Agenda

Agenda uitgelicht

Atelier de School

In ons karakteristieke atelier in het oude schoolgebouw midden in Gorssel en op een steenworp afstand van Museum More heeft Boukelien Brinkman haar werkplek. Ze schildert portretten van mens en dier, maar ook de oude meesters inspireren haar. Loop gerust naar binnen en kom een kijkje nemen. Kijk ook alvast op www.ateliergorssel.nl voor haar kunstwerken. 

Zaterdag Expositie
Zondag Expositie
Atelier de School
Geopend op:
Soort kunst:

Atelier Jannet Vegter

Welkom in mijn atelier in het middeleeuwse stadscentrum .Ik laat u graag kennismaken met mijn/ons ** werk op17 en 18 november a.s.

Mijn  meeste schilderwerk kent een paar dimensies.  

Ik werk op hout en doek ; met behulp van plastisch materiaal laat ik 'verhalen onstaan met grassen, mossen , hout en alles waar mijn werk om 'vraagt'.

De laatste jaren maak ik veel klein werk ( 20x20 cm) 

Prijsindicatie: vanaf 5 tot 500 euro  

Boeken:

Een tweetal kinderboekjes heb ik zowel geillustreerd en geschreven .

- ÍK

- 'Wanneer komt pappa thuis?' 

Ik nodig u graag uit op: www.jannettevegter.nl  voor meer info.

**Op zondag de 18e treft u ook mijn collega Fenny Geysen , eveneens (www.fennygeyssen-art.nl  

Zaterdag Museumkwartier
Zondag Museumkwartier

Atelier Fieke Hordijk

In het 'Atelier Fieke Hordijk' worden beelden gemaakt, wandobjecten, sieraden.
Werk ontstaat naar eigen ontwerpen, maar er kan ook opdracht gegeven worden om een ontwerp te maken en uit te voeren.

Op dit moment ben ik bezig met het verbeelden van de Canto Ostinato, een compositie van Simeon Ten Holt (nederlands componist, 1923-2012). Ik ben gestart in 2015 en ben nu bezig met de laatste 5 meters van de 20 meter waar het werk uit zal gaan bestaan. 

Zaterdag Open atelier
Zondag Open atelier

Art & Else, Else van der Sloot

krachtige teken- en schilderkunst, van realistisch tot en met abstract werk. Specialiteit portret mens en dier. Tevens beeldend werk in marmer, hout en hardsteen, en portretten in keramiek. Else werkt ook veel in opdracht, maar geeft ook cursussen en workshops in haar huisatelier alsook op lokatie.

Zaterdag Aanbieding in
Zondag Aanbieding in

Galerie Rueb-Tiekstra

"Bits and Pieces"

In 2050 bestaat de wereldbevolking naar schatting uit 50 miljard mensen. Een opeenstapeling van zoveel individuen, zoveel culturen met ieder een eigen geschiedenis en toekomst.

Gaat mijn werk over de mens in de toekomst? De verre toekomst heeft altijd mijn interesse gehad. Wat zou ik graag even om  het hoekje willen kijken in de wereld over 1000 jaar en over 10.000 jaar. Hoe zal de mens zich ontwikkelen? Zal de mens nog bestaan?  Kunnen we het af met een arm of een been minder? Of beter: wat missen we om een toekomst te garanderen?
Of zijn we  digitaal geworden. Zal de mens eindigen als een databankje  in de wolken? Digitale fragmenten in de lucht?

Of gaat mijn werk over : wie wil er  in  het verleden blijven? Wie leeft er met schuldgevoelens, verdriet, traumatische ervaringen, of spijt? Of durf ik zelf niet naar het verleden terug te kijken?

Ik wil met mijn beelden een opeenstapeling van fragmenten laten zien. Ieder fragment is een mens. Hoe vormen we met elkaar een wereld? Of zijn het fragmenten van de toekomst, of van mijzelf? Het blijft een grote puzzel.

Dieneke Tiekstra

Zaterdag Workshop boetseren
Zondag Workshop boetseren

Sisters in Klei

"Sisters in Klei" Adje en Elly, wij laten u keramiek - Raku gestookte objecten zien.    

Bij mooi weer gaan we Rakustoken in de tuin.

Een spannend en verrassend en inspirerende gebeurtenis. 

Met aarde, vuur, rook en water ontstaan de prachtigste werken.  

Zaterdag Rakustoken
Zondag Rakustoken

Ateliergebouw De Wasserij

Ateliergebouw De Wasserij organiseert tijdens het Landelijk Atelierweekend veel gratis workshops, waaronder animatie, schilderen en fotografie. Zie de agenda voor het overzicht.

Zaterdag Gratis workshops
Zondag Gratis workshops

Atelier Kunstbreak

Kunstbreak is een leuk dorpsatelier waar jong en oud terecht kunnen voor teken- en schilderlessen.

Tijdens de landelijke atelierdagen (op  17 en 18  november) is er  een bijzondere tentoonstelling met werken van Carla de Korte , Irma Troost, Jeannette Ruigrok, Avi Lev, Colette Jacobs, Andre den Hartog, Mirjam Kleijwegt, Audrey Soeterbroek en Marijke Wessel. En dat niet alleen! Speciaal voor dit landelijke atelierweekend zijn zij een uitdaging aangegaan, door op elkaars werk te reflecteren en een nieuw werk te maken geïnspireerd op een werk van een collega. Dit gaat vast boeiende ‘schilderijen, tekeningen en /of aquarellen opleveren.

Als bezoeker krijgt u bovendien een leuk mapje met ansichtkaarten.

Daarnaast kunt u ook zelf aan de slag.

Op beide dagen kunt u gratis deelnemen aan een laagdrempelige workshop… o.l.v. Marijke Wessel. tekenen met grafietpoeder ! U zult verrast worden door de mogelijkheden van dit materiaal. Deze workshop is doorlopend , maar alleen tussen 11.00-13.00 uur!

En op zondagmiddag is er bovendien een sessie modeltekenen (natuurlijk staat het de bezoekers vrij om mee te doen).

Websites van enkele deelnemende kunstenaars:
www.marijkewessel.nl
www.mirjamkleywegt.nl
www.colettejacobs.kunstinzicht.nl 
www.irmatroost.nl
www.carladekorte.nl
www.levdesign.nl

Zaterdag Expositie, workshop en toelichting
Zondag Expositie en workshops

Koeienschilderij - Tinka Schilperoort

Ik laat je graag zien waar en hoe ik mijn schilderijen maak. Ik schilder realistisch, voornamelijk koeien, maar soms ook andere onderwerpen. Ik gebruik heldere, sprekende kleuren zodat een levendig schilderij ontstaat; schaduwen creëren diepte. 

Ook tijdens het atelierweekend werk ik aan mijn nieuwste schilderij, dat met iedere laag olieverf meer tot leven komt. Wil je meer weten of zien, bezoek dan mijn atelier in het oude centrum van Delft: open op zaterdag 17 en zondag 18 november van 12.00 - 16.00 uur.

Kijk, naast mijn website, ook eens op www.facebook.com/koeienschilderij. Hier laat ik ook zien hoe ik mijn schilderijen opbouw.

 

Zaterdag beeldhouwer Jolanda Drukker Murray
Zondag beeldhouwer Jolanda Drukker Murray

CobieSchoneveld Beelden

Maken waar ik zin in heb, stoeien met de steen, verschillende technieken en stijlen uitproberen.

Elk beeld is een uitdaging waarbij je nieuwe mogelijkheden maar ook beperkingen tegenkomt.

Zaterdag
Zondag CREATIEF MET STEEN

vd2L-keramiek -José van den Tweel

Mijn keramieken werkstukken hebben bijna altijd te maken met (oude) industrie en bedrijfsgebouwen. De kracht en robuustheid van oude fabrieken, de duidelijke vormen is wat mij aantrekt. Maar ook het verval, roestlagen op ketels en leidingen, afgebladderde of half ingestorte muren.

