sluijter

Warmenhuizen

Bronzen Beelden

Atelier Kunstmest

Dordrecht

- Margreet Huisman:  monumentaalwerk baksteenplastieken

  en handgevormde/gedraaide dierfiguren, o.a. varkens

- Ron Gennisse: pasteltekeningen van Dordtse Biesbosch

- Frits A. van der Horst: etsen

- Nel van den Heuvel: quilts

Zie ook: www.atelierkunstmest.nl

Zie ook: www.rongennisse.nl

Atelier Wick Akkermans

BREDA

Beelden, koppen en objecten kunt u zien in mijn atelier. Het idee bepaalt de uitvoering. Die kan in allerlei materialen zijn als hout, gips, cement, brons, kunsthars, was, zelfs in (Edammer) kaas. De schoonheid van het verval is mijn thema.  

Tevens is er in het atelier schilder- en textielwerk te zien van Marie-Jose Kerstjens : mariejosekerstjens.wordpress.com

 

Karen van Dooren

Nijmegen

Schilderijen, taxidermie, tekeningen en objecten.

Website wordt bijgewerkt. Kom gerust later nog eens kijken!

Frea Lenger

Almere-Haven

Welkom in mijn atelier.
Gevestigd op DE Paal 37, in Almere-Haven.
Groot atelier met veel licht, 1e etage, waarin Frea haar schilderijen, grafiek en ruimtelijk werk laat zien.
Zij is abstract schilder, met een verhaal, belangrijk in haar werk is communicatie, dit kan zijn met de maatschappij, maar ook 
de communicatie van mensen onderling met elkaar. Haar werk kan kleurrijk zijn , maar ook heel ingetogen.
Daarbij speelt transparantie een groot rol, laag over laag of met materialen, die transparant en  doorzichtig zijn.
In haar 3D werken, zoals gazen en perspex speelt dat een grote rol.

Haar atelier is open :
zaterdag : 11 - 16 uur
zondag   : 11 - 16 uur
De koffie of een drankje staat klaar
kunst@frealenger.nl

Lia van Leeuwen

rotterdam

olieverf en acryl op doek.

Abstract en kleurrijk.

allerlei afmetingen van 15/15 cm tot 100/100 cm

AbOriene

Goes

De schilderijen van Rieneke Gerrits vallen op door de heldere kleuren en de stippen en lijnen waarmee de vlakken veelal zijn ingevuld. Rieneke laat zich dan ook in haar werk inspireren door de kunststijl van de Aboriginals. De mythe, het verhaal en de betekenis van de symbolen gebruikt ze nog altijd om haar eigen verhaal te vertellen. Zo verwerkt ze haar ervaringen en haar eigen leefomgeving in haar schilderijen.

 

 

 

 

vakwerk burgum

burgum

VAKwerk Burgum is een tijdelijke galerie waar elke 2 maanden nieuw werk te zien van diverse kunstenaars in verschillende disciplines. 

Tijdens de Open dagen zijn verschillende kunstenaars aan het werk en natuurlijk mag je ook zelf eens achter de ezel staan of een steentje raspen of polijsten.

Marijke Bruin

Arnhem

Bij mij ben je aan het juiste adres voor prachtige olieverfschilderijen, papierwerken met een intrigerende kleurreflectie en kleurrijke colliers.

Ik verwelkom je tijdens het Landelijk Atelierweekend graag in mijn fijne atelier dat gelegen is op het oude Kema terrein (nu Arnhems Buiten). Een prachtig park met oude bomen en industiele jaren'30 bebouwing. Leuk om ook even over het terrein te wandelen!

Waar gaan mijn schilderijen over?
Mijn werken zijn abstract en monumentaal met oog voor detail. Structuren en patronen uit de natuur en wetenschap zijn het thema in mijn werk.
Ik hou van de geur van lijnolie en olieverf, het mengen van de juiste kleur, experimenteren met vorm en kleur in een schilderij, fine-tunen, net zo lang tot het goed is. De kleur ultramarijn blauw komt vaak terug in mijn schilderijen en papierwerk. Er zijn zoveel prachtige verschillende gradaties in deze kleur blauw.

Colliers/Kettingen
Ik vind het heerlijk om buiten de gebaande paden te treden met mijn werk, nieuwe technieken uitvinden en gebruiken.

Op dit moment maak ik bijzondere colliers van gegoten latex. Ik wordt blij van de fragiele, gekleurde bloemblaadjes, die ik één voor één met de hand op kleur breng en giet. Mijn klanten zijn lovend over de colliers. Ik verkoop ze voornamelijk aan de klanten in V.S..De colliers vind je op mijn persoonlijke website.

Cursussen en Workshops

Ook geef ik cursussen in mijn eigen studio en in de zomer ook vaak in het Sonsbeek Park in Arnhem.

Voorbeeld van cursussen: Abstraheren, zentangle, teken- en schilderen (buiten én in de studio), kleuren voor volwassenen en een cursus illustreren.

Zie ik je op 4 of 5 november in mijn atelier? Ik zou het erg leuk vinden!

 

“KUNST-ATELIER” Thomas Posthuma

Weesp

Tegenwoordig is zijn werk is in de stijl van de magisch-realisten. De schilderijen lijken wel wiskundige puzzelstukken en veelal in diverse technieken en materialen uitgevoerd, o.a. airbrush, spattechnieken, bladgoud, acryl, kleurpotlood, zowel op hout als op linnen.

Zijn veelkleurige litho’s ( 9 kleuren van 1 steen = verloren steen techniek) zijn uniek in deze tijd.

In zijn jonge jaren heeft hij 4 jaar lithografie gestudeerd op de Amsterdamse GrafischeSchool. En diverse academies o.a. Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam (avond).

 

‘’Thomas Posthuma streeft naar exclusiviteit en perfectie in zowel de onderwerpen als de techniek’’

Hij laat het verder aan de toeschouwer over om te beoordelen.

Zie mijn website: www.thomasposthuma.nl

Petra Crielaard, Ateliergebouw B46 -atelier 1009

Arnhem

De werken op papier of doek zijn groot tot klein van formaat en laten een sprookjesachtige wereld zien. 

Ateliergebouw B46 Marjolein Koot

Arnhem

U bent van Afbeeldingsresultaat voor hartjee welkom in mijn Atelier dit weekend! Naast mijn atelier kunt u op deze prachtige locatie nog 13 ateliers bezoeken: er is dus genoeg te zien en te beleven op dit adres!

Mijn werk bestaat uit papierknip-en snijwerk en monotypes (druktechniek). Wat herhaaldelijk terugkomt in mijn werk zijn organische vormen, het thema ‘natuur’: planten, bloemen en dieren.
Ik ben poëtisch ingesteld en streef naar het verbeelden van schoonheid. Voor mij hangt schoonheid samen met harmonie, poëzie en lichtval. Wilt u weten wat u te wachten staat? Neemt dan vast een kijkje op mijn website of op de Facebookpagina 'Atelier marjoko'.

Zelf ook graag creatief bezig? Beide Atelierdagen kun je een mini-workshop Papercut volgen. Ook voor kinderen!

Gebouw B46 staat op het prachtige terrein 'Arnhems Buiten' waar u gratis kunt parkeren. Vanuit Arnhem centrum is Arnhems Buiten ook goed met de fiets (10 minuten) en het OV te bereiken: de bus stopt 'voor de deur'.  Arnhems Buiten is een aantrekkelijk business park met een diversiteit aan gebouwen, waaronder enkele monumentaal, in een parkachtig landschap. Het groene karakter maakt het tot een heerlijke plek om te werken. De schoonheid van het park wordt versterkt door de monumenten, kunst, zeldzame bomen en uitgestrekte grasvelden.

Heel graag tot 4 en 5 november!

Hartelijke groet, Marjolein Koot 

http://marjolein-koot.nl/ 

Atelier Marjoko: creatieve workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen.
Projecten op scholen, Kinderfeestjes, Personeelsuitje

 

Park Avenue Art Studio

Den Haag

Kunstenares Marjolein van der Sluis presenteert haar collectie olieverfschilderijen in haar home-gallery te Den Haag. Zij exposeerde haar werk in de U.S.A. oa Art BASEL Miami en in Nederland oa. DZD art Gallery Roermond. Zij is ook docente kunst voor volwassenen en kinderen.

www.vandersluis.com

Lisette Huijbregts

Laren

Claire Begheyn

AMSTERDAM

Sein Vormgeving (atelier van Nicolette Peters)

Waalwijk

Sein Vormgeving is het kunst- en ontwerpatelier van Nicolette Peters. Nicolette geeft vorm aan identiteit, als grafische vormgever aan de identiteit van startende creatieve ondernemers, als artistiek begeleider aan die van amateur kunstenaars en als beeldend kunstenaar aan haar eigen individuele en universele verhaal.

Bij Sein Vormgeving staat het persoonlijk verhaal centraal, Nicolette helpt startende creatieven om zichzelf op een onderscheidende manier te positioneren, zodat hun werk van betekenis kan zijn in het artistieke veld.

In het atelier stelt Nicolette haar werk tentoon, solo en in combinatie met gast-exposanten, om elkaar(s verhaal) te versterken. Amateur kunstenaars vinden er begeleiding in de zoektocht naar de kern van hun verhaal en kunnen er kunst beschouwen met andere reflective practitioners, ter formulering van hun kunstenaarsstatement. En startende creatieve ondernemers kunnen er terecht voor een 'op het lijf geschreven' bedrijfsidentiteit.

Studio Salamander

Utrecht

Marleen Huijing (Veenwouden, 1969)  is als visueel kunstenaar altijd bezig met het kijkend onderzoeken van de wereld om zich heen. De natuur is inspiratie. Gefascineerd hoe de natuur zich ordent, hoe planten groeien, zich wel of niet verbinden leert zij. Loslaten of verbinden. De mens is de natuur. Natuur inspireert. Marleen nodigt andere mensen met haar werk uit, om iets te ervaren als een herinnering daaraan. Een aha-erlebnis. Marleen plaatst iets wat in menselijk visueel vocabulair bekend is in een natuurlijke context, waardoor een ander beeld en betekenis ontstaat. Marleen verbindt in haar werk de menselijke cultuur met de plantaardige en dierlijke natuur om de menselijke natuur te verbeelden. We are nature. De eerder losse elementen vormen een nieuwe compositie. Collage. 

Haar binnenwereld verbonden met de buitenwereld. Assemblage.

 

Ook inspireert en begeleidt Marleen Huijing kinderen met haar kunst door het geven van workshops en het bedenken van kinderkunstprojecten oa voor Stichting De Vrolijkheid & Het Nijntje Museum.

Atelier Ron Beumer

Waalwijk

Etsen staan al bijna 40 jaar centraal in het werk van Ron Beumer

Etsen is een boeiend en ingewikkeld proces met veel schetsen vooraf, gestoei op zinkplaten, proefdrukken maken. In het verleden zijn maritieme onderwerpen als vuurtorens en pieren ge-etst. De laatste jaren is er veel aandacht voor slapende vrouwen en bomen als iconen.

Sulla Testa

Maassluis

Kunstatelier Riartistic

Apeldoorn

Mijn atelier ben ik gestart in 2003.

Schilderen is altijd mijn grootste hobby geweest. Wat ik maak is heel divers en bij abstract werk laat ik mij meestal leiden door kleur en gevoel.

Naast het maken van eigen werk, schilder ik ook in opdracht.

Daarnaast geef ik ook schilderlessen waarin ik iedereen persoonlijk begeleid.

In mijn atelier zijn schilderijen te zien die ik in de afgelopen 30 jaar geschilderd heb.

Abstract, figuratief, met acrylverf en olieverf.

Portretten van mens en dier.

Dieneke Tiekstra

Rijpwetering

Mijn vrouw Saskia en ik hebben een oude bolleschuur verbouwd tot galerie, werkplaats en atelier. Saskia doet fotografie en ik beeldende vorming. Ik volg de opleiding aan de kunstacademie Haarlem & Leiden en ga dit jaar naar het examenjaar. Mijn werk is erg divers. ik werk met verschillende materialen.

Huiskamer atelier Wies Verploegh

Leusden

Atelier hemel en aarde(n)

Alkmaar

Mijn gedraaide en handgevormde objecten zijn geïnspireerd door de natuur. Vooral de zee en bomen hebben mijn fascinatie. De kracht die beiden uitstralen raken mij. 

WOUTER STIPS

Hilversum

In mijn nieuwe tuin-atelier ontvang ik voor het eerst belangstellenden.

We kunnen praten over kunst, kijken naar filmbeelden opgenomen bij het maken van mijn glassculpturen in Murano / Venetië en u ziet mijn laatste schilderijen.

U bent van harte welkom!

wouter stips

Atelier B46 Sigrid van Amerongen

Arnhem

Atelier BeeldBoven Lydia Laman

Harderwijk

Lydia is een veelzijdig kunstenares. Ze werkt met diverse materialen. Lydia geeft ook workshops met verschillende materialen zowel voor groepen op locatie als in haar eigen atelier. U kunt altijd contact opnemen om haar atelier te bezoeken. 

Schilderijen in acryl en in olieverf 

Beelden van brons, steen en cement

Keramiek

Viltkunst

Totaal zullen er ruim 50 kunstwerken in haar atelier te bewonderen zijn.

Atelier ProperArt

Deventer

Het pittoreske petit atelier Papenstraat 2 bevindt zich in een Middeleeuws, tot woning verbouwd pakhuis in het sfeervolle oude centrum van Deventer. Joke Proper laat u graag haar schilderijen zien. U bent welkom en u wordt ontvangen met een drankje.

Joke maakt naast haar vrije werk tevens werk in opdracht zoals portretten en portrettekeningen.

U wordt uitgenodigd om rond te kijken naar mijn werk en-of uw portret - tegen aantrekkelijke prijs-  in een snelle spontane houtskoolschets te laten vastleggen. Alle getoonde werken zijn te koop of te huur.

E-zine lezers krijgen een kleine attentie. Opgeven voor mijn e-zine kan via Opgeven e-zine proper Art  ook via mijn website www.proper.exto.nl 

Passions

Roosendaal

 Passions Jewellery Design

De sieraden van Anita Braat zijn meestal organisch van vorm, de natuur is haar grootste inspiratiebron. Zilver en zilverklei vormen de basis. Andere gebruikte materialen zijn  porselein, brons, parels (edel)stenen, drijfhout, olijfhout, (auto) glas en visleer.

Naast een basis in edelsmeden, is ze in de meeste technieken autodidact

De passie om mooie dingen te creëren is haar grootste drijfveer.

Omdat ze vernieuwen belangrijk vindt, is ze voortdurend op zoek naar nieuwe (meestal natuurlijke) materialen om te gebruiken in combinatie met het zilver. Een sieraad moet  “kloppen”.  Dat betekent dat een ontwerp zowel mooi en verassend moet zijn,  technisch goed in elkaar moet zitten, en goed moet voelen.

Hoewel haar stijl herkenbaar is, ontstaan door experimenteren nieuwe combinaties, en blijven de ontwerpen uniek.

Omdat ze alles wat ze leert graag met anderen wilt delen geeft ze cursussen en workshops in haar atelier.

Belle Etage

Krommenie

Mijn eerste discipline is glas (fusing). Daarnaast schilder ik en ontwerp en maak sieraden.

Ik werk associatief. Er ontstaat een nieuwe wereld tijdens het maakproces. De bron van inspiratie is de zoektocht naar het licht dat speelt met glas. Licht is essentieel bij het werken met glas. Elk object staat op zich: het zijn altijd unica. Vorm en kleur in glas samengevoegd vanuit de vloeibare naar een vaste vorm. 

Gevoel en ambacht moeten in het glaswerk samenkomenen. De objecten maken zichtbaar waar de aantrekkingskracht van het glas zit. Een eeuwen oude traditie: het vastleggen van het licht. Daarbij maak ik gebruik van mijn vaardigheden als kunstschilder.

Ik ontwerp en maak naar eigen inzicht zelfstandig of in opdracht glasobjecten.

 

Peter Bergenhenegouwen Beelden en Objecten

Sint Hubert

Beelden en Objecten, over en in beweging, of het gebrek eraan.

Werk in brons e.a. materialen.

Zowel op za. als op zo. geef ik meer inzicht in het proces:  beelden in was tot het eindwerk in brons.

Marja Lingsma Fotografie

Almere

Magisch-realistische fotokunst. 

Ik maak één totaalbeeld en gebruik daarvoor delen van meerdere zelfgemaakte foto's. Ik vind het spannend om te spelen met de ruimte in tijd en in de ruimte tussen verbeelding en realiteit. 

Birgitta Vereecke

AMSTERDAM

Ik heb de Gerrit Rietveld Academie gevolgd. Mensen en dieren zijn mijn thema's. Zoals mijn laatste reis naar Cuba in 2017. Vol inspiratie heb ik een paar prachtig schilderijen gemaakt over hun leven daar. Andere thema's zijn voor mij ook erg belangrijk zoals Keti kotie. Betekent, verbroken ketenen of wel de afschaffing van de slavernij symboliseert.

Voor meer informatie: 0628842719

facebook: Beer Vereecke  

E-mail: BeerVereecke@hotmail.com

Atelier Eleonore de Vet

Mijnsheerenland

Material    Acryl verf op linnen

stijl:         abstracte kleurrijke schilderijen.    

                Schilderingen op lampen en textiel.

Formaat:   groot en kleiner werk

Glenn Muller

Noordwijk

olieverf op doek, lyrisch abstract

www.glennmuller.nl

Ateliers Kraijenhoff 34

Amsterdam

Martha Fyrigos, atelier 16

www.mfyrigos.com

De fascinatie voor nieuwe beelden

In mijn schilderwerk laat ik me vooral inspireren door het landschap en door helder licht. In mijn eerste werk speelt het landschap de hoofdrol. Daarna veranderen de velden, bergen en zeeën in kleurvlakken, met een warm palet. Ik ontdek de organische vormen, die ik weergeef in onwerkelijke formaten. Mijn kunst wordt monumentaal en helder.
In mijn laatste serie met als thema ‘Evolutie’ schilder ik close-ups  van organische vormen. De geschilderde illusie van peilloze diepte van de ronde kijkers, vertolkt prachtig de eindeloze evolutie.

Ik ben afgestudeerd aan de Rietveld academie richting schilderen. In 1994 heb ik  het startstipendium van het Mondriaan Fonds ontvangen. Ik werk als zelfstandig beeldend kunstenaar en mijn werk is te vinden in binnen- en buitenlandse privécollecties.

De ateliers Kraijenhoff www.kraijenhoff.nl zijn op de bovenste verdieping van het monumentale pand in de Kraijenhoffstraat 34

Camille-Maj

Zutphen

Camille-Maj Sieraden

Mijn inspiratie haal ik uit de natuur en de materialen zelf. Ik probeer veelal combinaties te creëren met diverse vormen en materialen, zoals dat in de wereld om ons heen ook te zien is. Een roos tegen een verweerde muur bijvoorbeeld, een helder beekje sijpelend over zwarte rotsgrond, blauwe zeedistel in een duinpan. De wereld in een collage…

Ik maak sieraden naar eigen ontwerp en kan in overleg met mijn opdrachtgever juist dat smeden wat de bedoeling is. Zo ontstaat er telkens weer een nieuw ontwerp. Ik blijf binnen dit proces mijn eigen gevoel wel volgen, met respect voor de wensen van de klant.

De Sleutelwerkplaats

Zutphen

In De Sleutelwerkplaats zijn tijdens het atelier weekend 5 verschillende ateliers te bezoeken.

Atelier Glasmonster

Het atelier van Frank Looman door middel van Glasfusing, Zandstralen Glas in Lood en Tiffany maakt hij glasobjecten, die vaak bruikbaar maar vooral ook mooi zijn om naar te kijken.

Glas fascineert al door zichzelf het is een vaste stof en toch heeft het ook eigenschappen van een vloeibare stof. Het verspreid het licht op fascinerende wijze.

Voeg daar een mooie vorm en kleur aan toe en er ontstaat een boeiend object. Enkelen daarvan zijn te zien in zijn atelier. Glas is ook zeer mooi te combineren met metaal, hout en steen. Te plaatsen in een gebouw of tuin.

Het atelier van Linde Leijh

In haar atelier vind je maquette fotografie, geborduurde schilderijen en schilderijen op hout. Licht, schaduw,en perspectief zijn belangrijke elementen in haar werk. Ze is geinteresseert in de verschillende manieren waarop je 3-dimensionale wereld kan omzetten naar 2-dimensionale en andersom. Naast haar werkzaamheden als beeldendkunstenaar verzorgt ze samen met collega Nicolette Berendsen de cursus 'Woord in Beeld' waarbij de kunstenaar een eigen prentenboek maakt.

Camille-Maj-sieraden

Het atelier van Sarah Westerink. Haar sieraden staan voor eigenheid, voor mooi en bijzonder. Deze goudsmid haalt inspiratie uit de natuur en uit de materialen zelf en verwerkt in sieraden van ondermeer goud, zilver en edelstenen. Voor verdere informatie zie de pagina van Camille-Maj op deze site.

Hoofdkantoor Bijzaken

Het atelier van Nicolette Berendsen. Een rijk gevuld kunst-labaratorium, er zijn verschilende projecten te bekijken o.a. "In naam der koningin, een ABC voor de Bij" Voor verdere informatie zie de pagina van Hoofdkantoor Bijzaken op deze site.

Atelier Maan Kroon

Het atelier van Andrea van der Werff. In het atelier wordt geëxperimenteerd met verschillende materialen en technieken. Het werk is vaak kleurrijk, zowel abstract als figuratief. Je vindt er schilderijen, tekeningen, etsen, sieraden van klei en glas, kunstkaarten en collages. www.maankroon.nl

 

Weefatelier Korteweg-Gobelins

Schagen

Atelier de Beeltenis

Grijpskerk

De kunstenaar Marianne J Jansen studeerde af aan de Minerva Academie ( nu deel Hanzehogeschool Groningen) en werkt als autonoom kunstenaar in haar Atelier De Beeltenis in Grijpskerk. Ze geeft workshops en cursussen in schilderen, tekenen en beeldhouwen. Ze zet mens- en dierfiguren onopgesmukt en puur neer, met forse streken en stevige volumes en een natuurlijke gratie. Haar figuren zijn doorleefd. Het is beslist de moeite waard een kijkje te nemen in haar 200 vierkante meter grote atelier in de oude melkfabriek in Grijpskerk. Meer informatie kunt u vinden op haar LinkedIn Marianne J Jansen en Facebook Atelier De Beeltenis en www.atelierdebeeltenis.nl. T 06 14145206.

Haar atelier kunt u bezichtigen op zaterdag 10.00 - 17.00 uur  en zondag van 11.00 - 18.00 uur.

Bevo Glaskunst Atelier

Diemen

Bevo Glaskunstatelier is in 1947 in Amsterdam opgericht. Het specialisme en de kennis op het gebied van diverse zandstraal technieken, glas-applicatie, glas in beton, glas in lood, het versmelten en buigen van glas, maar vooral het gecombineerd toepassen van technieken heeft Bevo tot een uniek atelier gemaakt.

De kunstenaars Willem van Oijen en Rachel Daeng Ngalle werken zowel  in opdracht voor o.a. architecten, ontwerpers, bedrijven en particulieren, maar maken ieder ook autonoom werk. Hun objecten zijn bij diverse galerieen en musea door het land te zien.

