Ateliers

Geopend op:
Soort kunst:

Kunst en meer

Zeewolde

In dit warme lichte atelier werkt Gonny Geurts niet altijd alleen, zij geeft ook les aan eigenwijze mensen die met hun creatief proces in aangenaam gezelschap bezig zijn. Ook workshop, schilderverwendagen en haet atelier huren behoort tot de mogelijkheden. Maar dit weekend zie je alle kunst van Gonny; abstract met herkenbare elementen, fantasierijk. het werk nodigt je uit er je eigen verhaal aan te verbinden, Zo wordt een schilderij een verrijking voor jezelf voor de rest van je leven!

Anneke Mensink (Atelier Gebrande Aarde)

Welsum

Anneke Mensink maakt mensfiguren in kunsthars, cement, epoxy etc. Het zijn installaties, series of unieke werken. Beelden voor binnen en buiten

De beelden gaan over de schoonheid van het verval, de imperfecte mens met de huid als metafoor. De huid als grens, een tijdloos landschap

Atelier Riki

Nuenen

ART BY MANOU

Roermond

Atelier Edith Geleijn

Zutphen

atelier d'art Herman Thielens

Hulst

De stillevens van Herman Thielens zijn vaktechnische staaltjes van meesterschap inzake compositie, vormbeheersing, harmonisch kleurgebruuik en in juiste aanwending van licht en schaduw Ook de reflectie is boeiend weergegeven. In sommige schilderijen heeft hij het trompe-l'oeil principe toegepast, met een zo bedrieglijk natuurgetrouw geschilderde afbeelding dat ze echt lijkt.

Atelier Mim

Sassenheim

Figuratieve keramiek. Hoofdthema's: vrouwen, katten, vogels en vissen.

Kleuren via engobes en glazuren. 

Gestookt tussen de 1060 en 1160 graden in elektrische oven

 

Naast het werk in het kleine atelier is er ook werk te zien in de tuin.

 

Niet al het werk is te koop,

Carla Kleekamp

Amsterdam

Beeldhouwatelier Rein Veldboer

Oosterland

Rein Veldboer maakt massief houten beelden, al of niet gecombineerd met steen. Daarnaast is er ook handmatig letterkapwerk te zien. Op ambachtelijke wijze, met hamer en beitel, worden teksten in hout gekapt.

Annette Gaijaard maakt leporello's. Kunstige boekjes met gekalligrafeerde teksten en aquarellen of pentekeningen. Zij werkt samen met Marijke Raymakers, boekbinder.

Gunterpaintings

Roosendaal

Ik heb in de loop der jaren diverse stijlen ontwikkeld maar ze hebben gemeen dat ze in lagen zijn opgebouwd waardoor er een verweerde vintage "look" ontstaat. 

Mijn grafische achtergrond spat er meestal vanaf, kleuren bijna nooit rechtstreeks uit de pot maar gemengd zodat er fijne nuances ontstaan. Portretten en abstracten zo verschillend en toch zo goed samen.

Loes Verbeek

Amsterdam

In het Atelier van Loes Verbeek zijn bronzen beelden te zien , varierend van 10 tot 40 cm. hoog. Zij maakt naast haar vrije werk, ook werk in opdracht zoals bv. portretten in brons, en ook portrettekeningen. 

Naast haar beeldhouwwerk zijn ook vele modeltekeningen te zien, waarbij een ouderwetse tekenstijl wordt gecombineerd met een moderne Ipad-bewerking van de omgeving van het model. Het totale resultaat heeft zij op canvas laten drukken en zijn gesigneerd te koop in haar Atelier. 

Ook zijn er diverse pasteltekeningen en olieverfschilderijen van haar hand te zien en te koop.

Alle beelden zijn figuratief en/of figuratief/geabstraheerd, net zoals haar tekeningen van pastelkrijt, die een lichte ironische en/of humoristische tint hebben, wat overigens ook voor haar olieverfschilderijen geldt.

Zij maakt dit weekend Portrettekeningen van een zelfontwikkelde gemengede techniek. (zie website) Zij maakt hierbij gebruik van haar 10 jaar lange portretteken-ervaring op het Thorbeckeplein in Amsterdam en combineert deze ervaring met nieuwe technieken en ervaringen.

 

 

 

ATELIER WEDDERVEER

Wedde / Wedderveer

ik maak schilderijen in acryl, tekeningen en etsen - de stijl is  figuratief/surrealistisch,  idem en kleine installaties met poppen

Atelier kunstuitleen Carla de Winter

Groningen

Conny van Acquoy

Beek en Donk

Geinspireerd door Schotland, realisme en het magisch realisme.

Van Landschappen tot mythe en Legendes.

U bent van harte welkom om onder het genot van koffie en koek, bij mij thuis in het atelier, een kijkje te komen nemen. 

Atelier MarisK

Katwijk aan Zee

TIjdens dit atelierweekend zal de speciale aandacht uitgaan naar schilderijen waarin het bijzondere strandleven van Katwijk aan Zee is vastgelegd.

Door de unieke locatie van het atelier (aan de Boulevard in Katwijk) is het een logisch gevolg dat Mariska zeer regelmatig in de "voortuin" is te vinden. In deze serie werken staat het dagelijks leven op en rond het strand centraal. 

Emilie Lindenbergh

Hilversum

Mijn thema is Ruimte en Ontmoeting. Ik probeer in ruimtes de echo van het verleden, het heden en ook van wat er (kan) gaan gebeuren, weer te geven.....

De schilderijen zijn in acryl, opgebouwd in dunne lagen, losse toets en vlek. Licht en een subtiel gelaagd kleurenspel spelen een grote rol in mijn werk.

atelier Akwaaba

Zandvoort

De Smederij, een voormalige smidse in het hart van Zandvoort, is sinds 2008 Ellen Kuijl’s vaste werkplaats. De sfeer van De Smederij, met de naam atelier Akwaaba, past naadloos bij het werk dat Ellen maakt: rustieke metalen objecten waarin zij gefused glas verwerkt. De aardse uitstraling van het metaal is helemaal op z’n plaats in dit atelier en de kleurige glaselementen geven daar een lichte toets aan.

Zij werkt ook in opdracht en geeft workshops.

www.glaskunst-ellenkuijl.nl

"Hart Nibbrig". Een Atelier van de Dooyewaard Stichting Blaricum.

Blaricum

Atelier Hart Nibbrig is een van de 5 historische ateliers van de Dooyewaard Stichting Blaricum. Alle ateliers zijn geopend tijdens het landelijke atelierweekend op 4 en 5 november. www.dooyewaardstichting.nl.

Kunstenaar Mark Outjers stelt zijn atelier open voor bezoekers. Hij toont zijn recente werk en is persoonljk aanwezig.

 

Atelier de Kameel Loes Scholman

DEN DOLDER

De Kameel is in een oud schoolgebouw waar diverse activiteiten plaatsvinden de hele week.

Loes werkt in het atelier met veel licht en ruimte, vandaar dat er meerdere personen gebruik van kunnen maken. Loes is er op de maandagavond te vinden met een groepje anthousiaste mensen waarvan er 3 deelnemen aan dit Atelierweekend.

Netty Bosgoed

Zij werkt met acrylverf. Veelal met rood als hoofdkleur, vrolijk en ontspannend op doek, ook wel op papier. Ze maakt werk zoals de moorkop (30x30cm) die in het atelier te zien is, dan pakt ze het weer mega groot aan zoals een doek van 1.50x1.90m!Gezellige dames....op dit moment staan er vogels te wachten om uit te vliegen.

Tineke Boeve is veelzijdig, van abstract werkt met acrylverf, wat erg goed tot zijn recht komt, tot realistische taferelen. Ze durft en probeert alles, zelfs gieten met verf. En...het  aquarelleren heeft ze in haar macht.

 

Nol van der Hoef is net als de andere dames zeer veelzijdig betreft het werken met materialen. Van pentekeningen tot abstract werk met acryl gaat hem goed af. De You tube filmpjes dagen hem dan ook uit meer en divers medium te gaan gebruiken, maar dan in eigen stijl.

Loes Scholman

Voorzitter van de vereniging voor amateurkunst schilders "Atelier Den Dolder",

een vereniging die volgend jaar 30 jaar bestaat. Dit gaat zeker een feest worden.

Loes laat een diversiteit aan werk zien, acrylschilderijen in mixed-media, gieten met acrylverf waar grote verrassingen uit tevoorschijn komen zijn haar laatste inspiratie.

Oh zo spannand, geweldig om te doen. Er staan ook enkele speksteen beelden te pronken, daarbij wat beginnend keramiek.

Het werk van alle 4 is te zien in het atelier!

De dames en heer zijn autodidact, Hun motto is: Uitproberen en DOEN!

Wij nodigen u graag uit op 4 of 5 november om te komen kijken, eventueel op doorreis naar Gea Schmidt in Huis ter Heide, of één van de anderen in de omgeving, dubbel de moeite waard om een dagje te reizen.

Wij begroeten u met koffie en thee of iets anders!

Graag tot 4 of 5 november a.s.

 

Vriendelijke groet van

Netty, Tineke, Nol en Loes

Colorful Paintings Ilonka Modderkolk

Apeldoorn

Ilonka Modderkolk is een kunstenaar die op geheel eigen wijze een zelfontwikkelde techniek van verf, was en fotografie gebruikt, vervolgens afdrukt op Aluminium met als resultaat bijzonder kleurrijke kunstwerken.

Ook zijn er traditionele schilderwerken op doek, beelden en sieraden te bewonderen.

Wees welkom en laat je verrassen!

 

www.colorfulpaintings.nl

 

 

Atelier Melany Groohtuis

Hoofddorp

Abstracte schilderijen gemaakt met kwas en palletmes, Acryl op linnen. Maar ook pentekeningen van dieren en dansers. En nog een aantal bronsen beelden.

marianne van beek

Westerland

Atelier Mondriaan. Een atelier van de Dooyewaard Stichting Blaricum.

Blaricum

Atelier Mondriaan is een van de 5 historische Ateliers van de Dooyewaard Stichting in Blaricum. Alle ateliers zijn geopend tijdens het landelijke atelierweekend op 4 en 5 november. www.dooyewaardstichting.nl

Kunstenaar Ronald Zuurmond stelt zijn atelier open voor bezoekers. Hij toont zijn recente werk en is persoonlijk aanwezig. Meer over Ronald en zijn werk op: www.ronaldzuurmond.nl

De Kraanbaan

Laren NH

Www.valentijnlaren.nl

 

Www.paulotto.nl

Paul Otto is door zijn tuinspecialisme geïnspireerd geraakt door  bijzondere kleurencombinaties. Hij schildert intuïtief met passie. Zo ontstaat de extravagantie en krijgt zijn Artwork een heel expressionistisch, persoonlijk, figuratief en kleurrijk resultaat. In de portretten zoekt hij vaak een mix tussen Afrikaanse modellen en de mystiek van het Oosten met sprekende ogen en krachtige gezichtskenmerken. Ook schildert hij ieder ander en op verzoek in gewenste kleuren.

 Het schilderen op groot formaat geeft een stoer resultaat. Een echte  'Eyecatcher’ voor het interieur, een winkel of ontvangstruimte van bedrijven.

 

Hannah van Schelven

Dalfsen

Kenmerkend in het werk van Hannah van Schelven is de diversiteit zowel in materiaal als in thema. Terugkerende thema’s zijn vrijheid, vreugde, plezier, verantwoordelijkheid en kwetsbaarheid.

Deze thema’s kunnen tot uitdrukking komen in baby’s en vrouwen, vogels en gebouwen. Zij maakt schilderijen, maar werkt ook in keramiek. Zowel objecten als kommen en schalen.

Volgens Hannah is kunst een experiment, een avontuur, een zoektocht, waarvan de uitkomst nog niet vast ligt en waarbinnen alles mogelijk is.

Naast het maken van haar eigenwerk, begeleidt Hannah ook volwassenen en kinderen in hun creatieve proces, zowel in individuele lessen als workshops.

Marga Boogaard Keramiek

Numansdorp

Mijn keramiek wordt met de hand opgebouwd. De werken bestaan hoofdzakelijk uit rolletjes klei en worden afgewerkt met porseleinslib. Dit slib wordt op zodanige wijze aangebracht dat er een ruw effect ontstaat. Mijn inspiratie haal ik uit geometrische vormen. Ik gebruik de kleuren zwart, wit en teracotta. Dit zijn aardse rustige kleuren. 

Mieke de Waal

Deil

Atelier Christine Lamme Manu

Nieuw-Amsterdam

Schilderen is  voor mij een uiting  van gevoelens en bedenksels.

Deeltijdskunstonderwijs gevolgd en behaald . Hoge school voor de kunsten Antwerpen.

Atelier De Rode Schuur/Wilma Wassing

Norg

Wilma Wassing maakt zowel figuratieve als abstracte beelden. Ze beheerst technieken als hakken en boetseren en combineert vaak bijzondere materialen in een beeld.

Haar beelden van hout met keramiek zijn aards en krachtig met een eigen vitaliteit en een vleugje mystiek. Haar bronzen paarden en stieren kenmerken zich meestal door het ontbreken van lichaamsdelen. Soms zijn het flarden paard of stierentorsen. Alleen dat wat zij belangrijk vindt, laat ze zien. Eigenschappen als moed ,trouw, kracht, elegantie worden hierdoor juist versterkt. 