De meeste werkstukken worden voorzien van een sinter-engobe die weer weggewassen wordt, waardoor de werkstukken een verweerd, gepatineerd uiterlijk krijgen.

Mijn inspiratie haal ik  uit oude (bedrijfs)gebouwen en fabrieken in mijn omgeving, maar ook op vakantie of via internet. De wereld is mijn zoekgebied.

Sinds een paar jaar maak ik ook grafiek, 2-dimensionaal werk voor aan de muur in verschillende druktechnieken. Het thema blijft wel hetzelfde. Het zijn voornamelijk industriële landschappen.

Naast mijn werk in eigen atelier staat er ook tot eind van dit jaar 10 werken in Museum Nijkerk, Venestraat 16. De openingstijden hiervoor zijn dinsdag t/m vrijdag 13.30-16.30 uur en zaterdag 10.00-16.00 uur. Zondag gesloten.

 

 

 

Zaterdag open atelier
Zondag open atelier

Ateliers 99a | Ria van Dijk

Ria van Dijk

Batikschilderijen | Zeefdruk op batik | Droge naald en batik 

Vaak landschappelijk en expressief van kleur.

 

Ook kunt u voor een workshop inschrijven.

Zaterdag Actie
Zondag Actie

Atelier-Galerie Yvette Jansen

Atelier-Galerie Yvette Jansen is de werkplaats en expositieruimte van goud- en zilversmid Yvette Jansen en haar man, beeldend kunstenaar, Frans Steginga.

Naast sieraden van goud en zilver, gecombineerd met verschillende soorten edelsteen, is er beeldend werk (schilderijen, beelden, grafiek) te zien. Geregeld is er een expositie met werk van andere kunstenaars. 

Naast een eigen collectie, wordt er ook in opdracht gewerkt. 

Kijk om een indruk te krijgen van ons werk op de websites: www.yvettejansen.com en www.franssteginga.nl 

Mailadres: info@yvettejansen.com 

                frans@steginga.nl 

 

Zaterdag Open atelier
Zondag Open atelier

atelier POP-UP

Willem Frederik Tegelaar bij twee van zijn schilderijen tijdens een expositie.

Voedingsbodem (links) in olieverf afm. 100 x 120 cm

Eenheid in onrust (rechts) in olieverf afm. 40 x 100 cm.

Opleiding

Willem Frederik Tegelaar begon zijn opleiding bij Ars Aemula Naturae in Leiden en de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

 

Bretagne

Tegelaar zijn werk kenmerkt zich door composities van uitgebalanceerde vormen en kleuren.Veelal bezitten de olieverfschilderijen en aquarellen sprookjesachtige benaderingen die voortkomen uit inspiratie die de kunstenaar in Bretagne (Frankrijk) heeft opgedaan. Via voorstudies zet Tegelaar deze "ïnspiratie" in de meeste gevallen om in olieverf. Het werken met olieverf en aquarel is in al zijn facetten heel fascinerend en boeiend! Op het palet der technieken ie de keuze hieruit mede bepalend voor een interessant en boeiend geheel. Tegelaar werkt het liefst met paletmes om structuren en hoogtes te creéren.

 

 

Zaterdag Blind tekenen en vormen zoeken.
Zondag Blind tekenen en vormen zoeken.

Barbara Houwers

Het werk van Barbara Houwers beweegt zich in het gebied tussen schilderkunst en beeldhouwkunst. Gedurende meerdan 20 jaar exposeerde zij internationaal als schilder; recentelijk ontstond een collectie beelden en objecten in 3D-print die een logisch vervolg zijn op haar eerdere werk. Een bezoek aan haar atelier in Leusen (een aanvulling op haar atelier in Blaricum-Kunststad van het jaar) is een ontmoeting met een veelzijdige kunstenares. www.barbarahouwers.com.

 

Zaterdag Presentatie over kunst en 3D printen
Zondag Presentatie over kunst en 3D printen

MIET air

Tijdens het landelijk atelierweekend 17 en 18 november 2018 is er werk van kunstenaars te zien dat bij MIET air gemaakt is.

De werkplaats en de kasruimte is vrij toegankelijk. Een aantal kunstenaars dat bij MIET air werkt is tijdens dit weekend ook aanwezig.

Zaterdag Demonstratie bronsgieten
Zondag Demonstratie mallen

Novynu-Art

 

Al heel mijn leven ben ik gevoed met/ en omringd door Kunst. Op veel beurzen en tentoonstellingen kom je Novynu-Art al jaren tegen. sinds kort heeft Novynu-Art een nieuw atelier en een KunstKamer waar de beleving van Kunst voor een ieder mogelijk is gemaakt. 

Novynu staat voor: yvon nu, ruimte, vrijheid, kracht, uitdaging, passie, processen, emotie en kleur. 

Na mijn werkleven in de grafische sector heb ik vroegtijdig meer ruimte gemaakt om mijn kunstzinnige reis verder te ontwikkelen. Mijn schilderijen zijn emotionele ontdekkingsreizen, gemaakt van verschillende materialen die daarin voor mij leidend zijn. Deze vorm van creëren geeft aan mij een dagelijkse spanning in een prachtige ruimte om in vrijheid te kunnen zijn wie ik ben. 

Wellicht wordt u nu al geprikkeld om tijdens het Landelijk Atelier Weekend geinsprireerd te worden door het zien van mijn objecten en de verhalen rondom mijn werk. 

Mijn kleurrijke groet, Yvonne van der Graaf 

 

Zaterdag S p e c i a l e prijzen op de unieke draagbare opjecten ARTAStique
Zondag S p e c i a l e prijzen op de unieke draagbare objecten ARTAStique

Atelier De Sprong - Ab Talmon

In samenwerking met MaCloud Gallery exposeert en verkoopt Ab Talmon schilderijen van zichzelf en daarnaast ook werken van andere kunstenaars, 3D giclées van Herman Brood en Gerdine Duijsens, zeefdrukken van verschillende kunstenaars, kunstkaarten, kunstboeken (van o.a. Wouter Stips) en design kado's en gallery uitverkoopjes vanaf 1,-!

Zaterdag Kom iets drinken en geniet van mooie aanbiedingen
Zondag Kom iets drinken en geniet van mooie aanbiedingen

Kunst op de Hoek

Kunst op de Hoek is een initiatief van een kunstenaarscollectief uit de regio Zutphen dat een leegstaand winkelpand als expositieruimte heeft ingericht.

Zaterdag Demonstraties
Zondag Demonstraties

Cora Korssen

Van harte welkom....

Mijn keramische objecten zijn heel divers, zowel figuratief als non-figuratief. Kleur of geen kleur, gedecoreerd, geglazuurd of rauw en ruig. Keramische objecten pur sang of als een eenheid met lood en/of staal. Sfeer creëren, waarbij de aantrekkingskracht van contrasten een grote rol spelen. Lood, leder, keramiek, ijzer, hout, glas, structuren. Verwarring scheppend met oog voor detail en afwerking. Inspiratiebronnen overal...  https://instagram.com/corakorssen_art?utm_source=ig_profile_share&igshid=1v0l43e8ilmf3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag Activiteit(en)
Zondag Activiteit(en)

Marjan Derksen

Het onontkoombare spanningsveld tussen liefde en pijn is terug te vinden in haar recente schilderijen. Daarbij moet niet alleen gedacht worden aan de verbeelding van intermenselijke verhoudingen. Beide emoties kunnen met evenveel recht geprojecteerd worden op het leven en de kunst. De relatie met literatuur is onderhuids min of meer permanent aanwezig. De verleiding is groot om de schilderkunst van Marjan Derksen te positioneren binnen het denk- en werkveld van literaire reuzen als Tolstoj en Shakespeare. Met evenveel gemak kan het geparachuteerd worden in het oeuvre van Jean-Paul Sartre, Heinrich Böll, Philip Roth, Sándor Márai, Alberto Moravia of Gabriel García Márquez.

