Agenda

Agenda uitgelicht

Atelier Iris Hurkmans -van de Bilt

Na verkenningen met olie en aquarel, heeft Iris zich de afgelopen 15 jaar volledig toegelegd op het werken met acrylverf.

Ze is expressief en zo schildert ze ook, In haar werk laat ze pure pigmeneten dansen op verschillende mediums. Krachtige abstracten met mooie dieptes.

Iris geeft ook wekelijks lessen in haar mooie atelier-serre.

Zaterdag
Zondag irishurkmansvandebilt@gmail.com
Atelier Iris Hurkmans -van de Bilt
Geopend op:
Soort kunst:

Atelier Jannet Vegter

Welkom in mijn atelier! Ik val meteen met deur in huis en hoop t.z.t. met u kennis te kunnen maken.

Mijn  meeste schilderwerk kent een paar dimensies.  

Ik werk op hout en doek ; met behulp van plastisch materiaal laat ik 'verhalen onstaan met grassen, mossen , hout en alles waar mijn werk om 'vraagt'.

De laatste jaren maak ik veel klein werk ( 20x20 cm) 

Prijsindicatie: vanaf 10 tot 500 euro . 

Boeken:

Een tweetal kinderboekjes heb ik zowel geillustreerd en geschreven .

- ÍK

- 'Wanneer komt pappa thuis?' 

Ik nodig u graag uit op: www.jannettevegter.nl  voor meer info.

(Op zaterdag treft u mij samen met mijn collega Fenny Geysen (www.fennygeyssen-art.nl ) 

Zaterdag
Zondag Jannettevegter@gmail.com

Atelier Fieke Hordijk

In het 'Atelier Fieke Hordijk' worden beelden gemaakt, wandobjecten, sieraden.
Werk ontstaat naar eigen ontwerpen, maar er kan ook opdracht gegeven worden om een ontwerp te maken en uit te voeren.

Op dit moment ben ik bezig met het verbeelden van de Canto Ostinato, een compositie van Simeon Ten Holt (nederlands componist, 1923-2012). Ik ben gestart in 2015 en ben nu bezig met de laatste 5 meters van de 20 meter waar het werk uit zal gaan bestaan. 

Zaterdag Open atelier
Zondag Open atelier

Kunst en Licht en Glas

Wij ontwerpen en produceren verlichting. Ook geven we workshops glasfusen.
Al jaren werken we als klein team voor Kunst & Licht en & Glas ( Jozé ten Have, Jorg van der Plank, Igor Fischl en Sascha Hacska) Maatwerk en handwerk.
Een lichtobject of kroonluchter kan groter of kleiner. Net iets anders en aangepast op een interieur, wens en functie.
Wij als team zien het als een uitdaging om elk denkbaar ontwerp of idee te realiseren. Ook zijn er schiderijen en tekeningen van Jozé ten Have te zien.

Zaterdag Kom kijken
Zondag

Grafisch Atelier de Hendrick

Mijn werk bestaat voor het grote deel uit grafiek en tekeningen.

Het menselijk figuur speelt daarin een belangrijke rol.

Zaterdag demonstraties van het maken van grafiek
Zondag demonstraties van het maken van grafiek

Sein Vormgeving, atelier van Nicolette Peters

Sein Vormgeving is het kunst- en ontwerpatelier van Nicolette Peters. Nicolette geeft vorm aan identiteit, als beeldend kunstenaar aan haar eigen individuele en universele verhaal en dat van collega kunstenaars, als artistiek begeleider aan de identiteit van amateur kunstenaars en als grafische vormgever aan de identiteit van startende creatieve ondernemers.

In het atelier stelt ze haar werk tentoon, solo en in combinatie met gast-exposanten. Amateur kunstenaars vinden er begeleiding in de zoektocht naar de kern van hun verhaal, zij kunnen er tevens kunst beschouwen met andere reflective practitioners. En in het ontwerpproces voor startende creatieven staat het verhaal achter de ondernemer/ing centraal.

Zaterdag Duo-expositie met het werk van Frank Willems en Nicolette Peters
Zondag Duo-expositie met het werk van Frank Willems en Nicolette Peters

Atelier Kunstbreak

Kunstbreak is een leuk dorpsatelier waar jong en oud terecht kunnen voor teken- en schilderlessen.