De paarden maar ook boten, vleugels op hoofden symboliseren het thema vrijheid, een essentiële rode draad in haar werk.

Wilma werkt vanuit haar atelier De Rode Schuur in Norg. Hier geeft ze ook cursussen keramisch handvormen en workshops rakustoken

Sandra Catsburg

Utrecht

Beeldende kunst en meubels maak ik.

De beeldende kunst bestaat uit houten objecten en tekeningen. Zowel in de objecten als de tekeningen zie je gekleurde vormen die altijd wel ergens aan doen denken, maar die niet eenduidig zijn te omschrijven. Is het nou een dier of een plant of een ding? Kan het nog groeien? Wat doet dat ding in zijn vrije tijd?

De meubels die ik maak zijn even kleurrijk als de beeldende kunst. De kasten, stoelen, tafels, lampen en klokken zijn over het algemeen unieke exemplaren. Ik werk veel voor particuliere opdrachtgevers en ontwerp in nauw overleg een meubel dat precies past bij hun huis of werkplek.

Voor beide werkvelden heb ik een aparte website:
Sandra Catsburg (kunssst) en Sandra Catsburg Meubels.

Studio Sanne de Vries

Alphen aan den Rijn

Ideevers

Zeist

Patriz

Oisterwijk

Anpalante

DOETINCHEM

keramische objecten. Ik haal mijn inspiratie uit de mens en de natuur.  

Ik werk graag met felle kleuren ,meestal in combinatie met zwart.

Daarnaast bewerk ik objecten met stippen van groot naar klein.  heerlijk om te doen.

Het vergt wel heel veel geduld. Ik ben dan even in een andere wereld en vergeet alles om me heen.

Atelier Dneend

Aalden

Leo Kaldenbach is graficus en beeldend kunstenaar. Hij volgde zijn opleiding (1969 t/m 1974) aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) in Enschede. Leo maakt als graficus sjabloondrukken, linoleumsnedes en zetselhoogdrukken; Alles is drukbaar in hoogdruk! Hij kreeg voor een van zijn zetselhoogdrukken de BAS Grafiekprijs 2016. Maar hij maakt, samen met zijn vriend/collega kunstenaar Bernard Winkel ook ruimtelijk werk.

Atelier Dorine de Soet

Zutphen

Grote collectie schilderijen en collages van dieren, de stad, IJssellandschappen en mensen.

Na 37 jaar schilderen mag ik wel zeggen: mijn werk ontoerd, en inspireerd.

Luchtig kleurgebruik, snelle lijnen, krachtige vormen. 

Zie verder mijn uitleg op mijn website: www.dorinedesoet.nl en kom kijken in mijn nieuwe atelier ( 100m2!) Spittaalstraat 55 in Zutphen (0624611518) tijdens het nationale ateliereweekend op 4 en 5 november 2017

gerdi zwaan - sculptural ceramics

middelburg

Vormgeving in klei. Klei is mijn passie. Bij mijn kleine werk houd ik van experimenteren met andere materialen. Verroest ijzer, vergaan touw, het voegt vaak iets toe aan mijn werk. In het atelier zijn hier veel voorbeelden van te zien. Achter het atelier staan mijn tuinbeelden. Stoere sculpturen in delen opgebouwd onder het motto: hoe overstijg ik de beperking van mijn ovenmaten

Zondag is tevens de maandelijkse kunst&cultuurroute in Middelburg www.kunstroutemiddelburg.nl

Atelier Sandra van der Meulen

Middelburg

Inkt en rijstpapier, gelaagdheid en transparantie, of beter, transparante gelaagdheid, dat zijn de hoofdbestanddelen van mijn werk. In een eigen beeldtaal probeer ik uitdrukking te geven aan mijn ideeen over het leven.

Ik combineer collage- en druktechnieken met o.a. inkt, acryl, potlood, rijstpapier, kaasdoek en soms ook gevonden materialen. De eenvoud en de puurheid van deze materialen zijn van essentieel belang. Teksten en tekens zijn een steeds terugkerend element, zij vormen een wezenlijk deel van de inhoud en de compositie.

Op de zondag vindt ook de maandelijkse Kunst- en Cultuurroute van Middelburg plaats.

 

Atelier Henk Kraayenzank

Groningen

Galerie Breda Pien heppener en Ton van der Bijl

Breda

Pien Heppener met schilderijen realistisch en surealistisch. 

Ton van der Bijl met schilderijen abstract en epoxy afwerking

Info over schilderlessen en workshops

Lys Vosselman

Arnhem

Ateliergebouw B46 Moniek Nooren

Arnhem

Stenen, hout en ander materiaal in de ruimte een duidelijke ‘stem’ geven, ofwel duurzaam vorm geven aan levensenergie; dát is wat ik doe. Mijn sculpturen nodigen de beschouwer uit tot eigen interpretaties. Ze zijn door figuratieve abstractie tot stand gekomen waarbij het vooral gaat om onderliggende principes van de werkelijkheid. Kunst kan zo ‘iets’ onder de oppervlakte van de geest tot trilling brengen, iets waarop het aanhaakt.

"In de kunst is eenvoud geen doel, maar men komt door het benaderen van de ware betekenis van de dingen, ondanks zichzelf, tot eenvoud." Brancusi

Atelier De Werkplaats

Vught

Atelier Betsy

Laren

Mijn werk is heel divers en kleurrijk. Soms is het fantasie, soms is het realistisch en bij dit alles is de natuur mijn grote inspiratiebron.

Ik werk met acryl, olie en epoxy, gebruik vaak het palletmes en schilder het liefst op grote doeken.

Mijn werk is heel kleurrijk, daar word ik zelf vrolijk van en dan is schilderen  een feestje

Mijn opleding heb ik gehad van diverse leraren aan de Gooise Academie in Laren.

www.atelierbetsy.nl

 

 

Atelier Patricia Achenbach-Veira

Deventer

Ook dit jaar doe ik weer mee. In mijn Pop-Up Atelier in de achtertuin ga ik dit jaar mijn lopende project “An Apple a Day” promoten.

Mijn project:

Op 26 december ben ik begonnen met mijn serie “An Apple a Day”, waarin ik elke dag op A4 formaat experimenteer met verschillende materialen en technieken maar steeds als onderwerp de appel gebruik, als geheel of verwerkt of verrot.

Om de lijsten voor dit project en een boek te kunnen bekostigen ben ik een crowdfundingsactie gestart waarvoor ik uiteraard tijdens dit weekend de nodige aandacht zal vragen, met een sneak-preview expositie.

In het pop-up atelier kunt u naast het bezichtigen van de sneak-preview expositie, ook werk zien, huren en/of kopen uit mijn KUNSTUITLEEN.

Onder het genot van een kop koffie of thee kunt u ook nog deelnemen aan een workshop MONOTYPEN. Een techniek die ik ook in mijn project regelmatig gebruik.

U bent van harte welkom op zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

Vogelhof

Laren

Bronzen beelden voor in huis of in de tuin. Dier ( schapen, vogels, ijsbeer enz.) en personen.    

Schilderijen met gebruik van acrylverf. Natuur/dier/personen/stillevens.

Onderwerpen zijn mensen, natuur en dieren zoals hiernaast te zien de paarden van de Camarque in Zuid Frankrijk.

Oene Gerritsma

Arnhem

Mijn werk varieert tussen toegepaste en autonome kunst. Ik maak lampen sieraden en gebruiksvoorwerpen. Hierbij zoek ik naar wat het object met ruimte en licht doet, letterlijk en niet letterlijk. Ik bedoel met 'niet letterlijk', hoe het op ons uitwerkt hoe het licht en ruimte in onze waarneming geeft. De magie waarmee dat met ons communiceert is voor mij de belangrijkste inspiratie. 

Esther Eggink PORTRETTEN

Oosterzee

In haar werk laat zij zich beïnvloeden door boeken, films, toneelstukken, muziek en verhalen.

De persoonlijke helden die hieruit voortkomen, zoals Fernando Pessoa, Simone de Beauvoir, Samuel Beckett, Jorge Luis Borges etc. zijn terugkerende personen op haar schilderijen.

Hierbij gebruik makend van krachtige tekenachtige lijnen, waarbij het proces minstens zo belangrijk is als het resultaat. Meestal in olieverf en houtskool is favoriet als tekenmateriaal.

Ook portretten in opdracht! Zij geeft schilderles bij het CVK It Toanhûs en in haar eigen Atelier.  www.esthereggink.nl

 

Annemarie Noorderwerf, ArnhemsBuiten B46

Arnhem

Het Landschap

Atelier Franz Bodner- Galerie Happy Art

Hoofddorp

Franz Bodner design voor het hart
Met zijn onuitputtelijke positieve instelling wil Franz Bodner de boodschap van liefde uitdragen. Opgezet in eenvoudige vormen en heldere verzadigde kleuren tonen de doeken en objecten een vrolijke wereld vol genegenheid. Ook zijn abstracte werk wordt door de clientèle zeer gewaardeerd. Van dit werk is tevens een deel te zien op deze website.

Schilderijen, zeefdrukken, sculpturen, objecten. Popart en abstract.
Ook werk in opdracht.

Andela-Art&Design

Ijmuiden

beeldenglastruus

Hoevelaken

Beelden: Ik hak iedere week bij Beeldhouwgroep de Plaggenhoef.

en maak voornamelijk abstracte beelden voor in huis en tuin.

Glas: voor glas heb ik diverse cursussen gevolgd, dat maak ik niet thuis, maar kan wel al mijn werk laten zien. Het glas is gefused en sommige werken zijn gezandstraald of in een mal gemaakt.

Ellen Grote Beverborg ateliergebouw B46

Arnhem

"KuNsTRaDe"

Den Haag

Studio 00.10 (en illustratiestudio Anne Luchies) - Ateliergebouw B46

ARNHEM

Anne Luchies maakt monotypes die vaak wat weg hebben van rotstekeningen. In de monotypes is vaak duidelijk de voorliefde voor knokige vormen te zien. Bokjes, hazen, berken vormen vaak het onderwerp.

In het dagelijks leven is Anne Luchies illustrator en infographicmaker en wisselt graag af met het maken van vrij werk.

Frisse en snelle illustraties en heldere infographics met de hand gemaakt -oostindische inkt, gouache, monotype- of met computer -programma’s als illustrator, photoshop-. Specialisme: illustraties voor magazines, jaarverslagen, kranten, folders, vaktijdschriften, gebruiksaanwijzingen, websites en educatieve projecten. Daarvan meer op anneluchies.nl.

Atelier 33

Beekbergen

EKKERS BEELDEN

Nes Gem Dongeradeel

SHE Art Gallery & Atelier Sheesnut Art

Nuenen

SHE Art Gallery

Tijdens dit Landelijk Atelier Weekend opent SHE Art Gallery haar deuren voor publiek en kunstenaars, met een nieuw concept en een frisse kijk op KUNST.

Neem een kijkje in de keuken van het ATELIER van Sheila Haasnoot/Sheesnut Art

Geniet tevens van de splinternieuwe expositie van gastkunstenaars "Capture mt [HE]ART"

Wij verwelkomen u graag in onze stijlvolle galerie aan de Huufkes 34 te Nuenen.

 

debbypinto.life

Groningen

Toos van de Weijgaert

Roosendaal

Als Wolviltster maak ik van schapenwol en zijde draagbare creaties van vilt.

Van ingetogen en kleurrijke merinowol maak ik o.a. stola's, shawls, kragen, haarbanden en nog veel meer.

Ook voor bijzondere feestelijke gelegenheden ontwerp ik gepaste creaties in opdracht.

Van grovere schapenwol vilt ik wandobjecten, plaids en vloerkleden

Ook geef ik in mijn atelier workshops voor volwassenen en kinderen.

Atelier Aquarius

Sint Hubert

Atelier Aquarius

Atelier voor intuïtieve ontwikkeling.

Tijdens het atelierweekend laat Dorette werk zien met het thema "spiegels". Haar intuïtieve werk omvat intuïtieve schilderijen en mandala's geschilderd met acrylverf op doek. Stapsgewijs ontstaan door laag op laag te werken. Elk schilderij vertelt je eigen verhaal, is uniek in zijn soort en speelt zich af in het hier en nu. Het leren beschouwen van eigen werk kan je helpen om tot inzichten te komen en brengt je dichter bij de persoon die je graag zou willen zijn.

Regelmatig zijn er workshops in het atelier, maar het is ook mogelijk om in kleine groepjes zelfstandig te werken aan je eigen intuïtieve ontwikkeling. 

Voor meer informatie kunt u mij gerust even mailen:

dorette-aquarius@hotmail.com

INANKIRA

OLst

Harry Ravers beheerst diverse glastechnieken en meerdere druktechnieken. In beide technieken werkt hij met lagen over lagen. Hij combineert deze technieken in het verbeelden van onderwerpen als landschap, figuur en portret en thema's als Airways, Prora, Kwaliteit, KP8 en Kleurcontrasten. Deze ongebruikelijke combinatie van technieken resulteert in nog ongekende, maar prachtige verbeeldingen.

www.inankira.nl

Ateliers Kraijenhoff 34

Amsterdam

Mijn schilderijen zijn een compostie van kleuren, bij de eerste aanschouwing lijken ze abstract maar ze zijn eerder suggestief, verwijzen naar de natuur, licht, de geheimzinnige en fascinerende momenten van de natuur.