Atelier & Gallery Paul Paintings

Oosterhout

U bent van harte welkom in mijn atelier en galerie, waar u onder genot van een drankje en hapje kennis kunt maken met mijn kleurrijke, abstracte schilderijen.

Ik creëer verbeelding door een mengeling van abstracte en figuratieve elementen, waarbij ik mij graag laat leiden door de begrippen communicatie en energie. De kleuren en bewegingen zijn een deel van het verhaal: vormen zijn  flamboyant en kleurrijk en dagen uit tot communicatie.

Daarnaast zijn in de galerie bijzondere foto's te zien van Krista Simons, die zich bij het fotograferen niet verplicht door enige kaders of beperkingen. Krista: "Fotografie is voor mij, om het met een superlatief te zeggen, niet alleen mijn lust en mijn leven, maar nog meer de kunst van het observeren. www.kristaphotography.nl

Inge De Belder

Nederland

Beelden in brons en steen.

Olieverf schilderijen.

Grafisch werk, houtsneden.

Galerie KLEUR

Dordrecht

Galerie KLEUR, galerie aan huis

Marita ter Hark in haar atelier: Galerie KLEUR aan huis aan de Cornelis van Beverenstraat. Een jaar rust heeft haar goed gedaan. “ik heb het afscheid van de galerie aan het Steegoversloot na ruim 30 jaar als best moeilijk ervaren, maar nu de druk er af is, heb ik weer veel meer plezier in het schilderen. En daar gaat het uiteindelijk om.

Daar kwam nog bij dat vriendin en collega Andrea van Hoofstadt besloot om te gaan verhuizen naar Breda. “Je gaat je dan nadenken over de vraag hoe je je leven verder wilt gaan invullen. Je hebt je gezin, je partner en je kinderen en kleinkinderen roepen ook om aandacht en liefde. Je wilt meer gaan reizen maar wilt van binnen toch ook weer gaan schilderen zonder het moeten runnen van een galerie. Ik denk dat ik nu, na dat jaar retraite, weer een goed evenwicht heb gevonden”.

Galerie KLEUR is weer open maar dan als Galerie aan huis. Niet meer een kunstwinkel maar meer een huiskamer met veel kunst in een prachtig huis in de 19e eeuwse  schil. Marita heeft het afgelopen jaar niet alleen besteed aan nadenken over hoe nu verder maar vooral ook aan schilderen, vrij schilderen zonder de druk van de commerciële buitenwereld. Schilderen zonder de druk van de markt, zonder te willen toegeven aan wat die markt vraagt.

“Natuurlijk laat ik die unieke papier-mâché objecten zien, zo vrolijk en kleurrijk. En die herkenbare schilderijen, grote vrouwenfiguren, geschilderd tegen een bijna doorzichtig witte ondergrond. Maar de laatste tijd schilder ik vooral heel veel bloemachtige schilderijen, niet figuratief maar half abstract met verftoetsen in spannende kleurfacetten. Het is een combinatie van ritme en kleur. Van klein tot heel groot, wel zo’n twee bij twee meter. Je hebt dan wel een grote en hoge muur nodig om zo’n schilderij tot zijn recht te laten komen. In de galerie, met een hoogte van 3 meter zestig, is dat heel goed te zien!”

wilt u meer informatie, bijvoorbeeld over de prijs van een kunstwerk, stuur even een mailtje naar maritaterhark@gmail.com of bel 06 16 78 63 67

U vindt Galerie KLEUR, galerie aan huis,  aan de Cornelis van Beverenstraat nummer 3. Open op afspraak en tijdens het Kunstrondje Dordt op de eerste zondag van de maand. Graag altijd eerst even bellen, want we zijn vaak weg.

Tel: 06 16 78 63 67

www.galeriekleur.nl

 

Marieke Laverman | Atelier

Westervoort

Het Atelierweekend is een mooie gelegenheid om te komen kijken in mijn atelier dat gelijk ook cursusruimte is! Er wordt met veel enthousiastme getekend en geschilderd. Mijn eigen stijl ligt tussen realistisch en abstract in. Ik schilder zelf de laatste jaren veel bloemen en stillevens, maar dat betekent niet dat cursisten dat ook moeten doen. De één gaat zijn (of haar) eigen gang, de ander komt om les te krijgen. 

U bent van harte welkom!

A. KURYSZCZUK

Amsterdam

MONDRIAAN en KURYSZCZUK: raakvlakken in beeldlijnen

In het werk van Anne-Lore Kuryszczuk valt op het eerste gezicht een aantal zaken meteen op.  Zo is daar de grote helderheid die ervan uitgaat. En een rustgevende overzichtelijkheid, of althans een streven daarnaar - en het is opmerkelijk hoe weinig empathie het de beschouwer kost om in dit streven mee te gaan. Verder doet het vermoeden dat zij ervan houdt te spelen met elementaire zaken (structuur, lijn, richting, contrast, textuur, lichtval). En voelen wij ons door haar meegenomen in de wereld van Mondriaan en zijn erfgenamen, niet alleen vanwege dit variëren en permuteren van primaire schilderkunstige grootheden, maar misschien ook wel in een ander opzicht, namelijk het zoeken naar waarheid, harmonie, zuiverheid.

Text:Marc Geerards

www.akuryszczuk.nl

 

Atelier en Galerie Adry

Heusden

Adry's atelier en galerie is de thuishaven van Adry Deekens - van Gorp. Sind s 1989, al 25 jaar dus, is zij gevestigd in het pand HeusdensHoogh in de vestingstad Heusden waar u schilderijen  uit haar werk kan bewonderen. Adry is een kunstenaar die met passie en emotie haar kleurrijke vrolijke schilderijen maakt. Haar muze is de tulp. Adry schildert vanuit haar binnenste en geeft bij elk schilderij haar emotie in de vorm van een gedicht weer. Op Adry's website: www.adry.nl vindt u uitgebreide informatie over Adry en haar werk.

JaJa Glaskunst

Zaandam

Bij JaJa Glaskunst kunt u glas-in-lood zien en glasfusing. Glasfusing is net als glas-in-lood een uiting van glaskunst. Glasfusing omvat een techniek waarbij stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren worden samengevoegd door ze door middel van hitte te versmelten, te fuseren. Na het fuseren maken wij er bijvoorbeeld een schaal van. Deze schalen worden gebruikt voor fruit, salade, maar ook voor bijvoorbeeld kaarsen. We maken naast schalen ook sieraden van gefuseerd glas.

 

De strooom

Borssele

Berpat

Zaandam

Acrylschilderijen en Grafiek, zowel Abstract als Figuratief (mens en dier)

Jente Bagchus en Bart van Oijen

Zutphen

Lyrisch abstracte acrylschilderijen, gemengde technieken en diertekeneningen ( Bart van Oijen) en keramiek (Jente Bagchus).

Zie ook www.jente.exto.nl .

 

Marja Ormeling Fine Art

Blaricum

Tiety Koonstra Keramiek

Akkrum

Wat begon als een hobby is uitgegroeid tot een passie; de drang om mooie dingen te creëren.

Ik maak handvormen van steengoed en porselein. De steengoedobjecten worden in een de Pitfire/zaagseloven gestookt.

Je kunt 4 en 5 november een kijkje nemen in mijn atelier en mijn werk bekijken en kopen.

Zaterdag 4 november om 14.00 uur is er bij droog weer een Pitfire/zaagselovenstook

de keramiek werkplaats

Losser

Welkom in de Keramiek Werkplaats van Joka Boeke tijdens de landelijke open atelierroute.

Mijn uitgangspunt is toegepaste kunst. De behoefte om met klei monumentaal te werken heeft geleid tot de Keramische Banken. Verbondenheid en samenwerking zijn begrippen die vaak het uitgangspunt vormen in mijn werk. Door het werken met grove chamotteklei en hoge stooktemperaturen, zijn de banken vorstbestendig. Naast het monumentale werk zijn Koralen een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Keramisten (NVK)                              

vooropleiding: AKI enschede  

 

 

Greetje Feenstra schilderijen

Harich

Sinds opleidingen aan Academie Minerva in Groningen en de Amsterdamse modeacademie, is Greetje Feenstra beroepsmatig actief als beeldend kunstenaar. Als creatief begeleidster van mensen met een verstandelijke beperking, organiseerde zij jarenlang deelnames en exposities aan diverse 'Outsider Art' evenementen. Naast landschappen en mensfiguren is zij mede bekend door haar bloemschilderijen. De natuur op groot formaat, in vele kleurschakeringen. Impressionistisch weergegeven, herkenbaar door een krachtig penseelgebruik. Greetje Feenstra exposeert sinds 1989 in binnen- en buitenland, geeft workshops en werkt tevens in opdracht van particulieren en bedrijven.

Sacco kunstschilder

Borne

Remo galerij

Heesch

de galerij is een boerderij die 165 jaar oud, waarin exposities, workshops, cursussen voor teken en beeldhouwen en allerlei culturele activiteiten plaats vindt

Art Studio - Galleryshop Jacques Tange

Schiedam

Graag ontvang ik u in mijn nieuwe atelier.

Naar aanleiding van mijn 30 jarig jubilleum zijn er videos te zien over mijn tentoonstellingen en interiews uit het verleden. U kunt aanschuiven aan mijn tafel voor een goed gesprek en een glas wijn.

Ik heet u van harte welkom, Jacques

JoZoBoKo studio

Velsen Noord

 

Landelijk atelierweekend
TenT doen mee

In het weekend van 4 en 5 november  is er het landelijk atelierweekend, in het kader van de kunstweek.
U kunt dan naar open ateliers in heel Nederland.

De velsen-noordse kunstenaars T en T exposeren dan in Velsen-Noord.
TnT zijn Tom Peperkamp en Ton Cabret, beiden kunstenaars woonachtig in het dorp.
Ze laten zeer gevarieerde kunst zien: sculpturen, schilderijen en g-prints.
Tom en Ton zijn onderhand ook bekend van hun 1x per jaar gehouden TnT weekend,
ze zijn al aan het nadenken over aflevering 4.

Tom Peperkamp is ook bekend van zijn wilde schilderwerken met allerlei materialen.
Hij gebruikt stof, spuitbus, kwast etc. Momenteel maakt hij ook sculpturen van recycle-materialen,
o.a. van wat men zoal weggooit of op de rommelmarkt aanbiedt.
Hij maakt daarvan muzikanten, vliegtuigen, auto's etc.
Het is allemaal heel apart, en bv de muzikanten hebben soms ook iets ontroerends.
In zijn werkplaats onstaan de poppen en voertuigen zonder tekening of onderzoek vooraf,
spontaniteit is heel belangrijk.
Van het materiaal krijgt hij een ingeving waar hij mee aan de gang gaat.
Daarom noemt hij het PEK-kunst, dwz Plotseling Emotionele Kunst.
Tom is oorspronkelijk technicus, maar in de kunst is hij autodidact.

Ton Cabret maakt experimental-popart en surrealistische collages.
Hij gebruikt voor zijn werk zijn eigen foto's, foto's van derden en beelden uit de popcultuur.
Kleurige uitspattingen die hij met de foto's combineert schildert hij op z'n computer, met wacom-pen en muis.
Hij gebruikt het beeldscherm als schildersezel waarop hij spontane of geconstrueerde beelden bouwt.
Ton is bekend van exposities in den lande en zelfs in Duitsland.
Met het surrealistisch collectief SurCol exposeerde hij in M¸nster, Duitsland, in Ridderkerk en Coevorden, en
afgelopen voorjaar in de Grote kerk in Edam.
Ton is graficus en heeft enige kunstzinnige scholing, maar is in de fotografie en pc-beeldbewerking ook autodidact.
Zijn inspiratie haalt ook hij uit alles wat hij regenkomt, op internet of met de camera.
De IJmond figureert ook in sommige werken.

Beide mannen werken graag met veel kleur en dan ook niet persÈ binnen de lijntjes.
Dit jaar hebben Tom en Ton ook meegedaan en geÎxposeerd in de Grote Kerk in Beverwijk.
Ze willen graag meewerken aan het vormen van een cultuurcentrum daar onder de wijkertoren.

Beiden zijn ook muzikant.
Tom is oa bekend van Tommy-Inc en FF-Luisteren, Ton speelde oa bij Punch&Judy en Stonedef.
Ze willen tijdens dit weekend dan ook samen met anderen iets ten gehore brengen.
Er zullen ongetwijfeld nog andere muzikanten langskomen. Het wordt m.a.w. een gevarieerd aanbod.

Het wordt dus dat weekend de moeite waard even langs te komen bij TnT, een praatje maken, luisteren,
en de kunst bekijken.

Zaterdag 4 en zondag 5 november kan men hen tussen 12.00 en 17.00 uur ontmoeten in Staalstraat 159,
midicenter, in Velsen Noord.
De Staalstraat ligt op het industrieterrein voor het tata-terrein.

Meer info; www.landelijkatelierweekend.nl en www.kunstweek.nl

PS 

 

De hoofden  van de poppen maakt hij van stukken boomstam en de ogen bv van pluchen beesten Hij maakt veelal muzikanten of rare figuren 

Ook bouwt hij bijzondere objecten die op auto,s motoren robots of vliegtuigen lijken 

Tom schildert ook in de stijl van Herman Brood maar dan echt op zijn manier snel gedurfd en kleurrijk 

Eveline bekleedt de poppen meestal van leder of jeans  

Tevens maakt ze hond- of poezenmandjes van kleurige zachte materialen ook maakt ze sinds kort lederen tassen

 

 

sri-keramiek

Dorst

Handgevormde en gedraaide keramische vormen, soms een combinatie van deze twee technieken zoals de  kleurige vogelhuizen geïnspireerd op Hundertwasser.

In een sfeervolle tuin en atelier.

Atelier Meinie

Lewedorp

Mijn schilderen is overwegend abstract en ontstaat tijdens het schilderen. Ik schilder zowel op doek als op kunststofsheets. In het atelier vinden diverse schilderactiviteiten plaats, zoals schilderles workshops, etc. Ook ben ik regelmatig aan het werk op scholen. Meer info op mijn website.

Atelier Durkje Haringa

Oudega

De natuur is mijn voornaamste inspiratiebron.

De sfeer, die ik ervaar, probeer ik in mijn werk weer te

geven. Zoheb ik aquarellen en acrylschilderijen van de Wadden ,de kust en andere natuurgebieden gemaakt.

Naast landschappen, maak ik ook aquarellen van bloemen en andere stillevens.

MIjn atelier is open op 4 november van 13.00 tot 17.00 uur

Mijn atelier is open op 5 november van 13.00 tot 17.00 uur.

SAM BULT

Bussum

Het werk van SAM BULT leunt tegen het expressionisme aan. Als kunstenaar heeft zij het grafische realisme achter zich gelaten en vanuit verwarring en emotie komt zij tot haar werken. SAM BULT drukt haar gevoelens en ervaringen uit door een milde vervorming van de werkelijkheid. De waarnemer moet zoeken wat hij ziet. De portretten zijn gebaseerd op irreële kleuren en de hoofden worden vaak groter afgebeeld op doek.

De schilderijen van monumentale objecten zoals de kroonluchters combineren een gevoel van verleden met non-figuratieve kunst.
Atelieradres:
Vliegdenweg 15G, 1406 MX Bussum

Onder de Mansarde - bronzen sculpturen van Anne-Marie Perquin

Beek

Atelier Debbie Nijland

Klein Zundert

Tijdens het Landelijk Atelierweekend nodigt beeldend kunstenaar Debbie Nijland u van harte uit een ritje naar het prachtige buitengebied te maken nabij natuurgebied De Pannenhoef  (nog geen 12 km van Breda / 13 km van Etten-Leur) en haar ruime atelier in Klein Zundert te bezoeken. Hier kunt u onder het genot van een hapje en drankje kennis maken met haar grote expressionistische olieverf schilderijen die geëxposeerd zullen worden en tegen een aantrekkelijke weekendkorting worden aangeboden. 

www.debbienijland.com

www.instagram.com/atelierdebbienijland/

www.facebook.com/atelier.debbie.nijland

info@debbienijland.com

Atelier 21, Sonja Meijer

Zutphen

Atelier/Galerie Golnaz

Veldhoven

Sinds 1990 houd Ik me bezig met schilderen op zijde naar eigen ontwerp voornamelijk shawls die alle op hun eigen wijze een uniek stuk kunst zijn wanneer ze gedragen worden.

Ik ontwikkelde andere richting. Het werken met edelstalen; zilver, goud, bronz en edelstenen trok mij het meest. Ik voegde het ontwerpen en maken van unieke sieraden om tevens als kunst te dragen toe aan mijn portofolio.

Natuur, kleuren, vormen en mode inspireren me het meest om tot sieraden als kleine stukjes kunst te komen.

Ik opende in 1992 mijn studio/galerie "Atelier Golnaz" in Veldhoven. Men kan hier mijn verschillende werken zien.

Op 4 en 5 november tijdens de Landelijke Atelier weekend vier Ik 25 jaar jubileum Atelier/Galerie Golnaz. U bent van harte welkome in mijn Galerie.  Goli Hendriks

http://www.ateliergolnaz.art

 

Kunstannegie

Doetinchem

In mijn werk probeer ik de grootsheid van het moment te verbeelden.

Hersart

Arnhem

Ik werk alleen of met cursisten.

Er wordt in zachte en harde steensoorten gewerkt

Wij laten ons vooral leiden naar wat de steen ons wil geven,door te kijken en dan een verbinding aan te gaan met de steen.

Atelier Ellen Manuel

Tilburg

Stabel

Den Haag

Brigit

Huizen

" Een mooie steen vraagt om verbeelding"

Soms bepaalt een steen , door de vorm,  zelf al aan hoe uiteindelijk het sculptuur gaat worden en soms ook niet.

Mijn sculpturen zijn figuratief met de laatste jaren zeker meer abstractie.

De natuur in mijn omgeving zijn inspiratie bronnen, vogels komen daardoor met regelmaat terug.

Het werken in steen (albast, serpentijn, speksteen en marmer) blijft voor mij nog steeds voldoende uitdagingen geven

 

 

Schilder atelier en school Marian Merk

Hummelo

Met olieverf leren schilderen in de traditie van het oude ambacht. Dat kan in de schilderschool van Marian Merk. In het atelier vindt u een expositie van stillevens, portretten en landschappen.

Academie Filarski

Schijndel

Expressief abstract schilderijen

Werk op plexiglas, vernieuwende zeefdruktechniek, wabi sabi, werken zonder kwast

 

Gea Schmidt

Huis ter Heide

Gea Schmidt schildert abstracte landschappen. Haar techniek kun je het beste omschrijven als structuurkunst. Zij werkt met marmermeel, champagnekrijt, as, zand en ongebluste kalk. Daar komen beitsen bij, inkten, pigmenten en acrylemulsies. Door het gestaag opbouwen met deze materialen, kleuren en vormen ontstaat het werk. Daarom is elke aangebrachte laag een avontuur, een spel met de materie.

Paulien Kingma

Sleen

Galerie PS20 (Menno Vos, Bert Diks, Wilma Keller)

Apeldoorn

In Galerie PS20 zijn de ateliers van Menno Vos en Wilma Keller te zien. Samen met Bert Diks vormen zij het Kunstcollectief PS20.

Tot de vaste collectie van Galerie PS20 behoren de schilderijen van Menno, Wilma en Bert. Wilma beschildert tevens vazen en schalen.

Daarnaast zijn in dit weekend in de galerie tentoonstellingen met schilderijen van Adrie van de Ven en Marianne Breugelmans.

Van harte welkom!

Meer info:

www.mennovospaintings.nl 

www.wilmaw-keller.nl

 

atelierbosche

ZEIST

Als kunstenaar wil ik niet tot een bepaalde kunststijl worden gerekend. Ik werk in periodes. Welke zijn geheel eigen vorm en stijl hebben.

Tijdens het Landelijk Atelierweekend toon ik u graag mijn recente werk de 'Dutch Portraits'. Een saluut aan de oude Hollandse meesters. Ontstaan uit fascinatie voor hun manier van portretteren. Die fascinatie heb ik omgezet in een eerbetoon, door deze oude portretstijl naar een nieuwe tijd te brengen.

Maar er zal ook werk uit eerdere periodes te zien zijn, zoals abstracte schilderijen, cobra-achtige schilderijen, realistische portretten, beschilderde beelden. Genoeg om wat voor u in te schenken zodat u rustig rond kunt kijken. Ik hoop u daar graag te ontmoeten!

Edwin van den Bosch

atelierbosche.com

Atelier Ton ter Linden

Sleen

Kunstschilder en tuinontwerper Ton ter Linden (kijk voor extra info op Wikipedia) maakt impressionistische aquarellen en pastels. Partner beeldend kunstenaar en publicist Gert Tabak (zie Wikipedia) maakt zo nu en dan bronzen beelden, maar profileert zich voornamelijk met kunstzinnige foto's op groot formaat (150x100 cm).

In de kleine persoonlijke werkruimte van hun atelier op hun nieuwe woon- en werkplek in Sleen is een gedeelte van hun werk te zien en te koop.

Stien

ALTEVEER GN

Beide dagen ook te zien:

keramiek Gretha Koiter-Breedveld

sieraden Jantien Meijer

Atelierbd

Wervershoof

In mijn eigen Atelierbd maak ik hoofdzakelijk keramiek. Dat wil ik beide dagen gaan exposeren en te koop aanbieden tijdens het Landelijk Atelierweekend.

Graag wil ik dan ook gebruik maken om de schilderijen, die ik gemaakt heb, tijdens beide dagen tentoon te stellen en te koop aan te bieden.

Bets de Vries-Dekker

Atelier 't Verwende Nest

Heikant

Atelier “Het verwende nest”

Hoewel wij totaal verschillende wegen bewandelen ontstaat er vaak onbewust harmonie in de resultaten

Joke
Bij mijn keramiek maak ik gebruik van verschillende technieken, zowel in opbouw als in afwerking. Van handopbouw tot plaat- en gietwerk, van glazuurstook in de elektrische oven tot Raku en Pitfire. De ideeën sluimeren vaak lang voordat ze tot uitvoering komen. Zo gaan de “kluizen” terug naar mijn jeugd, het geheimzinnige kastje van mijn oma.

John
Nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden met papier en andere  materialen, de uitdaging aangaan of iets worden wil zoals jij het in je hoofd hebt. Op de academie word je uitgedaagd om alles te gebruiken en te onderzoeken. Met etsen en tekeningen werk ik het liefst in het klein, het versterkt naar mijn mening de intimiteit. Ik merk wel dat door het werken in series een verhaallijn ontstaat, waar in latere werken op terug wordt gegrepen.

Tijdens het weekend heten wij U van harte welkom in onze tuin, ons atelier en serre. Alles aan de rand van de Belgische grens in een bosrijke omgeving.

Joke & John Pannekoek Loois

Kunst op de Hoek

Zutphen

Kunst op de Hoek is een collectief van een aantal kunstenaars dat in een leegstaand winkelpand in het centrum van Zutphen een expositieruimte heeft ingericht. Het collectief bestaat uit Els Bottema met keramiek, Cornel Pepers met schilderijen, Monique Bosch met bronzen beelden en Sandra van de Griendt met tekeningen en bewerkte foto's. 