BRON: Wim van der Beek • www.marjanderksen.com • Tel: +31 (0)6 38 54 20 74 • marjan@marjanderksen.com • Vliegdenweg 13, 1406 MX Bussum • ook https://www.youtube.com/watch?v=EyhQN24InWgFacebbook en LinkedIn

Zaterdag Gemeenschappelijk atelier met meer dan 12 kunstenaars die ook hun ateliers openen
Zondag Gemeenschappelijk atelier met meer dan 12 kunstenaars die ook hun ateliers openen

Schilderen Is Doen

Kom mijn atelier bezoeken, waar ik mijn mooie schilderijen maak en natuurlijk lessen en workshops geef.

Zaterdag Schilderen met een pasje
Zondag Schilderen met een pasje

Ferry Knijn Fotografie

Ik ben een reportage- en portretfotograaf uit Nieuw-Vennep. Naast werk op commissie maak ik ook veel autonoom werk. Veel van mijn werk is gemaakt met dansers en muzikanten. 

Tijdens het atelier weekend bent u van harte welkom in mijn studio om mijn werk te bekijken en bepaalde stukken zijn ook te koop of u kunt een portretfoto komen laten maken!  

Zaterdag
Zondag Open studio & Portretfotografie

De Zwarte Kat

Magisch geabstraheerde schilderijen.

Zaterdag Aanbieding Nederlandse Kunstkring en korting op aankoop
Zondag Aanbieding Nederlandse Kunstkring en korting op aankoop

Bianca Schepers

U bent van harte welkom in atelier de Larix.

Atelier de Larix
Het atelier is in eigen beheer ontworpen en gebouwd met hout: Larikshout.
In het atelier staat overzichtelijk voltooid werk, maar er wordt ook gewerkt aan nieuwe schilderijen en fotobewerkingen.

Werk
De schilderijen ontstaan uit een soort druktechniek waarbij vorm, ritme en toon dominant zijn ten opzichte van kleur.
De foto’s zijn zo bewerkt dat ze een vervreemdende werkelijkheid verbeelden.

Alvast iets zien?

Dit kan op www.biancaschepers.com

Tot ziens,
Bianca Schepers

Zaterdag Leuke extra activiteiten
Zondag Leuke extra activiteiten

Art-Anja

Anja Bouwens werkt vanuit een atelier aan huis. 

Haar keramiek is met de hand opgebouwd.

Zij staat bekend om de aparte vormgeving van vazen, schalen en sculpturen. Veel werken zijn bewerkt met kleurrijke glazuren en afgewerkt met 12 karaat goud. 

Naast keramiek maakt zij Acrylic Pour schilderijen.

U bent van harte welkom en natuurlijk staat de koffie klaar!

Graag tot ziens in Dussen

Zaterdag Kom kijken
Zondag Kom kijken

Hielke Schoonewelle

Als ik aan het Sculpturen ben, ben ik los van alles, en meer aanwezig in het moment dan ooit, daar groeit het, daar creëer ik, van uit mijn hart.

Ik maak karakters in plasticine, een niet drogende klei. Mal ze af met siliconen, om ze vervolgens te gieten in acryl of te verbronzen.

www.hielkeschoonewelle.nl

Zaterdag Wees welkom in mijn Atelier
Zondag Wees welkom in mijn Atelier

Ateliers Antarctica

In het atelier van Meggie Janssen wordt haar glaskunst getoond, zij geeft uitleg over haar inspiratie en technieken. Zij geeft in de Ateliers wekelijks les op maandag van 10:00-16:00 uur in de avonduren faciliteerd ze ruimte en materiaal aan 6 glaskunstenaars.

Zaterdag Open atelier
Zondag Open atelier

Atelier JAYVEN

Geachte bezoeker,

De Deltascape is een vergezicht
Van land en water, water door land  

Tijdens het atelierweekend toon ik mijn huidige werk: schilderijen van delta's (de deltascapes), landschappen, portretten en nieuw, abstrakt werk, vooral werken in olieverf op doek. Op deze site is het werk 'Deltascape II' (gedeeltelijk) te zien.

Voor persoonlijk contact over het atelierweekend: mail naar j.veninga1@chello.nl.
De koffie staat klaar. Ik kijk uit naar uw komst!

Vriendelijke groeten,
JAYVEN (Janny Veninga)

Zaterdag Verloting gratis geschilderd portret
Zondag j.veninga1@chello.nl

Glasatelier Lichtinzicht

Wij ontwerpen en produceren glaskunst, en geven workshops en cursussen in glastechnieken.

Ons glasatelier is een kleinschalig glasatelier in Veldhoven dat zicht richt op het ontwerpen en realiseren van glas in loodramen. Daarnaast vindt in het atelier het fusen (versmelten van glas) en het casten (gieten van glas in mallen) plaats tot driedimensionale glasobjecten. Ook kunnen wij door middel van zeefdruk tekst en afeeldingen opbrengen op glas om dit vervolgens met een toplaag van glas in te smelten. Deze technieken combineren wij onder andere tot tuinobjecten van glas, gecombineerd met metaal en hout. Ons atelier verzorgt al vele jaren curssen en workshops in al deze glastechnieken. Wilt u met glas werken, maar hebt u geen ruimte, geen gereedschappen of geen glasoven? U kunt bij ons komen werken en alle noodzakelijke apparatuur huren. Onze openingstijden zijn dagelijks van 9.00 - 17.00 uur (even bellen van tevoren; wij kunnen even weg zijn). 's Avonds, zaterdags en zondags alleen op afspraak. Verhuur atelierruimte en faciliteiten: U kunt tegen een vergoeding gebruik maken van onze glasovens, keramiekoven en gereedschappen en machines.

 

Zaterdag Demonstratie diverse glastechnieken
Zondag Demonstratie diverse glastechnieken

Keramiekatelier Lenie van der Laan

Ik maak abstract en figuratief werk veelal geïnspireerd door organische, fossiele vormen en structuren. mijn werk kenmerkt zich door eenvoudige lijnen en kleuren, waardoor het een krachtige uitstraling heeft. De objecten worden veelal opgebouwd uit ringen en plakken en van diverse soorten en kleuren klei. Ik gebruik niet zoveel glazuren, maar het werk wordt ook wel raku gestookt, wat zich kenmerkt door de diepzwarte en koperachtige kleuren in het glazuur. Daarnaast gebruik ik ook andere stook technieken zoals pitfire, naked raku

Momenteel werk ik met porseleinklei, dit combineer ik met grillige stukken hout. Het porselein wordt niet geglazuurd waardoor het een pure en natuurlijke uitstraling heeft. De objecten zou je zo kunnen tegenkomen in de natuur…

Op zaterdag 17 november bent van harte welkom in mijn atelier,

Met vriendelijke groet,

Lenie van der Laan

Zaterdag Kunstenaar aan het werk
Zondag Kunstenaar aan het werk

Mirjam Bijvank - Atelier Oiseau Libre gaat A-Broad

Atelier l´Oiseau Libre gaat A-Broad!
Het franse atelier van Mirjam Bijvank is dit weekend te gast bij OpnameStudio A-Broad Sessions & Recordings.
Het werk van Mirjam, acrylschilderijen, gemengde technieken en glasmozaieken zijn in de maand november ook te zien bij Galerie Huis ter Heide in Drenthe (t/m 30 december) en tijdens de Nationale kunstdagen, 10 en 11 november, in de Beursfabriek in Nieuwegein.
In het atelier bij A-Broad is een grote kleurrijke varieteit van 2 dimentionaal werk te zien. Van abstract tot vrij figuratief. Van puur geschilderd werk en gemengde technieken, zoals acryl met glas of stof, tot beschilderde foto´s.

A-Broad ligt op 5 minuten loopafstand van het Centraal Station en er is vrije pakeer ruimte.

Zaterdag Demonstratie en muziek in de bar van A-Broad
Zondag Demonstratie en muziek in de bar van A-Broad

Jacqueline Zeegers Atelier Tao Glas

Welkom in mijn atelier. Schilder op doek hout en glas. Specialisatie het oude traditionele brandschilderen. En ook brandschilderen in een modern jasje gestoken. Ik demonstreer de fases van brandschilderen. 