Mijn tekeningen zijn weer heel anders, hierbij laat ik me leiden door de rauwe alledaagse werkelijkheid uit de media, die ik op een eigen manier weergeef met verschillende technieken

Ik ben afgestudeeerd aan de Rietveld academie richting schilderen en vrije grafiek en ik heb vele exposities gehouden, mijn schilderijen zijn veelal aangekocht door bedrijven, instellingen, particulieren en de laaste drie jaar zijn  mijn schilderijen aangekocht door verzamelaars uit Amerika en Zwitserland, Londen, dit allemaal via Saatchiart! zie link https://www.saatchiart.com/account/profile/651579

www.daphneverheijke.nl

Ateliers Kraijenhoff www.kraijenhoff.nl zijn prachtige ateliers gelegen op de bovenste verdieping van het momumentale pand in de Kraijenhoffstraat 34. Deze buurt is sinds de laatste vijf jaar een zeer levendig en mooi geworden mede dankzij het Funenpark en de gezellige winkeltjes.

Meerdere kunstenaars van de Kraijenhoff ateliers doen mee en we ontvangen u graag tijdens deze open atelier dagen!

Galerie/Atelier Sia Braakman

Philippine

Francisca Kalmijn

AMERSFOORT

Welkom in mijn atelier en laat je betoveren! Ik schilder verstilde taferelen, met natuur als uitgangspunt, met een vleugje tover en nostalgie. Soms zoom ik in en creeer op die manier een bijna abstract beeld. Het wordt omschreven als lyrisch abstract, ook wel 'het nieuwe impressionisme' genoemd. Ik ben technisch goed onderlegd maar schilder uitsluitend op gevoel. Mijn schilderijen raken mensen omdat het over dingen gaat die je niet in woorden kunt uitdrukken maar die wel 'voelbaar' zijn op het doek. 

Innerlijk Landschap

Aardenburg

Innerlijk landschap is een centrum voor creativiteit, spiritualiteit en persoonlijke groei.

Tijdens het open atelier weekend is er een expositie van schilderijen en gedichten te zien.

Schilderijen onderwerpen; Mystiek, sfeerbeelden, intuitieve droomlandschappen. (Abstract en figuratief )uitgevoerd in acryl, olieverf en gemengde technieken.

Gedichten aanvullend op de schilderijen.

Gedichtenbundel: "Over het leven tussen Hemel en Aarde".

 

 

Victor Sonna

Eindhoven

The only fence against the world is a thorough knowledge of it.

 

As a child, I had worn-down slippers for shoes. Not daring to show the holes, I remade these slippers into a boat, a car or an island. I invented a new context for each particular slipper, giving it a new identity. Day to day African reality forced me to improvise and to recombine all kinds of materials in order to make new objects. In society we have the tendency to clear up or put a way things that are broken down. As an artist, I use broken down things and discarded materials and re-use them in new contexts, thus creating something that is original. Does its original meaning hold up when it is close to other attributes? Can attributes, when brought together, signify something new. These are some of the questions which have their roots in my African childhood where I constantly had to re-use discarded materials in order to make playthings and toys.

Through my art I want to address issues relevant to contemporary society, and in this manner, encouraging people to start thinking out of the box and move away from their mental complacency. The themes I address in my work include: the questionable drive in our society towards physical perfection and eternal youth; the power invested/infested nature of Language; the way society deals with death; the transient nature of things. The transformative and regenerative power of destruction is my incentive to shake and stir up people’s minds. I do so by alienating them from their set ways and patterns and confronting them with the consequences of their actions.

JoZoBoKo studio

Velsen Noord

Tom en Eveline maken hun objecten van materiaal wat ze bij het grof vuil vinden  bij de kringloopwinkels en of vrijmarkten.

Materiaal zoals oa  oude kinderwagens  plafond ventilatoren van ijzer   leer van oude bankstellen bestek en nog heel veel meer 

Tom maakt de geraamtes van de poppen van betonijzer 

De hoofden  van de poppen maakt hij van stukken boomstam en de ogen bv van pluchen beesten Hij maakt veelal muzikanten of rare figuren 

Ook bouwt hij bijzondere objecten die op auto,s motoren robots of vliegtuigen lijken 

Tom schildert ook in de stijl van Herman Brood maar dan echt op zijn manier snel gedurfd en kleurrijk 

Eveline bekleedt de poppen meestal van leder of jeans  

Tevens maakt ze hond- of poezenmandjes van kleurige zachte materialen ook maakt ze sinds kort lederen tassen 

 

sri-keramiek

Dorst

Handgevormde en gedraaide keramische vormen, soms een combinatie van deze twee technieken zoals de  kleurige vogelhuizen geïnspireerd op Hundertwasser.

In een sfeervolle tuin en atelier.

Atelier Meinie

Lewedorp

Mijn schilderen is overwegend abstract en ontstaat tijdens het schilderen. Ik schilder zowel op doek als op kunststofsheets. In het atelier vinden diverse schilderactiviteiten plaats, zoals schilderles workshops, etc. Ook ben ik regelmatig aan het werk op scholen. Meer info op mijn website.

Atelier Durkje Haringa

Oudega

SAM BULT

Bussum

Het werk van SAM BULT leunt tegen het expressionisme aan. Als kunstenaar heeft zij het grafische realisme achter zich gelaten en vanuit verwarring en emotie komt zij tot haar werken. SAM BULT drukt haar gevoelens en ervaringen uit door een milde vervorming van de werkelijkheid. De waarnemer moet zoeken wat hij ziet. De portretten zijn gebaseerd op irreële kleuren en de hoofden worden vaak groter afgebeeld op doek.

De schilderijen van monumentale objecten zoals de kroonluchters combineren een gevoel van verleden met non-figuratieve kunst.
Atelieradres:
Vliegdenweg 15G, 1406 MX Bussum

Onder de Mansarde - bronzen sculpturen van Anne-Marie Perquin

Beek

Atelier Debbie Nijland

Klein Zundert

Tijdens het Landelijk Atelierweekend nodigt beeldend kunstenaar Debbie Nijland u graag uit een ritje naar het prachtige buitengebied te maken (nog geen 15 km van Breda) en haar ruime atelier in Klein Zundert te bezoeken. Hier kunt u onder het genot van een hapje en drankje kennis maken met haar imposant grote expressionistische schilderijen die geëxposeerd zullen worden en tegen een aantrekkelijke weekendkorting worden aangeboden.

www.debbienijland.com

www.facebook.com/atelier.debbie.nijland

info@debbienijland.com

Atelier 21, Sonja Meijer

Zutphen

Atelier/Galerie Golnaz

Veldhoven

Sinds 1990 houd Ik me bezig met schilderen op zijde naar eigen ontwerp voornamelijk shawls die alle op hun eigen wijze een uniek stuk kunst zijn wanneer ze gedragen worden.

Ik ontwikkelde andere richting. Het werken met edelstalen; zilver, goud, bronz en edelstenen trok mij het meest. Ik voegde het ontwerpen en maken van unieke sieraden om tevens als kunst te dragen toe aan mijn portofolio.

Natuur, kleuren, vormen en mode inspireren me het meest om tot sieraden als kleine stukjes kunst te komen.

Ik opende in 1992 mijn studio/galerie "Atelier Golnaz" in Veldhoven. Men kan hier mijn verschillende werken zien.

Op 4 en 5 november tijdens de Landelijke Atelier weekend vier Ik 25 jaar jubileum Atelier/Galerie Golnaz. U bent van harte welkome in mijn Galerie.  Goli Hendriks

http://www.ateliergolnaz.art

 

Kunstannegie

Doetinchem

Hersart

Arnhem

Ik werk alleen of met cursisten.

Er wordt in zachte en harde steensoorten gewerkt

Wij laten ons vooral leiden naar wat de steen ons wil geven,door te kijken en dan een verbinding aan te gaan met de steen.

Atelier Ellen Manuel

Tilburg

Stabel

Den Haag

Atelier 19

Assen

Atelier NIMART Nicole Henderiks

Heikant

Nicole Henderiks nodigt u graag uit om haar atelier NIMART aan huis gelegen in het bosrijke Heikant in de nabijheid van de vestingstad Hulst te bezoeken.

Haar werk is veelzijdig dat zich vertaald naar landschap, natuur, stilleven en dier in de techniek pastel,pen, acryl en grafische druktechnieken zoals etsen en houtsnede. Werk dat realistisch en figuratief is.

meer informatie is te vinden op haar website www.nimart.com  en tot ziens!

K studio

Castricum

Marjan Derksen

bussum

Espinette". Een atelier van de Dooyewaard Stichting Blaricum.

Blaricum

Atelier Espinette is een van de 5 historische ateliers van de Dooyewaard Stichting. Alle ateliers zijn geopend tijdens het landelijke atelierweekend op 4 en 5 november.
www.dooyewaardstichting.nl

Kunstenaar Tegene Kunbi stelt zijn atelier open voor bezoekers. Hij toont zijn recente werk en is persoonlijk aanwezig. Meer over Tegene en zijn werk op: www.tegenekunbi.de

Atelier Bergen

Bergen

In het atelier van Pauline Bakker kunt u realistische schilderijen zien van haar hand met een duidelijk eigen signatuur. Vervreemdende taferelen, verstilde landschappen. meer informatie kunt u vinden op www.paulinebakker.nl

Atelier

Vorden

Aaf schildert het doek eerst zwart, om daarna met dunne kleurensluiers van donker naar licht te gaan .

Het behoudt van de werking van alle kleuren is daarbij van groot belang.

Zo ontstaan spirituele schilderijen die een beroep doen op de fantasie van de kijker .

Ut Spoort Niet

Rotterdam

Het Atelier "Ut Spoort Niet" van Antoinette bevindt zich in de kelder van een oud tramstation. Vanaf dit station vertrok een stoomtram naar de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Van 1906 tot 1965 naar Oostvoorne, de plaats waar Antoinette is opgegroeid. 

U bent welkom in het atelier (1 trap), om haar schilderijen te bekijken en een demonstratie bij te wonen. U wordt ontvangen met koffie / thee en aan het einde van de dag met een bubbel.

Mavyru Art

Den Haag

My home is my castle en mijn keuken is (gedeeltelijk)  mijn atelier. Ik schilder in de helft van de grote keuken, terwijl de rest van het huis volhangt met mijn (abstracte en figuratieve) schilderijen. Omdat ik schilder met veel kleur en warmte kom je dit ook in ons huis tegen: warmte, fantasie en kleur. Naast schilderen maak ik Recycle Art die ook overal in huis opduikt. Op mijn website ( www.mavyruart.nl) krijg je een goede indruk van mijn werk. Ik schilder graag en vaak, dus er is telkens wat nieuws te zien. 

Tot ziens op de 4e of 5e november, Malena.

Atelier Vincent

Lochem

Wabi Sabi techniek , olieverf ,mixed media .

Atelier Albert Geertjes

Eelderwolde

Hensel Koet

Bussum

Margot Koopman

Bussum

Kunstwerkplaats Art-co

Oud-Vossemeer

Kunstwerkplaats Art-co werkt met bijzondere kunstenaars. Zij hebben een unieke kijk op de wereld en geven dit weer in hun kunstwerken. In het atelier krijgen zij de kans zich te ontwikkelen in hun kunstvaardigheden.

 

bvdd.art

st - kruis

Thuis atelier Röllich

Heemstede

Er zijn olieverf schilderijen, schilderijen met gemixte techniek  (fotografie gemixt mer olieverf), en fotografie.

Thema's landschap en sociaal geëngageerd. De olieverf is gemaakt van pigment  met een klassiek recept. Helder kleuren. 

Annemarie Kuster ATELIER CASCADES

Koedijk

Mijn werk omvat een kleurrijke experimentele beeldtaal in mixed media.

Tekenen, schilderen, kleine objecten en poëzie.

Peter Sluijter

Warmenhuizen

Bronzen Beelden

Atelier Kunstmest

Dordrecht

monumentaalwerk: baksteenplastieken

handgevormde/gedraaide dierfiguren, o.a. varkens

Atelier Wick Akkermans

BREDA

Karen van Dooren

Nijmegen

Schilderijen, taxidermie, tekeningen en objecten.

Website wordt bijgewerkt. Kom gerust later nog eens kijken!

Frea Lenger

Almere-Haven

Lia van Leeuwen

rotterdam

olieverf en acryl op doek.

Abstract en kleurrijk.

allerlei afmetingen van 15/15 cm tot 100/100 cm

AbOriene

Goes

De schilderijen van Rieneke Gerrits vallen op door de heldere kleuren en de stippen en lijnen waarmee de vlakken veelal zijn ingevuld. Rieneke laat zich dan ook in haar werk inspireren door de kunststijl van de Aboriginals. De mythe, het verhaal en de betekenis van de symbolen gebruikt ze nog altijd om haar eigen verhaal te vertellen. Zo verwerkt ze haar ervaringen en haar eigen leefomgeving in haar schilderijen.

 

 

 

 

vakwerk burgum

burgum

VAKwerk Burgum is een tijdelijke galerie waar elke 2 maanden nieuw werk te zien van diverse kunstenaars in verschillende disciplines. 

Tijdens de Open dagen zijn verschillende kunstenaars aan het werk en natuurlijk mag je ook zelf eens achter de ezel staan of een steentje raspen of polijsten.