Tijdens de landelijke atelierdagen (op  17 en 18  november) is er  een bijzondere tentoonstelling met werken van Carla de Korte , Irma Troost, Jeannette Ruigrok, Avi Lev, Colette Jacobs, Andre den Hartog, Mirjam Kleijwegt, Audrey Soeterbroek en Marijke Wessel. En dat niet alleen! Speciaal voor dit landelijke atelierweekend zijn zij een uitdaging aangegaan, door op elkaars werk te reflecteren en een nieuw werk te maken geïnspireerd op een werk van een collega. Dit gaat vast boeiende ‘schilderijen, tekeningen en /of aquarellen opleveren.

Als bezoeker krijgt u bovendien een leuk mapje met ansichtkaarten.

Daarnaast kunt u ook zelf aan de slag.

Op beide dagen kunt u gratis deelnemen aan een laagdrempelige workshop… o.l.v. Marijke Wessel. tekenen met grafietpoeder ! U zult verrast worden door de mogelijkheden van dit materiaal. Deze workshop is doorlopend , maar alleen tussen 11.00-13.00 uur!

En op zondagmiddag is er bovendien een sessie modeltekenen (natuurlijk staat het de bezoekers vrij om mee te doen).

Websites van enkele deelnemende kunstenaars:
www.marijkewessel.nl
www.mirjamkleywegt.nl
www.colettejacobs.kunstinzicht.nl 
www.irmatroost.nl
www.carladekorte.nl
www.levdesign.nl

Zaterdag Expositie, workshop en toelichting
Zondag Expositie en workshops

Galerie de Etage/ Atelier Anja Kok

De galerieruimte van Galerie de Etage boven Boekhandel Cursief, Kruisstraat 4 in Gorinchem is ingericht als atelier Anja Kok. In de galerie zijn schilderijen te zien geschilderd met acrylverf. 

Anja Kok woont en werkt in Gorinchem en is mede eigenaar van Boekhandel Cursief/ Galerie de Etage. Daarnaast is ze beeldend kunstenaar. Ze heeft haar opleiding gehad aan de Constantijn Huygens academie in Kampen en Ateliers 63 in Haarlem.

De schilderijen van Anja Kok geven alledaagse situaties weer vermengd met een vleugje fantasie, vervreemding, eenzaamheid en het onvermogen tot liefde. Het werk heeft een geheel eigen karakter maar is tegelijkertijd algemeen herkenbaar. Zij droomt al schilderend door haar schilderij als een kind vol verbazing in de volwassen wereld. Schilderen wordt een soort toveren waarbij onverwachte acties de meest verrassende wendingen veroorzaken. Het doel is zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Inspiratie haalt Anja Kok uit haar ontmoetingen met mensen en de manier waarop hun omgeving is ingericht. Daarbij ontstaat vaak een gevoel van onbehagen. Hiermee zet ze graag mensen op het verkeerde been. Een schilderij moet voor haar vragen oproepen in plaats van deze beantwoorden. Motieven en vormen uit de Flower Power periode zijn beeldbepalende elementen welke regelmatig in de schilderijen van Anja Kok opduiken. Er is sprake van een grote gelaagdheid in het werk waardoor je in de wereld onder de wereld kan duiken. Hierin zijn dan weer nieuwe motieven te ontdekken. Het werk wordt opgebouwd, laag over laag, naast elkaar en over elkaar. Motieven zijn niet de enige beeldelementen ook grijpt Anja Kok regelmatig terug op eerder gebruikte beeldelementen die zij weer in een compleet nieuwe context plaatst. Door het gebruik van felle kleuren breekt zij vaak met de regels van de esthetiek. De schilderijen zijn een soort doorlopend dagboek samengesteld uit gedachten en herinneringen met vaak humoristische titels waardoor het denken en de waarneming uit sync raken. 

Zaterdag Pakje Kunst automaat
Zondag Pakje Kunst automaat

Keramiekatelier Lenie van der Laan

Ik maak abstract en figuratief werk veelal geïnspireerd door organische, fossiele vormen en structuren. mijn werk kenmerkt zich door eenvoudige lijnen en kleuren, waardoor het een krachtige uitstraling heeft. De objecten worden veelal opgebouwd uit ringen en plakken en van diverse soorten en kleuren klei. Ik gebruik niet zoveel glazuren, maar het werk wordt ook wel raku gestookt, wat zich kenmerkt door de diepzwarte en koperachtige kleuren in het glazuur. Daarnaast gebruik ik ook andere stook technieken zoals pitfire, naked raku