Pop-up store ART Leo Schepens

Oirschot

Het werk van Leo Schepens brengt ons in contact met de oeroude archetypische stroom van beelden en symbolen. Laag over laag, haast als de verstrijkende tijd zelf, brengt hij tekens en symbolen bij elkaar. Oude lagen schemeren door, de aardkleuren zijn warm en rijk. Hij mengt verschillende materialen zoals zand, kaolin, mergel, pigmentpoeder, bladgoud, acrylverf tot reliëfmatige vormen. Hierin plaatst hij oude en nieuwe tekens. Sluiers inkt, krassen en spatten geven het werk een mystieke tijdsluier. Zijn materieschilderijen doen aan gebouwen denken: afgesleten architectonische vormen die een centrale compositie maken. De geometrische vormen suggereren tempels waar we ons als beschouwer binnenin lijken te bevinden. Tegelijk zijn het plattegronden voor de ziel: de raadselachtige tekens lijken voor ons een soort leidraad. De manier waarop hij de tijd voelbaar maakt, op verstilde wijze roept melancholie op en maakt ook nieuwsgierig.

Maar er is ook lichtvoetigheid. Leo dwingt geen interpretatie af. Hij plaatst bijeen wat hem bevalt, op poëtische gronden.Het tactiele werk zou je willen aanraken, strelen, binnengaan. Zijn werkwijze heeft een ambachtelijk kwaliteit, het is gemaakt met feeling voor compositie, kleur en materialen. Werk dat je niet onberoerd laat.

Nandarta

Maarn

Atelier Achterom

Hilversum

Je eigen beeld hakken.

Je fantasie uitleven in steen.

Werken in doorschijnend wit albast

of magisch serpentijn,

marmer, steen van licht.

De belevenis ervaren hoe de sculptuur

groeit in je handen.

Samen met anderen bezig zijn,

scheppend bezig zijn.

En als je uiteindelijk je gereedschap neerlegt,

dan staat daar

JOUW BEELD,

JOUW SCULPTUURR.

Atelier Piet in Hout

Leusden

Petra van der Made Elckerlyc Atelier

Alphen aan den rijn

open atelier beeld en beeld

westerland

surrealisme   portretten van de imperfekte mens     beelden in ruwe steen

STONE ALONE / Atelier de Liede

Haarlemmerliede

Atelier Marijke Moolenaar

Dorst

Ik woon en werk in Dorst. NB.

Aan huis heb ik een klein ateliertje. Vanaf de jaren negentig volg ik schilderlessen bij verschillende kunstenaars waaronder RIEL uit oosterhout. In Amsterdam volgde ik workshops bij Jan van Well. Mijn werk is geinspireerd op bijv.( on)alledaagse dingen in de natuur, op reizen, in musea of soms zie ik iets op de tv of Netflix. Ik schilder op doeken met afmetingen van  1x1m/1x1.2m,  met olieverf of met acryl.  Meestal abstract of soms met een realistische toets .In het ateliertje staat een vitrine met door mij gemaakte sieraden van rubber en kleine diertjes van giethars of bloemetjes. 

In Dorst exposeert ook Ria Renders met keramiek en is er tevens werk te zien van haar cursisten.

Ook een kijkje nemen in beide ateliers? Beide dagen bent u van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur

Atelier Marijke Moolenaar Galubastraat 19 Dorst

Sri-Keramiek Baarschotsestraat 58 Dorst

 

Atelier Podiumkunst Miranda

Nieuw Roden

 

 

Atelier "Vries"

Molenhoek

Hilleke de Groot

Almere

Veel schilders zijn op hun zolder begonnen. Zo ik ook.

Naast mijn gezin en werkzame leven in de mode en de zorg heb ik geschilderd.

Nu heb ik daar mijn werk van gemaakt.

U bent van harte welkom om mijn werk te bekijken en te kopen.

AVWS-ARTWORKS

Abcoude

Atelier AVWS-ARTWORKS

 Alida Verheij en Winfried Scholz exposeren hun werk in het atelier te Abcoude.

 Winfried Scholz maakt zowel sculpturen en kinetische objecten van hout, metaal, steen en andere materialen.

 Alida Verheij maakt schilderijen en ruimtelijke installaties.

 Tijdens de openingsuren zijn Alida en Winfried aan het werk en kunnen zij u over het werk  vertellen.

Hanneke van Vliet keramiek

Ouderkerk aan den IJssel

Hanneke van Vliet maakt sculpturen en wandobjecten van groffe chamotteklei en/of porselein. Kenmerkend voor Hanneke's werk is dat vrijwel alles is opgebouwd uit dunne plakjes. Haar inspiratie haalt ze uit haar omgeving, dat kan een mooie schaduw zijn, een architectonische vorm of een specifiek profiel.

Ze vind het een uitdaging om uit te zoeken hoe ze haar waarnemingen kan omzetten in handgevormd keramiek.

Haar werk is zelden geglazuurd, kleurschakeringen bereikt ze door verschillende  oventemperaturen te gebruiken.

Openingstijden:

Zaterdag 10.30 - 17:00

Atelier Nicole Karrèr

Zutphen

Titia Hoeksema, Keramiek Atelier 'Hertogshoeve'.

Alphen aan den Rijn

Welkom in mijn atelier

U zult er een verscheidenheid aan keramisch werk aantreffen.

Over mijn werk:

Een deel van mijn werk bestaat uit unica gemaakt van, deels ingekleurde,porseleinklei. Kleine schaaltjes, die zijn ontstaan op de draaischijf uitsluitend om de schoonheid van het materiaal tot zijn recht te laten komen en het oog te plezieren.

Het meeste andere werk is functioneel en bedoeld om het gewone dagelijkse leven te verrijken:

borden, bekers, opdienschalen, voorraadpotten, ovenschalen, stoofpotten, kannen, vazen.

Ieder werkstuk moet aangenaam zijn om naar te kijken, fijn om vast te houden en te gebruiken. In ieder stuk is de hand van de maker zichtbaar en ieder stuk is uniek. Een klein beetje tegenwicht in een wereld vol massaproductie.

Een apart onderwerp in mijn werk zijn de zogenaamde ‘tulpenvazen’: gestapelde elementen die samen het totaalbeeld van de vaas bepalen, maar ook los van elkaar te gebruiken zijn, wat verschillende compositie-mogelijkheden biedt.

Tuinornamenten, zoals vogelbaden en voederhuisjes op een zuil en grote tuinpotten, maak ik op bestelling. Daarvoor gebruik ik vorstbestendige klei, zodat u ze ’s winters met een gerust hart buiten kan laten staan.

Voor al mijn werk geldt dat ik streef naar harmonie tussen vorm en afwerking. De gebruikte glazuren zijn ontstaan door onafgebroken te experimenteren: een avontuur zonder einde …

 

Titia Hoeksema. 

 

Galerie Tactiel

Ingen

 

Tactiel is een galerie voor hedendaagse beeldende kunst. De galerie presenteert autonome kunst van een 10-tal kunstenaars in uiteenlopende disciplines : o.a schilderijen, fotografie, keramiek, glas, grafiek en sculpturen. Zij maken werk dat raakt.

Galerie Tactiel ligt op een prachtige locatie in Ingen aan de Rijn en is op afspraak te bezoeken. Buiten de vaste locatie in de Betuwe is galerie Tactiel ook een platform voor kortstondige exposities op verrassende locaties. 

De kunstenaars van galerie Tactiel:

Ad Arma

Mus

Nellie de Mulder

Lieke Smits

Anneke Hermkens

Gerrit van Meurs

Mark Verdoes

Bert van Santen

Thea Vos

Mieke de Waal

Quraiseh

Gaby Hutjes - Ateliergebouw B46

Arnhem

Tekeningen, grafiek en foto's

Robert Broos Fotografie

Breda

In het schoolgebouw van het voormalig ‘Orion college’ hebben beeldend kunstenaar Maud Quaedvlieg en fotograaf Robert Broos beide hun werkplek. 

Tijdens het landelijk atelierweekend exposeren zij in de hal van dit schoolgebouw en stellen zij hun werkplaats open.

Robert maakt documentaire reeksen die hij 'pittig' zwart-wit afdrukt. Hij laat hierin zijn visie op het onderwerp zien.

In zijn zoektocht naar 'ZIJN' bijzonder foto laat hij zich leiden door: de schoonheid van de onscherpte, de gelaagdheid van reflecties en de kracht van schaduwen.

Tevens experimenteert Robert met het combineren van digitale fotografie met (af)druktechnieken uit de beginjaren van de fotografie, de cyanotype, VanDykeBrown en de zoutdruk.

Ook geeft hij workshops en cursussen. workshops.robrofoto.nl

 

Jacqueline Dik

Laren

Glasatelier Glasario

Culemborg

Atelier Hazelzet

Stoutenburg Noord

Ik kies mijn kleur en begin. Beginnen zonder een vast idee betekent loslaten. Je verwachting, je oordeel, je vooringenomenheid, je logica . Ik geef me over aan het schilderproces, soms met een lichte sturing en laat mij verrassen. Laag over laag dekt de ene kleur net niet de andere en doet mee aan het lichtspel dat ontstaat:. Mijn atelier ligt op een unieke plek midden in de Heerlijkheid Stoutenburg net buiten Hoevelaken en Amersfoort. Geinspireerd door de rotsschilderingen en de kleuren van de ruige natuur van Zuid-Afrika, maakte ik een aantal landschappen,

[Art by] Marieke Brouwers

zwolle

Kleurrijke, vrolijke schilderijen die gekenmerkt worden door het gebruik van dikke lagen verf voor een vol 3D effect. Het laat zich het beste omschrijven als een mix tussen abstract en figuratief. Marieke maakt schilderijen in opdracht voor particulieren en bedrijven en haar bestaande collectie bestaat uit zo'n 40 kunstwerken. Haar werk is te koop via galerie PjezUnik in Antwerpen, op afspraak in haar atelier en via exposities waar haar schilderijen te bekijken zijn. 

Atelier Anja Lensen

Niezijl

Info werk Anja Lensen

“ Na de Bob Molenaars' Fashion School heb ik ook de lerarenopleiding Textiele Werkvormen in Amsterdam gevolgd. Voor mijn afstuderen heb ik een kledingobject ontworpen, de camoula. Een accessoire. De camoula komt van de samenvoeging cape, mouw, stola en bestaat uit een kort lijfje, lange col en zeer lange mouwen (soms met ondermouwen). Een camoula wordt gedragen op ‘basis’ kleding. Maar is ook geschikt voor chique gelegenheden.

Al met al vilt ik zo’n 16 jaar. Een mooie techniek waarbij de eigenschappen van wol ten volle worden benut. Ik werk naar een idee/plan waarbij het materiaal leidend is. De uitstraling, sfeer van het resultaat is een verrassing, het gevolg van vorm en textuur. Ik maak textiele objecten, kledingobjecten, accessoires bijvoorbeeld een damestas of bijzondere sjaal. Kleurrijk of ingetogen, afhankelijk van mijn keuze voor de materialen. “.

Voor de expositie "Ingewikkeld" (mei 2017) heb ik verkend welke grote ik aan viltwerk kan maken. Het vilten van een vloerkleed van deze afmetingen was niet eenvoudig. Het uitleggen van de wol had de afmetingen van ca 2 bij 3 ½ meter. Deze krulletjes wol, in het midden van het kleed, is van het gotlandpelsschaap. En meerdere keren lok voor lok door mijn handen gegaan want, een vacht vol strootjes, een enorm stinkende vacht, maar een o-zo mooie vacht vol met prachtige krullen, wat een rijkdom!  

De conclusie: "Dit kleed is voor mij heel goed te doen! Er is nog ruimte voor groter …. "

Henny Lamme

Zwolle

Om maar met de deur in huis te vallen: ik maak vooral bloemen.
De basis van mijn werk wordt gevormd door keramiek, maar omdat ik van tegenstellingen hou: uitbundig - strak, hard - zacht, mat - glans, gebruik ik ook andere materialen zoals textiel (vilt, zijde), glas en bijvoorbeeld onbewerkte boomstronken.
Ik maak graag heel dunne, fragiele stukken, daarom pas ik ook gefused en gebrand glas toe.
In de loop van de tijd zijn er een aantal thema’s ontstaan waarvan het belangrijkste is "In liefde bloeiende". Dat zijn steeds 2 bloemen die bij elkaar horen.
Technische informatie: Het keramisch werk is meestal elektrische gestookt, net als het gefused glas. Maar ik stook ook raku en pitfire en bewerk glas met een gas/zuurstofbrander.

Kunsthuys by Duurstede

Wijk bij Duurstede

Hedendaagse kunst in de vorm van DigitalArt, ofwel computerkunst. Iet Wouda maakt haar schilderijen digitaal  en laat dit daarna afdrukken op canvas of metaal of dibond.Het werk is divers, kleurrijk,  veelal met een knipoog naar het dagelijks leven, de mens en zijn innerlijke roerselen daarin verweven.

Er is ook prachtig gebruikskeramiek van Suus Notenboom en Nienke Wiemers, 

Koosje Zomer

Hollandscheveld

In het zuiden van Drenthe kunt u het atelier en daarnaast de expositieruimte bezoeken van Koosje Zomer.
Beide ruimtes bevinden zich in een oude boerderij met ruime parkeergelegenheid.
Koosje heeft de vijfjarige studie aan de Klassieke Academie in Groningen in 2017 met succes afgerond.
Nu maakt ze naast plein air schilderijen met olieverf en paletmes, ook monumentale werken in acryl, gebaseerd op de impressies van buiten.

atelier klein beekhoven

Nijkerk

Het atelier is open evenals de binnenexpositieruimte. Uiteraard kunt u ook in de boerderijtuin beelden bewonderen.

Annemarie van Balen/ Arnhems Buiten/ Gebouw B46/ruimte 3010

Arnhem

Wat ik laat zien tijdens dit weekend is het werk dat ik heb gemaakt sinds ik in 2016 mijn atelier in B46 heb betrokken, een geweldig gebouw in een groene omgeving. Op de derde verdieping bevind je je tussen de boomtoppen en kijkt uit over de Rijn.

Ik maak grote (en kleine) inkttekeningen/schilderingen van schaduw, licht en de ruimte daartussen . Vooralsnog is alles blauw. Een aantal werken is ontstaan naar aanleiding van  elementen van het gebouw.

Welkom!

Er doen 14 kunstenaars mee op deze locatie en parkeren is geen probleem(gratis).

Elisabeth Leyen

Dirkshorn

Raku Keramiek en Brons

Handgevormde raku gestookte vogels en potten.

www.keramisten-noordholland.nl/keramistenpaginas/leyen/index.html 

www.dekunst10daagse.nl/bekijk-kunstenaar/516/elisabeth-leyen

Aan het einde van een landweggetje, verscholen tussen het groen ligt haar huis en atelier in een prachtige natuurlijke omgeving. Vele vogels be- zoeken dagelijks haar rustieke locatie en is een ware inspiratiebron. 

Wilhelmien van Dijk-Knapen

Bergeijk

In mijn grafische tekeningen laat ik een andere manier van kijken zien. Het is een onderzoek naar lijnen en vormen. Minuscuul ga ik daarbij te werk met pen en inkt. Het eindresultaat doet meermaals verwonderen.
Dit jaar, in het jaar van het 100 jarig bestaan van DE STIJL heb ik meegedaan met de Stijlparade "Zitten is een werkwoord" naar een uitspraak van architekt Gerrit Rietveld. In mijn atelier is de stoel te zien die ik gemaakt heb voor de Stijlparade. 

Hanneke Vermeulen Ateliergebouw B46

Arnhem

Fotografie & mixed media

Een dag in het atelier 14-02-2017

Vandaag was het een mooie, zonnige dag in het atelier. Ik heb verder gewerkt met de tak die ik bij de treurbeuk gevonden heb. Ik legde de tak in de zon en tekende de schaduw die steeds een stukje opschoof. Daarna zette ik de tak naast de tekeningen die ik al eerder gemaakt had en fotografeerde de tak, zijn schaduw en de tekeningen samen. Toen kon ik het niet meer houden en MOEST ik naar buiten naar het eerste lentelicht. Na de wandeling stond de tak in een ornament van het laatste zonlicht. 

 

Kunst- en Cultuurroute Middelburg

Middelburg

Kunst, cultuur, historie, Middelburg heeft het allemaal en.... alles op loopafstand. Elke 1e zondag van de maand zetten een groot aantal kunstenaarsateliers, galeries en culturele instellingen, veelal gevestigd in de authentieke panden van de historische binnenstad van Middelburg, hun deur voor u open. Dus ook tijdens het landelijke atelierweekend. Er zijn zo'n 30 locaties te bezoeken waaronder ca. 13 ateliers. Een aantal ateliers binnen de route zijn gedurende het hele atelierweekend open: Atelier Gerdi Zwaan, Atelier Sandra van der Meulen en de Blauwe Hope. (Kijk voor meer informatie elders op deze website).

Dit weekend kunt u ook voor het laatst genieten van de kunstmanifestatie Facade: 15 internationaal werkende kunstenaars uit diverse landen, maakten speciaal voor deze manifestatie installaties langs een bijzondere wandelroute door de binnenstad van Middelburg

José van den Tweel - vd2L keramiek

Nijkerkerveen

Al  enige tijd maak ik keramiek werkstukken die te maken hebben met (oude) industrie en bedrijfsgebouwen. De kracht en robuustheid van oude fabrieken, de duidelijke vormen is wat mij aantrekt. Maar ook het verval, roestlagen op ketels en leidingen, afgebladderde of half ingestorte muren.


De meeste werkstukken worden voorzien van een sinter-engobe die weer weggewassen wordt, waardoor de werkstukken een verweerd, gepatineerd uiterlijk krijgen.


Mijn inspiratie haal ik  uit oude (bedrijfs)gebouwen en fabrieken in mijn omgeving, maar ook op vakantie of via internet. De wereld is mijn zoekgebied.


Naast keramiek maak ik grafiek en recent werk ik ook met glas.

 

 

Atelier V

Almen

Jacqueline van Munster is afgestudeerd aan de Academe voor Beelden Vorming in Tilburg. Haar werk is altijd thematisch. Op dit moment werkt zij vanuit het thema: herinnering. Jacqueline werd geboren als een deel van een drieling, drie meisjes.  Met beeldcollage associeert en combineert zij. Herinneringen buitelen over elkaar heen, sturen je een bepaalde kant op om toch weer een ander verhaal te laten zien dan eerst gedacht. Het is een boeiend spel wat nog lang niet is uitgespeeld. 

Doctor Pieter

Cothen

Expressief realistische schilderijen met gelaagde kernachtige composities en een persoonlijk krachtig kleur gebruik. Landschappen, stillevens en portretten die tot de verbeelding spreken. Doctor Pieter ziet met een knipoog, schoonheid in de wereld om hem heen. Dit vertaald zich naar verhalende schilderijen. 

Ook presenteerd Irma Jaspers van atelier de Brink haar glaskunst. In de vorm van glas in lood, schalen en sieraden.

Gabriëlla Willekens

Wolfheze

Tijdens het Landelijk Atelierweekend is mijn atelier op de zondagmiddag geopend voor iedereen die belangstelling heeft in realistische kunst in de vorm van olieverfschilderijen en pasteltekeningen.

Hiernaast heb ik ook een mooie serie etsen en kleinere reproducties op geborsteld aluminium. Kortom: voor elk wat wils!

Ik heb deze zondag weer een aantal leuke aanbiedingen tegen aantrekkelijke prijzen: alle etsen, groot of klein (niet ingelijst) bied ik die dag aan voor €50,-

En er zijn nu 15 verschillende aluplaatjes compleet met ophangsysteem beschikbaar om uit te kiezen; leuke kadootjes voor de feestdagen.

Voor mij is schilderen een middel om ervaringen te door-leven en de essentie te vinden die zich erin verschuilt.
Een niet aflatende zoektocht naar de bron van Mysterie dat leven heet.

“Als ik schilder zie ik meer dan ik kan verwoorden en begrijp ik meer dan ik zie”

Alexandra Verwoolde Keramiek

Hoorn

Beeldend werk

Ik ben ingenieur van opleiding maar vind kleien veel leuker!

Werken in klei is heerlijk om te doen, vanuit niets, iets maken naar je eigen inzicht en idee. Het hoeft niet te kunnen, de lijn moet goed zijn. Zo is en blijft een beeld aan alle kanten interessant. De swingende ingewikkelde dames en relaxte bad en stoelmannen (gecombineerd met glas) staan voor u klaar. 

Workshops

Recent heb ik de post HBO BIK (Beroepskunstenaar In de Klas) opleiding aan de AHK afgerond. Ik geef met veel plezier workshops in het basis, voortgezet en speciaalonderwijs.  Dat je je eigen enthousiasme en creativiteit door mag en kan geven. Kinderen zich kunt laten verbazen over eigen kunnen, een succes ervaring bezorgen! Workshops kunnen op maat worden gemaakt, bv aansluitend bij een schoolthema, maar kunnen ook op zich staan. In overleg is veel mogelijk.
 
Ook een goed gesprek met een schoolteam of bedrijven op een andere manier laten kijken, zijn dingen waar u bij mij voor aan het juiste adres bent.
 
Dus, kom inspiratie opdoen! U bent van harte welkom.

Groeten, Alexandra Verwoolde 

ps het oude schoolgebouw uit 1922 waar ik aan het werk ben in mijn atelier, is een bezichtiging waard!

 

http://keramisten-noordholland.nl/keramistenpaginas/verwoolde/index.html

http://alexandraverwoolde.nl/

 

 

CaroArt

Apeldoorn

Mijn atelier is sinds kort gevestigd bij Kleur in Apeldoorn. In dit lichte atelier heb ik de ruimte om te scheppen en te creëren. Mijn werk gaat voornamelijk over landschappen en de bezieling daarvan. Het pure gevoel wat ik krijg bij het zien van een landschap fascineert mij en zet mij aan tot schilderen. Ik combineer natuurlijke elementen zoals vilt, wol, en roest in de compositie van mijn landschappen en probeer deze te integreren, om zo tot een mooi samenspel te komen. Door te werken met steeds verschillende materialen is het altijd weer spannend hoe de uitwerking is in combinatie met kleur en verf. Momenteel ben ik aan het experimenteren met vilt en zijde op doek. Het vilten is een intensief proces, waarbij je kunt werken naar verschillende oppervlaktestructuren. Juist deze structuren sluiten mooi aan bij de diverse landelijke aspecten.

Momenteel ben ik ook veelvuldig aan het exposeren. Vanaf 30 september a.s. kunt u een deel van mijn schilderijen ook bewonderen bij The bodyhouse in Huizen. www.thebodyhouse.nl . Ook in het najaar zijn mijn werken verder te zien bij de Riwis locatie PWA laan, en in de toekomst ook locaties Brummen en Eerbeek.

Tijdens het landelijk atelierweekend zal ik in het atelier ook demonstraties geven in acryl pouring medium en de technieken daarvan. 

Studio Korbo & Agnès Bompy

Amsterdam

NL: Studio Korbo (schilderijen, opdrachten, reproducties, tekeningen, fotografie, workshops, prive lessen) is gesitueerd in het Kraijenhoff (de eerste gecreërde Broedplaats in Amsterdam (2001). 

FR: Studio Korbo (peintures, commandes, reproductions, dessins, photographie, workshops, leçons privées) se trouve dans la cour des corbeaux (Kraijenhoff), la première pépinière (Broeplaats) créée par la Ville d'Amsterdam (2001).