Zaterdag Demonstratie brandschilderen
Zondag Demonstratie brandschilderen

RUDI. vormgeving en kunst

Iedereen die hier binnenstapt is overdonderd door het werk wat her en der in mijn atelier staat. Geen doorsnee werk, maar werk dat de ziel raakt, al is het soms niet op een aangename manier, het werk raakt je. Zondag gesloten.

Zaterdag 25% korting
Zondag

YOur Art Coach

YOur Art Coach (atelier & praktijk)

Atelier voor Schilderkunst; olieverf of acryl met speksteenpoeder/glow in the dark paint op linnen. Voor workshops, Kunstzinnige loopbaantraining of een schilderwellness. Mijn werk hangt regelmatig in Europa i.s.m. Bubble Art Project (Parijs, Brussel, Leiden, Rotterdam, Venetië en Beijing (China). In Oktober was het werk te zien tijdens het event Proef de Kunst in Terherne (Friesland).

In de praktijk kunnen kinderen, jongeren en volwassenen terecht voor Energetisch Kunstzinnige Coaching. Zo kom je weer in balans en kun je je beste zelf zijn. Hier leer je je intuïtie te volgen, je levenswerk te herkennen en in te zetten voor de wereld.

Het dakterras van YOur Art Coach is tijdens het Atelierweekend geopend indien het weer het toelaat. Het atelier bevindt zich op de tweede verdieping. Je bent van harte WELKOM.

Voor de workshops in de ochtenden zie info hieronder. Maximaal tien deelnemers per workshop, deelname op volgorde van aanmelding. LET OP de tijden zijn gewijzigd. (poster geeft andere tijden aan.)

Voor meer info zie de website www.yourartcoach.com

Facebook of Instagram: @yourartcoach

Graag tot ziens op 17 of 18 november!!

Zaterdag Schilderen op Muziek
Zondag Schilderen op muziek.

Femke's Atelier

Geinspireerd door graffiti, popart en streetart maak ik kleurrijke portretten van veelal vrouwengezichten. Ik vind ze op straat, in het plaatselijke weekblad, in een glossy magazine of in mijn hoofd.  Geef mij een paletmes, spuitbussen en verf en ik ben in mijn element. Ik verwonder mij over de fascinerende persoon die geleidelijk en kleurrijk op mijn doek verschijnt. De nieuwste uitdaging voor mij, is oude meesterwerken in mijn eigen herkenbare stijl opnieuw tot leven te laten komen.

Dit weekend krijg je 10% korting En een fles goede champagne kado bij aankoop van een schilderij.  Voel je welkom in mijn gezellige atelier!

Zaterdag activiteit
Zondag activiteit

Halte Zamenhofstraat

Deze oude scheepswerf in Amsterdam Noord is het speelterrein van kunstenaars en creatieve geesten. Dit weekend kun je op ontdekkingsreis langs 16 ateliers verspreid over het Zamenhofterrein. Allen met uniek werk. En bij Expo Café Zamen kun je terecht voor heerlijke koffie, taart en lunch.

De deelnemende kunstenaars zijn:

Gebouw 108
Jan van der Horn - lichtkunstenaar - www.janvanderhorn.com
Nina Targan Mouravi - beeldend kunstenaar, poëzievertaler, performer - www.russischepoezie.nl
Mathilde de Vriese - zen schilder - www.dezamenhof.nl
Tonie van Marle - beeldend kunstenaar, objecten - www.tonievanmarle.nl

Gebouw 110
Mieke Teelen - beeldend kunstenaar - www.mieketeelen.com
Marieke Hunze - beeldend kunstenaar - www.mariekehunze.nl
Willy Felice Smits - beeldend kunstenaar - www.atelier-felice.nl
Andrea Boerman - keramist - www.keramiekvancampen.nl
Inge van  Bogerijen - keramist - keramiekvancampen.nl
Roelien van Aalderen - schilder - www.roelienvanaalderen.nl
Frits Heimans - schilder - www.fritsheimans.nl

Gebouw 114
Danielle Vidal - beeldend kunstenaar - www.daniellevidal.nl
Marja Broersen - beeldend kunstenaar: portretschilder - www.marjabroersen.exto.nl
Paul Salet - meubelkunstenaar - www.paulsalet.nl

Gebouw 118
Henny Schueler - beeldend kunstenaar en educatie 
Zusjes Lo-a-Njou (Hansje en Anouk) - textielkunstenaars

Gebouw 150
Yolanda  Döpp - edelsmid - www.doppsieraden.nl
Bea Eikholt - wolkunstenaar
Hugo Rompa - fotograaf - www.hugorompa.nl
Ellen Verheijen - schilder en dessinontwerper - www.ellenverheijen.nl

Zaterdag Voordracht gedichten en presentatie kimono's
Zondag Voordracht gedichten en presentatie kimono's

Creatieve Broedplaats De Blauwe Reiger

WAAR BROEDEN DE CREATIEVE ONDERNEMERS OP?

ONDEK HET IN DE BLAUWE REIGER – DE STEIGER 77 – ALMERE HAVEN

De Blauwe Reiger is een broedplaats in Almere Haven waar ruim 50 creatieve ondernemers hun werkplaats, atelier, of studio hebben.

De werkzaamheden van de ondernemers zijn heel divers: het beschilderen van taarten tot het maken van robots, fotografie, design, graffiti, leerbewerking, vilten en theater. En ook  vindt men er een kringloop DJ, een foodtruck, photobooth, en rijdende restomobilette.

WIE DOEN ER MEE:


ZA & ZO:.

AnneMelisandrArt – Beeldende Kunstwww.annemelisandrart.nl 

Art Loca – Beeldende Kunst www.artloca.nl 

Arduna - Duurzame produktenwww.arduna.nl 

Artibis / Wilma Klaver - Beeldende Kunst, Fotografie -www.wilmaklaver.exto.nl  

Beelden van Aat / Aat Harms - Beeldende Kunst - www.beeldenvanaat.nl 

Cowtsh – Mark Chilvers - Leerbewerking, Fotografie - www.markchilvers.com 

Gina Smith, Simeon Terberg, Mohamed Kanbuhi – Beeldende Kunst 

Spinspul - winkel, webshop, spinnewielen

Wworld / Waldi v. Kogelenberg - Design, Fotografie, Muziek - www.wworld.nl/

Bureau Marvi / Marielle Visser - Creatieve coaching en counseling

Jaqueline Snoek / Creatieve coaching – Beeldende kunst, gezondheidwww.jacquelinesnoek.nl  

Majeed Saeeyan – beeldende kunst 

Mieke van Dijk Beeldende Kunst

 

ZATERDAG

LA AURELIA DESIGN / Aurelia Ebbe - Beeldende Kunst, Vormgeving

www.la-aurelia.com 

 

ZONDAG

Brouwerij Stijl / Raymond en Anneke Geraads - Bier met een twist – www.brouwerijlstijl.nl 

De Mobiele Eenheid – Theater – www.de-mobiele-eenheid.nl 

Made by Gwen - meubelstofferingwww.madebygwen.nl.

Fakkeldij Design – Beeldende kunst, vormgeving – www.fakkeldijdesign.nl 

Mannie Krak - Beeldende Kunst, Moderne Media - www.manniekrak.nl 

Molenaar Photography / Piet Molenaar - Fotografie, reizen -www.molenaarphotography.nl  en

Prisma Nova Photography - Hans de Jong -  Fotografie, reizen

Jack Peters - Spiegel- en glaskunst 

Kunst van Roosen / Job Roosen - graffiti kunstenaar

Lion AV / Pieter van Leeuwen - licht en geluid - https://www.facebook.com/infolionav/

Oerz / Joost Bosker - Foodtruck - www.facebook.com/oerzfoodtruck

Say Kaas / Jasper van Es – Fotografie, kringloop DJ, diverswww.saykaas.com 

Suzan Abee  / praktijk voor expressie en gewaarzijn - Beeldend-en sensitherapeut, kunstenares - www.expressie-gewaarzijn.nl

 

 


Tot zaterdag 17 & zondag 18 november!
Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in deze creatieve loods aan de rand van de stad. 