Marijke Bruin

Arnhem

Bij mij ben je aan het juiste adres voor prachtige olieverfschilderijen, papierwerken met een intrigerende kleurreflectie en kleurrijke colliers.

Ik verwelkom je tijdens het Landelijk Atelierweekend graag in mijn fijne atelier dat gelegen is op het oude Kema terrein (nu Arnhems Buiten). Een prachtig park met oude bomen en industiele jaren'30 bebouwing. Leuk om ook even over het terrein te wandelen!

Waar gaan mijn schilderijen over?
Mijn werken zijn abstract en monumentaal met oog voor detail. Structuren en patronen uit de natuur en wetenschap zijn het thema in mijn werk.
Ik hou van de geur van lijnolie en olieverf, het mengen van de juiste kleur, experimenteren met vorm en kleur in een schilderij, fine-tunen, net zo lang tot het goed is. De kleur ultramarijn blauw komt vaak terug in mijn schilderijen en papierwerk. Er zijn zoveel prachtige verschillende gradaties in deze kleur blauw.

Colliers/Kettingen
Ik vind het heerlijk om buiten de gebaande paden te treden met mijn werk, nieuwe technieken uitvinden en gebruiken.

Op dit moment maak ik bijzondere colliers van gegoten latex. Ik wordt blij van de fragiele, gekleurde bloemblaadjes, die ik één voor één met de hand op kleur breng en giet. Mijn klanten zijn lovend over de colliers. Ik verkoop ze voornamelijk aan de klanten in V.S..De colliers vind je op mijn persoonlijke website.

Cursussen en Workshops

Ook geef ik cursussen in mijn eigen studio en in de zomer ook vaak in het Sonsbeek Park in Arnhem.

Voorbeeld van cursussen: Abstraheren, zentangle, teken- en schilderen (buiten én in de studio), kleuren voor volwassenen en een cursus illustreren.

Zie ik je op 4 of 5 november in mijn atelier? Ik zou het erg leuk vinden!

 

“KUNST-ATELIER” Thomas Posthuma

Weesp

Tegenwoordig is zijn werk is in de stijl van de magisch-realisten. De schilderijen lijken wel wiskundige puzzelstukken en veelal in diverse technieken en materialen uitgevoerd, o.a. airbrush, spattechnieken, bladgoud, acryl, kleurpotlood, zowel op hout als op linnen.

Zijn veelkleurige litho’s ( 9 kleuren van 1 steen = verloren steen techniek) zijn uniek in deze tijd.

In zijn jonge jaren heeft hij 4 jaar lithografie gestudeerd op de Amsterdamse GrafischeSchool. En diverse academies o.a. Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam (avond).

 

‘’Thomas Posthuma streeft naar exclusiviteit en perfectie in zowel de onderwerpen als de techniek’’

Hij laat het verder aan de toeschouwer over om te beoordelen.

Zie mijn website: www.thomasposthuma.nl

Petra Crielaard, Ateliergebouw B46 -atelier 1009

Arnhem

De werken op papier of doek zijn groot tot klein van formaat en laten een sprookjesachtige wereld zien. 

Ateliergebouw B46 Marjolein Koot

Arnhem

Park Avenue Art Studio

Den Haag

Kunstenares Marjolein van der Sluis presenteert haar collectie olieverfschilderijen in haar home-gallery te Den Haag. Zij exposeerde haar werk in de U.S.A. oa Art BASEL Miami en in Nederland oa. DZD art Gallery Roermond. Zij is ook docente kunst voor volwassenen en kinderen.

www.vandersluis.com

Lisette Huijbregts

Laren

Claire Begheyn

AMSTERDAM

Sein Vormgeving (atelier van Nicolette Peters)

Waalwijk

Sein Vormgeving is het kunst- en ontwerp atelier van Nicolette Peters. Nicolette geeft vorm aan identiteit; als grafisch vormgever aan de identiteit van startende creatieve ondernemers, als artistiek begeleider aan die van (amateur) kunstenaars en als beeldend kunstenaar aan haar eigen individuele en universele verhaal en dat van collega kunstenaars.

In het atelier wordt eigen werk tentoon gesteld, solo en in combinatie met gast-exposanten, (amateur) kunstenaars vinden er begeleiding in de zoektocht naar de kern van hun verhaal en kunnen er kunst beschouwen met andere reflective practitioners, ter formulering van het kunstenaarsstatement.

Studio Salamander

Utrecht

Marleen Huijing (Veenwouden, 1969)  is als visueel kunstenaar altijd bezig met het onderzoeken van de wereld om zich heen. Bijzondere vondsten in de natuur zijn haar inspiratie. Ze is gefascineerd hoe de natuur zich ordent, hoe planten groeien, zich wel of niet met elkaar verbinden. Loslaten. De mens kan de natuur niet evenaren maar inspireert wel daartoe. Marleen wil andere mensen iets laten ervaren als herinnering. Een aha-erlebnis. De rode draad vinden. Daarom plaatst zij iets wat al bestaat in een andere context, waardoor een nieuw beeld en een andere betekenis ontstaat. Zo verbindt ze losse elementen & deelt haar binnenwereld met de buitenwereld. Met ons. www.marleenhuijing.com

Ook inspireert en begeleidt Marleen Huijing kinderen met haar kunst door het geven van workshops en het bedenken van kinderkunstprojecten oa voor Stichting De Vrolijkheid

Atelier Ron Beumer

Waalwijk

Etsen staan al bijna 40 jaar centraal in het werk van Ron Beumer

Etsen is een boeiend en ingewikkeld proces met veel schetsen vooraf, gestoei op zinkplaten, proefdrukken maken. In het verleden zijn maritieme onderwerpen als vuurtorens en pieren ge-etst. De laatste jaren is er veel aandacht voor slapende vrouwen en bomen als iconen.

Sulla Testa

Maassluis

Kunstatelier Riartistic

Apeldoorn

Mijn atelier ben ik gestart in 2003.

Schilderen is altijd mijn grootste hobby geweest. Wat ik maak is heel divers en bij abstract werk laat ik mij meestal leiden door kleur en gevoel.

Naast het maken van eigen werk, schilder ik ook in opdracht.

Daarnaast geef ik ook schilderlessen waarin ik iedereen persoonlijk begeleid.

In mijn atelier zijn schilderijen te zien die ik in de afgelopen 30 jaar geschilderd heb.

Abstract, figuratief, met acrylverf en olieverf.

Portretten van mens en dier.

Dieneke Tiekstra

Rijpwetering

Mijn vrouw Saskia en ik hebben een oude bolleschuur verbouwd tot galerie, werkplaats en atelier. Saskia doet 2D (fotografie) en ik beeldende vorming. Ik volg de opleiding aan de kunstacademie Haarlem & Leiden en ga dit jaar naar het examenjaar.

Huiskamer atelier Wies Verploegh

Leusden

Atelier hemel en aarde(n)

Alkmaar

Mijn gedraaide en handgevormde objecten zijn geïnspireerd door de natuur. Vooral de zee en bomen hebben mijn fascinatie. De kracht die beiden uitstralen raken mij. 

Wouter stips

Hilversum

Atelier B46 Sigrid van Amerongen

Arnhem

Atelier BeeldBoven Lydia Laman

Harderwijk

Lydia is een veelzijdig kunstenares. Ze werkt met diverse materialen. Lydia geeft ook workshops met verschillende materialen zowel voor groepen op locatie als in haar eigen atelier. U kunt altijd contact opnemen om haar atelier te bezoeken. 

Schilderijen in acryl en in olieverf 

Beelden van brons, steen en cement

Keramiek

Viltkunst

Totaal zullen er ruim 50 kunstwerken in haar atelier te bewonderen zijn.

Atelier ProperArt

Deventer

Het pittoreske petit atelier Papenstraat 2 bevindt zich in een Middeleeuws, tot woning verbouwd pakhuis in het sfeervolle oude centrum van Deventer. Joke Proper laat u graag haar schilderijen zien. U bent welkom en u wordt ontvangen met een drankje.

Joke maakt naast haar vrije werk tevens werk in opdracht zoals portretten en portrettekeningen.

U wordt uitgenodigd om rond te kijken naar mijn werk en-of uw portret - tegen aantrekkelijke prijs-  in een snelle spontane houtskoolschets te laten vastleggen. Alle getoonde werken zijn te koop of te huur.

E-zine lezers krijgen een kleine attentie. Opgeven voor mijn e-zine kan via mijn website www.proper.exto.nl 

Bas-is Atelier

Groningen

Samimi

Den Haag


Beste bezoeker van atelier Samimi

Welkom in mijn wereld.
De wereld van emoties, gevoelens, inspiratie.
De wereld die van mij de mens maakt die ik graag wil zijn.
Ik zie ,
ik kijk,
ik voel,
ik maak mee wat u misschien niet meemaakt of hebt meegemaakt
Of misschien juist wel.
Ik voel wat ik, en vooral wat andere mensen dagelijks meemaken.

Dat alles probeer ik op mijn manier en met gebruikmaking van mijn vaardigheden in de schilderijen foto’s, gedichten, verhalen e.d uitbeelden.

Het is voor mij een eer, dat u de moeite neemt en de tijd vrijmaakt om deze tekst te lezen en eventueel langs te komen om een kijkje te nemen van mijn wereldje.Bij interesse en aankoop van een van mijn schilderijen krijgt u vandaag wegens " landelijke Atelierweekend" 20% korting. Als u dat wenst komt uw naam op de inkooplijst.10% van opbrengst van 4 en 5 november gaat naar de girorekening van het Kika en Rode Kruis. 

Van zelfsprekend staat de thee, water, en koekjes Klaar.

Met vriendelijke groeten,

Monireh Samimi

Van Alkemadelaan 1

2597 AA Den Haag .

De deuren van mijn atelier zijn voor u open:

op zaterdag 4 november van 13:00 tot 18:00

en

Op zondag 5 november van 12:00 tot 18:00

zaterdag en zondag is parkeren in de omgeving gratis

 

Atelier Tekenen en Schilderen Martha Goedings

Vleuten

In het Atelier zijn Sumi e  inktschilderijen en acrylschilderijen op doek te zien. Terugkerende thema's zijn: de natuur : Bomen, Bloesem, Bloemen, Portretten. Martha zoekt naar een tussenvorm tussen Sumi e werk en de acrylschilderijen. Aangezien het atelier in het Maximapark ligt, is de inspiratie overal te vinden.

Liek!

Hoorn

De schilderijen van Liek! kenmerken zich door de mooie heldere kleuren. Daarmee maken ze een interieur helemaal compleet. Zowel particulier als zakelijk.
Het doek spat van de wand. Het lijnenspel is zodanig dat je geboeid blijft kijken.

Art-Kitchen / Lilian Berg

Amsterdam

'I Live in my Art'

Het leven is een grote uitdaging op alle fronten. En gaat veelal over grenzen verleggen. Sinds mijn schildersatelier is verhuisd naar het thuisfront is dit zeker een uitdaging om mijn kunstaktiviteiten te tonen aan een kunstminnent publiek !

I invite you to step into my Art-Kitchen !

SU soon,

Lilian op instagram als imagelili

HASCHER atelier, sieraden / schilderkunst

Wijhe

Schilderkunst:  Verbeelde abstracte landschappen, acryl op doek.

Sieraden: Contemporary Geometric Beadwork, Beadembroidery, Beadwork. ( gemaakt met miniscule glas-kraaltjes) zie ook:  www.hascher.nl

 

Glenn Muller

Noordwijk

olieverf op doek, lyrisch abstract

www.glennmuller.nl

Camille-Maj

Zutphen

Ik maak sieraden naar eigen ontwerp en kan in overleg met mijn opdrachtgever juist dat smeden wat de bedoeling is. Zo ontstaat er telkens weer een nieuw ontwerp. Ik blijf binnen dit proces mijn eigen gevoel wel volgen, met respect voor de wensen van de klant.

Mijn inspiratie haal ik uit de natuur en de materialen zelf. Ik probeer veelal combinaties te creëren met diverse vormen en materialen, zoals dat in de wereld om ons heen ook te zien is. Een roos tegen een verweerde muur bijvoorbeeld, een helder beekje sijpelend over zwarte rotsgrond, blauwe zeedistel in een duinpan. De wereld in een collage…

De Sleutelwerkplaats

Zutphen

SaraMare

Boxtel

SaraMare richt zich nu op uitvaartwaden die in opdracht worden gemaakt. Naast deze waden en aanverwante artikelen laat ik tekeningen, schilderijen en wandkleden zien. 

In mijn atelier zijn kunst en spiritualiteit onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

 

Herman Coppus

Ravenstein

Kunstwerken van Herman Coppus

Ritme, structuur en patronen zijn de basiselementen in het werk van Herman Coppus.
Vaak is het werk als reliëf opgebouwd uit papier maar ook andere materialen zoals, glas transparante folie’s, metaal of hout kunnen toegepast worden.
Al het werk is geometrisch abstract. 
In de papierreliëfs speelt licht en schaduw een belangrijke rol. 
Ook kan kleur  toegevoegd zijn in de reliëfs, direct of indirect middels kleurreflectie.