ENG: Studio Korbo (paintings, commissions, reproductions, drawings, workshops, private lessons) is situated in the Courtyard of the crows (Kraijenhoff), First hotbed for creativity supported by the city of Amsterdam (Broedplaats 2001)

Gustave Nouel te Plataan

Deventer

De Arubaanse kunstschilder Gustave Nouel, met meer dan 200 exposities op zijn naam, is een specialist in het portretschilderen en tekenen. Hij wordt beschouwd als één van de bekendste en meest erkende kunstenaars van de overzeese rijksdelen. 

Nouel is 'kunstenaar van het jaar' geweest, zijn foto hangt op Aruba in de 'Hall of Fame', tussen de tien bekendste Arubanen aller tijden. In Den Haag heeft een kunstcommissie van de Nederlandse Overheid zijn werk getoond in galerie 'De Leeuw', tussen de 'Kroonjuwelen' (groepsexpositie).

Zijn JAZZ ART schilderijen hingen al in het Nederlands Paviljoen van World Expo Sevilla 1992 in Spanje. De laatste jaren trekken zijn 'speedpainting' en 'street-sketching' performances veel aandacht. Er is toenemende vraag en belangstelling voor zijn master-classes en workshops, bij allerlei kunstactiviteiten, in binnen en buitenland.

Margreet Ottes

Wormerveer

Sjamanitas

Boxtel

Atelier Sjamanitas maakt producten met passie voor LEER.

De natuurlijke vorm en structuur van een vacht zijn de inspiratiebron voor een object. Leer, stenen, houtjes en andere natuurlijke materialen geven mij levensenergie en vormen de bron van mijn creaties. Meest uitgevoerd in toegepaste kunst.

Sjamanitas werkt hoofdzakelijk in opdracht. Ambachtelijk gemaakte tassen kunnen naar wens en op maat geproduceerd worden.

Er zijn ook mogelijkheden tot individuele scholing in het tassenambacht.

 

 

Atelier Engelhard

Zutphen

Annemarie Gorter

Apeldoorn

Annemarie Gorter, Schilderijen, Olieverf, Grafiek en Aquarel
kijken, kopen, huren, lenen of een opdracht geven.

Voor mij is tekenen, schilderen, (grafisch) ontwerpen, etc. een natuurlijk proces;  een manier van denken die zich in verschillende vormen uit.

Mijn onderwerpkeuze is divers. Zo vindt u bij mij schilderijen met vogels, landschappen, luchten, abstracten, portretten, etc.

Kenmerkend voor mijn werk zijn: de losse toets en het heldere kleurgebruik.

gegevens:

Kastanjelaan 23
7316 BM Apeldoorn

T. 055 576 76 27

www.annemariegorter.com

info@annemariegorter.nl

Atelier René

Eindhoven

Ik teken en schilder al van jongs af aan, ik heb Grafische school gedaan en daarna, opleiding binnenhuisarchitectuur en o.a. vrijtekenen. Naast mijn vaste baan had ik ook een lijstenmakerij en gaf ik ook wel eens workshops, beide door ziekte moeten laten varen, het tekenen en schilderen zat er op een bepaald momet ook niet meer in. Maar nu al wat jaren chronisch ziek zijn en door o.a. NAH (niet aangeboren hersenletsel), toch een mooie bijzondere plek gevonden in het Zorgatelier Eindhoven waar ik met de juiste aanpassingen weer kon gaan schilderen. In het zorgatelier kom ik als deelnemer 4 dagdelen in de week, graag help ik er ook wel eens andere deelnemers die wat hulp en uitleg kunnen gebruiken, mijn vrouw Angelique helpt er ook als vrijwilligster en werkt veelal met mozaiek. 

In mijn werken pas ik ook graag verschillende technieken toe maar ook verschillende materialen. Materialen waar ik mee werk of gewerkt heb zijn pastelkrijt, aquarel, plakkaatverf, olieverf, grafiet, inkt, kleurpotlood en nu veelal met acrylverf. Ik werk zowel met kwasten (aangepast) als met palletmessen. Lichtbeeldhouwwerk heb ik in het verleden ook toegpast, soms komt er nu nog wel eens ietsje van terug in bepaalde werken van nu.

MIET-air

Beers

Tijdens het Landelijk Atelierweekend zijn een aantal kunstenaars die regelmatig bij MIET-air werken aanwezig en zijn de ateliers en werkplaats vrij toegankelijk. Dit is tevens het laatste weekend dat werken in steen van 27 Nederlandse beeldhouwers te zien zijn. Ga voor meer gedetailleerde informatie naar mietair.com

Bliss Kunst | Training | Coaching

Wanssum

O

Bliss

Bliss is een modern kunstatelier gelegen middenin de prachtige natuur van het Noord-Limburgse Wanssum en wordt gerund door kunstenares en docente kunstvakken Bianca Ambrosius. Bliss is het diepe geluk dat je ervaart als je je hart volgt en dat is precies de missie die Bianca wil uitvoeren in haar kunstuitingen. Bianca Ambrosius haalt haar diepste geluk uit het creëren van kunst. Schilderen voor anderen en creatief werken mét anderen. Ze wil anderen inspireren hun hart te volgen om ook dit dieper geluk en deze unieke kunstbeleving in een rustgevende en inspirerende omgeving te kunnen ervaren. Bij Bliss word je begeleid om het beste uit jezelf te halen. Als je schildert vanuit je hart, kom je steeds dichter bij je ziel en dat resulteert in een kunstwerk dat jou daadwerkelijk iets kan vertellen. Over jezelf! 

Kunst vanuit het hart

''Het doel van mijn kunst is niet het uiterlijk van dingen weer te geven, maar juist het innerlijk. Kunst is emotie en het uiten van emotie is een kunst. Met mijn schilderijen wil ik jou graag inspireren, ontroeren of laten genieten. Dát maakt kunst echt en oprecht en dat leidt bij Bliss tot kunst vanuit het hart, met passie voor persoonlijke ontwikkeling, creatieve expressie en intuïtief schilderen.'' 

Meer info op: www.kunstatelierbliss.nl

nder de huid van een schilderij moet je het hart voelen oppen.'' (Corneille)

 

 

Atelier Dagmar Jaeger

Amsterdam

Mijn werk bestaat uit fragmenten van observaties en registraties van intuitieve en cognitieve processen. Door de inzet van complimentaire beeldelementen zoals organische structuren, grafische patronen en modulare systemen ontstaan verrassende visuele communicatienetwerken.

t3ddesign

Amsterdam

Kunstenaar werkt vanuit eigen atelier in Amsterdam.

Werk voornamelijk klein plastiek en 3d ontwerpen voor de openbare ruimte zoals scholen, pleinen, en gemeenten, tekeningen en zeefdrukken. 

In vakkringen bekend als:"tante Truce uit het land van Mondriaan".

Het atelier is eenvoudig te bereiken vanaf het Centraal Station Amsterdam, 1 halte met de Metro halte Nieuwmarkt en u staat in de Dijkstraat.

Marleen Revenboer

Helmond

Welkom allemaal in mijn atelier. Nou ja, ik schilder eigenlijk op veel plaatsen en bij voorkeur buiten. Maar dit is de ruimte waar veel schilderijen hangen en ik jullie bij mij thuis kan ontvangen. Daar is ook genoeg plaats om voor jullie te musiceren.

Mijn kunst is kleurrijk. Ik werk met olieverf, acrylverf en aquarel. Ik houd van sprekend en puur. Het is de impressie, de emotie die ik met kleuren wil uitdrukken. De onderwerpen zijn uiteenlopend. Soms heeft het schilderij geen onderwerp.

U bent van harte welkom!

Fotoatelier Karin den Boer

Middelburg

In de Zeeuwse Huiskamergalerie kunt u recente foto's bekijken uit verschillende series die ik gemaakt heb. De serie 'Horizon bestaat uit minimalistische en eigenzinnige zeegezichten. Het licht, de reflecties en golvend water zijn de elementen voor de fotoserie 'Zeeflora'.

Daarnaast zijn er oude technieken te bewonderen. O.a. foto's gemaakt met een camera obscure, glasplaten en kallitypies. Tijdens de atelierdagen heb ik een foto van G.H. Breitner in bruikleen, die hij gebruikte voor zijn beroemde schilderij: 'Het meisje met de kimono'. 

Mijn atelier/werkplaats is mijn directe omgeving. Met mijn werk en workshops wil ik mensen anders laten kijken.  Wees welkom!

Atelier Karina

Soest

CobieSchoneveld Beelden

Nieuwerkerk aan den IJssel

  STOEIEN MET STEEN

Ik werk in verschillende steensoorten zoals marmer, hardsteen, travertijn, onyx en serpentijn. De stenen worden zowel met  handgereedschap als machinaal bewerkt.

Soms maak ik een model een andere keer laat ik me inspireren door de steen en de gebeurtenissen om mij heen. Mijn beelden zijn soms figuratief maar ook abstracte vormen spreken mijn aan.

Elk beeld is een uitdaging waarbij je nieuwe mogelijkheden maar ook beperkingen tegenkomt.

Wilt u het ook eens proberen, kom naar de Inloop Workshop van 14.00- 16.00 uur

meer info zie www.cobieschoneveld.nl 

 

Galerie KIJK

Apeldoorn

Realistisch en fijn geschilderd in olieverf maken mijn schilderijen een indruk die rust uitstraalt.

 

 

Atelier van Beeldend Kunstenaar Arie Meuldijk

Geervliet

Galerie/Atelier Maja Boot Blaricum

Blaricum

Galerie/Atelier Maja Boot is geopend tijdens het landelijke atelierweekend op 4 en 5 november 2017. Kunstenaar MajaBoot stelt haar Atelier open voor bezoekers en is persoonlijk aanwezig.

Meer over Maja Boot en haar werk op www.majaboot.nl

 Parkeren kan gratis tussen de hekken bij het Atelier dit was vroeger de Brandweerkazerne in Blaricum.

 

Atelier Manon Leeflang

Losser

Tijdens het landelijk open atelierweekend bent u van harte welkom in mijn atelier in Losser. U kunt kennismaken met mijn werk en een indruk krijgen van mijn werkproces.

Vaak schilder ik portretten en figuren van de mensen, dieren maar ook de dingen om mij heen. Aandacht voor schoonheid van het ogenschijnlijk alledaagse, waar we in ons drukke bestaan met groot gemak aan voorbij gaan, is daarin een belangrijk uitgangspunt.

Daarnaast richt ik mij in mijn werk sinds enige tijd ook op het onderwerp landschap; dit zijn veelal reële naast herinnerde landschappen uit de directe omgeving van Losser en mijn tijd dat ik in Friesland heb gewoond.

Mijn werk is figuratief, maar heeft ook een abstracte kant. De (olie)verf -met alle eigenschappen van dien- is net zo belangrijk als het voor de hand liggende onderwerp, waarbij er sprake is van een voortdurend onderzoek in de wereld van contrasten. Een duidelijke voorkeur voor uitsneden en een keuze voor een specifiek standpunt versterken daarbij deze abstracte benadering in mijn werk.

KUNSTinKEER

Cadier en Keer

Vooral de natuur in tegenstelling met de 'moderne' wereld inspireren me. Als docent Beeldende Vakken moest ik altijd van alle markten thuis zijn. De keuze voor welk materiaal en welk soort kunst, moet ik nog maken. Er zijn tekeningen, schilderijen en u kunt de muur bekijken die ik momenteel schilder achter het atelier. 4 en 5 november, hoop ik er, samen met u, een gezellig weekend van te maken. Er is thee, koffie en limonade en gelegenheid om zelf iets te tekenen of schilderen. 

Jikke Meijhuis in Galerie Atelier Maja Boot

Blaricum

De oerkrachten van Bretagne met de zee en die van de vrouw zijn de belangrijkste thema's in mijn werk. 
In mijn beelden wil ik zowel de zachte als de aardse kracht van vrouwen laten zien. Klei benadrukt die aardsheid, het zachte wordt zichtbaar in de vormen en thema's.
Ik bewerk mijn beelden met engobes, zand en vuur of ik patineer ze met acryl. Sommige laat ik bronzen.

In mijn schilderijen komt het zand terug met als voornaamste thema de zee en het landschap van Bretagne.

Ik exposeer met mijn beelden in Galerie Atelier Maja Boot in Blaricum, waar Maja exposeert met haar schilderijen.
In beider werk is de zee het terugkerende thema. Dus houd je van de zee én wil je ons aan het werk zien, kom dan zeker kijken!

atelier silver

Midwoud

In ATELIER SILVER komen Architectuur, Fotografie, Kunst en Ruimte samen!

Tijdens het Landelijk Atelierweekend toont Katja Effting de serie foto’s uit de series Passing Concrete en Black Box.

Jos Halfweeg laat aan de hand van maquettes, foto’s en tekeningen zien dat architectuur Ruimtekunst is.

Door samen te werken aan projecten beïnvloeden fotografie en architectuur elkaar tot een gesamtkunstwerk.

Kom kijken naar ons atelier gelegen aan een perenboomgaard.

B93 ateliers

Enschede

Minie Schreurs

Hoevelaken

Je bent zaterdag en zondag van harte welkom in mijn atelier. Mijn schilderijen zijn kleurrijk. De onderwerpen zijn divers. Het varieert van mensen tot architectuur, van bloemen tot landschappen tot dieren. Maar ook abstract werk heeft mijn intersse.

Herman Coppus

Ravenstein

Kunstwerken van Herman Coppus

Ritme, structuur en patronen zijn de basiselementen in het werk van Herman Coppus.
Vaak is het werk als reliëf opgebouwd uit papier maar ook andere materialen zoals, glas transparante folie’s, metaal of hout kunnen toegepast worden.
Al het werk is geometrisch abstract. 
In de papierreliëfs speelt licht en schaduw een belangrijke rol. 
Ook kan kleur  toegevoegd zijn in de reliëfs, direct of indirect middels kleurreflectie.

Fleurien Dingemans - Retort Atelier

Amsterdam

Het was er altijd al. In mij. Fleurien. Net als de vrouwen in mijn familie, generatie na generatie, schilder ik bloemen. Een traditie van eeuwen zet ik voort. Met mijn invulling, op mijn manier, mijn structuur. Het typeert me. Het is wie ik ben.

Steeds hervind ik de oorsprong in de bloemstillevens van de vrouwen uit mijn familie. Zij zijn de ingang tot mijn eigen beeldtaal. Mijn structuur van schoonheid. Een eindeloze inspiratie bron. De takken, de composities, de nauwkeurig uitgewerkte details, de symboliek en het bijzondere kleurgebruik. Het is het geraamte van mijn werk. 

Van grove, intuïtieve geschilderde bewegingen tot verfijnde verfstreken. Grote doeken, graffiti, inkt, pastel. Het is mijn dans, mijn zoektocht. Ik laat me zien in het eeuwenoude, vandaag.

It’s my structure of beauty.

 

Aris Roskam

STRIJEN

Dolly Leemans

Leeuwarden

Landschap, zeegezicht

en portret

Aris Roskam en Cees Korpershoek

Strijen

Cees is gastexposant en worstelt, op zijn schilderijen, op mooie wijze met licht en schaduw. Aris worstelt nauwelijks omdat hij om duistere redenen zich verplicht voelt binnen de lijntjes te schilderen. Bij beiden realistisch werk.Van tien tot vijf open, 2x. Thee, koffie, noem maar op.

Atelier Comello-Art

Bussum

Jacqueline is al van jongs af aan geïntrigeerd door de zee. De kleuren en het lichtspel zijn belangrijke elementen voor haar in een schilderij. Voor haar niets mooier dan de zee te schilderen; een onmetelijke bron van licht en aquatinten.

Daarnaast geeft de ritmiek van de zee; het komen en gaan, een biologerende werking. Evenals het natuurgeweld wat elk moment kan losbarsten. Als mens kun je je dan heel nietig voelen bij dit natuurgeweld, maar tegelijkertijd kan je uit de zee ook veel kracht halen. Loop maar eens langs de branding met de wind door je haren en ervaar de enorme vrijheid. Deze elementen/emoties probeert Jacqueline in haar zeeschilderijen te vangen.

Evenals de zee, vindt zij mensen ook heel boeiend en probeert ze die ook in alle factten en kleuren neer te zetten. 

Ans Westra

Bussum

Anders te mogen denken, anders te mogen zijn; kunst is de ultieme uiting van vrijheid.

Wat mij fascineert aan het beeldhouwproces is de ambachtelijkheid, de zoektocht naar een geschikte steen, vervolgens het maken van een plan, het 'verkennen' van de steen en het bijstellen van het oorspronkelijke plan om uiteindelijk te komen tot een resultaat waar ik tevreden over ben.

Ik laat mij inspireren door de overblijfselen van het Groot Griekse Rijk in Zuid Italië en op Sicilië.

De Italiaanse taal en cultuur èn de zee aldaar zijn in mijn werk terug te vinden.

Atalanta

Zoetermeer

Het atelier is aan huis. De woonkamer wordt ingericht als galerie. Het atelier is op zolder. (trap)

Er zijn rond de 30 keramiekbeelden te zien. Een groot aantal beelden heeft een maatschappelijk thema, zoals bijvoorbeeld: De slechte zorg, de Panamapapers en de graaicultuur, het euthanasie debat. Dit alles met de nodige humor erin verwerkt.

Schilderijen zijn er ook. Dieren en planten, realistisch geschilderd in acryl en olieverf.

Zomers wordt de tuin omgetoverd tot beeldentuin en is dan in juli en augustus open. (zie website)

Kasper de Gouw

Weert

Ik laat zien hoe je van was een bronzen beeld kunt creëren. En laat mijn nieuwste creatie zien in brons, een levensboom, waarin ik symboliseer dat een mens bv eet Iets wat Zwemt, wat Vliegt en Loopt en wat groeit. En hoe mijn bronzen vogels 24 uur blijven bewegen zonder er aan te komen

Atelier Boog Kunst & Coaching

De Meern

Atelier Lena

Heikant

Kunstenares Linda Schot ontvangt u graag in haar atelier. Haar werk is figuratief en zeer divers. U zult onder de indruk zijn van de hoeveelheid technieken die zij gebruikt.

Dit weekend wacht een groot nieuw werk op u en zal voor de eerste keer worden tentoongesteld. Het schilderij is op koperplaat gemaakt en aan Venus gewijd. 

Van Harte Welkom in Heikant, Zeeuws-Vlaanderen! 

Luc,

Almelo

Atelier Blommerde

Den Haag

Diverse schilderijen en tekeningen, stadsgezichten, stillevens, maar ook verhalend werk

Atelier Hillie Knol

Nijeveen

realistische kunst in olieverf en acryl

Tat-Art

Breda


Tatjana Korchagina  (TAT)

Welkom bij mijn atelier die tijdens landelijke atelierweekend is geopend!

Ik werk in een prachtig ateliers pand "Electron", die bevind zich in de buurt van station van Breda.

Schilder ik meest met olieverf en speel graag met structuren en texturen.

Op mijn doek zie je vaak mensen, individuen, sterke, ondeugende vrouwen in een beweging taal.

Deze kleed ik in allerlei stoffen, soms gemaakt van andere materiaal,zoals  een deel van natuur.


Zo  loop op de grens van tegenstellingen:

 innerlijk en uiterlijk,
 expressief en lyrisch,
 serieus en baldadig.

In mijn atelier geef ik ook de schilderlessen voor volwassenen in de groepen van 5-7 cursisten van verschillende niveau. 

Centraal staat de individuele benadering van elke cursist.
Met verschillende materialen en onderwerpen worden zowel de technieken als eigen interesse en richting ontwikkeld. 

Tijdens of na elke werksessie zijn er een aantal analytische besprekingen.

 http://tat-art-class.nl

 

 

Autobiografie:

Werd in 1959 geboren in de Oeral, Rusland.

Daar ontving ik mijn eerste opleiding (1975-1979)

Sedert 1991 woon ik in Nederland.
Studeerde af (1993-1998) aan de Academie voor Beeldende Kunsten St.Joost in Breda.

 

SASKIA

Amsterdam

Optimistische en imaginaire kleurrijke "peintisseries"= schilderijen met gebruikmaking van talloze textiele materialen, veelal in combinatie met tyvek en acrylverf.

Geliefde onderwerpen zijn fantasiegebouwen en -landschappen, maar ook composities van vlakken zonder voorstelling.

‘De Gors’. Een Atelier van de Dooyewaard Stichting Blaricum.

Blaricum

Atelier de Gors is een van de 5 historische Ateliers van de Dooyewaard Stichting in Blaricum. Alle ateliers zijn geopend tijdens het landelijke atelierweekend op 4 en 5 november. www.dooyewaardstichting.nl

Kunstenaar Stijn Rietman stelt zijn atelier open voor bezoekers. Hij toont zijn recente werk en is persoonlijk aanwezig. Meer over Stijn en zijn werk op: www.stijnrietman.com.

 

Kunstcasa

Etten-Leur

In mijn sfeervolle atelier zijn schilderijen en een papier-mache werk te zien.

Ons atelier is een ontwerp van het architectenbureau OSA in Etten-Leur en is gemaakt in een speciaal houtmassief systeem.

Mijn voornaamste discipline is schilderen. De thema's zijn abstracten en wildlife in abstractie.

Ik gebruik overwegend heldere kleuren zodat de werken een contrastrijke uitstraling hebben.

Naast het schilderen maak ik zo af en toe wat 3D werk, zoals een cheeta in papiermache en een leeuwenkop in was.

 

Margré Romein

Berkel en Rodenrijs

JoCa

Houten

Kijk, Kracht van Vuur en Passie.

Zie, Kracht van Ether ongeziene Verbindingen.

Deel, kracht van  Aarde het Hier en Nu Inspiratie.

Voel, Kracht van Water en Emotie & Verlangen.

Ervaar Kracht van Lucht en Intuitie.

Uitingen, Droombeelden, Symboliek, Mystiek, Verhalen, Portretten van Mens en Dier. Bronzen Krachtbeelden. Ongesprokenwoorden op doek. Goed in Basis en speciale mensen Kinderen.

Projecten.

Kinderen zijn welkom in het Atelier.

 

Schildersatelier Simon Goedhart

Krommenie

Meer weten en zijn werk bekijken?! Ga dan snel naar Simon Goedhart zijn nieuwe website met Facebookpagina:

www.simongoedhart-kunstschilder.nl

Stipendium Atelier. Een atelier van de Dooyewaard Stichting Blaricum.

Blaricum

Het Stipendium atelier voor jonge academieverlaters is een van de 5 historische Ateliers van de Dooyewaard Stichting. Alle ateliers zijn geopend tijdens het landelijke atelierweekend op 4 en 5 november. www.dooyewaardstichting.nl

Kunstenaar Sam Hersbach stelt zijn atelier open voor bezoekers. Hij toont zijn recente werk en is persoonlijk aanwezig. Meer over Sam en zijn werk op www.samhersbach.nl.

Atelierbd

Wervershoof

Vicky

Haarlem

Bronzen beelden, figuratief

Schilderijen van figuratief , geabstraheerd tot geheel abstract, veel landschappen, zeeën en luchten. Voornamelijk acryl en aquarel.

Veel werk worden begeleid door een haiku of een filosfische tekst.

H.U.I.B.