Momenteel werk ik met porseleinklei, dit combineer ik met grillige stukken hout. Het porselein wordt niet geglazuurd waardoor het een pure en natuurlijke uitstraling heeft. De objecten zou je zo kunnen tegenkomen in de natuur…

U bent van harte welkom in mijn atelier,

Hartelijke groet,

Lenie

Zaterdag
Zondag lenievanderlaan@quicknet.nl

Selene's Art

Selene is een hededaagse abstracte kunstenares gevestigd in Nederland. Ze is diep geïnteresseerd in het alchimistische effect van verschillende materialen, het creëren van boeiende textuur elementen en het vervolgens laar na laag toevoegen, in het nastreven van licht, diepte en interessante texturen. Haar werk is principieel intuïtief en illustreert een dynamisch conflict tussen de volgorde van symmetrie en de creative aard van chaos.

Zaterdag
Zondag selenesart@gmail.com

Atelier-Galerie Yvette Jansen

Atelier-Galerie Yvette Jansen is de werkplaats en expositieruimte van goud- en zilversmid Yvette Jansen en haar man, beeldend kunstenaar, Frans Steginga.

Naast sieraden van goud en zilver, gecombineerd met verschillende soorten edelsteen, is er beeldend werk (schilderijen, beelden, grafiek) te zien. Geregeld is er een expositie met werk van andere kunstenaars. 

Naast een eigen collectie, wordt er ook in opdracht gewerkt. 

Kijk om een indruk te krijgen van ons werk op de websites: www.yvettejansen.com en www.franssteginga.nl 

Mailadres: info@yvettejansen.com 

                frans@steginga.nl 

 

Zaterdag Open atelier
Zondag Open atelier

Atelier M

Vedic Art, mixed media op doek.

Portretten met pastel, op velours en pastelmat. Opdrachten zijn bespreekbaar.

Zaterdag Mini-workshop monoprint
Zondag Mini-workshop monoprint

Studio Eljada Van Muijden

Keramiek  |  Schilderijen  |  Kunstkado

  • Tussen Kunst & Ambacht.
  • Exclusieve verkoop direct vanuit het atelier.
  • Kleinschalig en persoonlijk
  • Keramiek handgevormd en gedraaid
  • Schilderijen en tekeningen
  • Kleine oplage in serie
  • Unica
  • One of kind gifts
  • Opdracht in overleg

 

Zaterdag
Zondag eljadavm@gmail.com

Sabina Wörner, Painter with Passion

Painting opposite: "Happiness Gobelin" 2016, 5 parts, 280 x 330cm, acrylic, egg-tempera, water soluble oil paint on canvas. View of my studio in Cologne which is now being replaced by my new studio in Arnhem up in the trees...above our wonderful art deco house.. Happy!

There are times in our lives when everything seems to change so radically all at once that you can't seem to land. Most obviously when you move house and/or change country, when someone dies, through illnesses, your own or those of others, break-ups, menopause (:)) and, more subtly, when you make an inner transformation parallel to this.. or just like that..

During a time of such turmoil I collected images everywhere I went, looking for light, colour and beauty, creating moments of happiness for myself. When I became utterly bored with the weightiness of it all, I laid a huge canvas on the ground in my studio, surrounded by framing canvases, combined all these images in a burst of activity and colour and this painting appeared. When I had hung it on the wall to embellish it, I was amazed and happy to see the effect of the transformation I had pushed through.

Here it is then, my Happiness Gobelin surrounded by other moments of happiness :) It is as large as my physical capacity could handle and as vibrant in a juxtaposition of colours as my eyes would allow..

Come and see this and other paintings of colour and light and share happy moments with me!

Sabina Wörner, 12.9.2018

Zaterdag
Zondag sabina@sabinawoerner.com

Schilderen Is Doen

Kom mijn atelier bezoeken, waar ik mijn mooie schilderijen maak en natuurlijk lessen en workshops geef.

Zaterdag Schilderen met een pasje
Zondag Schilderen met een pasje

Atelier Hetty Combs / Combs Art Projects

Hetty Combs houdt zich bezig met figuratief schilderwerk, abstracte fotografie, poëzie en combinaties daarvan. Op het atelier wordt teken- en schilderles gegeven, zowel individueel als in groepsverband. 

Zaterdag Inloopworkshop
Zondag Inloopworkshop

Atelier Eleonore Broekhuijsen

Kunst is de taal van de ziel

Expositie van schilderijen en informatie over Vedic Art.