LOCATIE:
De Steiger 77
1351 AE Almere

WEBSITE: https://www.deblauwereigeralmere.nl/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/deblauwereigeralmere/

 

 

Zaterdag Diversiteit aan kunstenaars
Zondag MINI FESTIVAL

Teken voor design en beeldende kunst

Ontwerpen en beeldende kunst door Michel Beer en Miriam Kemperman.

Ontwerpen: bedenken en maken van meubels, kleine gebruiksvoorwerpen, leuke originele cadeau's en relatiegeschenken, ook op maat naar uw wensen.

Muziekinstrumenten: strijk- en toestinstrumenten

Beeldende kunst: grafiek en schilderijen

Daarnaast ook mogelijkheden voor cursussen of workshops, in een kleine groep of individueel.

Zaterdag Expositie en workshop
Zondag Expositie en workshop

Atelier de School

In ons karakteristieke atelier in het oude schoolgebouw midden in Gorssel en op een steenworp afstand van Museum More heeft Boukelien Brinkman haar werkplek. Ze schildert portretten van mens en dier, maar ook de oude meesters inspireren haar. Loop gerust naar binnen en kom een kijkje nemen. Kijk ook alvast op www.ateliergorssel.nl voor haar kunstwerken. 

Zaterdag Expositie
Zondag Expositie

atelier DE RODE TULP

WELKOM IN  MIJN ATELIER!

OP ZONDAG 18 NOV.

VAN 12.00 - 17.00 U

 

IK MAAK PORTRETTEN, BEELDEN,

VAZEN, SCHALEN,

AVONDTASJES & SIERADEN

 

IK WERK MET KLEI,

KARTON & PAPIER.

WWW.EVAOUDENAMPSEN.NL

KOFFIE - THEE - DRANKJE staan klaar!

 

Zaterdag
Zondag Genieten van unieke kunst op een bijzondere locatie!

Atelier/Studio Ruth van de Pol

Woonachtig in en werkend te Megen.

Verwondering over het leven is leidraad voor mijn werk. Hierbij vormen het veranderende landschap en verkenningen in de natuur/het rivierenlandschap, cultuur, milieu, architectuur, licht, ruimte en tijd de bron. Op dit moment hangen er in de Amstelkerk te Amsterdam  een serie van 28 nieuwe  op papier met de titel VENSTERS. Tijdens de NATIONALE KUNSTWEEK te zien in de AMSTELKERK, Amstelveld 10 te Amsterdam. 

https://www.iamsterdam.com/en/see-and-do/whats-on/exhibitions/ruth-van-de-pol

open op werkdagen van 9.00-17.00 uur -gratis entree-/in het weekend zie; www.stadsherstel.nl cultuuragenda Amstelkerk

Disciplines: tekenen, schilderen, mixed media en monumentaal. 

www.ruthvandepol.nl

Zaterdag Solo expositie
Zondag Solo expositie

Atelier Hetty Combs / Combs Art Projects

Hetty Combs houdt zich bezig met figuratief schilderwerk, abstracte fotografie, poëzie en combinaties daarvan. Op het atelier wordt teken- en schilderles gegeven, zowel individueel als in groepsverband. 

Zaterdag Inloopworkshop
Zondag Inloopworkshop

Kunst en Licht en Glas

Wij ontwerpen en produceren verlichting. Ook geven we workshops glasfusen.
Al jaren werken we als klein team voor Kunst & Licht en & Glas ( Jozé ten Have, Jorg van der Plank, Igor Fischl en Sascha Hacska) Maatwerk en handwerk.
Een lichtobject of kroonluchter kan groter of kleiner. Net iets anders en aangepast op een interieur, wens en functie.
Wij als team zien het als een uitdaging om elk denkbaar ontwerp of idee te realiseren. Ook zijn er schiderijen en tekeningen van Jozé ten Have te zien.

Zaterdag Kom kijken
Zondag

Sein Vormgeving, atelier van Nicolette Peters

Sein Vormgeving is het kunst- en ontwerpatelier van Nicolette Peters. Nicolette geeft vorm aan identiteit, als beeldend kunstenaar aan haar eigen individuele en universele verhaal en dat van collega kunstenaars, als artistiek begeleider aan de identiteit van amateur kunstenaars en als grafische vormgever aan de identiteit van startende creatieve ondernemers.

In het atelier stelt ze haar werk tentoon, solo en in combinatie met gast-exposanten. Amateur kunstenaars vinden er begeleiding in de zoektocht naar de kern van hun verhaal, zij kunnen er tevens kunst beschouwen met andere reflective practitioners. En in het ontwerpproces voor startende creatieven staat het verhaal achter de ondernemer/ing centraal.

Zaterdag Duo-expositie met het werk van Frank Willems en Nicolette Peters
Zondag Duo-expositie met het werk van Frank Willems en Nicolette Peters

Werkplaats 18: Ans Bakker (glas en objecten), Ada Koelewijn (schilderijen) Gea Boon (schilderijen)

Werkplaats 18 is een atelier van en door ervaren kunstenaars, Ans Bakker, Ada Koelewijn en Gea Boon.

Sinds een jaar wordt er op deze locatie organisch samen gewerkt aan een vrijplaats van het Creatieve Vermogen. 

Filosoferend over creativiteit, werkend aan de overgave van de imperfectie, de eigenheid en uniekheid van creatieve vormen. 

Maar vooral in de ruimte van Werkplaats 18, de kunst van het beleven, het zien op ieders eigen unieke wijze.  

Het atelier is voor publiek geopend tijdens de Landelijke Ateliers dagen op 17 en 18 november 2018 van 11 tot 17 uur

 

In dit weekend mag je verwachten dat je naast het kijken naar kunstwerken van Ans Bakker, Gea Boon, Ada Koelewijn, ook in gesprek kan met de kunstenaars. Zij hebben naast hun werk ook een visie waar je als gast vast door geïnspireerd raakt. De kunstenaars zijn om de beurt elk heel uur aan tafel18 te vinden.

 

Kom binnen, beleef, kijk je ogen uit, laat je inspireren.

 

Zaterdag Werkplaats 18: Ans Bakker (glas en objecten), Ada Koelewijn (schilderijen) Gea Boon (schilderijen)
Zondag Werkplaats 18: Ans Bakker (glas en objecten), Ada Koelewijn (schilderijen) Gea Boon (schilderijen)

Atelier de Tekenkamer

Ik ben grafisch kunstenaar, mijn werk bestaat uit gedetailleerde etsen in zwart wit en handgekleurde linosneden van vogels.

Zaterdag Doorlopend etsdemonstraties van 11.00 tot 17.00 uur
Zondag Doorlopend etsdemonstraties van 11.00 tot 17.00 uur

Atelier Sharon Manassen

Ondanks het weerbarstige materiaal (zilver) dat in de bewerking een grote mate van vakmanschap vereist, begin ik (Sharon Manassen) altijd met het verkennen van wat diep van binnen bij mij leeft. De dingen die mij verbazen en verwonderen. Gevoelens die uitmonden in korte simpele gedichten. Dan pas ontstaan de vormen in zilver(1e gehalte) gecombineerd met hout, kokosnoot en andere natuurlijke producten.

Zaterdag Lancering samenwerking Sharon Manassen en Edith van Eijden
Zondag Lancering samenwerking Sharon Manassen en Edith van Eijden

ARIS ROSKAM----- VINCENT KRANS----- GERARD BOGAERDS

En er doen hier in Strijen nog twee kunstenaars mee; Vincent Krans, maakt heel mooie dingen, zijn website laat dat overigens niet al te best zien. En Gerard Bogaerds, mijn eilandgenoot, google maar. Eén en al kwaliteit!