Akersloot

H.U.I.B. staat voor 'Het Unieke Is Bepalend'. Een gezellige club, met nog mensen van het eerste uur die graag hun ervaring willen delen. Dat maakt de club zo leuk en laag drempelig. Alle clubleden willen graag op 4 en 5 november laten zien wat ze kunnen. De maandagavond is er les van verschillende leerkrachten en donderdagmiddag altijd vrijschilderen.                 Het schilderij  is gemaakt door Lenie Verduin.

Natuursteentijd

Woerden

Grace Wychowanska Atelier

Den Haag

Tijd en ruimte - daar is het waar ze haar antwoorden probeert te vinden.

Haar schilderij kan worden beschreven als een soort poezie. Er zijn twee belangrijke thema's te vinden in haar werk: reizen door tijd en architectuur.

 Contact: Mob. 06 13 57 82 70

 

Atelier Jessica Lelieveld

Lauwerzijl

Momenteel ben ik bezig met een serie wandobjecten van keramiek op vilt.De voorstellingen zijn zowel abstract als figuratief.

Ik maak tevens raku gestookte keramische kommen, geinspireerd door mijn woonomgeving.

Daarnaast verbeeld ik op meerdere manieren bomen omdat ze fascinerend zijn.

Atelier Anke's Arte

DOKKUM

Atelier Anke's Arte is gevestigd in de binnenstad van Dokkum. Anke schildert vooral portret en model, waarin zij met haar eigen gevoel de emotie van het model op het doek weet te verbeelden. Zij wil vooral het onbekende niet uit de weg gaan en geeft zich over aan het experimentele. Dit komt vooral naar voren in haar laatste serie werken "model op het WAD en in het WATER"waarin zij een weerspiegeling van zich zelf op het doek heeft weten te vertalen. 

Iedere creatie op het doek ervaart zij als een ware ontdekkingsreis. Anke schildert zowel vrij werk als portret in opdracht. In haar Atelier kunt u haar aan het werk zien en zijn er doorlopend diverse schilderijen van haar hand te vinden, waaronder ook WADlandschappen.

Tevens geeft zij in haar atelier (kinder)schilderlessen en dagworkshops portret.

Elckerlyc ateliers Petra van der Made

Alphen aan den rijn

Ron van der Werf

Apeldoorn

Ervaar de kunst van Ron van der Werf, koffie staat klaar. Wees welkom. 

Titels ontbreken bij de schilderijen. De interpretatie wordt aan de kijker overgelaten, waardoor de mogelijkheid geboden wordt iets te ervaren van de essentie en tijdloosheid die uitstijgt boven de vragen van de waan van elke dag. Al schilderend vertelt hij verhalen over de balans en onbalans in de wereld, zijn wereld.

Meer Info:  

Website: www.ronvanderwerf.com 
E-mail: r.werf1@upcmail.nl 
Tel: 055-5409435 

Ton Voortman Sculpturen

Arnemuiden

De beelden van Ton Voortman (1948) zijn het resultaat van een voortdurend zoeken naar het onzichtbare, waarbij de vrouw en haar kleding en de symbiose daarvan een belangrijke plaats innemen …

Naast zijn eigen werk toont hij in zijn Salon ook enkele werken van collega’s uit zijn privéverzameling.

Atelier Fieke Hordijk

Zoetermeer

In Atelier Fieke Hordijk zijn beelden en wandobjecten te zien.
Het werk wordt gemaakt van koper / messing / RvS e.a.

De kleur van het werk is de kleur van het metaal zelf, of het kan zijn geoxideerd.  Ook gemengde kleurtechnieken worden gebruikt.

Het werk is geschikt voor in een huiskamer of kantoor of (deels) buiten.
Er kan opdracht gegeven worden om werk te maken voor een bepaalde plek, overleg is mogelijk.

Ook worden sieraden gemaakt in messing/brons of zilver.

 

 

Elyanne Lempers

Heerlen

Verschillende technieken worden beoefend in het atelier aan het mooiste pleintje van Heerlen. Aquarel ,acryl, olieverf maar ook het ambachtelijk schilderen met ei tempera.

Elyanne zal deze twee dagen aan het werk zijn. Welke techniek dit zal zijn is afhankelijk welke opdracht op dat moment op de plank ligt. Meestal zijn dat verschillende werken tegelijker tijd.

 

 

Atelier Erna Futselaar

Almelo, Nederland

Innovatief blijven is mijn uitdaging. Met als grote liefde: porselein.

“Paradox” is een demi-parure, dat wil zeggen een set van sieraden gemaakt om bij elkaar gedragen te worden. Sieraden ontwerpen wordt mijn nieuwe start.

Het FabLab, waar ik de laser gebruik om mijn ontwerpen uit de papierdunne vellen porselein te snijden, ervaar ik als een bijzonder inspirerende werkomgeving.

Studio Katinka Krijgsman

Egmond aan den Hoef

 

In het atelier en woonhuis van Katinka Krijgsman kunt u haar fascinerende realistische olieverfschilderijen zien. Haar werk is gelaagd, levendig en theatraal. Haar thema's zijn zee, vissen, vrouwen en wielrenners. Katinka Krijgsman is zelf aanwezig en zal u hierover meer kunnen vertellen. Voor een voorproefje kunt u alvast kijken op www.katinka.nl

 

V-arts

Utrecht

Werk in uitvoering. Nieuw werk van 2016 en 2017

Blauwe Hope

Middelburg

Graag wil ik mij aan u voorstellen:

Mijn naam is Anne de Kam(1969). Na mijn opleiding voor juwelier / edelsteenkundige heb ik enkele jaren bij diverse juweliers en groothandels in edelstenen gewerkt. Sinds november 1998 ben ik als zelfstandige begonnen met het maken en vermaken van sieraden met edelsteenkralen, onder de naam Blauwe Hope. Naast het maken van nieuwe sieraden, houd ik me ook veel bezig met het knopen en rijgen van uw colliers en armbanden. De natuur is een grote inspiratiebron.

Reparatie's kunnen tijdens dit weekend aangeboden worden.

Gastexposant: Marijke van den Hooven-Verdoorn(1948).

Schilderijen (acryl, olieverf en aquarel)

Marijke is nieuwsgierig naar vlakverdeling, contrast, harmonie en het scheppen van nieuwe beelden vanuit bestaande motieven.

Zie www.blauwehope.nl. Vragen? Stel ze via blauwehope@gmail.com. 

Atelier Nelleke Allersma

Groningen

Het beeld "Elfstedentocht" ontstond naar aanleiding van de vele schaatstochten die kunstenares Nelleke Allersma maakte over kanalen en meren.
Daarbij onderging en observeerde ze de natuur, de (schaatsende) mens en de kosmos.

Bij het vervaardigen van deze sculptuur is er dan ook geen foto of tekening aan te pas gekomen! 
Het ontstond vanuit eigen beleving en innerlijke kracht. Van nabij maakte de kunstenares de beroemde Elfstedentocht marathons mee en signaleerde de magie er van. 

De vijf afgebeelde figuren zweven lichtvoetig over het ijs en rijden niet met elkaar in de pas,ze zoeken als een eenheid en in vrijheid hun gezamenlijke doel.

Ton Cabret

Velsen noord

Pop art en collage art, surrealistische bewerking van fotomateriaal. Eigen foto's en foto's van derden. Voornamelijk digitaal gemaakt werk.
Ik exposeer samen met Tom Peperkamp in jozoboko-atelier, meer info aldaar

Prenten en Boeken

Utrecht

Prenten en Boeken is de winkel/werkplaats van schrijver Koos Meinderts en illustrator/beeldend kunstenaar Annette Fienieg.

Te zien zijn prenten in sjabloondruk, schilderijen en tekeningen en originele illustraties door Annette Fienieg.

Atelier 1888

Schijf (gemeente Rucphen)

In Atelier 1888 is werk te zien van Rick van Strien en Katja Tempelaars.

Rick van Strien is in 2016 afgestudeerd aan de kunstacademie St. Joost in Breda. Hij was begin dit jaar ' artist-in-residence' in het Van GoghHuis in Zundert. Rick wil een moment vastleggen, het (on)eindige weergeven. Met als enige verlangen grip op de tijd te krijgen. Bang om te vergeten, misschien om vergeten te worden.Rick omschrijft; ‘ dat zijn werk gaat over zijn perceptie van een ruimte. Het bevragen van onze ruimte. Met veel aandacht voor kleur en licht een verstilling van het moment, het vangen van de identiteit van een plek. De beelden worden getypeerd door vergankelijkheid. Geen gracieuze beelden maar mat, doorleeft en stroeve beelden waar het fijne is verdwenen. Mijn persoonlijke indrukken van de plekken die ik bezoek. De werken zijn een soort dagboek van mijn wandelingen.’
Rick van Strien wil het beeld laten opkomen en weer weg schilderen. Duidelijke vormen vervagen, de beweging blijft bestaan. Hij zoekt een balans tussen toestaan en loslaten. Het enige wat overblijft is een herinnering van het moment. 

De gelaagde keramische objecten van Katja Tempelaars (1994 afgestudeerd FEO Fontys Tilburg) zijn gelaagd met platen klei of met de kneedtechniek groeiend opgebouwd. Inspiratie voor haar werk is de natuur, de materie, structuur, textuur en groei. Haar objecten worden organisch met klei vormgegeven waarin de gelaagdheid een terugkerend beeldaspect is.

Maud Quaedvlieg

Breda

Ontmoet Maud!

Het atelier van kunstenaar Maud Quaedvlieg is geopend tijdens het gehele landelijke atelierweekend. Samen met fotograaf Robert Broos, stellen zij hun ateliers voor bezoekers open in het voormalig gebouw van het Orion Lyceum in Breda. In de hal zijn werken van hen beiden tentoongesteld.

Maud toont haar recente werk ook in haar atelier en is persoonlijk aanwezig. In haar atelier treft u schilderijen aan, tekeningen, aquarellen en monotypes. Zij schildert op de rand tussen het figuratieve en het abstracte. Het is een persoonlijke ontdekkingstocht in verf die ook ruimte over laat voor de toeschouwer. Haar schilderijen ogen speels, poëtisch en vrij. Maud heeft een specifiek kleurgebruik.

Maud: "Mijn doek vertelt mij alles, ik ga er een dialoog mee aan. Als ik begin weet ik nog niet wat er gaat komen. Er is geen zekerheid. Ik weet pas achteraf wat het voor mij betekent. Ik creëer chaos op het doek om contact te maken met het niet-denken. Door dit werkproces, ontstaan vanzelf schilderijen. Net als bij een ontmoeting tussen twee mensen, waartussen een band groeit. Door met elkaar bezig te zijn leer je elkaar kennen. Dat is nou het mooie van ontmoetingen.”

Maud geeft in haar atelier tevens schilderlessen gedurende het inloopatelier, workshops en bedrijfsclinics. Zij kan u ook informatie geven over haar schildervakanties in de Ardèche. Zie voor een impressie Maud’s film op www.workshops.maudquaedvlieg.nl

In haar atelier is ook een kleine tentoonstelling van haar cursisten te zien zodat u een goed beeld krijgt over de workshops en het inloopatelier.

Wie meer wil weten over het werk van Maud kijkt op www.maudquaedvlieg.nl

Wilt u meer weten over workshops: www.workshops.maudquaedvlieg.nl

Atelier: Waterloostraat 27, Breda (tegenover het Radius-college)
U kunt parkeren op het schoolplein binnen de hekken.

 

Martin.klopstra

Spijkenisse

 Golfbaan Amsterdam

 

Uitleg ruimtelijk werken in hout

 

 

 

Sonja Zeilmaker

Apeldoorn

Kom kijken in mijn atelier; Atelier De Bonte Ezel! Het atelier is mijn werkruimte, maar vooral ook lesruimte. Een fijn, licht en ruim atelier waar ik schilderles geef in acryl-, olie- en aquarel. Ik ben tijdens het atelierweekend zelf aan het werk aan een groot schilderij. Om 14.00 en 16.00 uur geef ik uitleg (demonstratie) en dan mag je ook zelf aan de slag. Het wordt vast en zeker leerzaam en gezellig.

Als het even kan, ben ik dagelijks in mijn atelier te vinden. Ik maak er grote, en kleine schilderijen, gebruik verschillende materialen, schilder realistisch, maar ook abstract. Spelen met onderwerp, compositie, materialen en kleuren; ik ga niets uit de weg. Aquarel vind ik fascinerend, acryl verrassend en olieverf verrijkend.
Mijn atelier bruist van creativiteit. Mensen raken er geïnspireerd en verleggen hun grenzen. Een fijne plek om heerlijk te werken!

Van harte welkom!

Bezoekers ontvangen een kortingsbon van € 10,00 voor deelname aan de workshop 'Er zit herfst in de lucht' op zaterdag 11 en 18 november 2017. 

www.sonjazeilmaker.nl 
Telefoon: 06-23444740
E-mail: zeilmakersonja@gmail.com 

 

Atelier van Dommelen

Rotterdam

Je bent  van harte welkom om dit weekend mijn Bestiarium : monoprints van dieren gemaakt met een aan de Japanse gyotaku techniek verwante druktechniek, en zeefdrukken o.a een grafische partituur gemaakt met aarde te komen bekijken.

Verder zal ik delen van mijn "Stilte project' op basis van de 6 zwanen van Grimm o.a prints en textiel object laten zien. Op weg naar Stilte dag 29 oktober 2017 zal ik zelf een stilte 6 daagse houden terwijl ik aan het hemd uit het sprookje werk.

Breekbaar Licht

Laren

Glaskunst van Hilde de Rooij. Te genieten in het atelier, woonhuis en mooie tuin. Hilde gebruikt verschillende glastechnieken (glas in lood, ovengestookt werk, assemblage). Ze speelt met glas. Er zijn o.a. sprankelende sieraden van 'bushokjesglas' op zilver, uitbundige flessenglas staven, gegoten stukken, ovengevormde stukken. Hilde werkt zowel met nieuw als met hergebruik glas.

Atelier Sarah Creek Art

Meppel

Onder de naam Sarah Creek schilder ik en geef les aan volwassenen en kinderen  in mijn atelier aan de kade in Meppel. Ik schilder met acryl op doek en meest in warme grijstinten. Regelmatig krijg ik opdrachten voor portretten en ik organiseer mijn eigen exposities. Naast het Open Atelier heb ik een project ontwikkeld voor dementerende ouderen. Verhalen Schilderen.  

Koeienschilderij - Tinka Schilperoort

Delft

Welkom in mijn atelier in de oude binnenstad van Delft. Ik laat je graag zien waar mijn schilderijen tot stand komen. Een heerlijke plek met oude details en ramen aan 3 zijden. 

Ik schilder realistisch. Voornamelijk koeien, maar soms ook andere onderwerpen. Ik gebruik heldere, sprekende kleuren zodat een levendig schilderij ontstaat; schaduwen creëren diepte. De ogen zijn bijzonder belangrijk, ze vormen de ziel van het dier en trekken je aandacht naar het schilderij, net zoals de koe dat doet als je naar haar kijkt. Ik werk in olieverf en met iedere laag komt het schilderij meer tot leven. Ik maak vrij werk, maar schilder ook in opdracht. 

Ik laat je graag zien waar en hoe ik werk. Wees welkom!

Tinka

Dorien plaat

Gorssel

Het werk dat ik maak bevraagt de kijker. Sommigen zien er humor in anderen voelen zich door andere emoties geraakt maar raken doet het jou. Oppervlakkige beschouwing is niet mogelijk. Mijn werk is te zien bij diverse galeries en ook op kunstbeurzen als KunstRAI, Art Brussel, Coda museum,galerie Den Haag, Nasty Alice(eindhoven) e.a.

In september bij Kunst en Klassiek aan de vaart in Assen en Oktober bij Art for Animals Sake in Amsterdam.

Van harte Welkom

 

Arnhems Buiten atelier, gebouw B 46, atelier 1017

Arnhem

Atelier Dick van der Lippe en Eugènie Herlaar

heerhugowaard

Eugènie Herlaar en Dick van der Lippe tonen tijdens het Atelierweekend hun werk in de hal van het Appartementencomplex 'Ruysdael State' waar Dick zijn atelier heeft. (Ruysdaelstraat 53m in Heerhugowaard).

Eugènie en Dick zijn lid van de Heerhugowaardse Kunstkring Plein 4. Zij presenteren hun schilderijen, waarvan de techniek, kleurgebruik en onderwerpen zeer verschillen.

Dick van der Lippe is nu ongeveer 9 jaar met zijn kunst bezig. Nadat hij invalide werd, waardoor hij niet meer kon werken, kwam er tijd voor nieuwe hobby's. Vroeger had men al eens tegen hem gezegd dat hij aardig kon tekenen. Daarom besloot hij een cursus schilderen te gaan volgen. Hij bleek aanleg te hebben. Het werd voor hem een heftige intense weg om de ziel van een onderwerp op het doek te krijgen. Inmiddels is hij jaren verder. Hij heeft nog steeds een brandende behoefte om elke dag te schilderen. Naast landschappen en dieren gaat zijn grote voorkeur uit naar portretten. Hij is daarbij heel perfectionistisch. Zijn modellen probeert hij zo realistisch mogelijk in verf te treffen.

Het werk van Eugènie Herlaar is zeer divers, met voorkeur voor onderwerpen in de natuur (landschappen, bloemen, vogels), zowel figuratief als abstract. Meest in olieverf, soms in acryl. De penseelvoering is in het algemeen verfijnd. De harmonieuze kleurverwerkingen dragen veelal bij tot een verstilde sfeer.
Bijzonder zijn de schilderingen op de leerachtige bladeren van de Zeedruif, een tropische heester. Zij is de enige in ons land die deze bladschilderingen maakt.
Eugènie heeft tijdens haar bekende journalistieke carrière (o.a. bij het NOS-journaal) altijd wel getekend en geaquarelleerd, maar veel tijd had ze daar niet voor. Toen haar werkzame leven voorbij was, heeft ze cursussen gevolgd bij docenten en studenten van de Klassieke Academie in Groningen. Ze exposeert haar werk sinds 2006, zowel in binnen- als in buitenland.

Trude-Art

Zutphen

De Kunstwerkplaats

Haarlem

Gestaag werk ik aan weergeven van de sfeer die het jaar als een levend mechanisme laat zien. Uit dat gegeven komen vele uitstapjes voort. Soms wordt een boom jarenlang gevolgd. Ooit zat ik een jaar wekelijks op de heide de kleurwisselingen waar te nemen. Kleur- filosofiën van andere kunstenaars, zoals bv Felix Goll kunnen de leidraad zijn. Houtsoorten worden bewerkt. Een totaalbeeld van het jaar is te bezichtigen in mijn atelier. U bent van harte welkom.

Ik gebruik acguarelverf, olieverf en gouacheverf en gemengde technieken.

Marian Daems Keramiek

Hoorn

Mijn werk is geïnspireerd door het leven. Mijn beelden ontstaan op straat, in de stad, ik zie huizen, mensen, dieren, de massa. Ik observeer en ben geïnteresseerd in wat er zich afspeelt in de samenleving tussen mensen.

Gebeurtenissen verwerk ik in de klei. Onderwerpen van mijn werk zijn bijvoorbeeld de stad, macht en onmacht, groepsdynamiek, ik probeer daarbij altijd humor aan mijn werk toe te voegen. Ik vind het spannend om grenzen op te zoeken, nog steeds word ik verrast doordat dingen anders gaan dan ik bedoeld had. Net zoals in het echte leven..

In ben aangesloten bij de NVK. (Nederlandse Vakgroep Keramisten)

Atelier de Verbeelding Henny Schaapman

Wijhe

Keramiek en verschillende werkvormen.. Bezoekers mogen aan het werk! 

SHE Art Gallery & Atelier Sheesnut Art

Nuenen

SHE Art Gallery

Tijdens dit Landelijk Atelier Weekend opent SHE Art Gallery haar deuren voor publiek en kunstenaars, met een nieuw concept en een frisse kijk op KUNST.

Neem een kijkje in de keuken van het ATELIER van Sheila Haasnoot/Sheesnut Art

Geniet tevens van de splinternieuwe expositie van gastkunstenaars "Capture mt [HE]ART"

Wij verwelkomen u graag in onze stijlvolle galerie aan de Huufkes 34 te Nuenen.

 

debbypinto.life

Groningen

Mijn kunstwerken waren altijd onbewust intuïtief en meestal weet ik de betekenis ervan pas na enkele jaren. Sinds ik me er steeds meer in verdiep ontdek ik dat ik nu erg behoefte heb aan helende kunst met positieve uitgangspunten en kleuren. Kunst die dient als herinnering om een positief symbool in stand te houden. Kunst die dagelijks ingezet kan worden.

Alles staat op dit moment in het teken van bewustwording van mijzelf en mijn omgeving en hoe ik verder kan ontwikkelen. De oude gewoontes loslaten en nieuwe gewoontes creëren en omarmen. Ik heb kunst gebruikt om te genezen van mijn angsten, onzekerheden en perfectionisme. Je hebt veel moed en lef nodig om een positieve verandering in je leven te maken. Accepteren van alles wat goed en fout is hoort daar ook bij. In deze chaos heb ik geleerd om orde te creëren.

Toos van de Weijgaert

Roosendaal

Als Wolviltster maak ik van schapenwol en zijde draagbare creaties van vilt.

Van ingetogen en kleurrijke merinowol maak ik o.a. stola's, shawls, kragen, haarbanden en nog veel meer.

Ook voor bijzondere feestelijke gelegenheden ontwerp ik gepaste creaties in opdracht.

Van grovere schapenwol vilt ik wandobjecten, plaids en vloerkleden

Ook geef ik in mijn atelier workshops voor volwassenen en kinderen.

Atelier Aquarius

Sint Hubert

Atelier Aquarius

Atelier voor intuïtieve ontwikkeling.

Tijdens het atelierweekend laat Dorette werk zien met het thema "spiegels". Haar intuïtieve werk omvat intuïtieve schilderijen en mandala's geschilderd met acrylverf op doek. Stapsgewijs ontstaan door laag op laag te werken. Elk schilderij vertelt je eigen verhaal, is uniek in zijn soort en speelt zich af in het hier en nu. Het leren beschouwen van eigen werk kan je helpen om tot inzichten te komen en brengt je dichter bij de persoon die je graag zou willen zijn.

Regelmatig zijn er workshops in het atelier, maar het is ook mogelijk om in kleine groepjes zelfstandig te werken aan je eigen intuïtieve ontwikkeling. 

Voor meer informatie kunt u mij gerust even mailen:

dorette-aquarius@hotmail.com

INANKIRA

OLst

Harry Ravers beheerst diverse glastechnieken en meerdere druktechnieken. In beide technieken werkt hij met lagen over lagen. Hij combineert deze technieken in het verbeelden van onderwerpen als landschap, figuur en portret en thema's als Airways, Prora, Kwaliteit, KP8 en Kleurcontrasten. Deze ongebruikelijke combinatie van technieken resulteert in nog ongekende, maar prachtige verbeeldingen.

www.inankira.nl

Daphne Verheijke

Amsterdam

Mijn schilderijen zijn een compostie van kleuren, bij de eerste aanschouwing lijken ze abstract maar ze zijn eerder suggestief, verwijzen naar de natuur, licht, de geheimzinnige en fascinerende momenten van de natuur.