Zaterdag Introductie in Vedic Art
Zondag Introductie workshop Vedic Art

Sisters in Klei

"Sisters in Klei" Adje en Elly, wij laten u keramiek - Raku gestookte objecten zien.    

Bij mooi weer gaan we Rakustoken in de tuin.

Een spannend en verrassend en inspirerende gebeurtenis. 

Met aarde, vuur, rook en water ontstaan de prachtigste werken.  

Zaterdag Rakustoken
Zondag Rakustoken

JaJa Glaskunst

Zaterdag Expositie, wijnerij en workshop
Zondag Expositie, wijnerij en workshop

Atelier de Tekenkamer

Ik ben grafisch kunstenaar, mijn werk bestaat uit gedetailleerde etsen in zwart wit en handgekleurde linosneden van vogels.

Zaterdag Doorlopend etsdemonstraties van 11.00 tot 17.00 uur
Zondag Doorlopend etsdemonstraties van 11.00 tot 17.00 uur

Glasatelier Lichtinzicht

Wij ontwerpen en produceren glaskunst, en geven workshops en cursussen in glastechnieken.

Ons glasatelier is een kleinschalig glasatelier in Veldhoven dat zicht richt op het ontwerpen en realiseren van glas in loodramen. Daarnaast vindt in het atelier het fusen (versmelten van glas) en het casten (gieten van glas in mallen) plaats tot driedimensionale glasobjecten. Ook kunnen wij door middel van zeefdruk tekst en afeeldingen opbrengen op glas om dit vervolgens met een toplaag van glas in te smelten. Deze technieken combineren wij onder andere tot tuinobjecten van glas, gecombineerd met metaal en hout. Ons atelier verzorgt al vele jaren curssen en workshops in al deze glastechnieken. Wilt u met glas werken, maar hebt u geen ruimte, geen gereedschappen of geen glasoven? U kunt bij ons komen werken en alle noodzakelijke apparatuur huren. Onze openingstijden zijn dagelijks van 9.00 - 17.00 uur (even bellen van tevoren; wij kunnen even weg zijn). 's Avonds, zaterdags en zondags alleen op afspraak. Verhuur atelierruimte en faciliteiten: U kunt tegen een vergoeding gebruik maken van onze glasovens, keramiekoven en gereedschappen en machines.

 

Zaterdag Demonstratie diverse glastechnieken
Zondag Demonstratie diverse glastechnieken

Wietske Otter

Naast mijn passie voor fotograferen wat ik bijna heel mijn leven heb gedaan, ben ik vier jaar geleden begonnen met abstract schilderen. Ik werk met acrylverf en gebruik naast verf ook schelpenzand, marmerpoeder, aluminiumfolie en diverse andere materialen uit de natuur. Ik schilder soms gewoon met mijn handen en vingers om gelaagdheid te krijgen. Ik heb les van Rolina van Vliet, beeldend kunstenaar.

Wat mijn fotowerk betreft richt ik me nu vooral op landschappen, portretten en vrij werk zoals druppelfotografie.

Het is mogelijk om voor een gering bedrag een portretfoto van uzelf te laten maken in mijn studio.

Zaterdag Portretfoto laten maken en verkoop artikelen
Zondag Portretfoto laten maken en verkoop artikelen

CaroArt / GaleriePS20

Mijn werk gaat voornamelijk over landschappen en kustlijnen. Het pure gevoel wat ik krijg bij het zien van een landschap fascineert mij en zet mij aan tot schilderen. Daarbij is het landschap altijd in beweging en onderhevig aan de natuur. Ik combineer natuurlijke elementen zoals vilt, roest, mos, hout, etc. in de compositie van mijn abstracte landschappen, en probeer deze te integreren, om zo tot een mooi samenspel te komen. Door te werken met deze verschillende materialen is het altijd weer spannend hoe de uitwerking is met kleur en verf.

Momenteel ben ik aan het experimenteren met vilt en zijde op doek. Het vilten is een intensief proces waarbij je kunt werken naar verschillende oppervlaktestructuren. Juist deze structuren sluiten mooi aan bij de landschappelijke aspecten.

Zaterdag
Zondag caroline.geerling@gmail.com

Jacqueline Zeegers Atelier Tao Glas

Welkom in mijn atelier. Schilder op doek hout en glas. Specialisatie het oude traditionele brandschilderen. En ook brandschilderen in een modern jasje gestoken. Ik demonstreer de fases van brandschilderen. 