Zaterdag zitwiebel in bedrijf
Zondag windwagen opgetuigd

Schilderclub Betuwse Verfstreken

Op zaterdag 17 november exposeren wij voor de eerste keer samen. De opening wordt feestelijk omlijst door het Klarinet Ensemble van Zinder (Centrum voor Kunst en Cultuur Tiel) en de wethouder zal een officieel openingswoord houden. Alle kunstenaars zullen beide atelierdagen aanwezig zijn.
Toegang is gratis en wij verzorgen een kopje koffie of thee.

Zaterdag Feestelijke opening expositie
Zondag

Selene's Art

Ik ben een hededaagse abstracte kunstenares gevestigd in Nederland. Ik ben diep geïnteresseerd in het alchimistische effect van verschillende materialen, het creëren van boeiende textuur elementen en het vervolgens laar na laag toevoegen, in het nastreven van licht, diepte en interessante texturen. Mijn werk is principieel intuïtief en illustreert een dynamisch conflict tussen de volgorde van symmetrie en de creative aard van chaos.

Zaterdag Acryl gieten demonstraties
Zondag Acryl gieten demonstraties

Atelier M

Vedic Art, mixed media op doek.

Portretten met pastel, op velours en pastelmat. Opdrachten zijn bespreekbaar.

Zaterdag Mini-workshop monoprint
Zondag Mini-workshop monoprint

joke koelemeijer

Aquarellen, pentekeningen, houtskoolschetsen, acrylschilderwerk, etsen, monoprint, zeefdruk en linosnede, het is een grote diversiteit aan werk en technieken die Joke Koelemeijer toont in haar atelier bij 'de Lijstemaecker' in Wormer. De natuur in de ruimste zin speelt een grote rol in haar werk.

Joke is kunstenaar (auto didact), docent en lijstenmaker. Tijdens het voor- en najaar geeft zij aquarelcursus voor beginners en gevorderden. Daarnaast verzorgt ze workshops en werkt in opdracht.

Jaarlijks verschijnt er een kalender met pentekeningen van haar hand, meestal van allerlei Zaanse markante plekjes, in eigen beheer vervaardigd. 

Zaterdag Demonstratie en aanbieding
Zondag Demonstratie en aanbieding

Stenen van Rheenen

Heleen van Rheenen maakt vrouwelijke sculpturen, realistisch en - als de steen het toelaat - blijft een deel in originele staat zodat de oorsprong van de steen zichtbaar is. Met de haakse slijper tovert zij grote stukken marmer of Belgisch hardsteen om tot sterke torso’s. De beelden van Heleen kenmerken zich door volume en kracht. Er is een spannend contrast tussen de gepolijste- en de ruwe vormen. Aaibaar en stoer.

Van was naar brons
Naar aanleiding van een model of foto maakt Heleen kleinere beeldjes in was. Deze laat ze in brons gieten. U kunt een opdracht bij haar uitzetten voor een beeld op maat. Voor meer informatie bekijk haar website

Heleen van Rheenen woont aan de dijk tussen Maurik en Eck en Wiel. Het atelier bevindt zich achter het huis. U bent van harte welkom om haar kunstwerken te bekijken op 17 en 18 november 2018.

Zaterdag Een opdracht?
Zondag Een idee?

Mooi-Keramiek. nl Rita Spaan Klauss

Gedraaid keramiek, servies, vazen, objecten, urnen, veelal geinspireed op de zee. 

Zaterdag Bezichtiging en uitleg
Zondag Bezichtiging en uitleg

Alexandra Verwoolde Keramiek

 LET OP! Door omstandigheden ben ik alleen op ZONDAG 18 november open! Zaterdag dus dicht! ZONDAG 18 november ben je van harte welkom van 12-17 uur op Achterom 19 in Hoorn! Als je op een andere dag een keertje wilt komen kijken? Leuk! Laat me even weten wanneer. Groet en tot zondag!

Ik ben ingenieur van opleiding maar vind kleien veel leuker! Behalve beelden maken vind ik workshops geven ook geweldig om te doen. Mijn werkplek(je) is een bezoek waard! Ik werk in een prachtig oud schoolgebouw uit 1922. Dus kom inspiratie opdoen! Je bent van harte welkom! 

Werken in klei is heerlijk om te doen, vanuit niets, iets maken naar je eigen inzicht en idee. Het hoeft niet te kunnen, de lijn moet goed zijn. Zo is en blijft een beeld aan alle kanten interessant. De swingende ingewikkelde dames en relaxte bad en stoelmannen (gecombineerd met glas) staan voor u klaar. 

Workshops

In 2016 heb ik de post HBO BIK (Beroepskunstenaar In de Klas) opleiding aan de AHK afgerond. Ik geef met veel plezier workshops in het basis, voortgezet en speciaalonderwijs.  Dat je je eigen enthousiasme en creativiteit door mag en kan geven. Kinderen zich kunt laten verbazen over eigen kunnen, een succes ervaring bezorgen! Workshops kunnen op maat worden gemaakt, bv aansluitend bij een schoolthema, maar kunnen ook op zich staan. In overleg is veel mogelijk.

Ook een goed gesprek met een schoolteam of bedrijven op een andere manier laten kijken, zijn dingen waar u bij mij voor aan het juiste adres bent.

Dus, kom inspiratie opdoen! U bent van harte welkom.

Groeten, Alexandra Verwoolde 

ps het oude schoolgebouw uit 1922 waar ik aan het werk ben in mijn atelier, is een bezichtiging waard!

 https://www.keramisten-noordholland.nl/deelnemers/alexandra-verwoolde/

http://alexandraverwoolde.nl/

Zaterdag Gesloten
Zondag Van harte welkom tussen 12-17 uur

atelier Hella Hermans

Geinspireerd ben ik door de natuur. De schitterende kleuren en vormen die je om je heen ziet, laten me niet met rust tot ik een doek en penselen in handen heb. In een geabstraheerde - en af en toe realistische stijl ontstaan dan mijn schilderijen hetzij met olieverf, acryl, of gemengde techniek. Na mijn afstuderen op de kunstacademie, hogere graag schilderkunst te Maasmechelen is mijn plezier in het schilderen nog meer vergroot.

Zaterdag Leuke aanbiedingen voor Sint of Kerstcadeau
Zondag

Kinga Wieczorek ART

Schilderen is mijn voornaamste bezigheid, af en toe maak ik ook tekeningen. Ik word geinspireerd door mensen, cultuur, landschap en alles wat ik omheen zie. Ik maak gebruik van verschillende technieken zoals olieverf, acryl, pastel, inkt, potlood of zelfs nagellak.

In 2008 aan de Artschool ZSP (Schoolgemeenschap voor Beeldende Kunsten) te Zielona Góra studeerde ik cum laude af. Ik haalde een grad in de visuele reclame, schilderen en kunstgeschiedenis.


In 2009 had ik eerste in Nederland groepstentoonstellin in Staphorst (NL). In de loop van jaren 2009-2016 had ik vast contact met "Galerie Pretekst" in Krakau (Polen). In 2016 werd mijn werk gebruikt voor de Poolse film "Sztuka kochania wg M.Wislockiej".
Laatste 2 jaar exposeer ik veel in Zaanstreek (ook in Amsterdam). Sinds een jaar geef ik ook schilderlessen en workshops in mijn atelier.

 

Zaterdag expositie, workshops, uitleg en verkoop
Zondag expositie, workshops, uitleg en verkoop

Adrien Jancsek atelier in Seinbrugstraat , Apeldoorn

Romantische landschappen, bloemenstillevens en expressieve portretten met Oud-meester schilder technieken van Adrien Jancsek akademischgeschoold schilderes te zien.

Haar werken zijn in openbare instellingen en in het bezit van particulieren in Nederland als in VS, Duitsland, Japan, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Hongarije, Cypers, Turkije, Mexico, Venezuela, Equator, Bernice en Brazilië. https://mag-art-adrien-jancsek.jimdo.com 

Zaterdag
Zondag huiskamp58@gmail.com

Mirakel Design, Smeden & Coachen met Passie

Waar Passie & gevoel samen komen

Symbolische sieraden, workshops en persoonlijke ontwikkeling.