Mijn tekeningen zijn weer heel anders, hierbij laat ik me leiden door de rauwe alledaagse werkelijkheid uit de media, die ik op een eigen manier weergeef met verschillende technieken

Ik ben afgestudeeerd aan de Rietveld academie richting schilderen en vrije grafiek en ik heb vele exposities gehouden, mijn schilderijen zijn veelal aangekocht door bedrijven, instellingen, particulieren en de laaste drie jaar zijn  mijn schilderijen aangekocht door verzamelaars uit Amerika en Zwitserland, Londen, dit allemaal via Saatchiart! zie link https://www.saatchiart.com/account/profile/651579

www.daphneverheijke.nl

Ateliers Kraijenhoff 34 www.kraijenhoff.nl zijn prachtige ateliers gelegen op de bovenste verdieping van het monumentale pand in de Kraijenhoffstraat 34. Deze buurt is sinds de laatste vijf jaar een zeer levendig en mooi geworden mede dankzij het Funenpark en de gezellige winkeltjes.

Meerdere kunstenaars van de Kraijenhoff ateliers doen mee en we ontvangen u graag tijdens deze open atelier dagen!

Galerie/Atelier Sia Braakman

Philippine

Op 4 en 5 november zet ik mijn deuren open tijdens het Landelijk Atelierweekend. Het is ook de start van mijn nieuwe expositie. 'VooruitKijkend'  Mensen... Doen... Denken... Beleven...  Schilderijen, tekeningen, keramische sculpturen, porseleinen objecten vertellen een verhaal. Een expositie waar ik je graag meer over wil vertellen onder het genot van een drankje en hapje op 4 en 5 november.  Kinderen zijn van harte welkom. Bij mooi weer kunnen ze zich buiten uitleven bij het maken van stoeptekeningen.  OPENINGSTIJDEN

  • 4 november: 11.00 - 16.30 uur
  • 5 november: 11.00 - 16.30 uur

Ik zie je graag! Sia

 

Akke Botma

Amsterdam

De overlevingsdrift is groot

MR-ontwerp | Erica Welling | Atelier 2

Heveadorp

MR-ontwerp | Erica Welling werkt vanuit een klein atelier in Wageningen en een groot atelier in Heveadorp (tussen Doorwerth en Oosterbeek). Het grote atelier is gevestigd in (de helft van) de voormalige gymzaal van een oud schoolgebouw (in cottagestijl) en is tijdens het Landelijk Atelierweekend open voor publiek. U bent op zaterdag 4 en zondag 5 november a.s. tussen 12 en 17 uur, onder het genot van een hapje en drankje, WELKOM aan de Middenlaan 47 te Heveadorp.

Met nieuw werk en werk van gastexposant Birgit Pedersen (zie ook www.birgitpedersen.nl).

Alvast voor SINTERKLAAS en/of KERST: kunst voor een aantrekkelijke prijs! 

On Wings of Love ~ Heleni

Amersfoort

Heleni's werk munt uit in kwetsbaarheid. Het is de expressie van haar innerlijke - ook spirituele - belevingen, die Heleni tot onderwerp van haar schilderijen maakt. In een intens, rijk kleurenpalet, maar ook in het gebruik van lichte, tere kleuren of een diep duister.

Deze kwetsbaarheid, diepte en lichtheid kunt u ook ervaren in haar gedichten.

Het is een zoektocht naar de ultime expressie van de kleuren, maar tevens zijn haar schilderijen een weergave van haar spirituele ontwikkelingsweg. Ervaringen die niet op zichzelf staan, maar vaak in een serie worden geschilderd.

Heleni's werk blinkt uit in de symboliek van teder licht.

Haar penseelstreek, het kleurgebruik en de compositie maken haar schilderijen tot een bijzonder sfeervol werk. Zij communiceert gevoelens met de kijker door beeldtaal.

Haar werk oogt eenvoudig, sfeervol en intiem. Prachtig doorleefde kleuren en vlakken, die de beleving overtuigend maken en de ziel raken.

Heleni werkt met een bijzondere gouache: Resonance van Lasceau. De trillings- en geur componenten die aan de kleuren van de verf zijn toegevoegd ondersteunen en beïnvloeden op een positieve manier het menselijke energieveld. Het is verf met kleuren die levensimpulsen geven: een verf met toekomstperspectief.

Veel kijkplezier, inspiratie en herkenning van haar - of uw eigen -  innerlijke belevingen. Laat u meevoeren in deze wereld.

In en Uit de Kunst

Wolphaartsdijk

Ilse van Loo - Remijn werkt momenteel aan het thema: " Staketsels " en dat wil ze laten zien in haar atelier. De zee en het water zijn de elementen die voor haar voor een onuitputtelijke bron van inspiratie zorgen. Het vastleggen van wat je ziet en beleefd is de grote drive om te tekenen en te schilderen. Zoveel als mogelijk is op papier, doek, foto en zelfs film. Ze maakt aquarellen, schildert op doek en op zeildoek en schuwt niet te experimenteren met structuren en andere materialen. 

Meer informatie is te vinden op haar website:www.inenuitdekunst.nl en tot ziens!

Victor Sonna

Eindhoven

The only fence against the world is a thorough knowledge of it.

 

As a child, I had worn-down slippers for shoes. Not daring to show the holes, I remade these slippers into a boat, a car or an island. I invented a new context for each particular slipper, giving it a new identity. Day to day African reality forced me to improvise and to recombine all kinds of materials in order to make new objects. In society we have the tendency to clear up or put a way things that are broken down. As an artist, I use broken down things and discarded materials and re-use them in new contexts, thus creating something that is original. Does its original meaning hold up when it is close to other attributes? Can attributes, when brought together, signify something new. These are some of the questions which have their roots in my African childhood where I constantly had to re-use discarded materials in order to make playthings and toys.

Through my art I want to address issues relevant to contemporary society, and in this manner, encouraging people to start thinking out of the box and move away from their mental complacency. The themes I address in my work include: the questionable drive in our society towards physical perfection and eternal youth; the power invested/infested nature of Language; the way society deals with death; the transient nature of things. The transformative and regenerative power of destruction is my incentive to shake and stir up people’s minds. I do so by alienating them from their set ways and patterns and confronting them with the consequences of their actions.

Saffier

Utrecht

In De Saffier exposeren:

 

Annabelle Vlinder

Zij exposeert haar vlinder kleding. Upcycling van tweedehands kleding mbt tie die.

Haar stijl is gebaseerd op Nature Vibes.

 

Barbara van Beers/ De Droomvrouw

Gebruikt de openbare ruimte om dromen te verwezenlijken. In dit geval deelt zij haar ruimte met de kunstenaars van de bijzondere woon/werkplaats De Saffier.  

 

Tijdens de atelierroute zal zij aandacht vragen voor Crowdfunding om dromen te helpen verwezenlijken.

U kunt haar vinden tussen de planten...

 

Bo van Rijnsoever

Ik neem jou mee in

Mijn eeuwige geheim

In mijn hem

 

Daar neem ik jou mee

In mij geheim voor eeuwig

In mijn heim’

 

Christie Zwart

Zij maakt composities van vlakken, strepen en stippende door het oog van de toeschouwer betekenis krijgen.

 

Kym Kiyomi Kaneko

Zij fotografeert alledaagse bijzonderheden. Een subtiele oosterse touch kenmerkt haar werk.

 

Linda Schrijver

Personages in Linda’s werk bevinden zich in hun eigen wereld. Gevoelig en krachtig.

Jolanda van Hattum/Art Gallery Atelier Ludiek

Apeldoorn

Van Hattum is permanent op zoek naar ruimte en creativiteit. Haar werk kenmerkt zich door een grote diversiteit aan technieken,een krachtig kleur gebruik en dynamische composities.

Over haar drijfveren zegt ze: "Ik schilder en beeldhouw over het leven, over vooruitgang, loslaten en positiviteit ".

Na haar studie aan de Kopse Hof Nijmegen ( nu HAN) opende ze haar eigen Atelier Ludiek in Apeldoorn.Daar geeft ze sinds 2000 Teken/schilderlessen,masterclasses en workshops. In de zomer organiseert zij ook workshops beeldhouwen.

Tijdens het atelierweekend zijn er deelnemers van het Atelier aanwezig.

Welkom.

Voor koffie, thee en versnaperingen wordt gezorgd.

Voor verder informatie : www.atelierludiek.com

Facebook: Jolanda van Hattum

Email     : atelierludiek@hetnet.nl

Tel         : 055 3559484

Ook is Van Hattum aanwezig tijdens De Nationale Kunstdagen in Nieuwegein

11 en 12 November. Daar exposeert zij met schilderijen, sculpturen van steen

en geeft demo schilderen.

NABKpro.   

 

Erica Kraan-Art

Schagen

GEBOETSEERDE BEELDEN

Erica Kraan opende eind oktober 2016 haar eigen atelier, waar ze lessen en workshops boetseren met klei en was geeft. Ze maakt veel realistisch werk, o.a. naar model, maar ook surreel of abstract. 

In dit jaar heeft ze de Spaanse keramist Alberto Bustos diverse malen begeleidt tijdens zijn masterclass en workshop. Een paar van zijn sculpturen zijn in haar atelier te bewonderen.

 

Atelier/studio Ruth van de Pol

Megen

 

Woonachtig en werkend in Megen, een bijzonder en historisch stadje aan de Maas 

De dagelijkse verwondering, ervaringen in deze (directe) omgeving geven haar inspiratie, zo niet “dwingen” haar elke dag verslag te doen van grote en kleine gebeurtenissen.

Tijdens wandelingen neemt zij waar, verzamelt materiaal, objecten en geluiden, tekent en vertaalt en speelt met hun betekenissen. Dit levert afwisselend concrete, meer associatieve  of organische tekeningen op, foto’s, video’s en soms ook concepten voor ruimtelijk werk.

Tijdens het schilderen zoekt zij gestaag naar een wijze om de de tijdloze fascinatie voor (rivieren)-landschappen op een eigen manier op papier of doek te vertalen. 

Disciplines: tekenen, schilderen, mixed media, conceptueel/ monumentaal, (ruimtelijke) werken, installaties (vrij, projectmatig of in opdracht).

www.ruthvandepol.nl  2017

Van harte welkom in '"de Kunstkamer " en in mijn atelier met hierin recente werken op papier en op doek.

 

Behalve het stadje Megen ligt verderop aan de Maas ligt nog een historisch stadje: Ravenstein. Herman Coppus stelt tijdens de landelijke atelierdagen ook zijn atelier open op Nieuwstraat 4, Ravenstein. Een mooie gelegenheid om een combinatie te maken van het bezoeken van de ateliers en beide "pareltjes" aan de Maas.

 

Galerie Atelier Klaske Kalsbeek Vlasma

Rottevalle

Expositie Aquarellen ,mijn grote bewondering en liefde voor bloemen en de natuur wil ik in mijn aquarellen tot uitdrukking brengen,geraakt door de kleurenpracht van bloemen en de schoonheid van het Friese landschap met zijn wisselende jaargetijden, bouw ik al schilderend mijn composities op van bloemen een stilleven,of het landschap.   Verschillende keren viel zij in de prijzen bij exposities in friesland en een eerste prijs op de ""Art Expo"te Amsterdam.

Atelier Dwarsdijk Marianne en Lolke

Tienhoven

Lolke van der Bij en Marianne van Dedem-Henstra heten u welkom in ons landelijke atelier in Tienhoven. Lolke werkt al jaren met Roestvaststaal (RVS). Zijn beelden zijn allen met de hand vervaardigt en staan in binnen- en buitenland bij particulieren en bij bedrijven en overheid. Sinds 5 jaar werken Marianne en Lolke samen en vervaardigen zij beelden en schilderijpanelen in RVS met kleur! Kom kijken in ons gezellige atelier, geniet van een drankje en onze kunst! We hebben voor elk wat wils! Zie ook www.kunstonline.org

Schilderen Is Doen

Hoorn

Atelier, leslokaal, en ruimte voor workshops.

Dit alles om te genieten van mooie schilderkunst, vooral om het zelf te doen, of te leren.

Abstract of volg je intiutie.

Hélène Hill

Roosendaal

Kleurrijke werken met emotioneel krachtige lijnen waaruit portret en lichamelijke kunst ontstaat,

Niet met het uiterlijk als doel maar de innerlijke verbeelding.

Vrije werken en werken in opdracht.

Schilderijen op papier en doek.

Materiaal: houtskool, krijt, olieverf en acryl.

ROBI-ART

Amsterdam

Mijn werk bestaat uit etsen, met een kleurige aquatint en kleurrijke aquarellen,

leuk voor zowel grote als kleine mensen!

Een deel van mijn werk is ook beschikbaar op ansichtkaarten.

daarnaast maak ik ook graag sieraden.

Tijdens het weekend is iedereen welkom en geef ik graag uitleg over mijn werk.

Ik zorg dat koffie, thee en limonade klaarstaan.

hopelijk tot dan!

Atelier HES H40

Arnhem

Anne -Oane- de Vries

Tjerkwerd

 

ANNE -OANE- DE VRIES

GEMENGDE TECHNIEK OP HOUT

-  GLAS IN LOOD

-  COLLAGES

-  WATERVERF

Anne -Oane- de Vries, bekend van kalligrafisch werk en (zand)collages, werkt sinds een aantal jaren op oude houten planken. Kastplanken en vloerdelen dienen als basis. Ze zijn in het verleden beschilderd met meerdere lagen verf.

Door krassen en kerven maakt hij de 'verfhistorie' duidelijk.

Hij bewerkt het hout door zagen, krabben, schuren of boren. Met veel geduld worden duizenden gaatjes in het hout geprikt. Rond de gaatjes springt de verf geheel of gedeeltelijk weg. Soms komt het blanke hout tevoorschijn. Zo ontstaat een licht reliëf. Ook beschildert hij het hout of lijmt er andere materialen, zoals zand en lood.

Op de panelen herkent men landschappen, gebouwen, vogels, vissen, bergen, paden en wegen. Soms helder en duidelijk, soms sterk vereenvoudigd, of vaag door wegschuren. Vaak in een combinatie van boven- en zijaanzicht. Hier en daar een suggestie van dieptewerking.

Opvallend veel driehoeken, plattegronden en (letter)tekens. Weinig mensfiguren, maar wel zelfportretten. Regelmatig completeren getallen de composities.

De panelen van Anne -Oane- de Vries hebben zeer wisselende formaten.

In het atelier is verder glas-in-lood te zien. Ook zandcollages en een aantal recente waterverf schilderijen.

 

 

 

 

Stal 268

Vijfhuizen

In Stal 268 exposeren :

Evelien Weijmer-Ruizendaal wordt in haar werk geïnspireerd door vorm en door kleur. Hoewel haar onderwerpen zoals de pop in de hoek en de uitgebloeide bos bloemen een gevoel van melancholie kunnen oproepen weet zij door kleur en vorm de schoonheid van het vergankelijke te vangen. Veel glorie is namelijk op haar best als ze aan het vergaan is.  De pop verbergt de mooiste herinnering, de bloem onthult haar mooiste vormen.

Zij geeft , naast haar autonome werk, ook  les aan volwassenen en begeleidt zij in haar atelier onder de noemer  van “Kinderatelier” en “Teens art” kinderen bij hun kunstzinnige vorming.

 

Yvonne Samson , heeft haar eigen museum, het  artyfartymuseum. Ze geeft workshops in collages maken.  

Els Roth, is zelfstandig kunstenaar , ze schildert en fotografeert .

 

Anita Rayer, wat als  een hobby  is begonnen is een passie geworden. Met Powertex zijn beelden,schilderijen en sieraden te maken. Zij geeft ook workshops in het werken met Powertex.

Esther Velzeboer maakt vooral beelden in marmer, vanuit haar klassieke en figuratieve achtergrond zocht zij naar vereenvoudiging van lijnen binnen het beeld .  

Zij  geeft  met veel plezier beeldhouwcursussen en workshops in haar atelier, wat dagelijks wordt bezocht door enthousiaste cursisten, die in een ongedwongen sfeer  werken en elkaar inspireren, en daardoor prachtige beelden maken.

 

 

 

Jetpaintingaway

Blaricum

Jetpaintingaway stelt tijdens het landelijke atelierweekend haar prachtige atelier in de voormalige Bolland studio's in Blaricum open. 

Jetpaintingaway maakt kleurrijke schilderijen in gemengde technieken (mixed media). Oorspronkelijk om een rouwproces vorm te geven, op zoek naar gevoelens van omhulling, troost en integratie. Haar schilderijen doen naast kleurrijk soms ook Russisch of iconisch aan. Dit heeft te maken met de omhullende vormen die zij gebruikt.

Jetpaintingaway geeft ook workshops. Zij wil haar atelier, technieken en proces graag met je delen.

Wil je kennis maken met mixedmedia?

Kijk dan op haar site en schrijf je in: www.jetpaintingaway.nl

 

 

Anna Tananyan

Laren nh

Dalm Art

klaaswaal

Bij Hetty Dalm in haar atelier vindt U haar olieverf olieverf schilderijen in heldere kleuren  en haar keramieke werk. Na haar 10 jarige keramiek-opleiding bij S.B.B in Gouda en IKO in Hoogstraten be,  houdt zij zich nu vooral bezig met  schilderen .

Zij geeft ook nog steeds keramiek-cursussen.

 

Haar gastexposanten zijn Roel B ouman (olieverf schilderijen ) en Sara Hazebroek (aquarel en Acrylschilderijen)

Ateliers Antarctica

Den Haag

Ateliers Antarctica is het bruisende centrum voor beeldende kunst in Zuid57, in Zuidwest Den Haag.

 

 

Atelier Warnsveld GGNet

Warnsveld

 

Atelier Warnsveld toont bijzonder autonoom werk van deelnemers die intern of ambulant in behandeling zijn bij GGNet. Van heel expressief tot secuur, van bijna kinderlijk tot realistisch.

Atelier Warnsveld GGNet is onderdeel van de dagbesteding van GGNet. GGNet is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in het oosten van Nederland.

 

Flos Pol

Kloosterburen

 

Schilderijen, werken op papier, natuurwerken en objecten

Ik schilder vanuit verbondenheid met de natuur. Het is mijn directe inspiratiebron waarin cycli van groei, bloei en vergankelijkheid een belangrijke rol spelen. Details van structuren en patronen die zich telkens vernieuwen in de seizoenscyclus, herschep ik op doek, papier, objecten en in natuurwerken. 

Ik blijf me verwonderen over de schoonheid van aangespoeld zeewier, een uitgebloeide bloem, zaaddoos, blad, stengel en siergras. De eenvoud van die schoonheid wil ik in mijn werken laten zien. 

Van harte welkom

za en zo van 13.00 - 18.00 uur www.flospol.nl

In 2018 is mijn werk te zien tijdens: 27e editie Kunst aan Huis Lauwerslandroute 10/11 mrt en 17/18 mrt - Huntenkunst Ulft, 25/26/27 mei

 

Atelier Aranka

Bussum

Aranka komt uit de Stal van Ellen de Meijer.

Jarenlang les gehad van deze kunstenares. Daarna zelfstandig verder. Tien jaar lang Atelier avonden gehad met four of a kind.

Vrolijkheid, kleuren pracht en originalieit ....

 

Indenhof

Zutphen

veel werk te zien (900)

Kleurrijk, groot en abstract.

Gerard van den Oetelaar

Weert

Te zien in mijn atelier is: Materie schilderijen die zijn opgebouwd met reliëf. Waardoor ik werd uitgenodigd in 1994 door de Russische Malevich Foundation. Mijn schilderijen symboliseren het leven van de mens. Geheel nieuw zijn mijn samengestelde glazen objecten die ik van binnen beschilder, waardoor ze een bijzondere uitstraling weergeven. Al mijn Awards, die ik heb verkregen bij tentoonstellingen in buitenlandse Musea. o.a Rusland Maleisië zijn te zien in mijn atelier.

Mr. Upside Studio

Leidschendam-Voorburg

Michiel Nagtegaal maakt onder de naam Mr. Upside abstracte schilderijen waarin wordt gezocht naar een balans tussen positieve en negatieve ruimte. Naast het atelier in Leidschendam-Voorburg hangen er ook werken in een permanente expositie in de Mr. Upside Gallery in Voorburg.

Het atelier is gemakkelijk bereikbaar vanaf snelweg en bevindt zich in het bedrijfsverzamelgebouw Sector V in Leidschendam. 

Dorine Latenstein

Den Haag

Foto's

Schilderijen

Handgemaakte tassen

Marieke de Jong

Bussum

In een inspirerend straatje in Bussum creeert Marieke de Jong haar beelden en schilderijen. Haar landschappen springen in het oog door helder en fris kleurgebruik, een enorme weidsheid knalt van haar 2 meter brede doeken. Portretten zijn treffend en recht voor zijn raap. Het bronzen werk verwondert en suggereert beweging. 

Marieke werkt vanuit het gevoel, laat in haar vrije werk de autonomie aan haar handen. Daarnaast weet ze de wensen van haar opdrachtgevers goed te vertalen.

Het vlakke Friese land is Marieke's grootste inspiratiebron, daar waar ze opgroeide in ruimte en vrijheid. Ook daar is de basis gelegd voor een intense natuur beleving, voor alles dat leeft. Het mooiste van haar atelier vindt ze dan ook de openslaande deuren; licht en ruimte. Leven is kunst, kunst is leven. 

Smithart

Bussum

moderne kunst- conceptueel

recycling zowel verhalend als spelend , materiaalonderzoek

puur - naturel, humus- humaan

gelaagd, opdat wat er toe doet behouden blijft

en wordt doorverteld   

Lise Colpa

Boskoop

Voor het maken van sieraden mag ik graag gebruik maken van oude materialen. Oude sieraden smelt ik om en daarnaast verwerk ik allerlei 'waardeloze' dingen als bijvoorbeeld scherven en oude Goudse kleipijpjes die ik vind in de tuin.  Vooral oude glasscherven kunnen heel mooi zijn.

Zowel op zaterdag als op zondag wil ik het smelten van zilver laten zien en hoe ik dat verder verwerk tot strip of draad.

Zo is de spang op de foto een oude vork geweest waarvan ik, na het smelten, driekant draad heb getrokken en is de strip waarin de scherf is gevat gemaakt van het zilver van oude kapotte sieraden.

Keramiek atelier Marcella van de Vaart

Bussum

Marcella maakt keramische beelden. Met de losse vormen bouwt zij een figuratief beeld. De beelden zijn gekleurd met oxides en pigmenten.

Tevens is zij gegrepen door de Raku techniek. Dit is een Japanse techniek daterend uit de 14e eeuw. De resultaten zijn altijd verrassend, ieder werkstuk is uniek.

 

Marcella heeft haar Atelier aan huis waar zij cursussen en workshops organiseert.

Atelier Ruben van der Meer

Leimuiden

Zijn werk is realistisch met een zichtbare toets. Ook werkt Ruben abstract met verschillende materialen. Gevoel en de emotionele belevingswereld zijn daarbij z’n grootste inspiratiebronnen. 

Schilderen mét en vóór mensen is zijn streven. De studie's 'Zingeving & Spiritualiteit' en 'Creatieve Therapie', die hij momenteel volgt, zijn hier een mooie aanvulling op.
Naast zijn vrije werk geeft Ruben schilderlessen in Leimuiden en Rijsenhout. Zowel in zijn werk als in het lesgeven staat, naast techniek, het proces centraal. ‘Wanneer je het eindresultaat los kunt laten, ontstaan er de mooiste en onverwachtste dingen.’