Zaterdag
Zondag tao.kunst@gmail.com

ZolderAtelier

Neem een kijkje in het Atelier om de figuratieve schilderijen te bewonderen of ervaar zelf hoe het is om te schilderen. Als autodidact heeft Petra van der Meer haar eigen techniek ontwikkelt. Ze maakt gebruik van acrylverf met paletmes en penseel. En is vooral geïnspireerd door mensen en natuur.

Zaterdag schilderen@zolder-atelier.nl
Zondag schilderen@zolder-atelier.nl

Atelier Ann Hoogendoorn

 

Nooit gedacht dat mijn tekeningen geschikt zouden zijn om te schilderen”

Het liefst tekent Ann haar handen achterna. Handen hebben hun eigen intelligentie met voortschrijdend inzicht. Van sommige tekeningen maakt zij schilderijen, waarbij kleuren haar verleiden tot mengen. Hierbij schuwt Ann het experimenteren met materialen niet. Menig lap 2ehands vinyl vloerbedekking heeft zij onder handen genomen en getransformeerd tot kunstwerk. Verder werkt ze graag met inkt, bewerkt Ann eigen foto's met de hand (Ann'aloog photoshopwerk) en schrijft ze haiku's bij haar werk.

Achter het huis is een kleine expositieschuur waar ze ieder seizoen een andere tentoonstelling inricht.

 

Zaterdag
Zondag annhoogendoorr63@gmail.com

molendijk 39

www.victorvandelande.tumblr.com

Zaterdag
Zondag victorvandelande@gmail.com

Atelier Gea Schmidt

Schilderijen in mixed media

Gea Schmidt werkt de laatste tijd abstract. Haar techniek kun je het beste omschrijven als structuurkunst. Zij werkt met marmermeel, champagnekrijt, as, zand en ongebluste kalk. Daar komen beitsen bij, inkten, pigmenten en acrylemulsies. Door het gestaag opbouwen met deze materialen, kleuren en vormen ontstaat het werk. Daarom is elke aangebrachte laag een avontuur, een spel met de materie.

Zaterdag
Zondag info@geaschmidt.nl

Art & Else, Else van der Sloot

krachtige teken- en schilderkunst, van realistisch tot en met abstract werk. Specialiteit portret mens en dier. Tevens beeldend werk in marmer, hout en hardsteen, en portretten in keramiek. Else werkt ook veel in opdracht, maar geeft ook cursussen en workshops in haar huisatelier alsook op lokatie.

Zaterdag Aanbieding in "live" portret
Zondag Aanbieding in "live" portret

Intuitionpaperart

Wij willen mensen verwonderen en verbazen door te laten zien wat je allemaal met papier kan, mooie lampen, kunst, "glas in lood", origami, filigrain ( vroeger vaak ambachtelijk in Nederland gedaan). Zo ondergeschoven "het papier, het ambacht", zoveel mogelijkheden en zo mooi. Kom kijken en ..................

Zaterdag
Zondag intuitionpaperart@gmail.com

Art-Anja

Anja Bouwens werkt vanuit een atelier aan huis. 

Haar keramiek is met de hand opgebouwd.

Zij staat bekend om de aparte vormgeving van vazen, schalen en sculpturen. Veel werken zijn bewerkt met kleurrijke glazuren en afgewerkt met 12 karaat goud. 

U bent van harte welkom en natuurlijk staat de koffie klaar!

Graag tot ziens in Dussen

Zaterdag Kom kijken
Zondag Kom kijken

Hielke Schoonewelle

Als ik aan het Sculpturen ben, ben ik los van alles, en meer aanwezig in het moment dan ooit, daar groeit het, daar creëer ik, van uit mijn hart.

Ik maak karakters in plasticine, een niet drogende klei. Mal ze af met siliconen, om ze vervolgens te gieten in acryl of te verbronzen.

www.hielkeschoonewelle.nl

Zaterdag Wees welkom in mijn Atelier
Zondag Wees welkom in mijn Atelier

Koeienschilderij - Tinka Schilperoort

Ik laat je graag zien waar en hoe ik mijn schilderijen maak. Ik schilder realistisch, voornamelijk koeien, maar soms ook andere onderwerpen. Ik gebruik heldere, sprekende kleuren zodat een levendig schilderij ontstaat; schaduwen creëren diepte. 

Ook tijdens het atelierweekend werk ik aan mijn nieuwste schilderij, dat met iedere laag olieverf meer tot leven komt. Wil je meer weten of zien, bezoek dan mijn atelier in het oude centrum van Delft: open op zaterdag 17 en zondag 18 november van 12.00 - 16.00 uur.