Retort Ateliers

Amsterdam

Aris Roskam

STRIJEN

Dolly Leemans

Leeuwarden

Landschap, zeegezicht

en portret

Aris Roskam

Strijen

felrealistische voorstellingen

Atelier Comello-Art

Bussum

Jacqueline is al van jongs af aan geïntrigeerd door de zee. De kleuren en het lichtspel zijn belangrijke elementen voor haar in een schilderij. Voor haar niets mooier dan de zee te schilderen; een onmetelijke bron van licht en aquatinten.

Daarnaast geeft de ritmiek van de zee; het komen en gaan, een biologerende werking. Evenals het natuurgeweld wat elk moment kan losbarsten. Als mens kun je je dan heel nietig voelen bij dit natuurgeweld, maar tegelijkertijd kan je uit de zee ook veel kracht halen. Loop maar eens langs de branding met de wind door je haren en ervaar de enorme vrijheid. Deze elementen/emoties probeert Jacqueline in haar zeeschilderijen te vangen.

Evenals de zee, vindt zij mensen ook heel boeiend en probeert ze die ook in alle factten en kleuren neer te zetten. 

Ans Westra

Bussum

Atalanta

Zoetermeer

Het atelier is aan huis. De woonkamer wordt ingericht als galerie. Het atelier is op zolder. (trap)

Er zijn rond de 30 keramiekbeelden te zien. Een groot aantal beelden heeft een maatschappelijk thema, zoals bijvoorbeeld: De slechte zorg, de Panamapapers en de graaicultuur, het euthanasie debat. Dit alles met de nodige humor erin verwerkt.

Schilderijen zijn er ook. Dieren en planten, realistisch geschilderd in acryl en olieverf.

Zomers wordt de tuin omgetoverd tot beeldentuin en is dan in juli en augustus open. (zie website)

Gerard van den Oetelar

Weert

Atelier Boog Kunst & Coaching

De Meern

Atelier Lena

Heikant

Luc,

Almelo

Atelier Blommerde

Den Haag

Diverse schilderijen en tekeningen, stadsgezichten, stillevens, maar ook verhalend werk

Brigit

Huizen

" Een mooie steen vraagt om verbeelding"

Soms bepaalt een steen , door de vorm,  zelf al aan hoe uiteindelijk het sculptuur gaat worden en soms ook niet.

Mijn sculpturen zijn figuratief met de laatste jaren zeker meer abstractie.

De natuur in mijn omgeving zijn inspiratie bronnen, vogels komen daardoor met regelmaat terug.

Het werken in steen (albast, serpentijn, speksteen en marmer) blijft voor mij nog steeds voldoende uitdagingen geven

 

 

Schilder atelier en school Marian Merk

Hummelo

Academie Filarski

Schijndel

Expressief abstract schilderijen

Werk op plexiglas

 

Gea Schmidt

Huis ter Heide

Gea Schmidt schildert abstracte landschappen. Haar techniek kun je het beste omschrijven als structuurkunst. Zij werkt met marmermeel, champagnekrijt, as, zand en ongebluste kalk. Daar komen beitsen bij, inkten, pigmenten en acrylemulsies. Door het gestaag opbouwen met deze materialen, kleuren en vormen ontstaat het werk. Daarom is elke aangebrachte laag een avontuur, een spel met de materie.

Paulien Kingma

Sleen

Galerie PS20 (Menno Vos, Bert Diks, Wilma Keller)

Apeldoorn

In Galerie PS20 zijn de ateliers van Menno Vos en Wilma Keller te zien. Samen met Bert Diks vormen zij het Kunstcollectief PS20.

Tot de vaste collectie van Galerie PS20 behoren de schilderijen van Menno, Wilma en Bert. Wilma beschildert tevens vazen en schalen.

Daarnaast zijn in dit weekend in de galerie tentoonstellingen met schilderijen van Adrie van de Ven en Marianne Breugelmans.

Van harte welkom!

Meer info:

www.mennovospaintings.nl 

www.wilmaw-keller.nl

 

atelierbosche

ZEIST

Als kunstenaar wil ik niet tot een bepaalde kunststijl worden gerekend. Ik werk in periodes. Welke zijn geheel eigen vorm en stijl hebben.

Tijdens het Landelijk Atelierweekend toon ik u graag mijn recente werk de 'Dutch Portraits'. Een saluut aan de oude Hollandse meesters. Ontstaan uit fascinatie voor hun manier van portretteren. Die fascinatie heb ik omgezet in een eerbetoon, door deze oude portretstijl naar een nieuwe tijd te brengen.

Maar er zal ook werk uit eerdere periodes te zien zijn, zoals abstracte schilderijen, cobra-achtige schilderijen, realistische portretten, beschilderde beelden. Genoeg om wat voor u in te schenken zodat u rustig rond kunt kijken. Ik hoop u daar graag te ontmoeten!

Edwin van den Bosch

atelierbosche.com

Atelier Ton ter Linden

Sleen

Kunstschilder en tuinontwerper Ton ter Linden (kijk voor extra info op Wikipedia) maakt impressionistische aquarellen en pastels. Partner beeldend kunstenaar en publicist Gert Tabak (zie Wikipedia) maakt zo nu en dan bronzen beelden, maar profileert zich voornamelijk met kunstzinnige foto's op groot formaat (150x100 cm).

In de kleine persoonlijke werkruimte van hun atelier op hun nieuwe woon- en werkplek in Sleen is een gedeelte van hun werk te zien en te koop.

Stien

ALTEVEER GN

Atelierbd

Wervershoof

In mijn eigen Atelierbd maak ik hoofdzakelijk keramiek. Dat wil ik beide dagen gaan exposeren en te koop aanbieden tijdens het Landelijk Atelierweekend.

Graag wil ik dan ook gebruik maken om de schilderijen, die ik gemaakt heb, tijdens beide dagen tentoon te stellen en te koop aan te bieden.

Bets de Vries-Dekker

Atelier 't Verwende Nest

Heikant

Kunst op de Hoek

Zutphen

Kunst op de Hoek is een collectief van een aantal kunstenaars dat in een leegstaand winkelpand in het centrum van Zutphen een expositieruimte heeft ingericht. Het collectief bestaat uit Els Bottema met keramiek, Cornel Pepers met schilderijen, Monique Bosch met bronzen beelden en Sandra van de Griendt met tekeningen en bewerkte foto's. 

Pop-up store ART Leo Schepens

Oirschot

Het werk van Leo Schepens brengt ons in contact met de oeroude archetypische stroom van beelden en symbolen. Laag over laag, haast als de verstrijkende tijd zelf, brengt hij tekens en symbolen bij elkaar. Oude lagen schemeren door, de aardkleuren zijn warm en rijk. Hij mengt verschillende materialen zoals zand, kaolin, mergel, pigmentpoeder, bladgoud, acrylverf tot reliëfmatige vormen. Hierin plaatst hij oude en nieuwe tekens. Sluiers inkt, krassen en spatten geven het werk een mystieke tijdsluier. Zijn materieschilderijen doen aan gebouwen denken: afgesleten architectonische vormen die een centrale compositie maken. De geometrische vormen suggereren tempels waar we ons als beschouwer binnenin lijken te bevinden. Tegelijk zijn het plattegronden voor de ziel: de raadselachtige tekens lijken voor ons een soort leidraad. De manier waarop hij de tijd voelbaar maakt, op verstilde wijze roept melancholie op en maakt ook nieuwsgierig.

Maar er is ook lichtvoetigheid. Leo dwingt geen interpretatie af. Hij plaatst bijeen wat hem bevalt, op poëtische gronden.Het tactiele werk zou je willen aanraken, strelen, binnengaan. Zijn werkwijze heeft een ambachtelijk kwaliteit, het is gemaakt met feeling voor compositie, kleur en materialen. Werk dat je niet onberoerd laat.

Nandarta

Maarn

Atelier Achterom

Hilversum

Atelier Piet in Hout

Leusden

Petra van der Made Elckerlyc Atelier

Alphen aan den rijn

open atelier beeld en beeld

westerland

surrealisme   portretten van de imperfekte mens     beelden in ruwe steen

STONE ALONE / Atelier de Liede

Haarlemmerliede

Atelier Marijke Moolenaar

Dorst

Ik woon en werk in Dorst. NB.

Aan huis heb ik een klein ateliertje. Vanaf de jaren negentig volg ik schilderlessen bij verschillende kunstenaars waaronder RIEL uit oosterhout. In Amsterdam volgde ik workshops bij Jan van Well. Mijn werk is geinspireerd op bijv.( on)alledaagse dingen in de natuur, op reizen, in musea of soms zie ik iets op de tv of Netflix. Ik schilder op doeken met afmetingen van  1x1m/1x1.2m,  met olieverf of met acryl.  Meestal abstract of soms met een realistische toets .In het ateliertje staat een vitrine met door mij gemaakte sieraden van rubber en kleine diertjes van giethars of bloemetjes. 

In Dorst exposeert ook Ria Renders met keramiek en is er tevens werk te zien van haar cursisten.

Ook een kijkje nemen in beide ateliers? Beide dagen bent u van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur

Atelier Marijke Moolenaar Galubastraat 19 Dorst

Sri-Keramiek Baarschotsestraat 58 Dorst

 

Atelier Podiumkunst Miranda

Nieuw Roden

Persoonlijke schoenen en tassen

persoonlijk servies en glazen

Kleurrijke schilderijen met een verhaal

 

Atelier "Vries"

Molenhoek

Hilleke de Groot

Almere

Veel schilders zijn op hun zolder begonnen. Zo ik ook.

Naast mijn gezin en werkzame leven in de mode en de zorg heb ik geschilderd.

Nu heb ik daar mijn werk van gemaakt.

U bent van harte welkom om mijn werk te bekijken en te kopen.

AVWS-ARTWORKS

Abcoude

Atelier AVWS-ARTWORKS

 Alida Verheij en Winfried Scholz exposeren hun werk in het atelier te Abcoude.

 Winfried Scholz maakt zowel sculpturen en kinetische objecten van hout, metaal, steen en andere materialen.

 Alida Verheij maakt schilderijen en ruimtelijke installaties.

 Tijdens de openingsuren zijn Alida en Winfried aan het werk en kunnen zij u over het werk  vertellen.

Hanneke van Vliet keramiek

Ouderkerk aan den IJssel

Atelier Nicole Karrèr

Zutphen

Keramiek Atelier 'Hertogshoeve'.

Alphen aan den Rijn

Welkom in mijn atelier

U zult er een verscheidenheid aan keramisch werk aantreffen.

Over mijn werk:

Een deel van mijn werk bestaat uit unica gemaakt van, deels ingekleurde,porseleinklei. Kleine schaaltjes, die zijn ontstaan op de draaischijf uitsluitend om de schoonheid van het materiaal tot zijn recht te laten komen en het oog te plezieren.

Het meeste andere werk is functioneel en bedoeld om het gewone dagelijkse leven te verrijken:

borden, bekers, opdienschalen, voorraadpotten, ovenschalen, stoofpotten, kannen, vazen.

Ieder werkstuk moet aangenaam zijn om naar te kijken, fijn om vast te houden en te gebruiken. In ieder stuk is de hand van de maker zichtbaar en ieder stuk is uniek. Een klein beetje tegenwicht in een wereld vol massaproductie.

Een apart onderwerp in mijn werk zijn de zogenaamde ‘tulpenvazen’: gestapelde elementen die samen het totaalbeeld van de vaas bepalen, maar ook los van elkaar te gebruiken zijn, wat verschillende compositie-mogelijkheden biedt.

Tuinornamenten, zoals vogelbaden en voederhuisjes op een zuil en grote tuinpotten, maak ik op bestelling. Daarvoor gebruik ik vorstbestendige klei, zodat u ze ’s winters met een gerust hart buiten kan laten staan.

Voor al mijn werk geldt dat ik streef naar harmonie tussen vorm en afwerking. De gebruikte glazuren zijn ontstaan door onafgebroken te experimenteren: een avontuur zonder einde …

 

Titia Hoeksema. 

 

Galerie Tactiel

Ingen

Tijdens de landelijke Kunstweek, op zaterdag 4 en zondag 5 november tussen 14.00 en 17.00 uur is  er een feestelijke opening van Galerie Tactiel.

De Galerie is gelegen aan de Nederrijn, in de Betuwe, aan de Rijnbandijk 13 in Ingen.

 

De kunstenaars van galerie Tactiel:

Ad Arma

Mus

Nellie de Mulder

Lieke Smits

Anneke Hermkens

Gerrit van Meurs

Mark Verdoes

Bert van Santen

Thea Vos

Mieke de Waal

Quraiseh

Gaby Hutjes - Ateliergebouw B46

Arnhem

Tekeningen, grafiek en foto's

Robert Broos Fotografie

Breda

In het schoolgebouw van het voormalig ‘Orion college’ hebben beeldend kunstenaar Maud Quaedvlieg en fotograaf Robert Broos beide hun werkplek. 

Tijdens het landelijk atelierweekend exposeren zij in de hal van dit schoolgebouw en stellen zij hun werkplaats open.

Robert maakt documentaire reeksen die hij 'pittig' zwart-wit afdrukt. Hij laat hierin zijn visie op het onderwerp zien.

In zijn zoektocht naar 'ZIJN' bijzonder foto laat hij zich leiden door: de schoonheid van de onscherpte, de gelaagdheid van reflecties en de kracht van schaduwen.

Tevens experimenteert Robert met het combineren van digitale fotografie met (af)druktechnieken uit de beginjaren van de fotografie, de cyanotype, VanDykeBrown en de zoutdruk.