Lia de Craen Schilderijen

Breda

abstracte schilderijen, beelden, keramiek, textiel, fotografie etc.

Studio KADZ

Koog aan de Zaan

Kom naar Studio KADZ voor de bloemenzee van glaswerk (the GLASS project) van Monica Schumacher

Sommige materialen zijn mooi van zichzelf, andere tonen hun schoonheid pas (of bij uitstek) als je ze uit hun context haalt. Ik hou van glas, van de transparantie, de glans, de diversiteit in kleur - van de kwetsbaarheid misschien ook. En van de vaak ronde vormen. Door glazen vazen, schalen en kandelaars in elkaar te schuiven, creëer ik 3D-collages, bloemvormen die het glas een nieuw verhaal laten vertellen.

Groeiseizoen

Op dit moment werk ik aan een bloemenzee van glaswerk. Ik wil door een oase kunnen lopen van glazen bloemen, ze bij wijze van spreken kunnen ruiken. Mijn industriele studio in de oude Honigfabriek (met uitzicht op de Zaan!) is gelukkig heel ruim. In het mooie hoge licht komen de verschillende kleuren en vormen van de bloemen goed tot hun recht. Bezoekers die mijn objecten voor het eerst zien, zijn vaak verrast: zoiets hebben ze nog nooit gezien.

Luc.

almelo

Conny van Acquoy

Beek en Donk

Geinspireerd door Schotland, realisme en het magisch realisme.

Van Landschappen tot mythe en Legendes.

U bent van harte welkom om onder het genot van koffie en koek, bij mij thuis in het atelier, een kijkje te komen nemen. 

Atelier MarisK

Katwijk aan Zee

TIjdens dit atelierweekend zal de speciale aandacht uitgaan naar schilderijen waarin het bijzondere strandleven van Katwijk aan Zee is vastgelegd.

Door de unieke locatie van het atelier (aan de Boulevard in Katwijk) is het een logisch gevolg dat Mariska zeer regelmatig in de "voortuin" is te vinden. In deze serie werken staat het dagelijks leven op en rond het strand centraal. 

Emilie Lindenbergh

Hilversum

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Emilie Lindenbergh en ik schilder op het moment met veel plezier aan het thema Ruimte. Ik probeer in ruimtes de echo van het verleden, het heden en ook van wat er (kan) gaan gebeuren, weer te geven..... Het verkennen van ruimte speelt een grote rol in mijn leven op het moment.

De schilderijen zijn in acryl, opgebouwd in dunne lagen, losse toets en vlek. Licht en een subtiel gelaagd kleurenspel spelen een grote rol in mijn werk.

Ik geef schildercursussen in Laren en losse workshops over een bepaald thema en meerdaagse workshops in Bergen ( aan zee).  

www.emilielindenbergh.com

atelier Akwaaba

Zandvoort

De Smederij, een voormalige smidse in het hart van Zandvoort, is sinds 2008 Ellen Kuijl’s vaste werkplaats. De sfeer van De Smederij, met de naam atelier Akwaaba, past naadloos bij het werk dat Ellen maakt: rustieke metalen objecten waarin zij gefused glas verwerkt. De aardse uitstraling van het metaal is helemaal op z’n plaats in dit atelier en de kleurige glaselementen geven daar een lichte toets aan.

Zij werkt ook in opdracht en geeft workshops.

www.glaskunst-ellenkuijl.nl

"Hart Nibbrig". Een Atelier van de Dooyewaard Stichting Blaricum.

Blaricum

Atelier Hart Nibbrig is een van de 5 historische ateliers van de Dooyewaard Stichting Blaricum. Alle ateliers zijn geopend tijdens het landelijke atelierweekend op 4 en 5 november. www.dooyewaardstichting.nl.

Kunstenaar Mark Outjers stelt zijn atelier open voor bezoekers. Hij toont zijn recente werk en is persoonljk aanwezig.

 

Atelier de Kameel Loes Scholman

DEN DOLDER

De Kameel is in een oud schoolgebouw waar diverse activiteiten plaatsvinden de hele week.

Loes werkt in het atelier met veel licht en ruimte, vandaar dat er meerdere personen gebruik van kunnen maken. Loes is er op de maandagavond te vinden met een groepje anthousiaste mensen waarvan er 3 deelnemen aan dit Atelierweekend.

Netty Bosgoed

Zij werkt met acrylverf. Veelal met rood als hoofdkleur, vrolijk en ontspannend op doek, ook wel op papier. Ze maakt werk zoals de moorkop (30x30cm) die in het atelier te zien is, dan pakt ze het weer mega groot aan zoals een doek van 1.50x1.90m!Gezellige dames....op dit moment staan er vogels te wachten om uit te vliegen.

Tineke Boeve is veelzijdig, van abstract werkt met acrylverf, wat erg goed tot zijn recht komt, tot realistische taferelen. Ze durft en probeert alles, zelfs gieten met verf. En...het  aquarelleren heeft ze in haar macht.

 

Nol van der Hoef is net als de andere dames zeer veelzijdig betreft het werken met materialen. Van pentekeningen tot abstract werk met acryl gaat hem goed af. De You tube filmpjes dagen hem dan ook uit meer en divers medium te gaan gebruiken, maar dan in eigen stijl.

Loes Scholman

Voorzitter van de vereniging voor amateurkunst schilders "Atelier Den Dolder",

een vereniging die volgend jaar 30 jaar bestaat. Dit gaat zeker een feest worden.

Loes laat een diversiteit aan werk zien, acrylschilderijen in mixed-media, gieten met acrylverf waar grote verrassingen uit tevoorschijn komen zijn haar laatste inspiratie.

Oh zo spannand, geweldig om te doen. Er staan ook enkele speksteen beelden te pronken, daarbij wat beginnend keramiek.

Het werk van alle 4 is te zien in het atelier!

De dames en heer zijn autodidact, Hun motto is: Uitproberen en DOEN!

Wij nodigen u graag uit op 4 of 5 november om te komen kijken, eventueel op doorreis naar Gea Schmidt in Huis ter Heide, of één van de anderen in de omgeving, dubbel de moeite waard om een dagje te reizen.

Wij begroeten u met koffie en thee of iets anders!

Graag tot 4 of 5 november a.s.

 

Vriendelijke groet van

Netty, Tineke, Nol en Loes

Colorful Paintings Ilonka Modderkolk

Apeldoorn

Ilonka Modderkolk is een kunstenaar die op geheel eigen wijze een zelfontwikkelde techniek van verf, was en fotografie gebruikt, vervolgens afdrukt op Aluminium met als resultaat bijzonder kleurrijke kunstwerken.

Ook zijn er traditionele schilderwerken op doek, beelden en sieraden te bewonderen.

Wees welkom en laat je verrassen!

 

www.colorfulpaintings.nl

 

 

Atelier Melany Groohtuis

Hoofddorp

Abstracte schilderijen gemaakt met kwas en palletmes, Acryl op linnen. Maar ook pentekeningen van dieren en dansers. En nog een aantal bronsen beelden.

marianne van beek

Westerland

Atelier Mondriaan. Een atelier van de Dooyewaard Stichting Blaricum.

Blaricum

Atelier Mondriaan is een van de 5 historische Ateliers van de Dooyewaard Stichting in Blaricum. Alle ateliers zijn geopend tijdens het landelijke atelierweekend op 4 en 5 november. www.dooyewaardstichting.nl

Kunstenaar Ronald Zuurmond stelt zijn atelier open voor bezoekers. Hij toont zijn recente werk en is persoonlijk aanwezig. Meer over Ronald en zijn werk op: www.ronaldzuurmond.nl

Atelier Studio DeKraanbaan

Laren NH

Www.valentijnlaren.nl

Valentijn Zwanikken vindt het interessant om na te denken wat je eigenlijk ziet. Hij stelt zelf alles op losse schroeven. Is wat je ziet wel echt wat je ziet. Is het niet een aanname van wat je al kent. De "O, ja, dat is.... " gedachte.

De boodschap: "Verwonder, blijf nadenken en blijf vragen stellen".

Hij gebruikt materialen, voorwerpen of processen uit zijn directe omgeving en plaatst ze terug in een andere context. Zo maakt zijn eigen wereld.

Daarnaast fotografeert hij zij eigen creaties en zo schept hij een nieuwe wereld. Dit lijkt op datgene wat we kennen maar is dus eigenlijk iets anders. Vervreemding terwijl je het niet door hebt.

Www.paulotto.nl

Paul Otto is door zijn tuinspecialisme geïnspireerd geraakt door  bijzondere kleurencombinaties. Hij schildert intuïtief met passie. Zo ontstaat de extravagantie en krijgt zijn Artwork een heel expressionistisch, persoonlijk, figuratief en kleurrijk resultaat. In de portretten zoekt hij vaak een mix tussen Afrikaanse modellen en de mystiek van het Oosten met sprekende ogen en krachtige gezichtskenmerken. Ook schildert hij ieder ander en op verzoek in gewenste kleuren.

 Het schilderen op groot formaat geeft een stoer resultaat. Een echte  'Eyecatcher’ voor het interieur, een winkel of ontvangstruimte van bedrijven.

 

Hannah van Schelven

Dalfsen

Kenmerkend in het werk van Hannah van Schelven is de diversiteit zowel in materiaal als in thema. Terugkerende thema’s zijn vrijheid, vreugde, plezier, verantwoordelijkheid en kwetsbaarheid.

Deze thema’s kunnen tot uitdrukking komen in baby’s en vrouwen, vogels en gebouwen. Zij maakt schilderijen, maar werkt ook in keramiek. Zowel objecten als kommen en schalen.

Volgens Hannah is kunst een experiment, een avontuur, een zoektocht, waarvan de uitkomst nog niet vast ligt en waarbinnen alles mogelijk is.

Naast het maken van haar eigenwerk, begeleidt Hannah ook volwassenen en kinderen in hun creatieve proces, zowel in individuele lessen als workshops.

Marga Boogaard Keramiek

Numansdorp

Mijn keramiek wordt met de hand opgebouwd. De werken bestaan hoofdzakelijk uit rolletjes klei en worden afgewerkt met porseleinslib. Dit slib wordt op zodanige wijze aangebracht dat er een ruw effect ontstaat. Mijn inspiratie haal ik uit geometrische vormen. Ik gebruik de kleuren zwart, wit en teracotta. Dit zijn aardse rustige kleuren.

Gastexposant Ilze Schook toont haar prachtige fotografische tekeningen. U kunt ons samen aan het werk zien en we vinden het leuk om over ons werk te vertellen. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Mieke de Waal

Deil

‘Zachte beelden’ in de vorm van kimono's en jurken, dat is waar Mieke de Waal naam mee maakte. Behalve deze kleurrijke ruimtelijke objecten voor binnen, maakt ze ook teer ogende beelden uit staal die geschikt zijn om buiten te plaatsen. En dan zijn er nog haar tekeningen en schilderijen. Speciaal voor het Landelijk Atelierweekend selecteerde Mieke de Waal een wand vol werk(jes) die nu minder dan 500 euro kosten!

Atelier Christine Lamme Manu

Nieuw-Amsterdam

Schilderen is  voor mij een uiting  van gevoelens en bedenksels.

Deeltijdskunstonderwijs gevolgd en behaald . Hoge school voor de kunsten Antwerpen.

Openingstijden beide dagen van 12.00 uur t/m 17.00 uur.

Atelier De Rode Schuur/Wilma Wassing

Norg

Wilma Wassing maakt zowel figuratieve als abstracte beelden. Ze beheerst technieken als hakken en boetseren en combineert vaak bijzondere materialen in een beeld.

Haar beelden van hout met keramiek zijn aards en krachtig met een eigen vitaliteit en een vleugje mystiek. Haar bronzen paarden en stieren kenmerken zich meestal door het ontbreken van lichaamsdelen. Soms zijn het flarden paard of stierentorsen. Alleen dat wat zij belangrijk vindt, laat ze zien. Eigenschappen als moed ,trouw, kracht, elegantie worden hierdoor juist versterkt. 

De paarden maar ook boten, vleugels op hoofden symboliseren het thema vrijheid, een essentiële rode draad in haar werk.

Wilma werkt vanuit haar atelier De Rode Schuur in Norg. Hier geeft ze ook cursussen keramisch handvormen en workshops rakustoken

Sandra Catsburg

Utrecht

Beeldende kunst en meubels maak ik.

De beeldende kunst bestaat uit houten objecten en tekeningen. Zowel in de objecten als de tekeningen zie je gekleurde vormen die altijd wel ergens aan doen denken, maar die niet eenduidig zijn te omschrijven. Is het nou een dier of een plant of een ding? Kan het nog groeien? Wat doet dat ding in zijn vrije tijd?

De meubels die ik maak zijn even kleurrijk als de beeldende kunst. De kasten, stoelen, tafels, lampen en klokken zijn over het algemeen unieke exemplaren. Ik werk veel voor particuliere opdrachtgevers en ontwerp in nauw overleg een meubel dat precies past bij hun huis of werkplek.

Voor beide werkvelden heb ik een aparte website:
Sandra Catsburg (kunssst) en Sandra Catsburg Meubels.

Studio Sanne de Vries

Alphen aan den Rijn

Sanne de Vries (1972), is op jonge leeftijd begonnen met tekenen, aquarelleren en uitvinden.
Zij studeerde onder andere Handvaardigheid, Ontwerp & Vormgeving, Kunstgeschiedenis en Slavische talen en Oosteuropakunde. Naast haar werkzaamheden is ze altijd blijven tekenen en schilderen. Sanne de Vries werkt sinds 2005 als kunstenaar in Alphen aan den Rijn.
Tegenwoordig maakt De Vries vooral lampen en lichtobjecten van papier en gerecyclede materialen.

Ideevers

Zeist

Patriz

Oisterwijk

De inspiratiebron waaruit mijn beelden onstaan is verbonden met het menselijk perspectief, mens dier en natuur. In mijn kunst is sprake van een voortdurende interactie van verschillnende invloeden, waarbij mijn nieuwsgierigheid mij altijd drijft tot onderzoek naar achtergronden en historie. Ik heb een sterke voorkeur voor gebruik van traditionele materialen zoals klei, brons en een diversiteit aan metalen.

Naast het maken van beelden heb ik me gespecialiseerd in het maken van unieke keramische producten.

CV . Opleiding Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg 1994-1997

Afgestudeerd in de driedimensionale richting, kunstbeschouwing, kunstgeschiedenis en filesofie.

Anpalante

DOETINCHEM

keramische objecten. Ik haal mijn inspiratie uit de mens en de natuur.  

Ik werk graag met felle kleuren ,meestal in combinatie met zwart.

Daarnaast bewerk ik objecten met stippen van groot naar klein.  heerlijk om te doen.

Het vergt wel heel veel geduld. Ik ben dan even in een andere wereld en vergeet alles om me heen.

Atelier Dneend

Aalden

Leo Kaldenbach is graficus en beeldend kunstenaar. Hij volgde zijn opleiding (1969 t/m 1974) aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) in Enschede. Leo maakt als graficus sjabloondrukken, linoleumsnedes en zetselhoogdrukken; Alles is drukbaar in hoogdruk! Hij kreeg voor een van zijn zetselhoogdrukken de BAS Grafiekprijs 2016. Maar hij maakt, samen met zijn vriend/collega kunstenaar Bernard Winkel ook ruimtelijk werk.

Atelier Dorine de Soet

Zutphen

Grote collectie schilderijen en collages van dieren, de stad, IJssellandschappen en mensen.

Na 37 jaar schilderen mag ik wel zeggen: mijn werk draagt iets in zich wat de toeschouwen kan ontroeren, en inspireren. Luchtig kleurgebruik, snelle lijnen, krachtige vormen. Ik maak gebruik van acrylverf wat ik vaak combineer met collage technieken, of ander gemengd materiaal. Mijn dieren zijn mijn muzes. Dieren vertellen mij dat het leven prachtig is.

Zie verder mijn uitleg op mijn website: www.dorinedesoet.nl en kom kijken in mijn nieuwe atelier ( 100m2!) Spittaalstraat 55 in Zutphen (0624611518) tijdens het landelijke  atelierweekend op 4 en 5 november 2017 van 11.00 tot 17.00 uur. 

Ook is er werk bij mij te zien van een gastexposant: Zenobia van Beek: Te zien zijn haar schilderijen en tekeningen van stationsgebouwen en hun voorstudies. 


Er is geschilderd met acrylverf, de tekeningen zijn gemaakt van krijt en inkt.

Het station is een plaats waar de belofte van de verte hangt. Op reis gaan betekent verandering. Ieder gebouw heeft voor haar een eigen beleving en dat is zichtbaar in het werk. 

Zenobia neemt de tijd om de zeggingskracht van het onderwerp te ontdekken. Eenmaal aan het werk werkt ze snel en spontaan. Acrylverf is hiervoor uitermate geschikt.

gerdi zwaan - sculptural ceramics

middelburg

Vormgeving in klei. Klei is mijn passie. Bij mijn kleine werk houd ik van experimenteren met andere materialen. Verroest ijzer, vergaan touw, het voegt vaak iets toe aan mijn werk. In het atelier zijn hier veel voorbeelden van te zien. Achter het atelier staan mijn tuinbeelden. Stoere sculpturen in delen opgebouwd onder het motto: hoe overstijg ik de beperking van mijn ovenmaten

Zondag is tevens de maandelijkse kunst&cultuurroute in Middelburg www.kunstroutemiddelburg.nl

Atelier Sandra van der Meulen

Middelburg

Inkt en rijstpapier, gelaagdheid en transparantie, of beter, transparante gelaagdheid, dat zijn de hoofdbestanddelen van mijn werk. In een eigen beeldtaal probeer ik uitdrukking te geven aan mijn ideeen over het leven.

Ik combineer collage- en druktechnieken met o.a. inkt, acryl, potlood, rijstpapier, kaasdoek en soms ook gevonden materialen. De eenvoud en de puurheid van deze materialen zijn van essentieel belang. Teksten en tekens zijn een steeds terugkerend element, zij vormen een wezenlijk deel van de inhoud en de compositie.

Op de zondag vindt ook de maandelijkse Kunst- en Cultuurroute van Middelburg plaats.

 

Atelier Henk Kraayenzank

Groningen

Galerie Breda Pien heppener en Ton van der Bijl

Breda

Pien Heppener met schilderijen realistisch en surealistisch. 

Ton van der Bijl met schilderijen abstract en epoxy afwerking

Info over schilderlessen en workshops

Lys Vosselman

Arnhem

Ateliergebouw B46 Moniek Nooren

Arnhem

Stenen, hout en ander materiaal in de ruimte een duidelijke ‘stem’ geven, ofwel duurzaam vorm geven aan levensenergie; dát is wat ik doe. Mijn sculpturen nodigen de beschouwer uit tot eigen interpretaties. Ze zijn door figuratieve abstractie tot stand gekomen waarbij het vooral gaat om onderliggende principes van de werkelijkheid. Kunst kan zo ‘iets’ onder de oppervlakte van de geest tot trilling brengen, iets waarop het aanhaakt.

"In de kunst is eenvoud geen doel, maar men komt door het benaderen van de ware betekenis van de dingen, ondanks zichzelf, tot eenvoud." Brancusi

Atelier De Werkplaats

Vught

Atelier Betsy

Laren

Mijn werk is heel divers en kleurrijk. Soms is het fantasie, soms is het realistisch en bij dit alles is de natuur mijn grote inspiratiebron.

Ik werk met acryl, olie en epoxy, gebruik vaak het palletmes en schilder het liefst op grote doeken.

Mijn werk is heel kleurrijk, daar word ik zelf vrolijk van en dan is schilderen  een feestje

Mijn opleding heb ik gehad van diverse leraren aan de Gooise Academie in Laren.

www.atelierbetsy.nl

 

 

Atelier Patricia Achenbach-Veira

Deventer

Ook dit jaar doe ik weer mee. In mijn Pop-Up Atelier in de achtertuin ga ik dit jaar mijn lopende project “An Apple a Day” promoten.

Mijn project:

Op 26 december ben ik begonnen met mijn serie “An Apple a Day”, waarin ik elke dag op A4 formaat experimenteer met verschillende materialen en technieken maar steeds als onderwerp de appel gebruik, als geheel of verwerkt of verrot.

Om de lijsten voor dit project en een boek te kunnen bekostigen ben ik een crowdfundingsactie gestart waarvoor ik uiteraard tijdens dit weekend de nodige aandacht zal vragen, met een sneak-preview expositie.

In het pop-up atelier kunt u naast het bezichtigen van de sneak-preview expositie, ook werk zien, huren en/of kopen uit mijn KUNSTUITLEEN.

Onder het genot van een kop koffie of thee kunt u ook nog deelnemen aan een workshop MONOTYPEN. Een techniek die ik ook in mijn project regelmatig gebruik.

U bent van harte welkom op zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

Marja Thole

Laren

Bronzen beelden voor in huis of in de tuin. Dieren ( schapen, vogels, ijsbeer enz.) en personen." Google mijn naam - marja thole en bekijk meer foto's eveneens van mijn beelden !  zie ook schilderij  op het affiche  "magere brug A'dam"    onder vermelding  VOGELHOF in Laren N-H.

Schilderijen met gebruik van acrylverf. Natuur/dier/personen/stillevens. Onderwerpen zijn mensen, natuur en dieren zoals hiernaast te zien de paarden van de Camarque in Zuid Frankrijk.

Vredelaan 25  1251GD  LAREN    (aan de Hilversumkant van de A1)

telefoon    035 5387376           mail     marja.thole@xs4all.nl

Oene Gerritsma

Arnhem

Mijn werk varieert tussen toegepaste en autonome kunst. Ik maak lampen sieraden en gebruiksvoorwerpen. Hierbij zoek ik naar wat het object met ruimte en licht doet, letterlijk en niet letterlijk. Ik bedoel met 'niet letterlijk', hoe het op ons uitwerkt hoe het licht en ruimte in onze waarneming geeft. De magie waarmee dat met ons communiceert is voor mij de belangrijkste inspiratie. 

Esther Eggink PORTRETTEN

Oosterzee

In haar werk laat zij zich beïnvloeden door boeken, films, toneelstukken, muziek en verhalen.

De persoonlijke helden die hieruit voortkomen, zoals Fernando Pessoa, Simone de Beauvoir, Samuel Beckett, Jorge Luis Borges etc. zijn terugkerende personen op haar schilderijen.

Hierbij gebruik makend van krachtige tekenachtige lijnen, waarbij het proces minstens zo belangrijk is als het resultaat. Meestal in olieverf en houtskool is favoriet als tekenmateriaal.

Ook portretten in opdracht! Zij geeft schilderles bij het CVK It Toanhûs en in haar eigen Atelier.  www.esthereggink.nl

 

Annemarie Noorderwerf, ArnhemsBuiten B46

Arnhem

Het Landschap

Atelier Franz Bodner- Galerie Happy Art

Hoofddorp

Franz Bodner design voor het hart
Met zijn onuitputtelijke positieve instelling wil Franz Bodner de boodschap van liefde uitdragen. Opgezet in eenvoudige vormen en heldere verzadigde kleuren tonen de doeken en objecten een vrolijke wereld vol genegenheid. Ook zijn abstracte werk wordt door de clientèle zeer gewaardeerd. Van dit werk is tevens een deel te zien op deze website.