Kijk, naast mijn website, ook eens op www.facebook.com/koeienschilderij. Hier laat ik ook zien hoe ik mijn schilderijen opbouw.

 

Zaterdag Schilder demonstratie
Zondag Schilder demonstratie

atelier de man

En er doen hier in Strijen nog twee kunstenaars mee; Vincent Krans, maakt heel mooie dingen, zijn website laat dat overigens niet al te best zien. En Gerard Bogaerds, mijn eilandgenoot, google maar.

Zaterdag
Zondag arisroskam@gmail.com

JoCa

Ik nodig je uit om te Kijken, Zien, Voelen, Ervaren & Delen, hoe ik de dingen Zie en begrijp, door middel van de kleuren, windrichtingen en de elementen.

Dat zijn voor mij Lucht, uitgebeeld in Bronzen Beelden, veren, klank en stem.
Kracht in het ontvangen, en in het denken.
Ervaar, verneem, zoals jij het ervaart.
De Kracht van het Noorden, kennis en wijsheid, ervaringen en inzicht.

Vuur Kracht van energie en passie.
Uitingsvorm KrachtBeelden, spiegels en mozaïek.
Kijk ieder mens is in evenwicht, een emotierijk waardevol en liefhebbend wezen.
Je eigen innerlijke vuurkracht is daden, intuïtie, bewegen. Hout zijn staande wezens.
Kracht van het Oosten, waar het licht vandaan komt.

Ether Kracht van ongeziene verbindingen.
Uitingsvorm: Ongesproken woorden op doek.
Deel, kracht van de communicatie. Het midden van het middelpunt van wie jij bent.
Rustpunt, tijd nemen om in je eigen kracht te komen. Alles wat je doet is in verbinding met alles in en om je heen. Accepteren, aanvaarden hoe het is.
Liefde is de essentie en de verbinding tussen alles. Kracht van het midden.

Aarde, aandacht kracht van het hier en nu.
Ik werk in opdracht en maak o.a. portretten van mens en dier.
Ik geef les en doe workshops. Mensen Zijn. Je bent een afzonderlijke eenheid van het groter geheel.
Respect voor ieder wezen, de eigenheid van de ander zien en laten.
Kracht van het westen introspectie transformatie.

Water, Kracht van emotie en verlangen.
Symboliek uit ik mij in: Portret, Dier, Lichtbrengers, kleur, en schelpen.
Wat verlang ik? Wat zijn mijn hartverlangens?
Voel: Is aangetrokken worden. Kracht van het Zuiden van onschuld en Vertrouwen.

Alles wat ik maak en doe ontstaat uit bovenstaande invalshoeken.

Zaterdag
Zondag joca@joca.nl

Joris Baudoin Picturing Museums

Picturing Museums of Museale Beelden is het project waar Joris Baudoin, beter bekend als Jorisbeton, vanaf eind 2014 druk mee is: Bezoek van de kunstmusea in Europa (tot nu toe 90), daar een dik boek over schrijven, bloggen en na ieder bezoek een reactie op de musea in de vorm van een nieuw kunstwerk maken. Dit kunnen schilderijen, installaties of andere werkstukken zijn. De meeste daarvan zitten nu in de museumcontainer.

In de beeldentuin en in de galerie aan het atelier zijn onder andere blokken te zien. U krijgt desgewenst uitleg.

Zaterdag
Zondag baudoin@upcmail.nl

Ingrid van Dooren

Ik ben professioneel beeldend kunstenaar. Na het volgen van de opleiding grafische vormgeving aan de Design Academie, verkoos ik de vrije expressie van de schilderkunst boven de computercreativiteit.

Ik maak grote abstracte schilderijen, daarbij meng ik verf met ongebruikelijke materialen, zols zand, zout, papierpulp, cement etc. Daarbij gebruik ik handen, vorken lepels, pasjes en ook weleens penselen. Ik schroom ook niet om een schuurmachine op mijn werk te zetten, om eerdere verflagen tevoorschijn te halen.

Ik ben steeds op ontdekkingsreis hetgeen tot uitdrukking komt in het toepassen van allerlei technieken,die ik me eigen gemaakt heb, zoals encaustic, wabisabi schilderen op staal en plexiglas.

Ik geef schilderlessen en workshops in mijn atelier.

Zaterdag
Zondag inkvandooren@hotmail.com

atelier POP-UP

Willem Frederik Tegelaar bij twee van zijn schilderijen tijdens een expositie.