Ook geeft hij workshops en cursussen. workshops.robrofoto.nl

 

Jacqueline Dik

Laren

Glasatelier Glasario

Culemborg

Atelier Hazelzet

Stoutenburg Noord

Ik kies mijn kleur en begin. Beginnen zonder een vast idee betekent loslaten. Je verwachting, je oordeel, je vooringenomenheid, je logica . Ik geef me over aan het schilderproces, soms met een lichte sturing en laat mij verrassen. Laag over laag dekt de ene kleur net niet de andere en doet mee aan het lichtspel dat ontstaat:. Mijn atelier ligt op een unieke plek midden in de Heerlijkheid Stoutenburg net buiten Hoevelaken en Amersfoort. Geinspireerd door de rotsschilderingen en de kleuren van de ruige natuur van Zuid-Afrika, maakte ik een aantal landschappen,

[Art by] Marieke Brouwers

zwolle

Kleurrijke, vrolijke schilderijen die gekenmerkt worden door het gebruik van dikke lagen verf voor een vol 3D effect. Het laat zich het beste omschrijven als een mix tussen abstract en figuratief. Marieke maakt schilderijen in opdracht voor particulieren en bedrijven en haar bestaande collectie bestaat uit zo'n 40 kunstwerken. Haar werk is te koop via galerie PjezUnik in Antwerpen, op afspraak in haar atelier en via exposities waar haar schilderijen te bekijken zijn. 

Atelier Anja Lensen

Niezijl

Info werk Anja Lensen

“ Na de Bob Molenaars' Fashion School heb ik ook de lerarenopleiding Textiele Werkvormen in Amsterdam gevolgd. Voor mijn afstuderen heb ik een kledingobject ontworpen, de camoula. Een accessoire. De camoula komt van de samenvoeging cape, mouw, stola en bestaat uit een kort lijfje, lange col en zeer lange mouwen (soms met ondermouwen). Een camoula wordt gedragen op ‘basis’ kleding. Maar is ook geschikt voor chique gelegenheden.

Al met al vilt ik zo’n 16 jaar. Een mooie techniek waarbij de eigenschappen van wol ten volle worden benut. Ik werk naar een idee/plan waarbij het materiaal leidend is. De uitstraling, sfeer van het resultaat is een verrassing, het gevolg van vorm en textuur. Ik maak textiele objecten, kledingobjecten, accessoires bijvoorbeeld een damestas of bijzondere sjaal. Kleurrijk of ingetogen, afhankelijk van mijn keuze voor de materialen. “.

Voor de expositie "Ingewikkeld" (mei 2017) heb ik verkend welke grote ik aan viltwerk kan maken. Het vilten van een vloerkleed van deze afmetingen was niet eenvoudig. Het uitleggen van de wol had de afmetingen van ca 2 bij 3 ½ meter. Deze krulletjes wol, in het midden van het kleed, is van het gotlandpelsschaap. En meerdere keren lok voor lok door mijn handen gegaan want, een vacht vol strootjes, een enorm stinkende vacht, maar een o-zo mooie vacht vol met prachtige krullen, wat een rijkdom!  

De conclusie: "Dit kleed is voor mij heel goed te doen! Er is nog ruimte voor groter …. "

Henny Lamme

Zwolle

Om maar met de deur in huis te vallen: ik maak vooral bloemen.
De basis van mijn werk wordt gevormd door keramiek, maar omdat ik van tegenstellingen hou: uitbundig - strak, hard - zacht, mat - glans, gebruik ik ook andere materialen zoals textiel (vilt, zijde), glas en bijvoorbeeld onbewerkte boomstronken.
Ik maak graag heel dunne, fragiele stukken, daarom pas ik ook gefused en gebrand glas toe.
In de loop van de tijd zijn er een aantal thema’s ontstaan waarvan het belangrijkste is "In liefde bloeiende". Dat zijn steeds 2 bloemen die bij elkaar horen.
Technische informatie: Het keramisch werk is meestal elektrische gestookt, net als het gefused glas. Maar ik stook ook raku en pitfire en bewerk glas met een gas/zuurstofbrander.

Iet Wouda

Wijk bij Duurstede

Koosje Zomer

Hollandscheveld

In het zuiden van Drenthe kunt u het atelier en daarnaast de expositieruimte bezoeken van Koosje Zomer.
Beide ruimtes bevinden zich in een oude boerderij met ruime parkeergelegenheid.
Koosje heeft de vijfjarige studie aan de Klassieke Academie in Groningen in 2017 met succes afgerond.
Nu maakt ze naast plein air schilderijen met olieverf en paletmes, ook monumentale werken in acryl, gebaseerd op de impressies van buiten.

atelier klein beekhoven

Nijkerk

Annemarie van Balen/ Arnhems Buiten/ Gebouw B46/ruimte 3010

Arnhem

Elisabeth Leyen

Dirkshorn

Raku Keramiek en Brons

Handgevormde raku gestookte vogels en potten.

www.keramisten-noordholland.nl/keramistenpaginas/leyen/index.html 

www.dekunst10daagse.nl/bekijk-kunstenaar/516/elisabeth-leyen

Aan het einde van een landweggetje, verscholen tussen het groen ligt haar huis en atelier in een prachtige natuurlijke omgeving. Vele vogels be- zoeken dagelijks haar rustieke locatie en is een ware inspiratiebron. 

Wilhelmien van Dijk-Knapen

Bergeijk

In mijn grafische tekeningen laat ik een andere manier van kijken zien. Het is een onderzoek naar lijnen en vormen. Minuscuul ga ik daarbij te werk met pen en inkt. Het eindresultaat doet meermaals verwonderen.
Dit jaar, in het jaar van het 100 jarig bestaan van DE STIJL heb ik meegedaan met de Stijlparade "Zitten is een werkwoord" naar een uitspraak van architect Gerrit Rietveld. 

Hanneke Vermeulen Ateliergebouw B46

Arnhem

Fotografie & mixed media

Regi van Driel Art

Kortgene

Mijn werk bestaat uit tekeningen op papier. Het zijn vooral intuitieve tekeningen die kracht en emotie weergeven. Houtskool,grafiet,krijt,gouache en oost indische inkt zijn de materialen die ik daarvoor gebruik. Mens,dier en natuur staan in mijn tekeningen centraal,soms abstract,soms figuratief.Mijn opleiding heb ik gedaan in in Eindhoven ( Industriele en autonome vormgeving)  en in Tilburg. Mijn werk is aangekocht door particulieren,bedrijven en het CBK Zeeland.

Passions

Roosendaal

 Passions Jewellery Design

De sieraden van Anita Braat zijn meestal organisch van vorm, de natuur is haar grootste inspiratiebron. Zilver en zilverklei vormen de basis. Andere gebruikte materialen zijn  porselein, brons, parels (edel)stenen, drijfhout, olijfhout, (auto) glas en visleer.

Naast een basis in edelsmeden, is ze in de meeste technieken autodidact

De passie om mooie dingen te creëren is haar grootste drijfveer.

Omdat ze vernieuwen belangrijk vindt, is ze voortdurend op zoek naar nieuwe (meestal natuurlijke) materialen om te gebruiken in combinatie met het zilver. Een sieraad moet  “kloppen”.  Dat betekent dat een ontwerp zowel mooi en verassend moet zijn,  technisch goed in elkaar moet zitten, en goed moet voelen.

Hoewel haar stijl herkenbaar is, ontstaan door experimenteren nieuwe combinaties, en blijven de ontwerpen uniek.

Omdat ze alles wat ze leert graag met anderen wilt delen geeft ze cursussen en workshops in haar atelier.

Belle Etage

Krommenie

Mijn eerste discipline is glas (fusing). Daarnaast schilder ik en ontwerp en maak sieraden.

Ik werk associatief. Er ontstaat een nieuwe wereld tijdens het maakproces. De bron van inspiratie is de zoektocht naar het licht dat speelt met glas. Licht is essentieel bij het werken met glas. Elk object staat op zich: het zijn altijd unica. Vorm en kleur in glas samengevoegd vanuit de vloeibare naar een vaste vorm. 

Gevoel en ambacht moeten in het glaswerk samenkomenen. De objecten maken zichtbaar waar de aantrekkingskracht van het glas zit. Een eeuwen oude traditie: het vastleggen van het licht. Daarbij maak ik gebruik van mijn vaardigheden als kunstschilder.

Ik ontwerp en maak naar eigen inzicht zelfstandig of in opdracht glasobjecten.

 

Peter Bergenhenegouwen Beelden en Objecten

Sint Hubert

Marja Lingsma Fotografie

Almere

Birgitta Vereecke

AMSTERDAM

Ik heb de Gerrit Rietveld Academie gevolgd. Mensen en dieren zijn mijn thema's. Zoals mijn laatste reis naar Cuba in 2017. Vol inspiratie heb ik een paar prachtig schilderijen gemaakt over hun leven daar. Andere thema's zijn voor mij ook erg belangrijk zoals Keti kotie. Betekent, verbroken ketenen of wel de afschaffing van de slavernij symboliseert.

Voor meer informatie: 0628842719

facebook: Beer Vereecke  

E-mail: BeerVereecke@hotmail.com

wouter stips

Hilversum

Studio Korbo

Amsterdam

MO

Wormerveer

Charlot Terhaar sive Droste

Kockengen

Annemarie Gorter

Apeldoorn

Annemarie Gorter, Schilderijen, Olieverf, Grafiek en Aquarel
kijken, kopen, huren, lenen*,  of een opdracht geven.

Voor mij is tekenen, schilderen, (grafisch) ontwerpen, etc. een natuurlijk proces;  een manier van denken die zich in verschillende vormen uit.

Mijn onderwerpkeuze is divers. Zo vindt u bij mij schilderijen met vogels, landschappen, luchten, abstracten, portretten, etc.

Kenmerkend voor mijn werk zijn: de losse toets en het heldere kleurgebruik.

Indenhof

Zutphen

veel werk te zien (900)

Kleurrijk, groot en abstract.

Gerard van den Oetelaar

Weert

Mr. Upside Studio

Leidschendam

Dorine Latenstein

Den Haag

Foto's

Schilderijen

Handgemaakte tassen

Marieke de Jong

Bussum

In een inspirerend straatje in Bussum creeert Marieke de Jong haar beelden en schilderijen. Haar landschappen springen in het oog door helder en fris kleurgebruik, een enorme weidsheid knalt van haar 2 meter brede doeken. Portretten zijn treffend en recht voor zijn raap. Het bronzen werk verwondert en suggereert beweging. 

Marieke werkt vanuit het gevoel, laat in haar vrije werk de autonomie aan haar handen. Daarnaast weet ze de wensen van haar opdrachtgevers goed te vertalen.

Het vlakke Friese land is Marieke's grootste inspiratiebron, daar waar ze opgroeide in ruimte en vrijheid. Ook daar is de basis gelegd voor een intense natuur beleving, voor alles dat leeft. Het mooiste van haar atelier vindt ze dan ook de openslaande deuren; licht en ruimte. Leven is kunst, kunst is leven. 

Smithart

Bussum

moderne kunst- conceptueel

recycling zowel verhalend als spelend , materiaalonderzoek

puur - naturel, humus- humaan

gelaagd, opdat wat er toe doet behouden blijft

en wordt doorverteld   

Lise Colpa

Boskoop

Voor het maken van sieraden mag ik graag gebruik maken van oude materialen. Oude sieraden smelt ik om en daarnaast verwerk ik allerlei 'waardeloze' dingen als bijvoorbeeld scherven en oude Goudse kleipijpjes die ik vind in de tuin.  Vooral oude glasscherven kunnen heel mooi zijn.

Zowel op zaterdag als op zondag wil ik het smelten van zilver laten zien en hoe ik dat verder verwerk tot strip of draad.

Zo is de spang op de foto een oude vork geweest waarvan ik, na het smelten, driekant draad heb getrokken en is de strip waarin de scherf is gevat gemaakt van het zilver van oude kapotte sieraden.

Keramiek atelier Marcella van de Vaart

Bussum

Marcella maakt keramische beelden. Met de losse vormen bouwt zij een figuratief beeld. De beelden zijn gekleurd met oxides en pigmenten.

Tevens is zij gegrepen door de Raku techniek. Dit is een Japanse techniek daterend uit de 14e eeuw. De resultaten zijn altijd verrassend, ieder werkstuk is uniek.

 

Marcella heeft haar Atelier aan huis waar zij cursussen en workshops organiseert.

Atelier Ruben van der Meer

Leimuiden

Zijn werk is realistisch met een zichtbare toets. Ook werkt Ruben abstract met verschillende materialen. Gevoel en de emotionele belevingswereld zijn daarbij z’n grootste inspiratiebronnen. 

Schilderen mét en vóór mensen is zijn streven. De studie's 'Zingeving & Spiritualiteit' en 'Creatieve Therapie', die hij momenteel volgt, zijn hier een mooie aanvulling op.
Naast zijn vrije werk geeft Ruben schilderlessen in Leimuiden en Rijsenhout. Zowel in zijn werk als in het lesgeven staat, naast techniek, het proces centraal. ‘Wanneer je het eindresultaat los kunt laten, ontstaan er de mooiste en onverwachtste dingen.’