Schilderijen, zeefdrukken, sculpturen, objecten. Popart en abstract.
Ook werk in opdracht.

Andela-Art&Design

Ijmuiden

beeldenglastruus

Hoevelaken

Beelden: Ik hak iedere week bij Beeldhouwgroep de Plaggenhoef.

en maak voornamelijk abstracte beelden voor in huis en tuin.

Glas: voor glas heb ik diverse cursussen gevolgd, dat maak ik niet thuis, maar kan wel al mijn werk laten zien. Het glas is gefused en sommige werken zijn gezandstraald of in een mal gemaakt.

Ellen Grote Beverborg ateliergebouw B46

Arnhem

Veel nieuw werk dat nog nooit getoond is!!!! ook enkele iconen.

 

 

"KuNsTRaDe"

Den Haag

Studio 00.10 (en illustratiestudio Anne Luchies) - Ateliergebouw B46

ARNHEM

Anne Luchies maakt monotypes die vaak wat weg hebben van rotstekeningen. In de monotypes is vaak duidelijk de voorliefde voor knokige vormen te zien. Bokjes, hazen, berken vormen vaak het onderwerp.

In het dagelijks leven is Anne Luchies illustrator en infographicmaker en wisselt graag af met het maken van vrij werk.

Frisse en snelle illustraties en heldere infographics met de hand gemaakt -oostindische inkt, gouache, monotype- of met computer -programma’s als illustrator, photoshop-. Specialisme: illustraties voor magazines, jaarverslagen, kranten, folders, vaktijdschriften, gebruiksaanwijzingen, websites en educatieve projecten. Daarvan meer op anneluchies.nl.

Atelier 33

Beekbergen

EKKERS BEELDEN

Nes Gem Dongeradeel

EKKERS BEELDEN BEVINDT ZICH IN DE VOORMALIGE LAGERE SCHOOL DE TARISSING IN NES GEM DONGERADEEL. HET ATELIER IS OOK GEOPEND TIJDENS DE KUNSTWEEK T/M ZONDAG 12 NOVEMBER. GELIJKTIJDIG EXPOSEERT IN HET KADER VAN DE KUNSTWEEK HET KUNSTENAARSINITIATIEF ARTCHIPEL IN HET GASTATELIER OP DEZELFDE LOCATIE: LOCATIE ARTCHIPEL.

 

Bas-is Atelier

Groningen

Onder de bedrijfsnaam Bas-Is Atelier maakt Maria Koijck ruimtelijk werk en Ron Glasbeek schilderijen in het atelier aan de Oostendeweg 36 op industrieterrein Winschoterdiep te Groningen. De Galerie is gevestigd in Pluimerstraat nr.15. Met haar ‘community’-projecten wil Maria mensen bewust maken van de mogelijkheid om afval als materiaal te zien dat hergebruikt kan worden. Zo maakte ze grote beelden van schroot en petflessen met communities in Vermont(USA), Port Alfred(Z-Afrika), Florianopolis(Brazilië) en Casablanca(Marokko). Ze maakt daarnaast autonoom werk van schroot. Ron werkt eveneens thematisch en laat onder de noemer ’Berookte Beelden’ een ander gezicht zien van Roma en Sinti gemeenschappen in Europa. Hij exposeerde o.a. in Herinneringscentrum Kamp Westerbork, bij de Europese Commissie in Brussel en in het Museum voor Romacultuur in Brno/Tsjechië. Tijdens het Landelijk Atelierweekend wordt recent werk van beide getoond.                   

 

 

Samimi

Den Haag


Beste bezoeker van atelier Samimi

Welkom in mijn wereld.
De wereld van emoties, gevoelens, inspiratie.
De wereld die van mij de mens maakt die ik graag wil zijn.
Ik zie ,
ik kijk,
ik voel,
ik maak mee wat u misschien niet meemaakt of hebt meegemaakt
Of misschien juist wel.
Ik voel wat ik, en vooral wat andere mensen dagelijks meemaken.

Dat alles probeer ik op mijn manier en met gebruikmaking van mijn vaardigheden in schilderijen foto’s, gedichten, verhalen e.d uit te beelden. 

Het is voor mij een eer, dat u de moeite neemt en de tijd vrijmaakt om deze tekst te lezen en eventueel langs te komen om een kijkje te nemen in mijn wereldje.

Bij interesse en aankoop van een van mijn schilderijen krijgt u vandaag wegens " landelijke Atelierweekend" 20% korting. Als u dat wenst komt uw naam op de inkooplijst.

10% van opbrengst van 4 en 5 november gaat naar de girorekening van het Kika en Rode Kruis. 

Vanzelfsprekend staan thee, water, en koekjes Klaar.

Met vriendelijke groeten,

Monireh Samimi

Van Alkemadelaan 1

2597 AA Den Haag .

De deuren van mijn atelier zijn voor u open:

op zaterdag 4 november van 13:00 tot 18:00

en

Op zondag 5 november van 12:00 tot 18:00

zaterdag en zondag is parkeren in de omgeving gratis

 

Atelier Tekenen en Schilderen Martha Goedings

Utrecht

In het Atelier zijn Sumi e  inktschilderijen en acrylschilderijen op doek te zien. Terugkerende thema's zijn: de natuur : Bomen, Bloesem, Bloemen, Portretten. Martha zoekt naar een tussenvorm tussen Sumi e werk en de acrylschilderijen. Aangezien het atelier in het Maximapark (Vleuten/Utrecht) ligt, is de inspiratie overal te vinden.

Liek!

Hoorn

De schilderijen van Liek! kenmerken zich door de mooie heldere kleuren. Daarmee maken ze een interieur helemaal compleet. Zowel particulier als zakelijk.
Het doek spat van de wand. Het lijnenspel is zodanig dat je geboeid blijft kijken.

ArtLiving/ Lilian Berg

Amsterdam

O'I Live in my Art'

Het leven is een grote uitdaging op alle fronten. En gaat veelal over grenzen verleggen. Sinds mijn schildersatelier is verhuisd naar het thuisfront is dit zeker een uitdaging om mijn kunstaktiviteiten te tonen aan een oprecht kunstminnend publiek !

Te zien : Schilderijen, tekeningen, Artbox en boek 'Groen Licht'. Plus een onconventionele inrichting van mijn Living 

Zie meer inhoudelijke info op mijn website:

lilianberg.com

I invite you to step into my ArtLiving !

HASCHER atelier, sieraden / schilderkunst

Wijhe

Schilderkunst:  Verbeelde abstracte landschappen, acryl op doek.

Sieraden: Contemporary Geometric Beadwork, Beadembroidery, Beadwork. ( gemaakt met miniscule glas-kraaltjes) zie ook:  www.hascher.nl

 

atelier voorts

SINT HUBERT

Welkom in atelier Voorts waar u kennis kunt maken met de schilderijen van Elsbeth Roest en met de fotografische prints en 3D recycle-art van Jan Bastiaans uit Cuijk.

Elsbeth Roest laat recent werk zien; landschappen die opgebouwd zijn met mixed media. Het gaat haar niet om direct herkenbare landschappen maar meer om een beleving die een geabstraheerde vertaling vindt in gellaagdheid en kleur. In het atelier worden tevens de schilderlessen en workshops gegeven.

Jan Bastiaans (Cuijk) laat vooral zijn 3D recycle-art en fotografische prints zien, experimenteel en actueel gezien de overvloed aan petflessen op de wereld. Het 3D werk wordt gebruikt als uitgangspunt voor fotografische prints op bijvoorbeeld aluminium. www.janbastiaans.nl

HOOFDKANTOOR BIJZAKEN

Zutphen

HOOFDKANTOOR BIJZAKEN is het schat-eiland-atelier van schrijver/kunstenaar Nicolette Berendsen. Het is er rijk gevuld met op akkers gevonden scherven en andere materialen, die een bron vormen voor de verschillende kunstprojecten. 

Het boek "In naam der Koningin, een ABC voor de Bij", is het meest recente werk van Nicolette Berendsen. Het eerste exemplaar is de afgelopen zomer tijdens de Biënnale aangeboden aan de Koningin van Zutphen, de vrouwelijke Burgemeester. Het heeft een gevaarlijke Bijvriendelijke, Bestuivende werking en zal tijdens de open atelierdagen een centrale rol innemen in het Hoofdkantoor Bijzaken.

In dit atelier en het aangrenzende atelier van kunstenares Linde Leijh wordt sinds jaren eveneens de cursus Woord in Beeld gegeven, waarbij cursisten een eigen boek maken in Woord en Beeld. Ook enkele van deze boeken zullen tijdens de open atelierdagen in dit atelier te zien zijn. Zo kan men een goede indruk krijgen van de cursus. 

Francisca Kalmijn

AMERSFOORT

Welkom in mijn atelier en laat je betoveren! Ik schilder verstilde taferelen, met natuur als uitgangspunt, met een vleugje tover en nostalgie. Soms zoom ik in en creeer op die manier een bijna abstract beeld. Het wordt omschreven als lyrisch abstract, ook wel 'het nieuwe impressionisme' genoemd. Ik ben technisch goed onderlegd maar schilder uitsluitend op gevoel. Mijn schilderijen raken mensen omdat het over dingen gaat die je niet in woorden kunt uitdrukken maar die wel 'voelbaar' zijn op het doek. 

Voor de gelegenheid zijn er kleine 'Kalmijnen'te koop vanaf 45,- euro. 30 x 30 cm, 24 x 30 cm en tekeningen. 

Ook is vlak om de hoek (van Effenlaan 4) het atelier van Heleni Greeve open (atelier 'On wings of love') met intieme schilderijen. Voor ons allebei zijn kleur en licht een oneindige inspiratiebron

Innerlijk Landschap

Aardenburg

Innerlijk landschap is een centrum voor creativiteit, spiritualiteit en persoonlijke groei.

Tijdens het open atelier weekend is er een expositie van schilderijen en gedichten te zien.

Schilderijen onderwerpen; Mystiek, sfeerbeelden, intuitieve droomlandschappen. (Abstract en figuratief )uitgevoerd in acryl, olieverf en gemengde technieken.

Gedichten aanvullend op de schilderijen.

Gedichtenbundel: "Over het leven tussen Hemel en Aarde".

 

 

Charlot Terhaar sive Droste

Kockengen

THE PROCESS EXPLAINED
Being in a state of flow, transcends a feeling beyond time and space, every streak of color or kindled shape arise out of an intrinsic desire to draw and paint.
Inspired by nature and meditation the paintings of Charlot
emerge responsively through different phases, exploring ‘worlds’ in which chaos and harmony meet and must agree somehow. Therefore, this organic process has to playfully alternate between contingency and control, roughness and refinement and free-form gestures versus precise detailing.
The semi-abstract paintings contain hyper-surrealistic and/
or figurative elements, unleashing infinite possibilities in perception. They are a combination of vivid contrasts, a myriad of intertwined levels, and exuberant layers ready
to be freely explored and discovered.

SaraMare

Boxtel

SaraMare richt zich nu op uitvaartwaden die in opdracht worden gemaakt. Naast deze waden en aanverwante artikelen laat ik tekeningen, schilderijen en wandkleden zien. 

In mijn atelier zijn kunst en spiritualiteit onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

 

atelier Odelein

Almere Haven

MOOIwerk Dokkum

dokkum

MOOiwerk Dokkum is een atelier en winkel van edelsmederij Op de Vlakte en pottenbakkerij Atelier KleiTaal. Al het werk, zoals grote ringen met edelstenen of stijlvolle koffiebekers in de kleur Dokkums Blauw, worden hier ter plekke met liefde gemaakt. Maar er is meer te zien en te beleven! Zie ook hoe Atelier Kesjer van schaapshuiden, onder ander van haar eigen kudde, prachtige warme wanten, sloffen en jassen maakt. En kunstschilder Boukje Westra wijnja schildert de natuur in haar omgeving; graslanden met grazende koeien of een haas op haar goede. Ons atelier is een voorbeeld van het nieuwe ondernemen; samen versterken we elkaar!

Marjolein Schiffers

Laren nh

Expressionistisch/absfract

ARTCAPELLE kunstcollectief

Capelle aan den IJssel

JAC Paintings

Bussum

In het leukste straatje van Bussum is het atelier en galerie van JACqueline de Vries. Zij heeft het laatste jaar gewerkt aan de collectie Ubuntu. Ubuntu is een Zuid Afrikaanse filosofie die erop neer komt dat WIJ meer is dan IK. In deze serie schilderijen ging JAC met haar kwasten de wereld over en laat zien hoe mooi WIJ zijn.

Ad van Dingenen

Arnhem

Ad van Dingenen

Zijn hedendaagse kunst heeft een innovatieve uitstraling!

Zijn kunstwerken lijken op het leven ...

Met zijn werken wil hij mensen inspireren om kracht, kleur en passie te ontdekken, te inspireren om deze kenmerken in zichzelf te vinden wanneer ze kijken naar zijn kunstwerk.

De werken zijn glad, maar niet gepolijst, rauw en puur, maar niet ruw; ze zijn levendig en soms turbulente, maar zonder storende lawaai.

" Donkere tinten zijn nodig om de heldere kleuren eruit te laten springen, zodat deze kleuren kunnen schitteren en sprankelen tot hun maximum".

Tijdens het atelierweekend is iedereen van harte welkom in zijn atelier.

Voor koffie of thee wordt gezorgd.

 

Voor verder informatie : www.advd-art.com

Facebook: advan.dingenen

Email     : ad@advd-art.com

Tel         : 06 45403485

Ook is Ad van Dingenen aanwezig tijdens De Nationale Kunstdagen in Nieuwegein 10 en 11 November. Daar exposeert hij met Graphics, sculpturen van aluminium, kristal en hout.

Rose Heuff

Amsterdam

Kunsthoven op De Plek

Eindhoven

Kunsthoven exposeert en stelt speciaal dit weekend haar atelierdeuren open in het prachtige bedrijf verzamelpand "De Plek" te Eindhoven. www.deplek.nu Wij promoten ons op facebook Kunsthoven en op de website van Kunsthoven en www.affre.nl.

Onze huidige kunstenaars zijn Luc Verhaart met stenenbeelden, tekeningen en schilderijen in oa aquarel. Jaap Oomen zijn game-art-tekeningen. Albert Bockholts tekenkunsten. Nelly Fredriksz met tuinbeelden van Paverpol in zeer groot tot minimalistisch. Marijke Kraayvanger met haar schilderijen Maria Catharina vol emotie en passie en de fleurige schilderijen van de onbewuste kunstvorm van Everjanneke.

Iedereen is gratis welkom en heb je zelf interesse om ons eens mee te laten denken in de kunst en kleuraankleding van jouw onderneming, dan contact met Everjanneke. Wij inspireren graag.

Vind "De Plek" en kom genieten van de koffie, thee in de sfeer van de pianomuziek van Susan Johnson!

Gezellig, tot ontmoeten! 

Iris van Haaren en de D.O.T.S

Bilthoven

ANDREA JANSSENS

Terneuzen

ATELIER/EXPO ANDREA JANSSENS TERNEUZEN

Voor Andrea Janssens is schilderen een zoektocht om op authentieke wijze elementen uit haar eigen levensverhaal naar verf te vertalen. Ze vertrekt vaak van concrete zaken: iets wat ze heeft meegemaakt of heeft gelezen in de krant, iets wat ze heeft gezien. Vaak is de aanleiding een bericht over onrecht tegen vrouwen, een thematiek die haar persoonlijk raakt. Maar het kan ook een kindertekening zijn die haar inspireert. Toch zijn haar schilderijen zelden figuratief - in de loop der jaren is haar werk steeds abstracter geworden. De duidelijke ideeën die ze bij aanvang heeft, vervagen terwijl ze schildert. Daarbij gaat Andrea Janssens heel intuïtief te werk, vertrekkend van een heel eigen kleurenpalet, waarin een doorleefd okergeel, een vlezig rozerood en een zinderend bleekblauw de boventoon voeren. Al schilderend beginnen kleuren en vormen een eigen leven te leiden. Gaandeweg tekenen zich leegtes af in het kleuren- en lijnenspel. Deze bieden Andrea Janssens de levensnoodzakelijke ademruimte en zijn een belangrijke bron van inspiratie voor het verdere proces. Soms worden kleuren en lijnen meermaals overschilderd, omdat zij soms even nodig zijn maar vervolgens weer mogen verdwijnen. Niet het einddoel is belangrijk, maar de weg die Andrea Janssens schilderend aflegt.

website: andreajanssens.com

 

Ger Zaagsma bij galerie Zaansgroen

Zaandam

Ger Zaagsma heeft een voorliefde voor luch­ten. Liefst niet van die saaie blauw, maar grauwe. "Ik houd wel van mooi weer, maar niet om te schil­deren", zegt hij. "Toen we in Jisp woonden en ik via het Jisperdijkje naar Purmerend fietste kwam ik soms 'met de billen in de berm'." Dan kon hij liggende op zijn rug heel lang naar die luch­t kijken. Die kleuren en vormen zitten opgesloten in zijn hoofd en hij gebruikt de beelden als het hem uitkomt. Veel van zijn werken zijn verstilde landschappen. Mensen zie je weinig bij hem, soms om perspectief of diepte te benadrukken. Al vindt zijn vrouw dat hij heel goed mensen kan schilderen. Olieverf is nu zijn passie. "Ik dacht altijd dat ik alleen een aquarellist was" zegt hij. Dus maakte hij veel aquarellen. "Geen aquarel kan ooit hetzelfde zijn. Verf en water mengen zich vanzelf."

'Buiten' maakt hij snelle schetsen en tekeningen of foto’s. 'Binnen' werkt hij het liefst zonder mensen om zich heen. Hij heeft een prettig werkatelier aan het Pakhuis plein naast de Stoomhal in Wormer. Voor olieverf heb je ruimte nodig. Thuis heeft hij nog een klein atelier, waar hij aquarellen maakt en tekent. De ruimte in Wormer heeft geen daglicht, maar is groot genoeg om zijn olieverfschilderijen te maken. Hij werkt 'puur uit de tube'. Zonder verdunner of mediums brengt hij de olieverf direct aan. (tekst Ron Amesz)

Informatie
Openingstijden 13.00 - 17.00 uur
Route-informatie
www.zaansgroen.nl

Atelier Ab Bout

Slagharen

Ik ben schilder, aquarelist, tekenaar en etser. Als schilder werk ik het liefst met olieverf, dit trage medium vraagt veel concentratie en geduld. Verdieping en aandacht zijn noodzakelijk bij de onderwerpen die ik kies of in opdracht maak. Mijn thema's zijn het landschap en het portret. 

 

 

Diana Nooten Art

Drimmelen

Dit bijzondere haven atelier van kunstenaar Diana Nooten Art is alleen op zondag geopend tijdens het landelijke atelierweekend. 

Het atelier is te vinden in de nieuwe haven van Drimmelen, vanuit het atelier heeft u een prachtig uitzicht op de haven en op de rivier de Amer. Een zeer inspirerende omgeving, wat u ook terug zult zien in haar werken.

Ze is zondag zelf aanwezig en laat haar nieuwste werken zien, dit zijn digitaal gemaakte werken uit de serie LiLyLoVe. Maar ook de andere werken (schilderijen) uit deze en andere series zijn dit weekend te zien.

Diana geeft in haar atelier tevens schilderlessen gedurende het inloopatelier, workshops en bedrijfsclinics. 

In haar atelier is ook een kleine tentoonstelling van haar cursisten te zien zodat u een goed beeld krijgt over de workshops.

Het atelier bevindt zich op de eerste verdieping op Cromsteven 6a, op de hoek (Marinaweg) van een grote stallingsloods.

Het is helaas, gezien de trap, niet toegankelijk voor minder validen.

Parkeren kunt u langs de Amer.

Andres Cimas Atelier

Amsterdam

Andres Cimas Ramos, geboren in Barcelona in 1979,

is een multidisciplinair kunstschilder. Vanaf jonge leeftijd heeft hij een tomeloze drang om te schilderen en tekenen. Dit beweegt hem om te experimenteren met een eindeloos aantal technieken en materialen, wat resulteert in een rijke verscheidenheid van picturale stylen

en verftexturen met een onirisch karakter.

In zijn werk komt een breed scala aan onderwerpen voor die alle als kenmerk

hebben dat zij een visie op de werkelijkheid voorstellen, gefilterd door een droomwereld.

Zijn schilderijen waren de afgelopen 2 jaar behalve in Amsterdam onder andere te zien in Rotterdam, in het familiemuseum in Maastricht en ook in diverse exposities in Londen, Parijs, München en zijn geboorteplaats Barcelona. Cimas' schilderijen waren eerder dit jaar onderdeel van de vaste collectie van Art Gallery New Amsterdam in het centrum van Amsterdam. 

Spaansrood

Haarlem

U mag naast mij staan en kijken hoe ik mijn sieraden maak.

Art-Anja Keramiek

DUSSEN

Mijn Sculpturen, vazen en schalen worden met de hand opgebouwd. De werken ontstaan vanuit mijn gevoel.

Gastexposant Margot van Mierlo toont haar prachtige schilderijen. 

Wij vinden het leuk om over ons werk te vertellen. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Wendy Alblas

Nieuwersluis

Krachtig en autonoom met een duidelijk spanningsveld tussen mens en dier, waarbij het dier een sterke rol krijgt toe bedeeld. De Kreeft als oerdier overleeft de mens en het paard, de vis staan symbool voor de strijd tussen natuur en cultuur.

Dit is kenmerkend voor het werk van Wendy Alblas. Dit thema werkt ze uit in grote kleurrijke figuratieve totaal composities op doek, in kleinere collages tegenwoordig ook in brons sculpturen en in samenwerking met Fotograaf Elisabeth van den Arend Schmidt doormiddel van een foto serie; New Dialogue.

 

Atelier met Stip

Lochem

Astrid Bakkum (1968)  is geboren in en getogen in Noord-Holland en woont sinds 9 jaar in Lochem.  

Het werk van Astrid is divers; ze combineert figuratieve en abstracte technieken. Zij onderzoekt verschillende materialen; acrylverf en mixed media ( mediums, pasta, collages). Kenmerkend is de gelaagdheid in het werk, soms glacerend dan weer verdikte sporen van het paletmes. Haar kleurgebruik straalt een warme en prettige sfeer uit. Afwisselend kiest zij voor het grote doek en dan weer het kleinere vlak.

Inspiratie doet zij onder andere op in haar eigen leefomgeving, uit observaties, haar spelende kinderen, vormen in de natuur, aan zee, in het buitenleven in Frankrijk etc. 

Terugkerende thema’s zijn vrouw- en kinderfiguren, dromerige landschapsimpressies, bloemen en servies.

Astrid Bakkum deelt haar passie voor schilderen graag met anderen onder de naam Atelier met Stip. Ze geeft les en workshops aan particuliere en zakelijke groepen vanuit de visie; Door te schilderen leer jezelf en elkaar beter kennen.

Vanaf september jongstleden heeft Astrid haar vaste atelierruimte betrokken in het oude stadshuis in het centrum van Lochem. In de regel heeft zij daar flink wat werk in stock, beschikbaar voor verkoop. 

Tijdens het landelijke atelierweekend vertelt Astrid aan geinteresseerden over haar werkwijze bij het schilderproces en kun je je laten informeren over het cursusaanbod. Tussen de ontmoetingen door schildert zij aan een kunstwerk in wording. 

Top