Voedingsbodem (links) in olieverf afm. 100 x 120 cm

Eenheid in onrust (rechts) in olieverf afm. 40 x 100 cm.

Opleiding

Willem Frederik Tegelaar begon zijn opleiding bij Ars Aemula Naturae in Leiden en de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

 

Bretagne

Tegelaar zijn werk kenmerkt zich door composities van uitgebalanceerde vormen en kleuren.Veelal bezitten de olieverfschilderijen en aquarellen sprookjesachtige benaderingen die voortkomen uit inspiratie die de kunstenaar in Bretagne (Frankrijk) heeft opgedaan. Via voorstudies zet Tegelaar deze "ïnspiratie" in de meeste gevallen om in olieverf. Het werken met olieverf en aquarel is in al zijn facetten heel fascinerend en boeiend! Op het palet der technieken ie de keuze hieruit mede bepalend voor een interessant en boeiend geheel. Tegelaar werkt het liefst met paletmes om structuren en hoogtes te creéren.

 

 

Zaterdag Blind tekenen en vormen zoeken.
Zondag Blind tekenen en vormen zoeken.

D.N.A.

Atelier van Oosterhoutse kunstenaar Diana Nooten in nieuwe haven Drimmelen met uitzicht op de haven en de rivier de Amer.

Zaterdag
Zondag diananooten@gmail.com

Atelier Grace Wychowanska

Grace Wychowanska - Tijd en tijdgeest zijn noties waar Grace op een eigen manier invulling aan probeert te geven. Persoonlijke herinneringen aan gebeurtenissen of aan bepaalde plaatsen zijn daarbij de uitgangspunten voor een process dat uitmondt in collages, tekeningen en schilderijen. Schideren als en vorm van poezie. Treugkerende ondewerpen in Wychowanska's werk zijn reizen en architectuur.
Contact 06 13 57 82 70, https://gracewychowanskaart.wordpress.com/ 

Zaterdag
Zondag grace.wychowanska@gmail.com

Lise Colpa

 

Sieraden gemaakt op oude ambachtelijke manier van de goudsmid, daarbij gebruik makend van oud zilver en scherven of stukjes drijfhout gevonden op het strand of ander waardeloos materiaal

Zaterdag Demonstratie
Zondag Demonstratie

De Zwarte Kat

Magisch geabstraheerde schilderijen.

Zaterdag
Zondag rinneke62@hotmail.com

ThemenArt

Schilderijen, collages en tekeningen in gemengde technieken.

Zaterdag
Zondag ilene.themen@gmail.com

Anja-keramiek

Zaterdag rakustoken
Zondag rakustoken

PopUp Ateliers OBL

PopUp Ateliers OBL is een paraplu voor kunstenaars allerlei diciplines, die zodoende elkaar kunnen inspireren, helpen, samenwerken en  naar buiten kunnen treden als een gezamelijk platvorm.

Deelnemende kunstenaars;Marianne Yvonne Neijhuis, Eleonore de Vet, Simon Dekker,Houman Esmail Nia, Arne van der Ree, Annette van Parlemur,Yvonne Aaldering, Huibert van Rossum, Maurice Balm,Riana Eckhardt,Marisa Muller, Fleur Specken, Rina IJzermans, Sanne Hoogstad, Monika Vvariazz, Annemarie Burgemeester,Margreet Yogastudio Ganesh, Pauline expressie expirience. Gastexposanten:Cora Alink,Margot Deden, Jessica Telgt, Adele Unger, Nelie Anderson,Eelse Bies, Margrietje Killian, Jos Gielen, Graham Manning,Juan Heinsohn Huala.

Lokatie oude rabobank Vierwiekenplein ,ingang achterom , Oud Beijerland. Start op 23 juni 2018 ,info en opgave bij m.y.neijhuis@hotmail.com

Zaterdag Aanschuif workshop tekenen en schilderen
Zondag Aanschuif workshop tekenen en schilderen

Atelier JAYVEN

Geachte bezoeker,

Tijdens het atelierweekend toon ik mijn huidige werk: schilderijen van delta's (de deltascapes), landschappen en nieuw, abstrakt werk. Werken in olieverf op doek.
Op de site is het werk 'Deltascape II' (gedeeltelijk) te zien. Het onbekende landschap.
Voor persoonlijk contact over het atelierweekend: mail naar j.veninga1@chello.nl.