Lia de Craen Schilderijen

Breda

abstracte materie schilderijen

Studio KADZ

Koog aan de Zaan

Luc.

almelo

Frieda Waanders- beelden in steen en brons

Almelo

Atelier Hillie Knol

Nijeveen

Tat-Art

Breda


Tatjana Korchagina  (TAT)

Ik schilder vaak mensen, individuen, meest sterke, ondeugende vrouwen in een beweging taal, met gemengde gevoelens en een onderliggend gevoel van geheimzinnige sensualiteit.

Deze kleed ik in allerlei stoffen, gemaakt van afwijkend materiaal, zoals steen, organisch of allerlei andere, als een deel van natuur.
Zo speel ik graag met structuren en texturen van olieverf en loop op de grens van tegenstellingen:

 innerlijk en uiterlijk,
 expressief en lyrisch,
 serieus en baldadig.


Autobiografie:

Werd in 1959 geboren in de Oeral, Rusland.

Daar ontving ik mijn eerste opleiding (1975-1979)

Sedert 1991 woon ik in Nederland.
Studeerde af (1993-1998) aan de Academie voor Beeldende Kunsten St.Joost in Breda.

Werk in prachtig atelier pand "Electron" van circa 50 kunstenaars.

In mijn atelier geef ik ook de schilderlessen in de groepen van 5-7 cursisten van verschillende niveau. 

SASKIA

Amsterdam

Optimistische en imaginaire kleurrijke "peintisseries"= schilderijen met gebruikmaking van talloze textiele materialen, veelal in combinatie met tyvek en acrylverf.

Geliefde onderwerpen zijn fantasiegebouwen en -landschappen, maar ook composities van vlakken zonder voorstelling.

‘De Gors’. Een Atelier van de Dooyewaard Stichting Blaricum.

Blaricum

Atelier de Gors is een van de 5 historische Ateliers van de Dooyewaard Stichting in Blaricum. Alle ateliers zijn geopend tijdens het landelijke atelierweekend op 4 en 5 november. www.dooyewaardstichting.nl

Kunstenaar Stijn Rietman stelt zijn atelier open voor bezoekers. Hij toont zijn recente werk en is persoonlijk aanwezig. Meer over Stijn en zijn werk op: www.stijnrietman.com.

 

Kunstcasa

Etten-Leur

In mijn sfeervolle atelier zijn schilderijen, beelden en een papier-mache werk te zien.

Ons atlier is een ontwerp van het architectenbureau OSA in Etten-Leur en is gemaakt in een speciaal houtmassief systeem.

Mijn voornaamste discipline is schilderen. De thema's zijn abstracten en wildlife in abstractie.

Ik gebruik overwegend heldere kleuren zodat de werken een contrastrijke uitstraling hebben.

Naast het schilderen maak ik zo af en toe wat 3D werk, zoals een cheeta in papiermache en een leeuwenkop in brons.

 

Margré Romein

Berkel en Rodenrijs

JoCa

Houten

Kijk, Kracht van Vuur en Passie.

Zie, Kracht van Ether ongeziene Verbindingen.

Deel, kracht van  Aarde het Hier en Nu Inspiratie.

Voel, Kracht van Water en Emotie & Verlangen.

Ervaar Kracht van Lucht en Intuitie.

Uitingen, Droombeelden, Symboliek, Mystiek, Verhalen, Portretten van Mens en Dier. Bronzen Krachtbeelden. Ongesprokenwoorden op doek. Goed in Basis en speciale mensen Kinderen.

Projecten.

Kinderen zijn welkom in het Atelier.

 

Schildersatelier Simon Goedhart

Krommenie

Meer weten en zijn werk bekijken?! Ga dan snel naar Simon Goedhart zijn nieuwe website met Facebookpagina:

www.simongoedhart-kunstschilder.nl

Stipendium Atelier. Een atelier van de Dooyewaard Stichting Blaricum.

Blaricum

Het Stipendium atelier voor jonge academieverlaters is een van de 5 historische Ateliers van de Dooyewaard Stichting. Alle ateliers zijn geopend tijdens het landelijke atelierweekend op 4 en 5 november. www.dooyewaardstichting.nl

Kunstenaar Sam Hersbach stelt zijn atelier open voor bezoekers. Hij toont zijn recente werk en is persoonlijk aanwezig. Meer over Sam en zijn werk op www.samhersbach.nl.

Atelierbd

Wervershoof

Vicky

Haarlem

Bronzen beelden, figuratief

Schilderijen van figuratief , geabstraheerd tot geheel abstract, veel landschappen, zeeën en luchten. Voornamelijk acryl en aquarel.

Veel werk worden begeleid door een haiku of een filosfische tekst.

H.U.I.B.

Akersloot

H.U.I.B. staat voor 'Het Unieke Is Bepalend'. Een gezellige club, met nog mensen van het eerste uur die graag hun ervaring willen delen. Dat maakt de club zo leuk en laag drempelig. Alle clubleden willen graag op 4 en 5 november laten zien wat ze kunnen. De maandagavond is er les van verschillende leerkrachten en donderdagmiddag altijd vrijschilderen.                 Het schilderij  is gemaakt door Lenie Verduin.

Natuursteentijd

Woerden

Grace Wychowanska Atelier

Den Haag

Tijd en ruimte - daar is het waar ze haar antwoorden probeert te vinden.

Haar schilderij kan worden beschreven als een soort poezie. Er zijn twee belangrijke thema's te vinden in haar werk: reizen door tijd en architectuur.

 

 

Atelier Jessica Lelieveld

Lauwerzijl

Atelier Anke's Arte

DOKKUM

Atelier Anke's Arte is gevestigd in de binnenstad van Dokkum. Anke schildert vooral portret en model, waarin zij met haar eigen gevoel de emotie van het model op het doek weet te verbeelden. Zij wil vooral het onbekende niet uit de weg gaan en geeft zich over aan het experimentele. Dit komt vooral naar voren in haar laatste serie werken "model op het WAD en in het WATER"waarin zij een weerspiegeling van zich zelf op het doek heeft weten te vertalen. 

Iedere creatie op het doek ervaart zij als een ware ontdekkingsreis. Anke schildert zowel vrij werk als portret in opdracht. In haar Atelier kunt u haar aan het werk zien en zijn er doorlopend diverse schilderijen van haar hand te vinden, waaronder ook WADlandschappen.

Tevens geeft zij in haar atelier (kinder)schilderlessen en dagworkshops portret.

 

 

 

 

Elckerlyc ateliers Petra van der Made

Alphen aan den rijn

Ron van der Werf

Apeldoorn

Ervaar de kunst van Ron van der Werf, koffie staat klaar. Wees welkom. 

Titels ontbreken bij de schilderijen. De interpretatie wordt aan de kijker overgelaten, waardoor de mogelijkheid geboden wordt iets te ervaren van de essentie en tijdloosheid die uitstijgt boven de vragen van de waan van elke dag. Al schilderend vertelt hij verhalen over de balans en onbalans in de wereld, zijn wereld.

Meer Info:  

Website: www.ronvanderwerf.com 
E-mail: r.werf1@upcmail.nl 
Tel: 055-5409435 

Ton Voortman Sculpturen

Arnemuiden

De beelden van Ton Voortman (1948) zijn het resultaat van een voortdurend zoeken naar het onzichtbare, waarbij de vrouw en haar kleding en de symbiose daarvan een belangrijke plaats innemen …

Naast zijn eigen werk toont hij in zijn Salon ook enkele werken van collega’s uit zijn privéverzameling.

Atelier Fieke Hordijk

Zoetermeer

In Atelier Fieke Hordijk zijn beelden en wandobjecten te zien.
Het werk wordt gemaakt van koper / messing / RvS e.a.

De kleur van het werk is de kleur van het metaal zelf, of het kan zijn geoxideerd.  Ook gemengde kleurtechnieken worden gebruikt.

Het werk is geschikt voor in een huiskamer of kantoor of (deels) buiten.
Er kan opdracht gegeven worden om werk te maken voor een bepaalde plek, overleg is mogelijk.

Ook worden sieraden gemaakt in messing/brons of zilver.

 

 

Elyanne Lempers

Heerlen

Verschillende technieken worden beoefend in het atelier aan het mooiste pleintje van Heerlen. Aquarel ,acryl, olieverf maar ook het ambachtelijk schilderen met ei tempera.

Elyanne zal deze twee dagen aan het werk zijn. Welke techniek dit zal zijn is afhankelijk welke opdracht op dat moment op de plank ligt. Meestal zijn dat verschillende werken tegelijker tijd.

 

 

Atelier Erna Futselaar

Almelo, Nederland

Innovatief blijven is mijn uitdaging. Met als grote liefde: porselein.

“Paradox” is een demi-parure, dat wil zeggen een set van sieraden gemaakt om bij elkaar gedragen te worden. Sieraden ontwerpen wordt mijn nieuwe start.

Het FabLab, waar ik de laser gebruik om mijn ontwerpen uit de papierdunne vellen porselein te snijden, ervaar ik als een bijzonder inspirerende werkomgeving.

Studio Katinka Krijgsman

Egmond aan den Hoef

 

In het atelier en woonhuis van Katinka Krijgsman kunt u haar fascinerende realistische olieverfschilderijen zien. Haar werk is gelaagd, levendig en theatraal. Haar thema's zijn zee, vissen, vrouwen en wielrenners. Katinka Krijgsman is zelf aanwezig en zal u hierover meer kunnen vertellen. Voor een voorproefje kunt u alvast kijken op www.katinka.nl

 

V-arts

Utrecht

Werk uit 2016 en 2017.

Blauwe Hope

Middelburg

Graag wil ik mij aan u voorstellen:

Mijn naam is Anne de Kam(1969). Na mijn opleiding voor juwelier / edelsteenkundige heb ik enkele jaren bij diverse juweliers en groothandels in edelstenen gewerkt. Sinds november 1998 ben ik als zelfstandige begonnen met het maken en vermaken van sieraden met edelsteenkralen, onder de naam Blauwe Hope. Naast het maken van nieuwe sieraden, houd ik me ook veel bezig met het knopen en rijgen van uw colliers en armbanden. De natuur is een grote inspiratiebron.

Reparatie's kunnen tijdens dit weekend aangeboden worden.

Gastexposant: Marijke van den Hooven-Verdoorn(1948).

Schilderijen (acryl, olieverf en aquarel)

Marijke is nieuwsgierig naar vlakverdeling, contrast, harmonie en het scheppen van nieuwe beelden vanuit bestaande motieven.

 

 

Atelier Nelleke Allersma

Groningen

Ton Cabret

Velsen noord

Prenten en Boeken

Utrecht

Prenten en Boeken is de winkel/werkplaats van schrijver Koos Meinderts en illustrator/beeldend kunstenaar Annette Fienieg.

Te zien zijn prenten in sjabloondruk, schilderijen en tekeningen en originele illustraties door Annette Fienieg.

Atelier 1888

Schijf (gemeente Rucphen)

In Atelier 1888 is werk te zien van Rick van Strien en Katja Tempelaars.

Rick van Strien is in 2016 afgestudeerd aan de kunstacademie St. Joost in Breda. Hij was begin dit jaar ' artist-in-residence' in het Van GoghHuis in Zundert. Rick wil een moment vastleggen, het (on)eindige weergeven. Met als enige verlangen grip op de tijd te krijgen. Bang om te vergeten, misschien om vergeten te worden.Rick omschrijft; ‘ dat zijn werk gaat over zijn perceptie van een ruimte. Het bevragen van onze ruimte. Met veel aandacht voor kleur en licht een verstilling van het moment, het vangen van de identiteit van een plek. De beelden worden getypeerd door vergankelijkheid. Geen gracieuze beelden maar mat, doorleeft en stroeve beelden waar het fijne is verdwenen. Mijn persoonlijke indrukken van de plekken die ik bezoek. De werken zijn een soort dagboek van mijn wandelingen.’
Rick van Strien wil het beeld laten opkomen en weer weg schilderen. Duidelijke vormen vervagen, de beweging blijft bestaan. Hij zoekt een balans tussen toestaan en loslaten. Het enige wat overblijft is een herinnering van het moment. 

De gelaagde keramische objecten van Katja Tempelaars (1994 afgestudeerd FEO Fontys Tilburg) zijn gelaagd met platen klei of met de kneedtechniek groeiend opgebouwd. Inspiratie voor haar werk is de natuur, de materie, structuur, textuur en groei. Haar objecten worden organisch met klei vormgegeven waarin de gelaagdheid een terugkerend beeldaspect is.

Maud Quaedvlieg

Breda

Ontmoet Maud!

Het atelier van kunstenaar Maud Quaedvlieg is geopend tijdens het gehele landelijke atelierweekend. Samen met fotograaf Robert Broos, stellen zij hun ateliers voor bezoekers open in het voormalig gebouw van het Orion Lyceum in Breda. In de hal zijn werken van hen beiden tentoongesteld.

Maud toont haar recente werk ook in haar atelier en is persoonlijk aanwezig. In haar atelier treft u schilderijen aan, tekeningen, aquarellen en monotypes. Zij schildert op de rand tussen het figuratieve en het abstracte. Het is een persoonlijke ontdekkingstocht in verf die ook ruimte over laat voor de toeschouwer. Haar schilderijen ogen speels, poëtisch en vrij. Maud heeft een specifiek kleurgebruik.