Welkom in het AmbachtsAtelier van Miriam, Kunstenares, Goudsmid en Encaustic Art Coach®. Miriam ontwerpt als goudsmid sieraden met eigentijdse vormgeving handgemaakt in zilver en goud met natuurlijke materialen van eigen ontwerp voor het sieradenlabel 'By Miriam'. Als Encaustic Art Coach® gebruikt ze de wasteking die ze maakt met de werkvorm Encaustic Art, intuïtief schilderen met bijenwas, als coachtool voor persoonlijke ontwikkeling. Op een unieke manier verbindt ze deze prachtige werkvormen, het Smeden en Encaustic Art, met elkaar.

Miriam werkt puur met haar gevoel en geeft haar sieraden door het gebruik van symboliek, edelstenen en verbintenis extra diepgang mee. Elk sieraad is vanuit het hart, op gevoel, met aandacht en passie ontworpen en met de hand vervaardigd in eigen atelier. De sieraden worden in kleine oplage vervaardigd, stuk voor stuk met de hand om zo de exclusiviteit van het sieraad te waarborgen.

Voor een persoonlijk uniek sieraad is er de mogelijkheid om het sieraad uit de vaste collectie aan te passen met een persoonlijk tintje.

In het AmbachtsAtelier worden verschillende creatieve en inspirerende workshops, kinderfeestjes en privé les gegeven o.a. in het smeden van je eigen echt zilveren ring om zo het oude ambacht zelf te kunnen ervaren maar ook met het unieke product Zilverklei. Voor persoonlijke ontwikkeling is er de workshop intuïtief schilderen met bijenwas 'Encaustic Art'. Deze werkvorm wordt ook verweven met het goudsmeden waar een eigen echt zilveren handgemaakt krachtsieraad wordt vervaardigd.

Zaterdag Smeden & Encaustic Art
Zondag Smeden & Encaustic Art

Lise Colpa

 

Sieraden gemaakt op oude ambachtelijke manier van de goudsmid, daarbij gebruik makend van oud zilver en scherven of stukjes drijfhout gevonden op het strand of ander waardeloos materiaal

Zaterdag Demonstratie
Zondag Demonstratie

Studio Katinka Krijgsman

Tijdens het Landelijk Atelierweekend laat beeldend kunstenaar Katinka Krijgsman olieverfschilderijen zien met vrouwen en vissen, twee thema’s die telkens weer terug keren in haar werk. “Het is fascinerend om te zien hoe het licht op een vissenhuid schittert. En ook het licht op een gladde vrouwenhuid, haar uitdrukking en anatomie blijven me boeien” aldus Krijgsman.

Niet alleen op haar canvas doeken, maar ook op grote Delftsblauwe borden combineert zij haar thema’s met een nostalgische tint en een moderne knipoog. Elk bord is uniek. Ze zijn stuk voor stuk handgemaakt en met olieverf beschilderd tot een puur Hollands tafereel in poëtisch realistische stijl.

Zaterdag Aanbieding Nederlandse Kunstkring
Zondag Aanbieding Nederlandse Kunstkring

Atelier Eleonore Broekhuijsen

Kunst is de taal van de ziel

Expositie van schilderijen en informatie over Vedic Art.

Zaterdag Introductie in Vedic Art
Zondag Introductie workshop Vedic Art

Grafisch Atelier de Hendrick

Wim van Broekhoven (1955 Dirksland, Academie Tilburg/Willem de Kooning Rotterdam)

Mijn werk bestaat voor het grote deel uit grafiek en tekeningen.

Het menselijk figuur speelt daarin een belangrijke rol.

Ook ben ik gefascineerd in natuurlijke en industriele landschappen.

Zaterdag demonstraties van het maken van grafiek
Zondag demonstraties van het maken van grafiek

JaJa Glaskunst

Bij JaJa Glaskunst vof kunt u terecht voor glaskunst en voor glas-in-lood. Het atelier is op de meeste zaterdagen van 12-17 uur open voor publiek. Op andere dagen werken we volgens afspraak. U kunt met een zelf ontworpen partoon of idee komen waarmee we aan de slag gaan, maar dat hoeft niet per se. Kijk op de website voor meer informatie: www.jajaglaskunst.nl

JaJa Glaskunst VOF

Westzijde 358

1506GK Zaandam 

Zaterdag Expositie, verkoop en wijnerij
Zondag Gesloten

PopUp Ateliers OBL

PopUp Ateliers OBL is een paraplu voor kunstenaars allerlei diciplines, die zodoende elkaar kunnen inspireren, helpen, samenwerken en  naar buiten kunnen treden als een gezamelijk platvorm.

Deelnemende kunstenaars;Marianne Yvonne Neijhuis, Eleonore de Vet, Simon Dekker,Houman Esmail Nia,  Annette van Parlemur, Riana Eckhardt, Monika Vvariazz, Yvonne Aaldring, Marisa Muller, Pauline expressie experience.

GASTEXPOSANTEN:Cora Alink,Margot Deden, Adele Unger, Nelie Anderson,Eelse Bies, Mar-grietje Killian, Jos Gielen,Marlene van der Mark, Graham Manning.

Lokatie oude rabobank ,eig. Stebru Ontwikkeling, Vierwiekenplein 101-A,ingang achterom , Oud Beijerland. gestart op 23 juni 2018 ,info en opgave bij m.y.neijhuis@hotmail.com

Zaterdag Inloopworkshops, Muziek, Performences in aanbouw,Gastexposanten, Koffie bij de Kunst
Zondag Inloopworkshops, Muziek, Performences in aanbouw, Gastexposanten,Koffie bij de Kunst.

Tekenpraktijk Monartiste

 

Vanaf 10 uur staat de koffie en thee klaar!

 

Mona tekent en schildert. Hierbij gebruikt ze diverse technieken en materiaal. Dit jaar heeft ze zichzelf een nieuwe collagetechniek eigen gemaakt. Enkele werkstukken die zijn ontstaan zal ze laten zien. Het materiaal dat ze gebruikt heet mixed media, dat wil zeggen veel verschillend materiaal verwerkt in 1 werkstuk. Het hoofdbestanddeel zijn afbeeldingen uit kunst-, geschiedenis- en vele andere boeken die zij gebruikt in haar collage. Meestal komt er een portret naar voren maar als je goed kijkt zie je in de collage dat er verschillende taferelen zichtbaar zijn.

Zie de agenda voor het volgen van workshops. Voor alle workshops is geen ervaring nodig. Ik geef zelf cursussen tekenen en schilderen. Dit weekend kan ik hier meer informatie over geven. Ook staat er informatie op mijn website: www.monartiste.nl.

Zaterdag WORKSHOP tekenen en schilderen
Zondag WORKSHOP tekenen en schilderen

Galerie de Etage/ Atelier Anja Kok

De galerieruimte van Galerie de Etage boven Boekhandel Cursief, Kruisstraat 4 in Gorinchem is ingericht als atelier Anja Kok. In de galerie zijn schilderijen te zien geschilderd met acrylverf. 

Anja Kok woont en werkt in Gorinchem en is mede eigenaar van Boekhandel Cursief/ Galerie de Etage. Daarnaast is ze beeldend kunstenaar. Ze heeft haar opleiding gehad aan de Constantijn Huygens academie in Kampen en Ateliers 63 in Haarlem.