Ik kijk uit naar uw komst!
Vriendelijke groeten,
JAYVEN (Janny Veninga)

Zaterdag
Zondag j.veninga1@chello.nl

Durkje Haringa

De natuur is mijn voornaamste inspiratiebron. De sfeer, die ik ervaar probeer

ik in mijn aquarellen en acrylschilderijen weer te geven.

Zo heb ik schilderijen van de Wadden,, de kust en andere natuurgebieden ge-

maakt. Naast lanndschappen maak ik ook werken van bloemen en andere  stil-

levens.

Bij wedstrijden viel ik zowel landelijk als provinciaal in de prijzen.

Sinds 2003 ben ik deelneemster van de Kunstroute Smallingerland.

Zaterdag
Zondag info@durkjeharinga

Marina Cleiren

Zaterdag
Zondag marina@marinaschildert.nl

Atelier Iris Hurkmans -van de Bilt

Na verkenningen met olie en aquarel, heeft Iris zich de afgelopen 15 jaar volledig toegelegd op het werken met acrylverf.

Ze is expressief en zo schildert ze ook, In haar werk laat ze pure pigmeneten dansen op verschillende mediums. Krachtige abstracten met mooie dieptes.

Iris geeft ook wekelijks lessen in haar mooie atelier-serre.

Zaterdag
Zondag irishurkmansvandebilt@gmail.com

Atelier Renée Blom

Grafiek is haar passie. Het aloude handwerk van etsen, lino-en houtsnede als antwoord op massaproductie en uniformiteit.

Het landschap is inspiratiebron waarbij vooral de eilanden Texel en Corsica haar speciale aandacht hebben. In het atelier ontstaan,onder invloed van de specifieke Corsicaanse muziek, de prenten en objecten.

Zaterdag
Zondag reneeblom@hotmail.com

RUDI. vormgeving en kunst

Iedereen die hier binnenstapt is overdonderd door het werk wat her en der in mijn atelier staat. Geen doorsnee werk, maar werk dat de ziel raakt, al is het soms niet op een aangename manier, het werk raakt je.

Zaterdag
Zondag rudi@rudistuve.nl

YOur Art Coach

YOur Art Coach (atelier & praktijk)

In het atelier kun je terecht voor Schilderkunst; olieverf of acryl met speksteenpoeder op linnen voor thuis of in uw bedrijf. Voor cursussen, workshops of een schilderwellness. Dit laatste is een combinatie van in stilte wandelen, schilderen, Reiki en kunstzinnige coaching en is een individuele sessie.

Yvonne maakt schilderijen van olieverf op linnen. Door te mediteren, verbinding te maken met haar innerlijke wijsheid en moeder aarde of door te luisteren naar muziek die de ziel raakt volgt ze haar palletmes op het doek. Ze laat zich ook inspireren door stilte wandelingen in de natuur en door diverse wijsheden en symboliek. Haar werk hangt regelmatig in Europa i.s.m. Bubble Art Project (Parijs, Brussel, Leiden, Rotterdam, Venetië en Beijing (China). Haar werk op de foto hangt van drie september 2018 tot eind oktober in het Hilton Molino Stucky Venice (Venetië) Italië.

In de praktijk kunnen jong en oud terecht voor Energetisch Kunstzinnige Coaching. Er wordt gewerkt vanuit de psychosynthese (geleide kunstzinnige meditatie), mindfullnes & art en de chakrapsychologie. Ook is Reiki een van de specialiteiten van Yvonne. Ze vindt het boeiend om diverse wijsheden te combineren en te kijken wat bij iemand past. Zo kom je weer in balans en kun je je beste zelf zijn.

Kom tijdens het Atelierweekend langs en geniet van een miniworkshop"Schilderen op Muziek" op een paneel, vanuit de verbinding met je ziel. Wat binnen in je leeft wil en mag gezien worden. Je zult versteld staan van het resultaat. Je maakt iets wat je van tevoren niet bedenkt, maar wat zich aandient op dat moment. Je werkt vanuit de beweging i.p.v. met je hoofd meteen in een vorm te schieten. Uit je hoofd en werken met je handen vanuit je hart. Het werkt helend en ontspannend.

Het dakterras van YOur Art Coach is tijdens het Atelierweekend geopend indien het weer het toelaat. Het atelier bevindt zich op de tweede verdieping. Je bent van harte WELKOM.

Voor meer info zie de website www.yourartcoach.com Of volg haar op Facebook of Instagram.

Zaterdag Schilderen op Muziek
Zondag Schilderen op Muziek
Top