Maud: "Mijn doek vertelt mij alles, ik ga er een dialoog mee aan. Als ik begin weet ik nog niet wat er gaat komen. Er is geen zekerheid. Ik weet pas achteraf wat het voor mij betekent. Ik creëer chaos op het doek om contact te maken met het niet-denken. Door dit werkproces, ontstaan vanzelf schilderijen. Net als bij een ontmoeting tussen twee mensen, waartussen een band groeit. Door met elkaar bezig te zijn leer je elkaar kennen. Dat is nou het mooie van ontmoetingen.”

Maud geeft in haar atelier tevens schilderlessen gedurende het inloopatelier, workshops en bedrijfsclinics. Zij kan u ook informatie geven over haar schildervakanties in de Ardèche. Zie voor een impressie Maud’s film op www.workshops.maudquaedvlieg.nl

In haar atelier is ook een kleine tentoonstelling van haar cursisten te zien zodat u een goed beeld krijgt over de workshops en het inloopatelier.

Wie meer wil weten over het werk van Maud kijkt op www.maudquaedvlieg.nl

Wilt u meer weten over workshops: www.workshops.maudquaedvlieg.nl

Atelier: Waterloostraat 27, Breda (tegenover het Radius-college)
U kunt parkeren op het schoolplein binnen de hekken.

 

Martin.klopstra

Spijkenisse

 Golfbaan

 

 

Sonja Zeilmaker

Apeldoorn

Kom kijken in mijn atelier; Atelier De Bonte Ezel! Het atelier is mijn werkruimte, maar vooral ook lesruimte. Een fijn, licht en ruim atelier waar ik les geef in acryl-, olie- en aquarelverf. Ik ben tijdens het atelierweekend zelf aan het werk aan een groot schilderij. Tussen 14.00 en 16.00 uur geef ik uitleg (demonstratie) en dan mag je ook zelf aan de slag. Het wordt vast en zeker leerzaam en gezellig. Van harte welkom!


Meer info: www.sonjazeilmaker.nl
Telefoon: 06-23444740
E-mail: zeilmakersonja@gmail.com

 

Atelier van Dommelen

Rotterdam

Je bent  van harte welkom om dit weekend mijn Bestiarium : monoprints van dieren gemaakt met een aan de Japanse gyotaku techniek verwante druktechniek, en zeefdrukken o.a een grafische partituur gemaakt met aarde te komen bekijken.

Verder zal ik delen van mijn "Stilte project' op basis van de 6 zwanen van Grimm o.a prints en textiel object laten zien. Op weg naar Stilte dag 29 oktober 2017 zal ik zelf een stilte 6 daagse houden terwijl ik aan het hemd uit het sprookje werk.

Breekbaar Licht

Laren

Glaskunst van Hilde de Rooij. Te genieten in het atelier, woonhuis en mooie tuin. Hilde gebruikt verschillende glastechnieken (glas in lood, ovengestookt werk, assemblage). Ze speelt met glas. Er zijn o.a. sprankelende sieraden van 'bushokjesglas' op zilver, uitbundige flessenglas staven, gegoten stukken, ovengevormde stukken. Hilde werkt zowel met nieuw als met hergebruik glas.

Atelier Sarah Creek Art

Meppel

Onder de naam Sarah Creek schilder ik en geef les aan volwassenen en kinderen  in mijn atelier aan de kade in Meppel. Ik schilder met acryl op doek en meest in warme grijstinten. Regelmatig krijg ik opdrachten voor portretten en ik organiseer mijn eigen exposities. Naast het Open Atelier heb ik een project ontwikkeld voor dementerende ouderen. Verhalen Schilderen.  

Koeienschilderij - Tinka Schilperoort

Delft

Welkom in mijn atelier in de oude binnenstad van Delft. Ik laat je graag zien waar mijn schilderijen tot stand komen. Een heerlijke plek met oude details en ramen aan 3 zijden. 

Ik schilder realistisch. Voornamelijk koeien, maar soms ook andere onderwerpen. Ik gebruik heldere, sprekende kleuren zodat een levendig schilderij ontstaat; schaduwen creëren diepte. De ogen zijn bijzonder belangrijk, ze vormen de ziel van het dier en trekken je aandacht naar het schilderij, net zoals de koe dat doet als je naar haar kijkt. Ik werk in olieverf en met iedere laag komt het schilderij meer tot leven. Ik maak vrij werk, maar schilder ook in opdracht. 

Ik laat je graag zien waar en hoe ik werk. Wees welkom!

Tinka

Dorien plaat

Gorssel

Het werk dat ik maak bevraagt de kijker. Sommigen zien er humor in anderen voelen zich door andere emoties geraakt maar raken doet het jou. Oppervlakkige beschouwing is niet mogelijk. Mijn werk is te zien bij diverse galeries en ook op kunstbeurzen als KunstRAI, Art Brussel, Coda museum,galerie Den Haag, Nasty Alice(eindhoven) e.a.

In september bij Kunst en Klassiek aan de vaart in Assen en Oktober bij Art for Animals Sake in Amsterdam.

Van harte Welkom

 

Arnhems Buiten atelier, gebouw B 46, atelier 1017

Arnhem

Atelier Dick van der Lippe en Eugènie Herlaar

heerhugowaard

Eugènie Herlaar en Dick van der Lippe tonen tijdens het Atelierweekend hun werk in de hal van het Appartementencomplex 'Ruysdael State' waar Dick zijn atelier heeft. (Ruysdaelstraat 53m in Heerhugowaard).

Eugènie en Dick zijn lid van de Heerhugowaardse Kunstkring Plein 4. Zij presenteren hun schilderijen, waarvan de techniek, kleurgebruik en onderwerpen zeer verschillen.

Dick van der Lippe is nu ongeveer 9 jaar met zijn kunst bezig. Nadat hij invalide werd, waardoor hij niet meer kon werken, kwam er tijd voor nieuwe hobby's. Vroeger had men al eens tegen hem gezegd dat hij aardig kon tekenen. Daarom besloot hij een cursus schilderen te gaan volgen. Hij bleek aanleg te hebben. Het werd voor hem een heftige intense weg om de ziel van een onderwerp op het doek te krijgen. Inmiddels is hij jaren verder. Hij heeft nog steeds een brandende behoefte om elke dag te schilderen. Naast landschappen en dieren gaat zijn grote voorkeur uit naar portretten. Hij is daarbij heel perfectionistisch. Zijn modellen probeert hij zo realistisch mogelijk in verf te treffen.

Het werk van Eugènie Herlaar is zeer divers, met voorkeur voor onderwerpen in de natuur (landschappen, bloemen, vogels), zowel figuratief als abstract. Meest in olieverf, soms in acryl. De penseelvoering is in het algemeen verfijnd. De harmonieuze kleurverwerkingen dragen veelal bij tot een verstilde sfeer.
Bijzonder zijn de schilderingen op de leerachtige bladeren van de Zeedruif, een tropische heester. Zij is de enige in ons land die deze bladschilderingen maakt.
Eugènie heeft tijdens haar bekende journalistieke carrière (o.a. bij het NOS-journaal) altijd wel getekend en geaquarelleerd, maar veel tijd had ze daar niet voor. Toen haar werkzame leven voorbij was, heeft ze cursussen gevolgd bij docenten en studenten van de Klassieke Academie in Groningen. Ze exposeert haar werk sinds 2006, zowel in binnen- als in buitenland.

Trude-Art

Zutphen

De Kunstwerkplaats

Haarlem

Gestaag werk ik aan weergeven van de sfeer die het jaar als een levend mechanisme laat zien. Uit dat gegeven komen vele uitstapjes voort. Soms wordt een boom jarenlang gevolgd. Ooit zat ik een jaar wekelijks op de heide de kleurwisselingen waar te nemen. Kleur- filosofiën van andere kunstenaars, zoals bv Felix Goll kunnen de leidraad zijn. Houtsoorten worden bewerkt. Een totaalbeeld van het jaar is te bezichtigen in mijn atelier. U bent van harte welkom.

Ik gebruik acguarelverf, olieverf en gouacheverf en gemengde technieken.

Marian Daems Keramiek

Hoorn

Atelier de Verbeelding Henny Schaapman

Wijhe

Keramiek en verschillende werkvormen.. Bezoekers mogen aan het werk! 

Kunst- en Cultuurroute Middelburg

Middelburg

Kunst, cultuur, historie, Middelburg heeft het allemaal en.... alles op loopafstand. Elke 1e zondag van de maand zetten een groot aantal kunstenaarsateliers, galeries en culturele instellingen, veelal gevestigd in de authentieke panden van de historische binnenstad van Middelburg, hun deur voor u open. Dus ook tijdens het landelijke atelierweekend. Er zijn zo'n 30 locaties te bezoeken waaronder ca. 13 ateliers. Een aantal deelnemers binnen de route is ook op zaterdag open. Kijk hiervoor op de website.

Dit weekend kunt u ook voor het laatst genieten van de kunstmanifestatie Facade: 15 internationaal werkende kunstenaars uit diverse landen, maakten speciaal voor deze manifestatie installaties langs een bijzondere wandelroute door de binnenstad van Middelburg

José van den Tweel - vd2L keramiek

Nijkerkerveen

Al  enige tijd maak ik keramiek werkstukken die te maken hebben met (oude) industrie en bedrijfsgebouwen. De kracht en robuustheid van oude fabrieken, de duidelijke vormen is wat mij aantrekt. Maar ook het verval, roestlagen op ketels en leidingen, afgebladderde of half ingestorte muren.


De meeste werkstukken worden voorzien van een sinter-engobe die weer weggewassen wordt, waardoor de werkstukken een verweerd, gepatineerd uiterlijk krijgen.


Mijn inspiratie haal ik  uit oude (bedrijfs)gebouwen en fabrieken in mijn omgeving, maar ook op vakantie of via internet. De wereld is mijn zoekgebied.


Naast keramiek maak ik grafiek en recent werk ik ook met glas.

 

 

Atelier V

Almen

Jacqueline van Munster is afgestudeerd aan de Academe voor Beelden Vorming in Tilburg. Haar werk is altijd thematisch. Op dit moment werkt zij vanuit het thema: herinnering. Jacqueline werd geboren als een deel van een drieling, drie meisjes.  Met beeldcollage associeert en combineert zij. Herinneringen buitelen over elkaar heen, sturen je een bepaalde kant op om toch weer een ander verhaal te laten zien dan eerst gedacht. Het is een boeiend spel wat nog lang niet is uitgespeeld. 

Doctor Pieter

Cothen

Expressief realistische schilderijen met gelaagde kernachtige composities en een persoonlijk krachtig kleur gebruik. Landschappen, stillevens en portretten die tot de verbeelding spreken. Doctor Pieter ziet met een knipoog, schoonheid in de wereld om hem heen. Dit vertaald zich naar verhalende schilderijen. 

Ook presenteerd Irma Jaspers van atelier de Brink haar glaskunst. In de vorm van glas in lood, schalen en sieraden.

Gabriëlla Willekens

Wolfheze

olieverf, pastel, ets, giclée, aluminium plaatjes

Alexandra Verwoolde Keramiek

Hoorn

Ik ben ingenieur van opleiding maar vind kleien veel leuker om te doen!

Beelden maken in klei is heerlijk om te doen, vanuit niets, iets maken naar je eigen inzicht en idee. Die beelden kunt u komen bekijken. Kinderen in basis voortgezet en speciaal onderwijs een mooie workshop laten doen. Een goed gesprek met een schoolteam. Bedrijven op een andere manier laten kijken. Dat zijn de dingen waar u bij mij voor aan het juiste adres bent!

Kom inspiratie opdoen! U bent van harte welkom.

Groeten, Alexandra Verwoolde 

 Kom kijken in ons mooie oude schoolgebouw, laat u inspireren.

 

 http://keramisten-noordholland.nl/keramistenpaginas/verwoolde/index.html

 

CaroArt

Apeldoorn

Mijn atelier is sinds kort gevestigd bij Kleur in Apeldoorn. In dit lichte atelier heb ik de ruimte om te scheppen en te creëren. Mijn werk gaat voornamelijk over landschappen en de bezieling daarvan. Het pure gevoel wat ik krijg bij het zien van een landschap fascineert mij en zet mij aan tot schilderen. Ik combineer natuurlijke elementen zoals vilt, wol, en roest in de compositie van mijn landschappen en probeer deze te integreren, om zo tot een mooi samenspel te komen. Door te werken met steeds verschillende materialen is het altijd weer spannend hoe de uitwerking is in combinatie met kleur en verf. Momenteel ben ik aan het experimenteren met vilt en zijde op doek. Het vilten is een intensief proces, waarbij je kunt werken naar verschillende oppervlaktestructuren. Juist deze structuren sluiten mooi aan bij de diverse landelijke aspecten.

Momenteel ben ik ook veelvuldig aan het exposeren. Vanaf 30 september a.s. kunt u een deel van mijn schilderijen ook bewonderen bij The bodyhouse in Huizen. www.thebodyhouse.nl . Ook in het najaar zijn mijn werken verder te zien bij de Riwis locatie PWA laan, en in de toekomst ook locaties Brummen en Eerbeek.

Tijdens het landelijk atelierweekend zal ik in het atelier ook demonstraties geven in acryl pouring medium en de technieken daarvan. 

HOOFDKANTOOR BIJZAKEN

Zutphen

On Wings of Love ~ Heleni

Amersfoort

Weefatelier Korteweg-Gobelins

Schagen

Top