De schilderijen van Anja Kok geven alledaagse situaties weer vermengd met een vleugje fantasie, vervreemding, eenzaamheid en het onvermogen tot liefde. Het werk heeft een geheel eigen karakter maar is tegelijkertijd algemeen herkenbaar. Zij droomt al schilderend door haar schilderij als een kind vol verbazing in de volwassen wereld. Schilderen wordt een soort toveren waarbij onverwachte acties de meest verrassende wendingen veroorzaken. Het doel is zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Inspiratie haalt Anja Kok uit haar ontmoetingen met mensen en de manier waarop hun omgeving is ingericht. Daarbij ontstaat vaak een gevoel van onbehagen. Hiermee zet ze graag mensen op het verkeerde been. Een schilderij moet voor haar vragen oproepen in plaats van deze beantwoorden. Motieven en vormen uit de Flower Power periode zijn beeldbepalende elementen welke regelmatig in de schilderijen van Anja Kok opduiken. Er is sprake van een grote gelaagdheid in het werk waardoor je in de wereld onder de wereld kan duiken. Hierin zijn dan weer nieuwe motieven te ontdekken. Het werk wordt opgebouwd, laag over laag, naast elkaar en over elkaar. Motieven zijn niet de enige beeldelementen ook grijpt Anja Kok regelmatig terug op eerder gebruikte beeldelementen die zij weer in een compleet nieuwe context plaatst. Door het gebruik van felle kleuren breekt zij vaak met de regels van de esthetiek. De schilderijen zijn een soort doorlopend dagboek samengesteld uit gedachten en herinneringen met vaak humoristische titels waardoor het denken en de waarneming uit sync raken. 

Zaterdag Pakje Kunst automaat
Zondag Pakje Kunst automaat

Quintalle Nix Fotografie

Aan het einde van een inspirerende dag, waarin vele ateliers in Amsterdam e.o. door u zijn bezocht, kunt u in mijn atelier deze bijzondere dag afsluiten met een borrel (één consumptie per persoon, zolang de voorraad strekt). Ik vertel u tijdens het nuttigen van een Jägerthee of een glaasje Gluhwein graag iets meer over mijn werk.

Bij aankoop van mijn werk tijdens één van deze open atelierdagen geldt een korting van 20%.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Quintalle_Nix

Zaterdag Afsluiting van de dag met borrel en korting
Zondag Afsluiting van de dag met borrel en korting

Wietske Otter

Naast mijn passie voor fotograferen wat ik bijna heel mijn leven heb gedaan, ben ik vier jaar geleden begonnen met abstract schilderen. Ik werk met acrylverf en gebruik naast verf ook schelpenzand, marmerpoeder, aluminiumfolie en diverse andere materialen uit de natuur. Ik schilder soms gewoon met mijn handen en vingers om gelaagdheid te krijgen. Ik heb les van Rolina van Vliet, beeldend kunstenaar.

Wat mijn fotowerk betreft richt ik me nu vooral op landschappen, portretten en vrij werk zoals druppelfotografie.

Het is mogelijk om voor een gering bedrag een portretfoto van uzelf te laten maken in mijn studio.

Zaterdag Portretfoto laten maken en verkoop artikelen
Zondag Portretfoto laten maken en verkoop artikelen

Atelier de Lange Akker

Ik ben Margreet Roorda en atelier de Lange Akker is mijn keramiekwerkplek

 • Mijn grote schalen bouw ik met de hand op in een zelfgemaakte gipsen mal.
 • Elke schaal is anders
 • Mijn beelden zijn verhalend, soms met een knipoog, soms met een diepere laag
 • Meestal ontstaan ze zonder een duidelijk vooropgezet plan. 
 • Ik experimenteer graag.
 • Ik combineer verschillende kleisoorten om te kijken wat er gebeurt bij verschillende stooktemperaturen.
 • Ik pas ook druktechnieken toe op mijn werk zoals linoleumsnede en zelfs etsen om te kijken wat werkt.
 • De natuur in de nabijheid van mijn atelier (de Heemtuin van Leiderdorp) is een belangrijke inspiratiebron,
 • De huidafwerking van mijn werk (textuur/structuur) speelt een belangrijke rol.

 

 

In Keramiekatelier de Lange Akker ben je altijd welkom als het luikje openstaat:

 • om het huisje te bekijken…
 • om de keramiek te zien (of te kopen…)
 • om je eigen werk te laten bakken...
 • om te exposeren (in overleg)...
 • voor het bespreken van een kinderpartijtje...
 • voor een workshop of werkplek...
 • om werk in opdracht te laten maken...
 • of: met wat hulp zelf iets voor iemand anders te maken...

 

Zaterdag open atelier
Zondag open atelier

ZolderAtelier

Neem een kijkje in het Atelier om de figuratieve schilderijen te bewonderen of ervaar zelf hoe het is om te schilderen. Als autodidact heeft Petra van der Meer haar eigen techniek ontwikkelt. Ze maakt gebruik van acrylverf met paletmes en penseel. En is vooral geïnspireerd door mensen en natuur.

Zaterdag Werken met acrylverf
Zondag

STUDIO 24

Wearable Textile Art, Mode-Ontwerpen en Sieraden

Zaterdag Workshop Maatnemen DIY Fashion & Maatkleding
Zondag EHBO POST voor vastgelopen ZELFMAAKMODE

Atelier Valkhoff

In ons atelier in de Heense polder (gemeente Steenbergen) hebben wij naast onze eigen werkruimte een gezellige cursusruimte met prachtig uitzicht over de polder. 

Martin werd opgeleid aan de Rotterdamse kunstacademie. Sinds 1981 werkt hij als tekenaar bij Archeologie Rotterdam (BOOR). In het atelier werk hij met olieverf, acryl, gouache en aquarel en maakt vrij werk en opdrachten.

Riena volgde de pottenbakkers-opleiding in Gouda en had begin jaren ‘80 een pottenbakkerij in Oud-Delfshaven. Na veel creatieve omzwervingen legt zij zich nu toe op schilderen. Riena werkt voornamelijk in acryl en gouache.

Zaterdag Openstelling galerie, demonstratie en uitleg
Zondag Openstelling galerie, demonstratie en uitleg

Bliss Kunst Training Coaching

Zaterdag 17 november gesloten, alleen zondag 18 november open. Bliss is een atelier voor kunst, training en coaching en betekent letterlijk diepste geluk door je hart te volgen.

Schilderijen (abstract, figuratief en in opdracht).

Training creativiteit als middel voor coaches, therapeuten.

Cursus intuïtief schilderen. 

Cursus schilderen stijlontwikkeling. 

Zaterdag
Zondag info@kunstatelierbliss.nl

Laborint

Mijn werk gaat over verbinding. Met jezelf, de ander, de wereld  -  en de onzichtbare bron van alle creatie.

Mijn huis en atelier zijn een inspirerende ontmoetingsplek voor mensen op zoek naar essentie, schoonheid, levensvreugde en onvoorwaardelijke liefde.

In de huiskamer worden het hele weekend boeiende gesprekken gevoerd.

Yoyo van der Kooi
www.yoyo.nl

 

Zaterdag Presentatie gedichtenbundel, verloting, veiling, massage
Zondag Presentatie gedichtenbundel, verloting, veiling, massage

njitnelav

Zaterdag Ontmoet de kunstenaar
Zondag Ontmoet de kunstenaar

Atelier / Gallery Leyton Rowley

Modern Impressionist Painter Leyton Rowley (Wales 1969)
....is an internationally exhibited professional painter currently living and working in Arnhem, The Netherlands. He is quickly becoming one of Arnhem's best known and respected contemporary artists.

Zaterdag
Zondag Tentoonstelling: A second body of work

ella steenmeijer

Graag nodig ik je uit om een kijkje te komen nemen in m'n atelier en mijn meest nieuwe werk te bekijken. Zowel portretten in olieverf als (snelle) naakt schetsen op papier. Volledig geïnspireerd en een feest om daar op de zondagochtend mee bezig te zijn.
VAN HARTE WELKOM!
Alle schetsen (50 x 65 cm) zijn uniek en voor de liefhebber te koop.
€100 zonder lijst

voor info : 06 10551355

Naast portretten en naakten zijn natuurlijk ook mijn boomschilderijen op doek en op polycarbonaat te bezichtigen en geef ik graag uitleg over de gebruikte techniek.

 

 

Zaterdag Expositie met uitleg
Zondag Expositie met uitleg
Top